Тупка ЮЛСКО сърчице на момиченце или момче

• 25 137
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
Добро утро!

Анизи - честити ти сини гащета!

Хубави заглавия сте "спретнали", аз мога по-късно да пусна една анкетка, че да има "черно на бяло" резултат.  

Водих спор със себе си и достигнах до извода / който по принцип винаги ми е бил ясен/, че няма как да се боря с хормоните си и реших да го карам през пръсти. Много се затормозявам напоследък и за това явно сега съм в една "черна дупка" Ще се опитам да променя малко нещата около мен. Дано по-скоро ми се оправи настроението....

Лично на мен негативна информация не ми се чете, всеки който реши, че има нужда да се осведоми за евентуални проблеми нека го прави в гугъл, МОЛЯ, не се товарете психически!
Нито за вас е добре, нито за човечето във вас!

Какъв назидателно- трогателен пост само  Crazy  извинете ме ама "Асан и той хора" и няма де да си излее мъката ...

Последна редакция: нд, 31 яну 2010, 10:34 от Puma®

# 631
Добро утро момичета!
Аз днес си почивам от вчерашния де пълен с гости Whistling
Моята щерка си стои в леглото завита и си пее някакви песнички,мъжа ми откъсна кола и сега никакъв го няма и е едно спокойно,спокойно newsm03

# 632
Добро утро, сладки юлски мами!  Hug

Изпържих филийки, закусихме и сега дружно мързелуваме с милото. Споделям закуската ни и с вас  Simple Smile :

И аз споделям мненията за ползата от положителната нагласа и емоции. Спрях да чета негативни и стряскащи информации, с които нетът е препълнен просто. Опитвам се да се забавлявам максимално и да мисля само за хубави неща. Чета забавни статии, гледам комедии, с милото мечтаем как ще си дообзаведем апартамента и ще декорираме стаята на бебка някой ден - ей такива приятни неща. Малко по малко започнах да си попълвам списъка с покупките с конкретни модели, цветове и цени. Поръчах вече и някои дребни нещица от редута и ибей. Накратко, правя всичко възможно да си създам позитивна атмосфера. Горещо ви го препоръчвам и на вас.

Желая ви прекрасен неделен ден!  Heart Eyes

http://www.youtube.com/watch?v=F-4wUfZD6oc&feature=PlayList& … 1BD7&index=45

# 633

bobi40,Puma® ,милички,това не са страхотии.Макар че всъщност зависи от гледната точка.....
    Бяха постнати тук по моята молба.Защото ми беше изключително интересен този материал.
    Да пази Господ,разбира се!Но описаните в материала "страхотии" са факти от живота.И моето първо раждане,уви ги потвърждава.
    Именно те  трябва да се знаят,преди да тръгнеш да раждаш. Peace  Hug
    Сигурна съм че тази информация е доста по-ценна от това,кой какво е ял през деня. Wink

Sun,страхотна закуска!Добре че в момента забърках да направя нещо подобно,та няма да се мъча!Обаче не знам,другите бременлийки,как ще я изтърпят! Laughing

# 634
.....................

Sun,страхотна закуска!Добре че в момента забърках да направя нещо подобно,та няма да се мъча!Обаче не знам,другите бременлийки,как ще я изтърпят! Laughing

Embarassed Embarassed Embarassed Дано няма такива последици. Но ако все пак нетърпимо ви се приискат, стават за 15 мин.  Grinning Ето рецептата:

Пържени филийки

6 филии сух бял хляб
прясно мляко
2 яйца
2 с.л. брашно
олио за пържене

* Хлябът се нарязва на филийки (най-добре готов нарязан хляб)
* Размива се брашното с 50 мл прясно мляко и се добавят разбитите яйца.
* Филийките първо се потапят в прясно мляко и след това в яйчената смес.
* Пържат се в сгорещено олио от двете страни до златисто.

# 635
  Това филийки ли са?Аз пък ги взех за някакви мекици! ooooh! Laughing

# 636
Здравейте!
И аз тази сутрин като се събудих бях с едно такова чувство неприятно. Беше ми много тъпо и направо не ми се ставаше. Пък да не говорим, че изобщо и не ми се говореше. С триста зора направих закуска. Сега съм малко по - добре. Мисля след малко да вляза да се изкъпя, може да ми повиши настроението. Трудно се свиква с тия променящи се емоции. Не мога да се позная понякога. Вече започнах да усещам бебо много осезателно. Вчера как беше застанало незнам ама корема ми беше се втвърдил доста.
Аз още преди ви бях казала, че не искам да се товаря повече с тези негативни информации и затова отдавна спрях да ги чета. Ако имам основание за конкретно притеснение тогава се информирам. Колкото по позитивно мислим, толково по - добре се чувстват бебетата ни. Така мисля аз.
Виждам, че сте обсъждали кръвните групи на бебетата. Тъй - като аз съм отрицателен резус фактор след мисседа миналата година ми биха инжекция Анди Д Гамаглобулин. Тогава доктора ми обясни, че с направяна такава ампула не бива да се притесняваме вече от кръвната група на бащата и съвместимостта. Честно казано нашия татко не си зане кръвната група и си е загубил картончето, така че сега ще отива да си направи ново изследване.
Много дълго стана. Оставям ви да си почивате в този не толкова слънчев и топъл ден.

# 637
Аз лично не искам да се заяждам, НО ако трябваше да пълним темата с проблемни раждания, увредени деца, смъртни случеи, то 100% съм сигурна, че редиците ни щяха да оредеят доста.
Не се сърдете, но ако някоя мама има проблем /да не дава Господ/ нека го сподели, ние сме тук за подкрепа, но така излишно да се коментират Евентуални усложнения ми се вижда излишно  Naughty  Защо да се насаждат страхове съвсем безпричинно.... Всичко е Божа работа, можеш да имаш безпроблемна бременност с лош финал или обратното, на никому не са  нужни подобни "полезни" линкове!

# 638
Селма,   bouquet
просто споделих, че тъй като има отделни теми за тези проблеми, тук май по-добре да си останем на закуски и болежки, хормони, плачещи майчета и ритащи бебета, отколкото конкретно тази информация, който се интересува ще си я намери. Мъжа ми е с родилен дефект, но за мен е красив и аз го обичам такъв, а като малък е страдал много... близнака на сестра му е изпуснат при раждането им...но не го обсъждам това и не внасям допълнително тази тема тук. Иначе ми е пределно ясно колко е важно да се знаят тези неща, да бъдем информирани и т.н. В цял свят има проблеми, но по-добре на този етап да се обяснява от оппитните как се усеща бебето в корема на първескините, отколкото да си товарят стресираните мозъци.

Сори за офф-а, моля.  baby_neutral

Не искам никого да засягам, има твърде много мъка, за да седим все тъжни и стреснати, трябва и да се усмихнем и мисля поне за сега успяваме да постигнем това в нашия форум. 

Кажете сега като се показаха толкова гащи, започнахте ли да се чудите за имена на бебковци и бебки?  newsm78

# 639
Изобщо не се и замисляме за имена. Убедени сме, че като му дойде времето, бебка ще ни го "подскаже" някак.  Wink

# 640
Лелее,тук буря ли има Shocked

Ние сме измислили име на беб-момък или мома,Алекс ще да е,живот и здраве.По-точно Александър или Александра,на моят татко Hug

За "проблемните" теми-аз не чета и немисля за нещо,което не ми е дошло до главата.Оставям разсъжденияето и мислите за проблемите,за момента в който те дойдат.Ако не дойдат още по-добре.Да мислиш това дали ще се случи,ама в каква степен,ама как ще се справя....абсолютно безмислено.Като опре яйцето до гъзето се оправяш,друг избор нямаш Peace

За закуската ние правихме "лангидки",ха познайте какво е това Mr. Green
А вчера забърках майонезен сладкиш,който "откраднах" от Готварската тема, която ме изпрати Селма и сега ако ми се мерне ще я подредя аз нея Heart Eyes Heart Eyes Heart EyesЩе и ги ослужа после излишните ми килца Laughing

# 641
   Аз лично мисля,че най-важното е да се подготвиш и да се информираш за предстоящото раждане!  Simple Smile Peace
   Акцента в статията беше "дирижираното раждане",което е толкова практикувано напоследък.
   Точно на това трябваше да обърнете внимание!
   На пунктовете ,които говорят за това,че тялото на жената и бебето не успяват да се нагласят за раждането,когато то е дирижирано!(Това е толкова важно!)
   Честно казано,имам чувството,че не сте и прочели статията.....Но както и да е.Избора е ваш. Hug
   Дано само после не ви боли главата,както моята,че не сте се информирали достатъчно. Praynig Peace

"Всичко е Божа Работа".Зависи,как ще се трактова.Лично аз съм сигурна,че Всевишният не обича мързеливите и страхливите,и пази предпазилите се! Wink

Както и да е!Само да добавя:не позволявайте,да ви дирижират раждането,само ако това не е единствен шанс вие и бебето да оцелеете.Не позволявайте това да става,защото лекарят бърза да си приключи смяната или бърза за някаква разпивка.
   (Аз съм раждала в предверие на новогодишни празници,и ДА моите лекари спокойно са си ги посрещнали вкъщи със семействата си,а аз.....а аз треперех в болницата от неизвестност за съдбата на новороденото си бебе.)
     Повече няма да говоря по въпроса,щом ви е толкова неприятно!Само се моля,да имате едно на ум! Praynig Praynig Praynig
     И Господ да ви пази,наистина! Hug

# 642
  Извинявайте наистина,ако ви натоварих!
  Прекалено голяма емоция ми е!
  И дано не ви се случва!
Praynig

Hug

# 643
  • Варна
Според мен всяка жена трябва да бъде информирана какво я очаква. Не разбирам защо намирате тези теми за натоварващи? Ако аз бях информирана при първото си раждане, че се слагат системи окситоцин за да се забързат нещата щях да ги откажа. Но... не знаех и имах известни проблеми. Именно защото бях чела само весели и безпроблемни истории за раждане, това че моето започна по различен начин ме обърка много.
Ако някой не иска да се информира да не чете, но не виждам защо ако някой е попаднал на интересна и полезна информация не информира и другите. Peace

# 644
  • Пловдив
С риск да ядосам мнозина, искам да подкрепя Селма! Не смятам да влизам в подробности, но и моето първо раждане беше предизвикано мануално/което според мен е по-страшното/ и медикаментозно.
Изключително важно е да се знае какви могат да бъдат последствията при предизвиканите раждания! Това не са "страхотии" - аз  нямах информация предишния път - отказах се да чета и мислех позитивно.
И сега не чета за хилядите малформации, хрозомни аномалии, синдроми на Х и прочие - това не можем да го променим, но е престъпление да навредиш на бебето си, защото нямаш информация до какво би могло да доведе ускоряването на разкритието с питоцин и мануално! В българия  80 - 90% от естествените раждания /в частните клиники този процент е над 95 - там никой не те чака да раждаш 12-16 часа! / се ускоряват с медикаменти, епизиотомиите са над 70% - ето тази статистика можем да променим.

Дадени са  16 основни препоръки от Световната Здравна Организация по отношение на раждането - за правота на информация и избор, за необходимостта от професионални акушерки, които да консултират и подпомагат  жената по време на бременността, раждането и следродилния период, за кърменето, за дължимото уважение.
Тези , които касаят спора ни тук + още някои, които според мен са важни:

8. Бременните жени НЕ ТРЯБВА да се слагат по гръб по време на първия етап от раждането. Добре е да се стимулират да ходят и да се движат между контракциите, като всяка жена трябва сама да избира позата, в която и е удобно да ражда.

9. Не е оправдано систематичното използване на епизотомията ( срязването на перинеума за разширяване на вагиналния отвор - имайте предвид, че това в нашите болници се прави от 70 до 80%!!).

10. Не трябва раждането да се стимулира хормонално за удобство на медицинския персонал, а само в случаи на особени медицински показания. Нито един географски район не трябва да има стимулирано раждане, надвишаващ 10%. (за сравнение, в българските болници вървим към 80%) .
..............................
12. Нарочното спукване на околоплодния мехур научно не е оправдано.

13. Ако новороденото е здраво, то трябва да остане с майката при всички случаи, когато състоянието и на двамата го позволява. Нито един процес на наблюдение над бебето на оправдава държането му отделно от майката.

Това са само някои от препоръките  на Световната Здравна Организация по отношение на раждането /Копие от доклада може да се получи  в Европейското Регионално бюро на СЗО - WHO Regional Office for Europe, 8 Scherflgavej, Copenhagen, Denmark./

Последна редакция: нд, 31 яну 2010, 12:36 от avia

Общи условия

Активация на акаунт