Януари си е тука вече, време е за малкото човече - 32 (2 епизод)

• 34 734
  • 752
  •   1
Отговори
# 345
Леле Копнеж и твоята не е лесна...ами аз лично за себе си освен безсънието което яката ме е подхванало...друго незнам,а и от вчера си имам не просто бяло течение-ами река от бяло течение...направо вече наистина нензнам какво да правя  ooooh!

# 346
Благодаря ти Копнеж пожелавам ти леко раждане.А това за секса и свършването във влагалището е вярно защото сперматозоидите имат прекрасната функция да разкриват т.е. с помощта им шийката се отпуска и се "разтваря"

# 347
Спокойно Ради и моята съпруга имаше но това е нормално единствено ако има някаква специфична миризма на риба не е добре.Стой на топло и се разхождай.Моята съпруга 7 дена преди термина висеше по секциите да чисти така че няма проблем Laughing

# 348
  • на село
Ааа, Копнеж, не се давам!   Twisted Evil
На мен, освен че нищо ми няма, на всичкото отгоре от  хапчетата за кръвно непрекъснато ми се спи  Crazy
Като зомби съм!
Направо вече ми дойде до гуша!

# 349
Честито бебче, Данчони84! Много да те радва!
Ради и аз последния ден преди да родя мислех, че ми се засили бялото течение, а това е било малка част от водите. Така, че имай си едно наум.

# 350
Тук съм ...вече Wink Благодаря на всички за пожеланията и позитивните мисли!   bouquet newsm51
Прибрахме се вкъщи в София преди 3 дни и чак сега се докопвам до лаптопа си!( Иначе и аз си ползвах wi-fi през мобилния от реанимацията хехе, но и съгреших доста с GPRS-a на Глобул и сега ми отрязоха главата със сметката  ooooh!)
Та след изписването на 12.01.2010 трябваше свекърва ми да дойде да ни вземе от Русе и да ни закарат до София с пикапа,но катастрофираха деня преди това и търсехме други варианти да тръгнем, като разбира се, изчакахме и малкият да позакрепне. Изхитрихме се и тръгнахме от Русе в петък вечерта мин. седмица и пътувахме през нощта с един приятел на мъжа ми, който дойде чак от София да ни вземе и тръгнахме малко преди да е наваляло и да затворят пътищата в източна Б-я точно за уикенда...беше доста рисковано решение, но извадихме късмет, слава БОГУ! Свекърва ми беше пристигнала в апартамента ни уж да затопли и да пусне парното, а всъщност успя да гръмне радиатора и да възпламени още няколко контакта покрай него, а след това мъжът ми гръмна сешоара ми и своя Макинтош, но там причината беше друга....голям карък! Оказа се,че и никакви чаршафи на бебето не беше изпрала, нито пък дюшека му, а и леглото не беше сглобено.... #Cussing out

Аз този път бях с пълна упойка при секциото и излязох много лесно от нея, без никакъв главобол и по-малко ме болеше от първия път, въпреки,че имах страшна кашлица и след секциото, но тя спомогна за тренинга на корема ми и нервните окончания  #Crazy  Благодарение на тази кашлица ми изтекоха и водите по-рано и бях 2 седмици на системи...разказаха ми играта на вените на ръцете-за всяко вливане ме бодяха с нов абокат, като нацелваха от 3я път някъде и то всеки път викаха анестезиолог за тази цел #Crazy  Но като цяло бяха много мили и ми обръщаха много внимание, не съжалявам, че родих в Русе- там където, откакто майка ми ме е родила преди 30 г., че и отпреди това сигурно, нищо не е обновявано, дори още повиват бебетата по стария отречен бабешки начин! Най-тежките моменти за мен бяха да гледам малкия през кувьоза първите дни и да не полчуавам никаква инфорация от лекарите в Неонаталогията....дори в деня след секциото не издържах и отидох до горе да видя малкия в интензивното за първи път и да поискам инфо, но тръгнах по стълбите и се оказа, че съм се надценила, защото докато се добера при завеждащата отделението, припаднах в ръцете им и ме изнесоха на носилка, след като се освестих разбира се ми се накараха защо не съм се обадила на никого да ме качат догоре с количка...Всичко на всичко, бих казала, че най-неприятни са акушерките и лекарите от Неонатологията и по принцип тези, които се грижат за бебетата, не мога да си го обясня този феномен по нашите болници, но винаги са най-набурсучени и винаги упорито отказват да дават информация за бебетата ни! #2gunfire Да не говорим,че не допускат татковците да видят рожбите си, а на запад не е така...все пак двама души са създали този живот и имат право да го видят и знаят!
 НО важното е,че всичко е зад гърба ми сега...Малкият беше изваден от кувьоза на 5я ден след терапия с плазма и глюкоза...поне си дишаше само детето, явно тези инжекциии в дупето ми (от които още ме боли м/у др.) за разгръщане на дробчетата му, са свършили работа...
Малко телеграфно разказвам, но ден преди да си тръгнем от нашите пък татко ми влезе в болница....абе въобще... Rolling Eyes знаете как е в началото, нямам време за нищо от кърмене, пране, чистене, гладене, готвене...най-трудно ми е да балансирам с дъщеря ми, тоест не успявам...изнервям се и тя най-много си го отнася, а се старае милото и иска да помага за бебето, но е много дива и все съм нащрек. Добре, че таткото е поел изцяло грижи за нея и много ми помага, а и той къпе бебо всяка вечер с моя помощ...с две думи, бабите отново се оказаха безполезни и допълнително изнервящи обстановката, движещи се безцелно елементарни частици Simple SmileSimple Smile Laughing

