Великобритания-тема 29

• 59 485
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
Биляна  за щастие финансовото ни състояние се стабилизира. Аз не се целя в баровски квартали и нямам нищо против кансълите, напротив, тези къщи са много по просторни вътре от другите. Даже днеска гледахме с Мери че цените на къщите при тях и при нас са същите, е има и много скъпи, но  такива има и там. Тази къща беше много различна и наистина ми хареса, а като цена не беше много повече от това което плащаме в момента, всъщност толкова са навсякъде, освен в баровските квартали. Не бих искала да сменям квартала първо защото като цени няма разлика и второ детето точно си намери приятели, не бих искала да го стресирам. Peace

# 466
  • Bristol
Ell, нашето мече ни беше на гости преди Коледа. Посадихме една малка елхичка в саксия заедно и я украсихме, не е задължително да е чак толкова впечатляващо и обикновени неща, като правене на палачинки, курабийки, посещение на парка, ферма, зоопарк. Важното е да пишеш нещо там и да приложиш няколко снимки, за да може детето после да обясни в училище  Laughing
За колелото май си права, синът даже вече има заподозрени  Laughing
Неговото колело го оставя на спирката на рейса, има паркинг за колелета и от там взима автобус за училище. Прекалено далеч е да пътува с колело, пък и пътят е много натоварен. И аз съм виждала открадната гума и реакцията на собственика, като се осъзна какво се е случило. Беше подключил съвестно колелото през едната гума, но другата му я бяха отмъкнали Crazy Все се чудех на гледката в центъра, заключена рамка на колело с една гума, вече разбирам защо разглобяват до максимум и отнасят частите със себе си  Mr. Green

Шу, в нашия квартал ще ти е по-лесно да намериш, но на вас ви е далеч. Нали моят едно време ходеше на училище към вашия район, 4 години го транспортирах, не се навивам и с щерката тези преходи да правя  Crazy А и покрай синът се запознах с едно девойче, което е завършило кварталното тук училище. Е толкова ентусиазирано дете от учебния процес не съм виждала! Да не говоря, че е в топ сетовете по почти всички предмети. Само мога да мечтая синът да е като нея  Tired

butterflyve, не си писала как е щерката в новото училище? Имат ли много домашни  Twisted Evil

Mimita, ботокс и химически пилинг май са най-ефикасните. Не че аз ги правя, но съм се интересувала  Embarassed Разбира се с ботокса трябва да си умерена и редовно да го правиш. Иначе като отпусне, изведнъж ще започнеш да изглеждаш по-стара на хората, които те виждат всеки ден  Peace

# 467
  • Лондон
Ell, освен да ни посетите на канала, друго не се сещам Grinning Ще нахраните патиците и лебедите, ще обиколим парковете и други дребни забележителности.

Аз правих подобна обиколка за племенницата ми, тя обаче разхождаше Long Stanley, и стана много хубаво

Няма да се натрапвам много с мнения за къщите и кварталите, но само ще кажа, че според мен това общество тук е много диверсифицирано и е много важно къде живееш и къде учи детето ти, особено за децата е ключово. Ако тръгнат в не много добро училище, няма никакъв шанс да продължат в добро, с всички последствия от това, както и обратното важи също.

Аз лично предпочитам да работя много и да можем да си позволим да живеем на хубаво място, с шанс малката да учи във възможно най-доброто училище и да общува с добри деца.

Ние сме готови за празника, имаме си кукла Анабел Sunglasses с много аксесоари, балони и поръчка за торта, останалото ще го правим в движение

Важното е, че засега всички сме здрави и се надявам да задържим така и целия уикенд

# 468
Mery във вашия район има няколко с по около 20паунда по малко, но са без никакво обзавеждане и бели уреди Rolling Eyes и ....

Tzvetak  и аз това бях чувала за Англия, и като идвахме избирахме района според нивото на училищата, но сега виждам че цените не са много по-различни. То не е казано че детето като е в добро училище ще е добър ученик, както знам че глупости се правят и в добрите училища, но поне да направя каквото зависи от мен. Peace

# 469
  • Bristol
Разбира се, че кварталът е важен и то не само за училищата Peace Но ако за момента не можеш да си го позволиш какво би направил, откриваш плюсовете на това да живееш в по-лош  Laughing
Ако тръгнат в не много добро училище, няма никакъв шанс да продължат в добро, с всички последствия от това, както и обратното важи също.
Сменяш квартала, когато си постигнал финансовата зрялост за това и тръгва в по-добро училище  Laughing Или като мен, детето пътува по-дълго време до училището. Нали знаеш, че болшинството тук училища не избират децата според знания и възможности. А за безплатните селектив скулс изпитите са толкова специфични, че за да има шанс да бъде прието детето, задължително трябва да походи на частни уроци за подготовка за изпитите, само знанията от училище не са достатъчни, особено за non-verbal и verbal reasoning tests.

# 470
Момичета здравейте  Hug

На есен ще заминаваме за Лондон, вероятно за около 5-6 години ( дано са по-малко  Praynig)...Може ли да ми кажете как стоят нещата с детските градини там  Rolling Eyes Praynig Мерси  Hug

# 471
Аз да кажа, че днес сме амлко по-добре. Поне има малък напредък в яденето. Една приятелка ни даде ентерол и изглежда още първото прахче подейства.

Една колежка ми каза, че някои от хубавите училища даже гледали от колко време живееш в тяхната катчмент ериа и ако си се прместил скоро то тогава шансовете да вземат детето в това училища са малки. Това ми звучи абсурдно, но за съжаление в тази страна май има доста абсурдни неща.

# 472
  • UK/София

Една колежка ми каза, че някои от хубавите училища даже гледали от колко време живееш в тяхната катчмент ериа и ако си се прместил скоро то тогава шансовете да вземат детето в това училища са малки.

Когато кандидатствахме за училището на Алекс, живеехме от 3 месеца в града.А училището беше с едни от най-високите рейтинги.Изпратиха писмо, че е резерва.Искаха да го вземат в друго училище, но ние отказахме.И той започна на 15 септември в желаното от нас училище.

Радвам се, че вече малкият е по-добре.Отдавна съм признала както казах вълшебните действия на Смектата и Ентерола.И сега много внимавай, минимум 3 дни трябва да захранваш с диетични храни.

Шу, твоя воля!Аз само споделих мнение.Видях къде се намира къщата.Но тъй като всеки има предпочитания, аз бих избрала скромността по-близо до цивилизацията, отколкото лукса, но до магистралата и да си вия с вълците. Confused

# 473
Биляна разбира се че всеки има право на мнение, нали всички си споделяме тук Hug. Не зная до колко познаваш Бристол, ние сме в един от кварталите населен с много млади семейства, с прилични доходи и добри училища. На картата квартала изглежда извън града но си има и кръчма и магазини и спортни центрове. Тих е, спокоен с много деца. Центъра е на не повече от 10 мин с кола. Аз искам да си сменя къщата защото тази в която сме е малка, не можем да седнем да вечеряме четиримата защото няма място около масата, бих искала да е с по-хубави дограми защото много духа през тези с които сме и тн. Гледам къщи според възможностите ми, защото за съжаление къщата мечта е почти двойно на това което аз гледам (тази например http://www.rightmove.co.uk/property-to-rent/property-28476128.ht … 3FminBedrooms%3D3). Много мислих и реших че в центъра няма да съм спокойна за децата. Тук мога да пусна Боян да играе пред къщата с другите деца без да се притеснявам.  Peace

# 474
Ell, виж тази дискусия за Барнаби  Mr. Green
http://www.mumsnet.com/Talk/primary/921404-Am-I-the-only-parent- … -Bah-Humbug-about
(просто невероятно, че питаш, вчера за пръв път влязох в Мамснет да търся нещо, и това беше най-популярната им тема за деня  Joy) - който не ги е виждал, еквивалента на БГ Мама за Англия, имали 850,000 членки

# 475
Честит национален празник и от мен, момичета  Grinning

# 476
  • Лондон
Мишолина, ти нещо по тъч линията май го караш Wink Чакахме разкази и снимки, но уви Confused Нищо де, още че чакаме...

Разбира се, че кварталът е важен и то не само за училищата  Но ако за момента не можеш да си го позволиш какво би направил, откриваш плюсовете на това да живееш в по-лош 

Е, Мери, моята позиция е друга, тъй като не успявам да прекарвам достатъчно време с детето си за да определям изцяло как ще бъде възпитано, а пък и не знам колко от нас могат да кажат, че успяват да влияят на 100%, ми се иска да осигуря възможно най-добрата среда, където тя да се гради като личност. Ако не успеем в този смисъл, за мен ще бъде без предметно да стоим в тази страна, най-малкото ще си ходим обратно в БГ, няма да плащам наем, квартала не е лош (по тамошните стандарти) и ако не стане чудо с цените на частните училища в БГ, ще й плащам такова поне до края на средното й образование Wink Проблемът е тогава как ще понеса, ако тръгне да танцува на масата наред с всички мутренски дечица, които засега са тези, които посещават частните училища в БГ и определят модата (както вече обсъдихме миналата седмица).

# 477
  • Bristol
Е, Мери, моята позиция е друга, тъй като не успявам да прекарвам достатъчно време с детето си за да определям изцяло как ще бъде възпитано, а пък и не знам колко от нас могат да кажат, че успяват да влияят на 100%, ми се иска да осигуря възможно най-добрата среда, където тя да се гради като личност.
А каква е най-добрата среда?! Различните хора имаме различни ценности. По-скоро среда, в която да гради приятелства и връзки, които да ползва в един по-късен етап от живота си. Затова и хората плащат луди пари за реномирани частни училища. Но това е за по-големи деца, не 4-5 годишни  Grinning
Сега синът като посещава едно от най-добрите държавни училища в района, да не мислиш, че му е спестена простотията?! Прости хора има и по скъпите квартали. Въпросът е да научим децата да подбират средата си. Единствено в селективните училища може да се гарантира по-така среда, не в кварталните  Crossing Arms Приемът в селективните не зависи от катчъмънт ерията.
Да, имаме една основна разлика, аз разчитам повече на семейната среда за възпитанието, а не толкова на училището и квартала  Peace

Доста задълбахме, отивам да спя, че утре съм на скул трип с класа на щерката  Crazy

Последна редакция: чт, 04 мар 2010, 02:29 от Merry

# 478
  • Лондон
Честит празник, момичета! Дано България скоро се 'оправи'. В бат Бойко са ми надеждите  Grinning

Много ми хареса как са го измислили за мечето Барнаби. Много хубава идея!

Мишолина, кажи как е работата де...

Ради, дано сте се оправили вече!

Съгласна съм с Цветак по въпроса за квартала...

Аз също съм ЗА Пътни. Хубаво кварталче е, и достъпно.

Колкото до средата - ето една хубава статия по въпроса  Wink
http://sulla.bg/2010/02/28/1324.html#more-1324

Айде наздраве, и да сме живи и здрави!

Честит рожден ден на Анабел! Дано да е харесала куклата.

# 479
tzvetak - Честит Рожден Ден на Анабел! Да ти е жива и здрава и много да те радва.

Общи условия

Активация на акаунт