Януари си е тука вече, време е за малкото човече - 32 (2 епизод)

• 35 166
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
Ив, третия болничен се издава от личния лекар на бебето.

# 466
Привет от мен Simple Smile
На 23-ти Януари в 11:00 часа сутринта
родих момченце Спас. Тегло: 3820 гр. и висок 51 см.
моля някой да го запише отпред в списъка  Simple Smile
Раждането беше нормално, но тежичко малко мина.
Изписаха ни на 26-ти и сега сме си в къщи и се гледаме.
После като имам време може да пиша повече.
Прегръдки от нас на всички родили и чакащи майчета  Hug

# 467
Здравейте мами и бъдещи мами Simple Smile
Да се похваля, че си имаме малко момиченце. Роди се на 18 Януари секцио, 3400 гр., 50 см.
За мен е най-уникалното и съвършенно същество , което съм срещала. Предполагам, че всеки така се чуства, но емоцията е толкова силна Simple Smile
Гледаме си я сами и като новобранци одители доста се шашкаме ама ще се оправим. С много любов няма невъзможности!
Много ви гушкаме заедно с малки и поотраснали вече бебоци.

Най-красиви дни пожелаваме и до пак.

# 468
Да Ви кажа 1 радостна вест-Дудето е родила своето момченце-майката и бебето са добре.Повече информация ще даде малко по-късно-преди 30 минути е родила.
Да са живи и здрави и да се възстанови бързо Ани пожелавам!  bouquet
 Хубаво е да си вестителка! Grinning

# 469
  • БГ
Ехааа, днес е бебеносен ден!!!    Hug

ЧЕСТИТО на мама dudeslavka!!! Да й е живо и здраво момченцето, да е лакомо и кротичко и много да ги радва, а на мама - бързо възстановяване!!!    bouquet

ЧЕСТИТИ бебчета и на мама goris, на мама dandarelia и мама Azulla!!! Бъдете здрави и много обичани!!!     bouquet

Куин, ти как ражда, както ela79 вече е писала при секциото лохиите са по-оскъдни, при мен преди 2 дни драстично намаляха, но вчера пак се появиха?!   Rolling Eyes

Ив* , аз ползвам Лансинох, доволна съм!   Peace

leta5, да, в Пловдив раждах, на 15-ти, на 18-ти (понеделник) ни изписаха и ни казаха, че същия ден ще подадат документите за удостоверението за раждане в Район Централен, до 10 дни щяло да бъде готово. Мъжът ми, обаче, още на 20-ти провери и ЕГН-то на беб беше излязло, та в понеделник, като ходих да ми махат конците проверихме и наистина удостоверението беше готово, реално е било изработено за ДВА работни дни!!!

# 470
  • Ловеч
Ив, третия болничен се издава от личния лекар на бебето.

Благодаря за информацията.

Ив* , аз ползвам Лансинох, доволна съм!   Peace

Тъкмо четях разни коментари за него. Благодаря и на теб. Пращам да ми го вземат.

Честити бебчета, да са ви живи и здрави и много да ви радват.  newsm67

# 471
И аз ползвам Лансинокс-той е без отмиване и Гармастан имам ама той е с отмиване иначе също е хубав,но не ми се и намалга често да ги ползвам.
 За лохиите-очаквах да са повече като количество,но са по малко и от цикъл-още имам - с нормално раждане бях.
Ами воднистото почти го нямаше-сега има малко кръв-това е нормално нали.Кога при нормалното раждане изгледа отдолу е както преди раждането-към кой ден-извинете за този въпрос,но се интересувам.

# 472
Еха, днешния ден добре започва:   

Честито на dudeslavka, goris, dandarelia и Azulla!!! Да са им живи и здрави бебчетата и само радости на мама и тато да носят, а на мамите - бързо възстановяване!!! bouquet  bouquet  bouquet

Наистина ли Лансинох-а не го миете дори и само с вода? И на Мустелата пише без отмиване, но аз не смея.... Rolling Eyes   

Уики, пробвай така - изправена към теб, с коремчето опряно в рамото ти и с едната ръка по от към дясната й страна поглаждаш нагоре лекичко - това го прочетох при декемврийките....и работи ...че и ние трудно уригаме Rolling Eyes

Неда днес след яденето повърна на фонтан... доста...изкарах си акъла...сега чакам лекарката така или иначе да мине да я види, а нея я оставих да поспи малко, дори и малко гладничка, но да й се поуспокои стомахчето....та се чудех от какво ли? Възможно ли е от много силни колики че много свива крачетата и направо пищи милата??? Cry
Сега от легълцето й се чува едно яко напъване - може би ака...ама какво ли като повърна почти всичко.... newsm78

# 473
Честито на новите мами...да са им живи и здрави малките ангелчета...а ние с Копнеж обаче продължаваме с чакането...дали пък само ние не останахме вече  newsm78 Grinning

# 474
Искам да попитам всички, които кърмят легнали - как се спасявате от болката в раменете? Кърмя легнала откак съм родила, така ми е много по-добре, а и Сами е по-спокоен така, но много ми изтръпват раменете и ръката, която е под мен......Споделете......

ЧЕСТИТО на мама dudeslavka!!! Да й е живо и здраво момченцето, да е лакомо и кротичко и много да ги радва, а на мама - бързо възстановяване!!!    bouquet

ЧЕСТИТИ бебчета и на мама goris, на мама dandarelia и мама Azulla!!! Бъдете здрави и много обичани!!!     bouquet

Дуде, честито!!!!!! Поздравления и от мен за всички, които са станали мами тези дни!!!!!!

ние с Копнеж обаче продължаваме с чакането...дали пък само ние не останахме вече  newsm78 Grinning

Hug Hug Hug Hug Hug Hug HugКураж.......

# 475
Здравейте момичета,
исках да ви питам, някой ползва ли овлажнител за въздуха?

# 476
Най-сетне успях по диагонал да ви изчета  Mr. Green
Честито на всички нови бебоци, че те много са станали след моето раждане - да са ви живи и здрави   bouquet
Ние с Камен от неделя сме си вкъщи - благодаря много на всички за хубавите пожелания  Hug
Той засега се очертава добро дете, само следобяд и вечер доста поревава, още не съм сигурна от какво - но подозирам, че просто тогава му е най-будният период и понеже не знае как да си изрази желанията - плаче. Кажете моля ви по колко е нормално да будуват бебетата на тази възраст и с какво е най-добре да ги занимава човек - малко ми е трудно да определя... Пея му, говоря му, гушкам го, но ако си му е на рев - пак си реве, каквото и да правя (става дума за момент, в който е нахранен и преобут също така)... Подозирам, че просто има нужда и от рев от време на време и не му се шашкам, пък и наистина не е много ревлив.
Иначе засега май сме добре с кърменето, само на кърма е, отначало ядеше много вяло и се притеснявах, но кара още и жълтеница де....От 2 дена стана голям лакомник, даже на 2 пъти връща по малко след ядене и хълца, аз понеже много режими не съм спазвала, гърдите ми така и не се напрегнаха, просто нормално си се наливат и си пускат мляко, дано всичко да е така и занапред, чакам с нетърпение първия преглед другата седмица да видя как качва. Педиатърката ми твърди, че трябва да изцеждам след кърмене, за да си стимулирам лактацията, но аз не мисля, че е редно да го правя без причина, току-виж само съм си докарала проблеми...
Нощем спи много добре пу пу малкото зверче, притеснява ме, че прави понякога малко дълги паузи - 4 часа, тази нощ имаше една - 4 часа и половина... Дано да не е проблем, после яде много лакомо.
Ами това е, МТВ и Мяу ако могат да кажат мнение как според тях са нещата при мен и дали е редно да правя нещо друго...
В родилния дом бяхме заедно с абазаба в една стая - голям сладур е нейният Дорян и ни беше много добре на двете, но там още не се идентифицирахме, чак като видях тук на 1 страница...  Hug
Раждането ми мина доста тежко, започна леко, но после човекът излезе много трудно, в резултат - много големи вътрешни разкъсвания и 2 часа ме шиха после, но важното е, че си имам най-прекрасното същество сега  Party
Копнежче, хайде, хайде, давай, идете някъде с кола на път с дупки, ние предния ден така се лангъркахме по един ужасен път и виж как бързо родих после  Hug

# 477
Здравейте милички  Hug Hug Hug
Ние сме си у дома, обаче аз нямам време да ви изчета Embarassed
Мноого тежко се възстановявам и едва от няколко дни почнах да се пооправям да поседявам пред компютъра. Малко по-сложно се оказа при мен, но важното е че всичко завърши добре!

Минавам да се запиша, защото сънувах, че сте се преместили в родени  и аз не мога да ви намеря  Laughing

Благодаря на всички за милите пожелания и за стиснатите палци.  Hug Hug Hug

Честито за всички нови бебоци.
Аз се връщам да чета, като насмогна ще пиша по-подробно и ще кача снимчици.

И да се похваля - на нашия младеж днес му падна пъпчето  Tada

Катинче, аз не ползвам овлажнител, слагаме един съд с вода под конвектора, това е достатъчно. В стаята варира 35-40 % влажност, което е достатъчно. В останалите стаи е под 30. Значи това с водата работи. Simple Smile

Приятен ден! newsm51

# 478
  • София
Искам да попитам всички, които кърмят легнали - как се спасявате от болката в раменете? Кърмя легнала откак съм родила, така ми е много по-добре, а и Сами е по-спокоен така, но много ми изтръпват раменете и ръката, която е под мен......Споделете......

мамо Це аз като кърмя легнала си слагам ръката под възглавницата лягам си на възглавницата бебо го намествам с другата и подавам гърдата. Нито ми изтръпва така нещо, нито ми е неудобно. Как го обясних дано ме разбра.

Аз имам друг въпрос как да я науча моята кукла да захапва правилно,че свитки ми излизат. Тя не захапва а засмуква зърното ейй мъка е в последствие си намества устичката и налапва и ареолата на гърдата,но за начало никога не отваря голяма уста и ми прави рани на едната гърда.

П.П. има вече родени 2010 ще се местим ли там ?  newsm78

# 479
  • Стара Загора
П.П. има вече родени 2010 ще се местим ли там ?  newsm78
Според мен е добре да изчакаме всички мами да родят и тогава да се местим. Laughing

За гърдите ползвам Гармастан - доволна съм много, но и бебчо добре захапва.

Днес ходихме да ни теглят - за 6 дни е качил 160 гр. мисля, че е добре, нали?

Честито на goris, dandarelia,Azulla и dudeslavka!
Да са ви живи и здрави бебчетата и само радост да ви носят!

Общи условия

Активация на акаунт