Ето снимки и от нас  smile3509: http://picasaweb.google.com/marina.bilcheva/ANewStarIsBornOurSonBobby#
Сега и въпросчетата Blush closed
-  знам, че къпането и смяната на памперсите трябва да става преди кърмене, но малкият винаги успява да се изака още по време на кърменето дори, а и като се събуди за къпане, то е в часа на кърменето му в 9 pm и към края става много нервен и плаче от глад, което мен ме прави неспокойна, предпочитам да цокне малко, за да го изкъпем без излишен рев, но не знам дали е правилно...
- много хълца, но не съм съгласна с даването на вода, още повече пък със захар...развиваха ми теории как водата без захар подува, и затова по-добре да е с 5% съдържание на захар, нещо като глюкозата, знам ли....новата тенденция при американците, които отричаха доскоро даването на вода до 6я месец, се завръщали вече към даването на вода... newsm78
-  имаме млечница, за което пак препоръчват даването на вода след кърмене за изплакване на устата и почистване с мрля и сода бикарбонат на устната кухина...какво мислите за това? знам, че има хиляди лекарства против такива гъбички, но изглежда,че содата действа  Rolling Eyes
-  вече сме на 21 дни и педиатърката иска да й отидем на консултация в кабинета- как ще стане в този студ както сме без кола, не знам  ooooh!
-  кога ще започнете да извеждате бебета? (разбира се, не в този кански студ навън и рекордни минусови температури, м/у др. тук вече стана като в Канада, само дето там почистват добре снега!  Tired)
-  смятаме да поканим съседите за малко без да им показваме много много бебето, аз не съм от суеверните...малката иска да си играе с дъщеря им,а мъжът ми няма търпение сигурно да почерпи за сина си, та вече не знам как да постъпя и на кого да угодя...толкова съм изморена и все не успявам да спя през деня, а на всичкото отгоре и съседите са решили да пробиват дупки тези дни и ремонтът кипи по цял ден с малка почивка между 14 и 16....
Сори за дългия пост, но не съм се отчитала отдавна  Mr. Green

Последна редакция: вт, 26 яну 2010, 15:23 от Mis-Demeanor

# 351
  • София
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА ВСИЧКИ РОДИЛИ ТИЯ ДНИ!жЕЛАЯ ВИ МНОГО ЗДРАВЕ,СПОКОЙСТВИЕ,ЩАСТИЕ И УСМИХНАТИ И СПОКОЙНИ БЕБЧЕТА!

ДОБРЕ ДОШЛИ ВКЪЩИ НА БЕБЧЕТАТА НА ТАРТАЛЕТКА И ОБИЧАНКА!МНОГО СЕ ЗАРАДВАХ КАТО ВИДЯХ,ЧЕ ВЕЧЕ СТЕ СИ В ПЪЛЕН КОМПЛЕКТ!  bouquet

Момичета,да ви питам,някой дали е попадал в нета на схема на хранене на бебетата,т.е кога по колко мл трябва да ядат и как се увеличават?Боби сега поема по около 60-70мл на хранене,докторката каза,че трябва да се увеличават постепенно,и към края на 1-ви месец трябва да яде по 100мл,честно да ви кажа,съм забравила с Влади как беше...

# 352
danchoni84, честито  Hug Хубаво е да си имаме и татко в темата! Лекове за НЕакане знам, но мисля, че един ден не кой знае колко много, та да прибягвате до тях.
Обичанка, радвам се, че вече всички сте в къщи! За манджите мога да ти дам идея ако сте на АМ, но вие май сте на кърма. Иначе купуваш един термос и взимаш отделно АМ с теб и на место бъркаш. За кърмата нека по-компетентните мами да кажат  Rolling Eyes
sisi1974, моля те сподели как кърмиш легнала. Мъчих се един ден, нещо не мога да се ориентирам как точно трябва да застана и как да сложа бебо, а вечер си мисля, че ще е много удобно. Аз кърмя само в стандартната поза, нещо не успях да усвоя никаква друга, а в болницата ми споменаха и за някаква тип "Жабче", която била много подходяща за бебе с колики.
Днес ни посети и семейния хомеопат, която също е и педиатър, направи ни обстоен преглед и ни поизписа това-онова. От 21 ден да започваме с Вигантола, разни гранулки за колики и за мама за увеличаване на кърмата  Party
Копнеж, стига му дава зор на твоя мъж, ще му изкараш акъла  Laughing
Mis-Demeanor, аз го будя Сами към 8 часа и тогава го къпем, за да не се съдира от рев. Той не, че не реве, но поне не от глад. Аз пък мисля, че водатат със захар подува, на мен дори позната от Израел ми каза, ако реша да слагам захар във водата да е плодова, защото по-лесно се усвоява и не подува като другата. Там поне преди години така са ги карали, сега изрично им забраняват да дават вода до 6 месец.

# 353
Обичанка, ти кърма ли им носиш или АМ?
Ако е кърма, малко преди яденето можеш да я затоплиш в пазвата си, а ако е АМ, по добре сложи топла вода в термос и разтвори млякото непосредствено преди да им го даваш!
Страхотна новина, че и принцесата ти вече е у вас!  Hug

А бе хора, за какво разстройство при кърмени бебета говорите, нали не очаквате оформени акита!?!

Ето една статия за коликите http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=29220.0

Дудеславка, аз на твое място бих се консултирала и с друг лекар, да не се окаже, че ще те резнат без причина!

Тарталетка, супер, че малката цоцка, и е напълно нормално да ти стимулира повече лактацията. Правилно правиш и повече от това не мисля, че е необходимо! Peace

А за Мяуче имам съмнения, че току виж е родила!  Laughing

Имаше още нещо, но... пък и не може човек вече да се извинява с бременен мозък... Blush

# 354
Имаме си вече бебче .Роди се на 20 януари 50 см. и 3250 .Казва се Иван

# 355
  • София
Рали и Бети е вече мамa на малката Габи! Ето нейния смс:

Днес родих дъщеря си Габриела - 2700 гр. и 51 см. Добре сме!

Рали, да ти е жива и здрава малката Габи! Много да ви радва и да расте умно и красиво дете!

# 356
Ееее браво на Рали-отърва се и тя и предаде отбора на чакащите за закриване темата  Hug Да и е жива и здрава малката бебка и желая а на самата нея...бързо въстановяване и да идва да споделя мнение за 2-ра градска Simple Smile

# 357
  • До хладилника, който обичам

Идвам да ви кажа блага вест, че току-що Мяу се окоти с малко котенце, 4,300 кг и 52 см. Всичко е минало добре Simple Smile
Повече засега не знам, защото е още в операционната зала (секцио по спешност).

# 358
Честити да са ни новите розови попълнения. Рали и Бети, Мяу, да са ви живи и здрави малките принцески, много да ви радват, да слушкат, папкат и спинкат.

# 359
  • София
Ето меее прибрах се преди малко.  

Да ви кажа  сега  родих в 3,30часа след обяда в събота момиченце. Кръстихме я Цветелина, роди се 3350 и 50см. Общо взето родих лесно,но продължително ще разкажа друг път.  Доволна съм от  отношението  в болницата,а от родилното и педиатрите след това съм очарована.

Общи условия

Активация на акаунт