*ФОНД АСИСТИРАНА РЕПРОДУКЦИЯ* - кой до къде е - 2!

• 74 047
  • 870
  •   1
Отговори
# 840
  • София
Здравейте, момичета. Утре ще подавам молба по фонда и искам да ви питам за едно изречение от формата на заявлението.
Има поле "Наименование на избраното от заявителката лечебно заведение" - ако напиша там клиниката Х, нали това не значи, че при одобрение съм длъжна да направя инвитро опита там?
Не си длъжна. Можеш да смениш клиниката като си вземаш заповедта, но мисля че вече искат потвърждение от новата клиника, че те приемат.

# 841
Мда, благодаря.
Имам ново питане и то е доста по-критично.
Ще копирам мнението, което току-що написах в зачатие, може пък тук някой да успее да ми отговори.

Драмата е, че в зачатие открих следното мнение:

Цитат на: sixsens в Май 18, 2010, 15:03:45 pm
Хормоните важат 3 месеца, доколкото помня. Пусни си нови.

При мен ситуацията е следната:
Подготвиха ми документите за фонда, като изледването ми на ФСХ е с дата 10.04.2010 г. Трябва да подам утре, т.е. на 14.07.2010 или 3 месеца и 4 дни след изследването на ФСХ.
Може ли да ми посочите в кой нормативен документ е залегнало изискване хормоните да важат само 3 месеца? От клиниката не ми казаха такова нещо, а те са подбирали документи от досието ми за комплекта за фонда. Опитах се сама да прегледам Правилника на фонда и Наредба 28, но не открих времево изискване за хормоните.
Моля помогнете ми с информация, ако трябва да пускам ново ФСХ ще се забавя чак до август(нали трябва да е между 3 и 5 ти ден), когато дори не знам дали ще приемат документи.

# 842
# 843
863.    Thinking
горе долу колко ще чакам ?  Thinking

# 844
  • София
863.    Thinking
горе долу колко ще чакам ?  Thinking

Поне 5 месеца заради почивката, но пак зависи колко бързо действат в самия фонд, но ми се струва, че ще е след Нова година  Sad  Докато излязат в отпуска, ще одобрят най-много до 7300, август почиват и започват пак от септември. Покрай Нова година пак ще почиват, предполагам.... На месец успяват да одобрят около 400 молби, значи смятай. Има и един друг момент: Като те одобрят, не ти дават заповедта веднага, а ти записват ден, в който трябва да отидеш да си я вземеш - около 3 седмици по-късно. Ние сме одобрени още преди 2 седмици, обаче всички дни до края на юли са запълнени и ще ни дадат заповедта чак през септември. Но дано не позная и да ви одобрят по-бързо  Hug

Има ли кой да ни пусне новата темичка?

Последна редакция: пн, 19 юли 2010, 11:58 от desi_ivanova

# 845
Най-много до 7300 преди отпуска, а най-малко до колко? Аз съм номер 7131. Имам ли шанс да си получа заповедта през септември?

# 846
  • София
Най-много до 7300 преди отпуска, а най-малко до колко? Аз съм номер 7131. Имам ли шанс да си получа заповедта през септември?

Аз ти препоръчвам да звъннеш по телефона и да питаш, защото те все още одобряват, но не се обаждат, защото всички часове за получаване на заповеди са раздадени. № 6399 (ако не се лъжа) беше одобрен преди около две седмици, до края на месеца има още няколко дни. Най-малкото ще ти кажат до кой номер са стигнали в момента  Hug

# 847
Момичета, ако някой разбере до кой номер са одобрили преди отпуската, да пише. Ясно е, че вече не се обаждат за получаване на заповеди, но поне да знаем от кой номер ще започнат септември. Аз също мисля да звъня, но не зная дали ще успея да се свържа. Ще напиша ако нещо науча.

# 848
Здравейте!Звънях във фонда преди 10-на дни,и ми казаха че молбата ми е разгледана,но ще ми се обадят чак в началото на септември!Аз съм №6435!Явно този месец няма да раздават повече одобрени молби.Жалко!Ще трябва да се въоръжим с още търпение!Единствено не разбрах дали съм одобрена след като са ми разгледали молбата,не попитах!И понеже ми е неудобно да звъня пак ще чакам те да ми се обадят.УСПЕХ НА ВСИЧКИ ЧАКАЩИ ОБАЖДАНЕ!!! Praynig Praynig

# 849
Момичета искам да ви се извиня предварително,че ще се отклоня от темата но в момента съм бясна Twisted Evil!Току що попаднах на едно интервю на проф.Козовски свързано с Фонда от 07.07.2010г.!В него той говори за това,че фонда ни отпускал прекалено много пари и че едно инвитро не струва повече от 4000лв.,и че в случая се прахосвали пари!КАК МОЖЕ ДА ИМА ОЩЕ ТАКИВА ХОРА!!!!

# 850
Ох, колко ми е познато това интервю! Срам! Т. нар. доктор Козовски се пръска по шевовете от яд, че не е сертифициран от фонда за извършване на ин витро процедури със събсидия от същия!

Как многоуважаемият Козовски изчисли колко точно струва ин витрото на всяка една от нас?????????????

Пример:  Започнах стимулация на 07.07 тази година заедо с едно друго момиче. Тя отговори на същите лекарства като моите за 9 дни, а аз за 13 дни. Това е разлика от 4 дни в които мен са ми слагали лекарства в мощни дози, знаем всички колко струват тези препарати.... Това момиче сигурно е похарчило за инжекции около 1800 - 2000 лева, аз аз поне 2500!За какво говорим? Т.е. как Козовски си ги представя нещата? Тоз човек колко ин витро цикъла е направил, че да се изказвам по такъв дилетантски начин??
Да не говорим, че аз извън субсидията на фонда съм платила още 4 хормона по 18 лв. + 1050 лв. вливания на Киовиг.... е как реши почитаемият Козовски, че едно ин витро е не повече от 4 хиляди лева? Пълен глупак!

И най важното: Когато една пациентка се субсидира от Фонда, то тя се подписва срещу всяка инжекция и манипулация. На тази база (един вид приемо-предавателни протоколи) фонда плаща съответно изразходваните средства на клиниката. С други думи, ако едно момиче е изхарчило за процедурата 3800 лв (защото например отговаря бързо и качествено на стимулацията), то Фонда плаща на клиниката 3 800 лв., а не 5 000 лв!!!! За това ясно е казано, че Фонда субсидира ДО 5 000 лв., а не по 5 000 лв.

И накрая, за да видите каква беля е направил този малоумник, ще ви кажа, че в момента са спрени плащанията към сертифицираните клиники от страна на Фонда. Дължат им се около 700 - 800 хиляди лева (пари, които нашите клиники вече са изхарчили за нашите АРТ процедури) защото текат зверски проверки за изразходването на средствата.....

Голямо благодаря на Козовски!

# 851
  • София
че в момента са спрени плащанията към сертифицираните клиники от страна на Фонда. Дължат им се около 700 - 800 хиляди лева (пари, които нашите клиники вече са изхарчили за нашите АРТ процедури) защото текат зверски проверки за изразходването на средствата.....

В това сигурна ли си?
Забелязвам че не връщат никой със заповед от фонда, поне в моята клиника.
Иначе в проверките няма нищо лошо, контрол си трябва, но да спират парите хич не е добре.

# 852
че в момента са спрени плащанията към сертифицираните клиники от страна на Фонда. Дължат им се около 700 - 800 хиляди лева (пари, които нашите клиники вече са изхарчили за нашите АРТ процедури) защото текат зверски проверки за изразходването на средствата.....

В това сигурна ли си?
Забелязвам че не връщат никой със заповед от фонда, поне в моята клиника.
Иначе в проверките няма нищо лошо, контрол си трябва, но да спират парите хич не е добре.

Напълно съм сигурна в тези думи. Няма спиране на процедури! Клиниките се мъчат да изкретат. Това положение е от около 3 седмици, все още е рано да капитулират и 17-те клиники. Като разделиш общо неизплатената сума на броя клиники ...... предполага се, че деянат някак си, най-вероятно самите клиники влизат в задължения към фарм. доставчици.... така добре познатата ни междуфирмена задлъжнялост.

А що касае проверките - наистина няма лошо, но какво би казала за това изказване на Козовски:

Според него, е редно парите да следват пациентите и да няма ограничение къде да си направят ин витро процедурите.

Що за глупост? Може би д-вата трябваше да серифицира и д-р Йосиф Димитров, който прави  ин витро в един кабинет 5 на 6 квадрата??? Нито има лаборатория за кръвни изследвания, нито има криобанка, нито ембрио лаборатория, нито манипулационна, нито операционна!!!! Няма и екип дори.

Е какво? Само защото някоя заблудена женица отива да си прави ин витро-то при този доктор, видиш ли Фонда да му изръси 5
бона?

Нормално и задължително е Фонда / д-вата да има филтър, с който да прецени надеждността на една АРТ клиника. Козовски не е успял да покрие изискванията, макар че беше депутат от НДСВ по време не създаването на Фонда. Не мога да го мисля, ма защо се опитва да опорочи на хубавото нещо, което се е случило на нас хората с репродуктивни проблеми?????

# 853
  • Русе
Този малоумник е направо за линч  #2gunfire Ще ме извините за думите

# 854
  • София
Много жалко, фонда е едно от малкото добре работещи неща в тая държава.

Общи условия

Активация на акаунт