Шоколадов сладкиш с майонеза

• 277 669
  • 1 547
  •   1
Отговори
# 315
Сложила съм го да се пече,дано не сгафя Mr. Green
Редактирам се - май и моя ще е суров отвътре,какво да правя? Rolling Eyes

Печи на вентилатор,ако имаш такава опция на фурната или на по-слаб градус.

# 316
  • В сърцето на живота!
Грешка Mr. Green аз го пробвах с клечка на 10-тата мин. ooooh!  и затова ми е било сурово,сега вече не е.
Чакам го да изстине Laughing и ще го заливам с кремче на Др.Йоткер ванилия (само това имах у дома и ме домързя да си купя друго)

Монии благодаря че се включи Hug
Снимки по късно.

# 317
  • София
Хапке и аз се зарибих по твоята фантазия с майонеза.
Леля ми я намерла тук във форума, където напоследък рядко влизам и ми изпрати да видя чудото  Laughing
Направих го.
Мисля, че не се справих добре с глазурата, но ще разбера със сигурност като го разрежа  Crazy
Снимка малко по-късно  Flutter
Изчетох и цялата тема, на места много забавна  Joy, особено местата за майонеза с горчица, кисели краставички и т.н.  Laughing Сетих се за епизод на Friends, където Рейчъл прави сладкиш на катове по рецепта и се оказа, че са залепнали две страници и беше нещо от рода на:
блат, шоколад, сметана, свиско, грах, блат, шоколад....  Joy Joy Joy

# 318
  • ГОре на черешата...
И аз "идвам" с благодарности за невероятно бързият и още по-вкусен сладкиш - Хапке, за теб -   bouquet  bouquet  bouquet

Следващият път ще е във форми за мъфини.

# 319
  • София
Ето разкази в картинки  Mr. Green
До като чета темата и си чатя с приятелка малкият ми син Влади пристига и казва:
 - Направих на сладкиша човече  Mr. Green

Глазурата ми остана на бучици (да не кажа буци Mr. Green), защото ползвах шоколад финети в два цвята и белият шоколад стана на топчета  и като го опитах стоеше като карамелизиран. (на водна баня правих  newsm78 )

Резултата на парченца...не знам на вид, но на вкус е УНКАЛНО. Отязах си 2, но и едното не можах да довърша - доста е сладък  Joy Следващият ще опитам с натурален шоколад  Hug

Благодаря ти още веднъж Хапке  Heart Eyes, както и на всички писали и показали в темата   Hug Heart Eyes

# 320
  • Видин
Аз днес пак го правих, обаче понеже имах прекалено много мерак не се получи сладкишът  Confused Остана суров и прецаках глазурата  Joy Sick Много съм зле!  Crazy

# 321
Страхотен е сина ти, Дамаянти, ха ха ха.....
Изглежда супер сладкиша, и моята глазура някаква такава стана. А хем сложих 100 на 100 натурален шоколад и един със стафиди такъв. Но наистина е много сладък, и аз едно парче изядох и после изпих водата от чешмата.

И аз смятам да се пробвам да го направя в тавата за мъфинките.....

# 322
  • София
И аз да се отчета. Получи се сладкишът. Направих го с домашно разбита млечна майонеза. Отгоре глазурата ми стана малко твърда - очаквах нещо като течен шоколад, а моето стана твърд шоколад. Сладкишът си заслужава да се пробва и за спешни случаи е идеален.
На мен пък повече ми харесва, като е твърда глазурата.

# 323
Супер сте, момичета   bouquet Дамаянти, развесели ме с тоя разказ в картинки.
Много хучави неща сте показали. Чак не мога да повярвам, че това непретенциозно нещо намери толкова фенове.

Аз не обичам много сладко и си го правя само с натурален шоколад.

Според предпочитанията на домашните променяйте вида и количеството на шоколада в глазурата, а може и да не се глазира въобще. Аз пак да вметна, че със сладолед е много добра комбинацията, ако не се слага глазура. Може и малко сметана от спрей - ще стане много добро!

(днес съм на сокове, не ме дразнете с тия шоколади, че  smile3511

# 324
  • София
Хапчице, мисля, че точно, защото е непретенциозно - намери толкова фенове  Heart Eyes Hug  bouquet
Кажете ми колко грама брашно са в една чаена чаша моля  Embarassed

# 325
  • Видин
За грамове не знам, аз ползвам пластмасова чашка от големите - 220мл  Peace

# 326
  • София
amanita, аз по принцип питам, не във връзка с рецептата, но ти благодаря за отговора   bouquet

# 327
  • област Софийска
Зависи от чашата, но около 150 грама.

# 328
  • София
Зависи от чашата, но около 150 грама.
Много ти благодаря  Hug  bouquet

# 329
Това е най-вкусния сладкиш, който съм правила. Вече няма фъч, мъч, кекс или квото и да било друго Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт