Объркана

• 8 864
  • 171
  •   1
Отговори
# 165
Мила, Beniliz, ако вече си направила аборт, недей да четеш следващите редове, за да не се натъжаваш, но ако все пак още не си взела окончателно решение, продължи. Не писах досега, защото не обичам да се бъркам в такива лични решения, но тази вечер нещо не издържах и ще си позволя да споделя и моята гледна точка. Ако много искаш детенцето и ти се грижи за него и не си в много лошо материално положение, запази си го. То ще ти донесе много радост, а ти ще му подариш живот. Според мен дали човек е щастлив или нещастен, зависи най-вече от характерът му. Ако по природа човек е жизнерадостен и весел, това не се променя само защото примерно баща му или някой друг не е винаги или въобще до него. Това са оправдания. Ако ти самата си психически здрава, няма причина да се съмняваш, че ще успееш да отгледаш детето. Появата на дете много често дава голям тласък на личността. Имам впредвид, че човек придобива много почече мъдрост, сили, енергия, умения, когато се грижи за дете. Всеки, който обича детето си, постепенно свиква с голямата грижа за него и тя започва да му носи удоволствие, дори началото да е било трудно. Не вярвам, ако жената на твоят приятел е свестен човек, да одобри аборта. В крайна сметка детенцето не е виновно за нищо. Да, вие всички ще срещнете трудности (ти, детенцето, приятелят ти, семейството му), но кой не среща трудности в живота си. С добро желание и смелост, всичко се преодолява, само здраве да има. Някои хора няма до одобрят това, което пиша, но ако например се окаже, че моят мъж обича и друга жена и чака дете и от нея, първото което ще предложа е, ако иска и тя да живее с нас. Последното, което ще ми хрумне е, да я карам да избира между детето си и моето и на мъжа ми спокойствието!

# 166
Колкото за примери за втори бащи...аз имам и други примери пред себе си....особено когато пък се появи и  общото дете, онова чуждото - кучета го яли....
че имам и една позната, която вторият й мъж я накара да остави детето си при бабата за гледане, те си заминаха двамата за чужбина родиха си дете и това първото я ги види на година -две - я не..... та примери шарени.
Така е-шарен свят-шарени хора.Едни гледат чуждото повече от свое,а други не искат да погледнат своето си.Пример с един далечен роднина.Човек на възраст е.На втори брак-общи деца нямат.Втората му жена има внуци.И той като им се лигави :деденце,деде",а пък на собствените си дъщери,които са му кръв, децата не поглежда и с години не им се обажда.
 На друга моя позната момченцето беше натирено(колкото и грубо да звучи) от заварения си баща,защото му разваляше спокойствието и го пратиха при дядо му.Даже отказах да ходя в тях на гости,направо ми се качваше кръвта в главата от възмущение-всеки път съм била свидетел на обиди и подигравки,а детето реве ли си,реве.
Така че, всеки сам преценя за себе си.

# 167
Някой може да ме нарече лицемерка, друг да повярва на това което казвам. Обичам този мъж и знам колко много обича той малките. Не можах да си предсватя, как правя нещо с което го отделям от тхя (малко или много).  Родителите ми са се развели когато съм била на 3 години. И просто не можах да го направя. Много ми се искаше, той да ми каже, че иска да задържим бебчето. Но това не става, в момента се опитвам да се убедя сама себе си, че съм постъпила правилно. Много ми е болно и тъжно, че трябваше да се откажа от най-милото нещо.

# 168
Аз ти вярвам!
Не ти е казал да задържите плода. Прости ми, че наричам плод, но ....все още не е било дете. Хайде сега мен да ме наричат....някаква. обичта - истинската обич идва когато се роди. Поне за мен. Е, не съм от жените, които са забременели трудно , чакали са дълго и са искали много - може би за това така разсъждавам за обичта....Както и да е Tired
Смело напред. Вече си много по-мъдра, макар и объркана все още...Трябва ти време.

Между другото, което е по-важно. Продължаваш ли да се срещаш с него?

# 169
Аз не ти вярвам. Преди това ти искаше той да бъде поставен пред избор и да предпочете теб и твоето дете. Подсъзнателно искаш семейство с този мъж. И ако имаш някакви скрупули, то този е неподходящ за баща на детето ти. А ти си решавай кога ще имаш дете.
 Но проблемът ти май не е детето, а изобщо животът ти, обвързан с чувства към (не знам,как да го нарека) човек, който е двойнствен. Всеки има собствени критерии за щастие. Аз не бих си губила времето с такъв. Разшири си кръгозора. На 24 си само. Животът е пред теб. Този човек ти създава условности, които спокойно можеш да премахнеш.

# 170
Абе явно ви мързи да четете или не виждате това, което е написано. Авторката на темата: 1. вече е направила аборт; 2. лично мое мнение е, че е достатъчно незряла да се справи със своя живот, какво остава да поеме грижата за едно малко бебе. Като искате да драскате добре, ама поне си направете труда да не спамите.  #2gunfire

# 171
Абе явно ви мързи да четете или не виждате това, което е написано. Авторката на темата: 1. вече е направила аборт; 2. лично мое мнение е, че е достатъчно незряла да се справи със своя живот, какво остава да поеме грижата за едно малко бебе. Като искате да драскате добре, ама поне си направете труда да не спамите.  #2gunfire

Благодаря за съвета, но мисля, че не спамя. Точка 1 я разбрах. По точка 2 - отдавна съм направила извода и следва точка 3 - да излезне от омагьосания кръг, който и другите са забелязали(ще съжалява  цял живот за аборта и обича този човек ooooh!). То вярно, че любовта е сляпа, но не е лошо понякога да си отворим поне едното око(ако не можем "третото" Laughing).

Общи условия

Активация на акаунт