Януари си е тука вече, време е за малкото човече - 32 (2 епизод)

• 34 825
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
Здравей те.

Все още сме в болницата,живот и здраве във вторник ни изписват.На мен ми спряха антибиотика,само на Пепи ще му го дават до утре.Че да не се рискува с тая моята зелена около плодна вода.Иначе е много кротък. 2 дена ми вися по циците постоянно и ми направи рани,дърпа коластра,не се наяждаше,но не искаше АМ.от днес имам кърма и се наяжда малко и спи 2 часа.Дано сега вече се засища.

Гърдите ми са много напрегнати.Мажа ги с гармастан,защото имам ранички.
Операцията ме боли,като кашлям,кихам и смея.Иначе се раздвижвам.

За кърма може да се пие боза,нали???

Копнеж стискам ти палци.Напъвай и си мисли за прекрасното човече което ще се появи на бял свят.Мисълта за него забравяш за болка и за всичко.

sisiyana, честит рожден ден!Да си жива и здрава,много късмет,любов и прекрасни мигове с любимите хора.

Хайде късмет на всички необебили се майчета.

Чета ви постоянно но нямам време да пиша.

# 661
  • София
Дуде, от бозата кърма дали ще докараш не съм сигурна, но със сигурност ще пораснеш на дупе. Пий повече вода, храни се разнообразно и няма да имаш ядове.  Peace

Честит рожден ден на Сисияна!  baloni bdbaloni baloni

Виолетче, честит празник и на теб!  Hug Да ти е жива и здрава кака Емма и много да ти помага с бебока!   bouquet

# 662
sisiyana, честит рожден ден   bouquet Много здраве, щастие и любов!
Честит Рожден Ден и на Емма, безгрижно детство, изпълнено с безбой детски игри и усмивки й желае нашата мъжка компания!
Весел празник и на малката, и на голямата рожденичка и много хубави подаръци!

# 663
sisiyana, честит рожден ден   Много здраве, щастие и любов!
Честит Рожден Ден и на Емма, безгрижно детство, изпълнено с безбой детски игри и усмивки!- и аз се присъединявам към този поздрав.
 Може да пиеш боза-абе момичета не съм убедена,че точно  и само от бозата може да се напълнее. Аз пия боза- по 2 чаши на ден-и веднага си проличава,че съм пила усещам как ми се пълнят гърдите, от вареното жито също ефекта е много голям,както и чая на Хипп за кърмачки(и е приятен на всук щом аз го пия дето мразя чай)-така че пробвала съм тези 3 неща има ефект.Да се върна на бозата-ние сме на кърма и между храненията-чая с копър против колики корема ми почти се е прибрал като минат 40 дета и съм се повъзстановила почвам тренировки корем.преси и веларгометър да си карам обаче друго исках да кажа-от бозата въобще не съм напълняла за тези20 дена ,където я пия(може би при всеки е различно)-меря се кантара през ден 2). Е имам какво да сваля 6-7 кг да възстановя кг отпреди раждането и после още 2-3-ама то не е и минало много време от раждането.

# 664
Момичета, честито на всички мами, пожелавам ви много кротки, здрави и обичливи бебчовци.   bouquet

Аз се нанасям във вашата темичка като скоро минали по този път да дадете съветче, има ли някоя мама, която може да препоръча добър педиатър, който да е близо в района на Надежда, Люлин, Света Троица, който да бъде привържаник на късното захранване и да не е привържаник на антибиотиците- Мерси предварително   bouquet

# 665
ЧРД на Сисияна и на Емма на Виолетблу!  bouquet  bouquet  bouquet Да са живи и здрави, много късмет и любов във живота им желая, другото само си идва или се купува от магазина  Wink

Копнеж, стискам палци Hug
Ради, побут и на теб Peace

Момичета, да сте чували че ако вие пиете чай от копър бебето няма да има колики ???
И не бил много приятен, ама ако е верно, ще пия, ща, не ща Rolling Eyes и ако е верно  как се приготвя?

# 666
  • София
Честит рожден ден на Сисияна и кака Емма!!!

# 667
Хайде Копнежче,всеки път,като вляза гледам дали вече не сте двама  Grinning
УСПЕХ... СТИСКАМ ПАЛЦИ  Praynig ВСИЧКО ЩЕ Е НАРЕД!!!

sisiyana ЧРД!!! Да си жива и здрава и мнооого,много щастлива!!!

Виолетка ЧРД на Ема,жива и здрава,много късмет и да слушка мама и тате!!!

Dimka, не мисля че като не се изцеждаш кърмата няма да стига на бебо, то той така или иначе си стимулира производството на кърма докато суче според неговите нужди.
Относно селенските кадри, аз лично съм недоволна от една мед сестра с червена коса, която се грижеше за бебетата и ги наливаше с адаптирано мляко и от една акушерка, Мария Чакърова май беше, която ми се видя много серт, неприветлива ми изглежадаше, иначе другите бяха на ниво.
Ето я ... тая същата с червената коса и светлите очи по-възрастна!!!

villy Ето явно не съм единствената.
Когато попитах една от сестрите на регистратурата към кой да се обърна за оплакване от една акушерка,тя ме попита с червена коса ли е, аз отговорих да и тя се усмихна, все едно ми каза ... Не си единствената  yes

little rabit Радвам се,че бебока е спокоен и не ти създава големи грижи.При нас само съня за сега е проблемен,но се надявам скоро да се разберем и за него Laughing

Ааа снимките на бебоците са страхотни ... всички са такива сладури,да ги изпапкаш ... villy Самуил е целия на теб smile3521

# 668
  • Ловеч
Здравей те.
За кърма може да се пие боза,нали???

На мен, като бях в болницата не ми даваха да пия боза, сокове и цитрусови плодове. Първите 2 заради консервантите, а цитрусите заради алергиите.
По-добре хапвай супички и пии повече вода...

# 669
Пропуснах да попитам Куин, понеже спомена, че й е спряло кървенето, какво й е препоръчал докторът? Понеже и моето кървене спря на 7-я ден и се обадих на доктора ми и ми каза да пия метергин - 5 до 7 дни и пак ми се разтече, ама се чувствам много гадно от хапчетата - заболяме пак корема, явно защото се свива матката, и се чувствам като пребита.

dimka, тази с червената коса - възрастната наистина все беше една намръщена, но не съм и обръщала внимание, на мен ми правиха и вливания с антибиотик, имах и дренаж, един ден не ми даваха да кърмя бебето заради антибиотика, така че не съм имала много взимане даване с детските сестри. Приятно впечетление ми направи една младичка с дълга къдрава коса, която дойде много сериозно да ми обяснява как да кърмя и аз й казах, че съм кърмила големия ми син 11 месеца и взех бебето, сложих го на гърдата, то засука като невидяло, макар още да нямах  кърма, и тя повече не ми е досаждала с обяснения.  Simple Smile

# 670
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Ооооооо, Копнежче май е тръгнала! Стискам палци силно!  Praynig

Tatitt честито бебче. Гледам, че и ти си родила на 19 в ТК. Ти не беше ли във ВИП зала. Аз бях в първата и като ме изкарваха видях, че и втората е заета и се помислих да не би да си ти.
Даа, точно така - към 11.30 ме настаниха там! Ееее, оказа се, че половината тема е била там по едно или друго време и да не се видим  Tired А така си мечтаех за познато съседче! А после къде беше?!

Аз днес съм по-добре. Депресията сякаш леееко отшумява. Поканих си прятелка на гости. И ми стана по-весело.
А тя пък доведе и майка си, която е акушерка с дъъълъг стаж. Та жената ми показа как да заставам и какво що. И - О Боже - беба захапа и засука. Е, кърмата ми е малко към момента. Това е сигурно. Тя успя обаче да изпразни гърдите. За инфо я претеглих преди и след - 50 мл.  Rolling Eyes Но се надявам сега да можем да се кърмим по-успешно и следователно да намаляваме добавката за сметка на кърмата. Пък дано тя да се поувеличи.
Безкрайно благодаря на всички за милите думи и отговорите. Вашата подкрепа е още една причина да започна да излизам от дупката.  Hug   bouquet

Виолетчеее - честита ти рожденничка. Дано само щастие да я спохожда и много здраве и късмет!

Честит рожден ден sisiyana!

# 671
  • където си поискам
На добър час Копеж, стискам палци, днес е прекрасен ден, надявам се при  следващато влизане да видя добри новини.

Момичета от няколко дни наблюдавам малката като суче от лявата страна една изпъкнала кост,  която се вижда само  като е на една страна, ходихме до пед. и се оказа, че при раждането и е счупена ключицата на лявата ръчичка,. Тя каза че няма нищо страшно, малката си движи ръчичката , няма засегнато нищо, слава богу. Имали ли други с такива проблеми ?

Относно храните, които трябва да се консумират при кърмене, аз мисля,  че може всичко, но с мярка, боза, цитруси, сурови ядки, прясно мляко и т. н. Ние   с бебка се кърмим в началото ми беше много трудно, но вече сме добре, дори е много лакома, колкото пъти и дам тя не  отказва,  а след това което и  е в повече го връща, изтича и от устенцата. Както вече ви казах се храня от всичко, за тези които нямат кърма в аптеките се продават едни хомеопатични хапчета, които се пият забележете едновременно за спиране и увеличаване на кърмата.
Ако кърмата ви е намаляла се пият по една схема, а ако искате да  спрете да кърмите се пият по друга схема. ако  някой се интересува ще потърся как се казваха.

# 672
Здравейте настоящи и бъдещи януарки и януарчета!
Копнеж очакваме добри новини! А Пухинка и Ради и те да се ослушват!
Честит Рожден Ден на Емма на Виолетка! Жива и здрава да е и всеотдайна кака!
Честит Рожден Ден на Сисияна! Жива и здрава, горда и щастлива мама да си!  
Хубава дата наистина  Laughing
Дудуславка аз боза не бих пила само ако знаеш от какво се прави днес тя, само като видя подсладител аспартам и ми настръхват косите, отделно консервантите... Пий много вода до спукване ако трябва и бебе на циците. Много добре се отразява на кърмата варено жито и СУСАМ, от два дни хапвам по някоя лъжичка пресен сусам, жито и естествено много вода и гърдите ми ще се пръснат, та мисля да го поогранича. Сусамът е много богат на калций, тъй като млечните продукти не са за препоръчване по време на лактация това е добар вариант.
Редче съжалявам за проблемите с кърменето,  но като те чета с това шише няма да си помогнеш, така дребния се „измързелява” и все ще си чака, зора е той да си изкара кърмата от там. Ама за целта трябва да е наистина гладен, остави го малко да поогладнее, не винаги плачещото бебе е гладно. Това хранене на поискване е малко ошашкващо, уж даваш да не реве пък то я преяжда по-начесто и повръща после повече  реве, защото е всеобща тайна, че преяждането засилва коликите, в такъв случай трябва пауза поне от 2.5часа според мен.Съветвам всички мами само в краен случай да дават шишето първите 2-3 месеца, имам горчив опит, много бебета имат нужда от време, за да се приучат добре да ползват гърдата(голямата ми дъщеря така и не се научи), а то дакато стане и хоп мама цеди и дава на готово и ето бебо свикнал наготово. Аз цедя като се налага, но тъпча фризера, чудя се дали този път ще посмея да храня с нея newsm78
А пък ние сме добре. Бояна има колики и оная вечер направо се поуплаших, за втори път и се случва да ореве къщата пищя 7-8 часа направо кошмар с малки задрямвания за 2-3 минутки. Снощи да не се хваля ама биваше, тя яде с по-големи паузи 3.5-4 часа, но наддава добре и явно хапва добре е има и случай да висим дълго на цица разбира се и начесто.  Ако я оставя прави и по-големи паузи 5-6 часа веднъж дневно, ако са през нощта и преценя , че е яла добре преди това я оставям. Такива ми ти работи!
Little rabbit наистина спирането на лохиите толкова рано не е добре, важно е матката де се изчисти доре, а това става със свиването и, по-добре сега да те постегне малко отколкото да имаш ядове. Мен ми е 24 ден, а още имам като слаб цикъл имала съм дни с оскъдно течение, но после пак тръгва. Ако някои се притеснява при прегледа профилактичния след раждане се прави ехограф и се вижда дали матката е добре изчистена и прибрана
Tatit  няма да се даваме я PeaceУспех с кърменото  bouquet

# 673
Здравейте мамчета.Благодаря на всички за милите пожелания  bouquet
Признавам си,че не ми остава време за форума:)
Ние от петък сме си в къщи.Добре сме:)Малката госпожица малко ме изненада с манекенските си мерки/очаквахме я 0,5 кг отгоре/ та сега си се кърмим ,за да наддаде на грамчета Peace
Голям проблем ми е каката,обаче...много ревнува милата.......Много се радва на бебето и е много внимателна с него.....но такава ревност я гони.......То е постоянно хленчене ...тръшкане......Иска цялото внимание за нея...А аз не мога да й го дам....и ми е толкова кофти...Вчрвам,че с времето ще се оправят нещата,но сега ми е много тежко и исках да споделя.....
Поздрави на всички,и живи и здрави Peace

# 674
здравейте мамчета,честити бебоци-да са ви живи,здрави и много послушни.
искам да попитам майките от варна,които са раждали секцио в АГВарна-колко им струваше,без ВИП етажа-за там ми е ясно.

Общи условия

Активация на акаунт