Объркана

• 8 861
  • 171
  •   1
Отговори
Здравейте,
Преди една седмица разбрах, че чакам бебе. Не е планувано, обичам бащата на нероденото бебче. Той е семеен и има две деца. Обсъждахме темата многократно и той казва, че ще ме подкрепи каквото и да реша. Вече бяхме на лекар, взехме направление за клиника където да прекъсна бремеността. Знам, че сигурно това е правилното решение, но имам огромни колебания. Страхувам се, че правя грешка. Опитвам се да погледна нещата от всички страни - за мен, за него, за децата му, за моето бебче. Няма ли да съжалявам цял живот, че съм се отказала от бебето.

# 1
Ами вие вече сте взели решението. Ти най-добре ще прецениш как стоят нещата.Един съвет ако искаш-не си губи времето със женени мъже,защото това си е губене на време. И аз съм минала по този път,но до деца не съм стигала. Разбирам,че искаш да имаш някого до себе си,но гледай напред. А отглеждането на дете сама не е от най-лесните варианти. Не разбирай от това,че те подкрепям за избора ти,но и не те упреквам. Всеки може да прави с живота си каквото поиска. Вероятно ще съжаляваш,но може и това да не е грешка. Желая ти късмет за в бъдеще.

# 2
Мила едва ли тук ще получиш точен отговор какво трябва да направиш. Само ти можеш да решиш какво да правиш с детето. На колко години си? Не мисли за децата и семейството му. В момента си важна ти и твоето бебе. Той ще те подкрепи, но помисли и за положението ако той се откаже от предложената подкрепата. Имаш ли възможност да отгледаш това дете сама, ще получиш ли подкрепа от родителите си или от друг. Готова ли си да отгледаш дете, което евентуално да е лишено от бащино присъствие. Иначе има много самонти майки и не е лошо или срамно да го отгледаш сама. въпроса е дали си готова на това. Пишеш че да махнеш детето е най правилно, но за кого, за теб или за бащата и неговото семейство. Помисли много добре.
Попадала съм в твоето положение /бащата не беше женен, подкрепяше ме УЖ, но неможех да рачитам на него/ няма да казвам какво решение взех/за да не ти повляя/, но в този момент бях важна само аз и моето бебе никой друг. Прецени и дано вземеш най- правилното решение  bouquet

# 3
  • в полите на.... Балкана
Едва ли някой тук ще ти даде правилния отговор Confused Това е много деликатна ситуация и решението трябва да ти идва отвътре....

# 4
Здравей!
Положението е сложно,наистина.Но аз бих те посъветвала да погледнеш нещата не от "всички страни-за него,за децата му" и т.н.,а да помислиш предимно за теб,за твоето неродено детенце и за твоят избор. ConfusedЩом от сега се чудиш дали няма да съжаляваш цял живот,значи нещо  те спира да го направиш.
Определено ще е трудно,две мнения няма,но съветът ми е единствено да си дадеш нужното време (колкото позволява,разбира се) и да мислиш главно за себе си и бебенцето. Peace
Желая ти много сила! Hug

sesi81 вече ти е дала подобен на моя отговор. Hug

# 5
Това лично аз не го приемам,съжалявам Rolling Eyes.Но!Имам приятелка,която беше точно в твоята ситуация.Остави бебчето,не направи аборт,и сега има едно прекрасно 3-годишно дете.Бащата се грижи за тях,но живее с другото си семейство...Ситуацията е много сложна,а най-лошото от всичко е че най-много ще страдат децата от това... Tired

# 6
Както вече са ти казали другите-това е трудно решение и трябва да го вземеш сама.Аз също бих те посъветвала да не си губиш времето с човек,който вече си е подредил живота.Ако мислиш,че можеш да отгледаш това дете сама(предвид ситуацията те съветвам да разчиташ само на себе си)запази бебето,но ако не можеш.....сама се сещаш каква е другата алтернатива.Все пак ти желая успех!

# 7
На 24 години съм. Разума ми казва, че ще бъде много трудно. Мисля, че съм готова да съм майка, но не знам дали ще се справя с това да съм самотна майка. А чувствам, че това е най-святото и хубаво нещо в живота ми.

# 8
 Вероятно ще съжаляваш. Аборта е травмиращ- физически- обикновено за кратко и емоционално- доста по- дългосрочно, често за цял живот. Въпреки това има ситуации, в които е правилния избор. Дали твоята е от тях- само ти можеш да решиш.

# 9
  • Пловдив
Съгласна съм с Тиквен цвят , че аборта се преживява трудно най -вече психически.Но на твое място , аз щях да помисля какво мога да предложа на детето си аз  самата.Ситуацията е много сложна , а  решението много важно .Желая ти късмет !

# 10
  • София
Изборът да си самотна майка на 24 години е много труден. Решението за бебето може да е само твое! Трябва да го почувстваш Hug
А мъжа го зарежи и потърси щастието другаде  Peace

# 11
Една чудесна възраст да станеш майка  bouquet/това не е отговора на притесненията ти обаче/  Понякога е трудно да отгледаж дете дори и таткото да е до теб. Познавам майки /самотни/ които и за миг не са съжалявали че са родили децата си. Да си майка е страхотно и неповторимо чевство, НО.....пак ти казвам решението го взимаш ти и само ти.  bouquet

# 12
Мисля, че най-важното в момента е ти как чувстваш нещата - искаш ли да имаш това бебче или не, мислиш ли, че ще можеш да се справиш сама?
По-лесно ще ти бъде, ако можеш да разчиташ на подкрепа от близките си, но не е невъзможно да се справиш и сама. Стига да го искаш, а думите ти ми звучат така...
А чувствам, че това е най-святото и хубаво нещо в живота ми.
Решението трябва да е само твое и сърцето ти ще ти каже какво трябва да бъде то.
От сегашната ми гледна точка, мисля, че бих задържала детето дори и ако нямам възможност да живея с таткото. Защото в живота всъщност никога няма гаранция за нищо и повод за думите ми е една от отчетните ни мами, която отглежда сама дъщеря си, след като таткото е починал.
Успех и пиши каквото и да решиш  Hug!

# 13
Наистина си попаднала в ситуация при която какъвто и отговор да вземеш все ще съжаляваш.Помисли много добре дали можеш да имаш подкрепата от близките си и дали бащата на детето ти няма да те изостави в някой труден момент, и детето  да остане без баща.Ааоко мислиш че сама би се справила ,остави го.      п.с. И моят съвет е да не си губиш времето с женен мъж,сигурна съм че ще намериш мъж който да бъде само твой и да те обича повече от всичко на света.  Hug  Hug  Hug  успех!!!                                                                                                                 

# 14
  • София
Наистина е трудно да си самотна майка. Аз съм такава, но не съм съжалявала за избора, който направих. Всяка секунда от живота ми е осмислена. Дали при теб ще е така?!Никой не би могъл да ти каже. Дали да абортираш или да запазиш детето е доста труден казус. Желая ти да намериш сили и да помислиш добре как да постъпиш. За мъжа май ще се присъединя към общото мнение, че с женени мъже не си е работа да имаш работа. Стискам ти палци да направиш верния за тебе избор.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт