СЕПТЕМВРИЙСКА мама чака с нетърпение,сърчице да чуе с умиление!

• 19 777
  • 699
  •   1
Отговори
# 465
  • Щастлива мама на 3 слънца
Здравейте мамчета.
Томелисе честито мила.
desunique ех че хубавко ,мисля че сърдечната дейност е на бебчето.
аз съм добре тази сутрин мисля само за тая проклета киста и се чудя ако се спука дали ще изтече ,дали ще разбера......
Много странно ,но съм станала мн ранобудна Simple Smile)) и някак си не ми се яде сладичко.
А относно кафенце акушерката ми каза,че може да пия по 1 на ден. суперррр
аз нали ви казах ,че напоследък пия само 3 в 1 ,но като гледам какви гадни Е-та има ми стана лошо.Вече страшно мн си подбирам храната и мн чета по този въпрос. С няколко думи мн плодове ,зеленчуци,ядки, млечни и бобени.Както винаги чета всичко на етикетите, преди си взимах грах и царевица в консерва ,а вече само бланширани.
А да ви кажа мн се ядосах на тоя лекар дето ме гледа, изръси от сорта - еми то още нищо не е не е регистрирано бла бла,все едно няма бебе в мен.До 3-я месец какво го водят? Мисля ,че лекарите трябва да ни карат да мислим за него да го обичаме и т.н. А то не бил нищо......
е това е за сега от мен мили момичета благодаря ви ,че сте с мен и ми давате кураж.
А нашия татко е голям сладур днес ми каза -аз вече си целувам 2-ма човека.После пък явно иска да се уеднаквява с мен -искал и да си прави и той тест,седи седи и казва ех че ме болят гърдите,после и кръста го наболява.После пък каза ,че трябва да яде за 2-ма.Мн е готин Simple Smile)))))))))))))
п.с нали ви казвам, че имам голям проблем с 00 днес си стоплих като за чай -400 мл вода пия половината чаша изядох 2 ябълки ,после допих другата изпих едно кафе и о чудо  Embarassed

# 466
Сърдечната дейност си е най-важното - значи че бебето е живо.  Peace Няма значение как ще се каже, даже лекарите не говорят за "тонове" обикновено. Невинаги сърчицето се "чува", важното е да се види на ехографа. Чува се само когато лекарят пусне някаква допълнителна приставка, но моят ми го пусна да го чуя чак сега, в 9 седмица. Преди това само ми го е показвал на ехографа, че мърда - аз не че виждах нещо де.  Grinning

*АДРЕНАЛИНКА* на мен досега не ми се е случило лекар да ми честити ранна бременност или да изрази някаква радост. Всички са безумно скептични, особено ако им цъфнеш рано и се опитват да те свалят на земята. Просто за тях една начална бременност е нещо рисково, което не се ли задържи до 4 месец, не го и мислят особено. Или поне аз съм попадала само на такива лекари - темерути - не знам. Така че не се впечатлявай от твоя лекар - не се е държал така нарочно, просто са си такива. На мен първата бременност лекарят ми ми я честити в 17 седмица чак  Crazy Каза, че сега вече имаме едно хубаво бебе, точно все едно дотогава не е имало нищо.

# 467
Elleni много съжалявам за случилото се  Cry Опитай се  да почиваш и ако можеш да не мислиш за нищо  spoko
Tammelise честито за изпита  Hug и мен ме о4аква същото другата седмица ,но с това неразположение незнам как ще намеря сили да седна да уча.
На всички лек и малко по-топъл ден  smile3525

# 468
elleni много съжелявам за случилото се, бъди силна и не се предавай Hug Sad
Момичета утре е моят ден, утре съм на преглед..А нямам търпение да си видя бебока.
Дано всичко да е наред  Praynig ,малко ме е страх...но гледам да се успокоя

# 469
Elleni, съжалявам.Много сили ти пожелавам. Hug

Tommelise, браво за изпита.Голяма си фурия. Peace
Lara Croft-Lady, ще стискам плаци, всичко ще е наред. Praynig Peace

Наистина повечето лекари така се държат.За това и регистрирането на ЖК го правят по-късно.
Аз днес вече не знам какво да правя, като не ям корема ми стърже от глад, като ям - почва да ми се  Sick .Ама няма начин, ще търпим. Simple Smile

# 470
  • При моето слънце
Здрасти,  Hug. Чета, чета и се чудя какво да напиша, Elleni, мила, една голяяяяяяяяяяма прегръдка, в момента каквото и да пиша, знам, че няма да те успокои (поне при мен беше така). Поплачи си, а после с нови сили и още повече увереност продължи напред към заветната цел.  Hug
На мен ми трябваха пет месеца да забременея отново, а сега съм толкова уплашена, че просто не мога да се позная, само се вглеждам в себе си и си задавам тъпи въпроси от сорта "защо не ме болят гърдите?", след малко ме заболяват и се успокоя за малко, после "защо бебо изоставя с два дни?" и си дам логичния отговор "защото ме гледаха с коремен ехограф и може размерите да не се вземат съвсем точно, в началото като разбрах , че съм бременна, бях болна цяла седмица и мже и това се е отразило" и т.н. и т.н. Вътрешно усещам, че този път ще е наред, но все пак ме гложди мисълта ... Моята лекарка също не ме успокои съвсем, каза ми, че сега вероятността за развитие на бременността е много по-голяма от предишния път, но нищо не е сигурно, все пак е природа, ак има грешка, тя трябва да се поправи. Нямам търпение да отида пак на преглед, трябва да се запиша на ЖК, но ще се стърпя до другата седмица, за да се види, че ембриончето расте.
Извинявам се, ако съм ви надула главите, но наистина ми поолекна, по принцип не съм човек, който споделя, а напротив, но сега имах нужда, защото съм ужасно нервна, а на всичкото отгоре и аз съм студентка и в понеделник съм на изпит, а не мога да се съсредоточа изобщо.
Благодаря за изслушването  bowuu и хубав и усмихнат ден  newsm51

# 471
  • Словения
Elleni, много съжалявам, миличка Cry Вярвам обаче, че когато бъдеш готова ще забременееш отново и тогава всичко ще бъде наред. Колкото и да е трудно сега бъди силна Hug

Tommelise, поздравления за изпита  bouquet  Стискайте палци и на мен утре Praynig Аз пък трябва да уча наизуст за изпита утре и на 3. ooooh! Не ги разбирам тези преподаватели - къде е смисълът да си напълниш с нещо главата, което веднага след това забравяш ама карай, щом трябва #Crazy

Поздрави на всички останали маминки, пожелавам ви слънчев и прекрасен ден Grinning

# 472
  • Bulgaria
petiofi83 мила, все едно слушам собствените си мисли  Hug И мен ме притесняват същите неща, и аз изпитвам същите страхове, абе направо нямам думи... Знам, че е нормално човек да го е страх след като е преживял нещо лошо, но на моменти имам чувството, че ще се побъркам  #Crazy Дано наистина всичко да е наред този път и с времето страховете да намалеят  Hug  Hug  Hug
Мацки, да не ви пука от отношението на лекарите, всички са толкова еднакви, че не ми се говори просто  ooooh! Радвайте се , че бебчетата ви са добри и не обръщайте внимание на самовлюбени тъпаци  Crossing Arms

# 473
Здравейте и от мен!  Hug

desunique, радвам се много за твоето дребосъче.  Hug  Heart Eyes И с абсолютна сигурност мога да ти кажа, че лекарката ти е имала предвид, че ембриончето има сърдечна дейност. За твоята си е ясно.  Wink

Аз не мисля, че трябва да се сърдим на лекарите, че са такива. Хората са толкова обръгнали и какво ли не са видяли. И в крайна сметка фактите са си факти. Първите три месеца са си най-рискови. Не виждам смисъл да ни дават празни надежди. Аз лично предпочитам да съм реалист, а не да хвърча в облаците и ако не дай си боже нещо се случи да ми се сгромоляса целия свят. А за позитивните емоции си имаме нашето семейство и приятелите ни. И този форум.  Hug

# 474
kittykat - И мен ме налягат подобни мисли без да ми се е случвало нещо лошо.... едвам ще издържа до вторник да отида на лекар и се надявам час по-скоро да минават тези първи 12 седмици за да може да се поуспокоим малко.

А относно регистрирането за женска консултация моята докторка ми каза, че за първите два прегледа, ако не съм регистрирана  тя ще получи от здравна каса по 11.50лв за прегледа ми. А след като ме регистрира ще взима едва 3.50.лв Затова в 7ма и 10 та седмица прегледите ще са без да съм регистрирана а в 12та седмица - вече ще съм в регистрите живот и здраве.  Така че. си има и финансово обяснение защо не ни броят за бременни докато не стигнем тази 12та седмица.

Последна редакция: чт, 28 яну 2010, 17:07 от aissa80

# 475
  • София
Elleni, прегръдки - бъди силна! Дано бързо се съвземаш. Желая ти много късмет. Peace

Днес бях на преглед, записах се на ЖК. Видях го малкото човече, сърчице - радост ... друго не мога да ви кажа!
За моя радост днес съм без гадене и киселини. Дано да е така до вечерта  Praynig

Относно лекарите - и те са хора. Имам две гинеколожки, и двете са коренно различни като характери. Докато едната обикновено ще ми се скара за нещо, или по-скоро е делова, то другата с перце ще те погали. Определено си е до човек.
Аз лично имам нужда някой да ме отрезвява и да ме сваля на земята, така че и да двете съм им благодарна.

Tommelise, поздравления за изпита!
water4e, стискаме ти палци! С предишната си бременност бях студентка и ходех и се потях по изпити, познато ми е чувството. Дерзайте!

# 476
Здравейте мами!
Напълно съгласна съм с Яничка. Лекарите трябва да са професионалисти и да гледат нещата от медицинската им страна. Не можем да очакваме от тях да се разплачат от умиление, като видят пулс. А и представяте ли си те на какви трагедии са били свидетели. Да направиш спонтанен аборт в 10г.с. не е най-страшното, което може да ти се случи (не, че го пожелавам на някого). Така че малко или много лекарите са си сухари, но иначе те не биха могли да си вършат работата. Да ви кажа аз много уважавам тази професия. И просто недоумявам как може някой хора да твърдят, че лекарите нищо не разбират и затова те започват да се "информират" и да решават кое е правилно и кое не.

# 477
  • у нас
water4e ще ти стискам палци и ще чакаме за новини

момичета благодаря ви за поздравите за изпита Hug

аз вече нямам търпение да идва 11-ти че вече ще се пръсна

момичета, който има проблем с гаденето да пробва с обикновени бисквити Peace много ми помагат Peace

Цитат
трябва да са професионалисти и да гледат нещата от медицинската им страна. Не можем да очакваме от тях да се разплачат от умиление, като видят пулс. А и представяте ли си те на какви трагедии са били свидетели. Да направиш спонтанен аборт в 10г.с. не е най-страшното, което може да ти се случи
съвсем си права newsm10

# 478
Lara Croft-Lady всичко ще бъде наред, не се съмнявай  Hug
water4e и ти също Hug
чакаме да споделитее хубавите вести, които ще ви кажат  Heart Eyes
На мен сърцето ми биеше като лудо докато ме преглеждаше лекарката и имам чуството, че се чуваше от страни как думка от вълнение. Но в момента в който каза, че бебето е там и го вижда, че всичко е наред, забравих всичко и предполагам и то забрави да бие така бързо Simple Smile

Jani4ka мила, тя даже не спомена. Та затова ме обзеха съмнения. Аз чак в къщи като си погледнах амбулаторния лист и се опулих  Shocked

Благодаря ви, че споделяте радостта ми   bouquet

# 479
Привет, дами  Stop

Относно лекарите аз съм на мнение че за да получаваш качествено обслужване трябва да си платиш (това са си мои наблюдения)

Когато решихме да си направим бебе, бях тръгнала по генеколози за да съм сигурна че всичко ми е наред, в началото бях при трима уж препоръчани, но минах през здравната каса, почти не ми обърнаха внимание  Confused
След време отидох при друг специалист д-р Коларов при когото съм и сега и той единствен прие желанието ми да забременея сериозно, за което съм му много благодарна. Ходя в частният му кабинет и винаги е страшно любезен, изслушва ме, винаги е насреща, отговаря на всичките ми въпроси - това за мен е добро обслужване  Sunglasses
Дано да има повече такива като него  Simple Smile

Лек и усмихнат ден на всички   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт