Шоколадов сладкиш с майонеза

  • 277 010
  • 1 547
  •   1
Отговори
# 1 335
  • Мнения: 13 662
Вчера пак го правих /за кой ли път/. Хванах му цаката- най-вкусен става като се направи сместа, но не се пече веднага, а се държи 20-тина минути. Харесвам го повече и когато настържа вътре лимонова кора, а отгоре го полея с шоколад с ядки. От какаото не бива да се спестява- губи му се чара.

# 1 336
  • София
  • Мнения: 374
Страхотен е сладкиша, поздравления на авторката на рецептата   bouquet
Правя го вече няколко пъти, във вариант торта също, страхотен е!

Сега планирам и като мъфини да го направя, не се съмнявам в добрия резултат!  Peace

# 1 337
  • Мнения: 216
Винаги вече когато видя майонеза се сещам за този страхотен сладкиш-правех го доста често когато исках да впечатля някоя приятелка  bouquetза сладка хапка

# 1 338
  • Мнения: 2 784
От известно време ме блазни идеята да го направя с накиснати в ром стафиди. Дали няма прекалено да накъртва?  newsm78

# 1 339
  • Sofia
  • Мнения: 29 278
какво е да ,,накъртва,, newsm78

# 1 340
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
какво е да ,,накъртва,, newsm78

Мисля, че е искала да напише "натъртва". Вкусът му да стане тежък.

# 1 341
  • Мнения: 2 784
У наше село така казваме, когато нещо е прекалено сладко, та чак неприятно сладко.  Wink

# 1 342
  • София
  • Мнения: 6 210
Жълтият Ламтурник, преди време правих скалички с една ромова есенция и станаха с малко особен вкус. Но все пак става дума за есенция, пък и аз я ливнах цялата  Blush. Иначе не ми се вижда лоша идеята за стафидите, вървят добре на шоколадови сладкиши.

# 1 343
  • Вече в моята си приказка...
  • Мнения: 4 391
Снощи и аз направих този сладкиш. Няма да слагам снимка, че кексът се залепи за тавичката и малко загуби форма. Но това не попречи да го опитаме и... страхотно се хареса! Смятам другият път да сложа орехи и стафиди, както и ванилия /този път я пропуснах, защото нямах/...

# 1 344
  • Ænima/Albuquerque
  • Мнения: 3 821
Един бърз въпрос : Правили ли сте сладкиша с Нескуик?
Обиколих квартала и никъде нямаше обикновено какао!  Tired

# 1 345
  • Мнения: 6 244
Обсъждахме го това нещо по едно време. Според мен няма да стане с нескуик, цзащото % съдържание на какао не е високо, има и немалко захар и сухо мляко в него и ще се наруши пропорцията.

От опит с други сладкиши знам, че става нещо, но не и това по рецептата. Има риск да е калпав резултата.

# 1 346
  • София
  • Мнения: 6 210
Сарки, точно този сладкиш не съм правила с Нескуик, но съм го използвала в кексове. Имай предвид, че е по-сладко и може би няма да е зле малко да намалиш захарта. Също така, цветът е по-светъл. Аз слагам кафе, за да потъмнее и да придаде малко по-различен вкус, когато замествам какаото с Нескуик.
А, ето, и сладка хапка е писала, че по-назад в темата беше коментирано като не много удачен вариант.

# 1 347
  • Ænima/Albuquerque
  • Мнения: 3 821
Значи да вметна, че събрах останало какао (обикновено) почти за целия сладкиш, обаче ми се струва, че може да поеме още малко, дали да рискувам с 1-2 лъжици Нескуик?

# 1 348
  • Варна
  • Мнения: 634
Значи да вметна, че събрах останало какао (обикновено) почти за целия сладкиш, обаче ми се струва, че може да поеме още малко, дали да рискувам с 1-2 лъжици Нескуик?
според мен 1-2 лъж. няма да са проблем.
аз слагах веднъж около 2 лъж. че не ми стигна обикновеното какао, нямаше никаква разлика .

# 1 349
  • Ænima/Albuquerque
  • Мнения: 3 821
Оф, добре, че хич не ми се иска да го батисам.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт