В час ли са педиатрите?

• 8 281
  • 180
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте!Да се включа и аз да следя темата.Моето мъниче е изцяло на АМ и педиатъра ни каза,че при това положение е трябвало още като е направила 1 месец да започна да давам сокчета,на 2-плодово пюре,на 3 зеленчуково  #Crazy За мен човека ама изобщо не е в час и естествено,че не го послушах.Мисля да започна със захранването чак след 5 месец.

# 61
Светле, добре мислиш, това, че бебенцето е на АМ не означава, че трябва да му тормозиш стомахчето  Peace
Макар че лично за мен е много по-важно педиатърът да е добър диагностик, отколкото кой тип захранване подкрепя. Peace
  Мисля,че  и двете са важни! Peace
  Ако един педиатър може хубаво да диагностицира гастрит,алергии и пр.  "екстри " на ранното захранване,което той самият е препоръчал,то......   33uu  33uu  33uu Какво да кажа..... Rolling Eyes
  Освен  да умееш да диагностицираш, добре е да можеш и да не разболяваш! Wink

Според мен човек, който не следи световната литература, а и още по-зле - НЕ Й ВЯРВА, трудно може да бъде добър диагностик в днешно време.

И не само това, не е само да сложи диагноза, нали и лечение трябва да назначи, ако отрича новите неща в захранването, дали няма да отръча и нови препоръки и правила и в лечението, нали и там има остарели методи, които понякога и вредят???

# 62
В интерес на истината в "Шейново", където както всички знаят се работи по друга система, получих неочаквана помощ и съгласие да нося изцедена кърма на дъщеря си, докато тя беше в кувьоз за седмица.
  Същото ми е било разрешено и в ТК. Peace

# 63
  • България-София
Здравейте!Да се включа и аз да следя темата.Моето мъниче е изцяло на АМ и педиатъра ни каза,че при това положение е трябвало още като е направила 1 месец да започна да давам сокчета,на 2-плодово пюре,на 3 зеленчуково #Crazy За мен човека ама изобщо не е в час и естествено,че не го послушах.Мисля да започна със захранването чак след 5 месец.
И ние (за мое съжаление) бяхме на АМ и препоръките на педиатъра бяха категорични: никаква вода (още по-малко със захар), никакви сокове (дори и след захранването); захранване в 6-тия месец с оризова или царевична каша, после плодови и зеленчукови; меса - някъде към 7 -мия месец, млечни продукти (дори и киселото мляко) - категорично след 9-тия месец, прясно - след годинка, яйце (жълтък, белтък) - пак след годинка и то заради имунизацията за шарките, за да се види евентуална непоносимост към белтък... Хранени са също на поискване с АМ ("да не съм посмяла да до будя за хранене или да го оставям да се дере когато е гладно"- това след мой въпрос за установяване на режим)и след време те сами си установиха установиха такъв. Не са били прехранени, с "разширени стомахчета" (защото често са изяждали повече от "препоръчаните дози" или обезводнени (въпреки 35-40 градусовите постоянни жеги). Това в Израел. Когато се прибрахме тук ме поздравиха за тази схема, защото единият ми син беше с тежък атопичен дерматит и сега почти сме го "израстнали" (естествено все още си спазваме някои ограничения), а ако бяхме "захранили" със сокче на 40- дни......
И понеже тук из темите прочетох и за това, че късно захранените деца били злояди, моите категорично опровергават този факт.

# 64
  • Пловдив
autumnsphere поздравления и от мен за труда ти!!!
Моята педиатърка е от старата школа, въпреки, че не е изобщо стара и така като се опитвам да наложа мое мнение, тя е наясно с новите неща. Виждам го това, но си държи на нейното. Знае, че се информирам от нета и много се дразни, не знам защо.   newsm78
Аз съм благодарна на форума и на Бу за предоставената информация. Четох доста за кърменето още преди да родя, сега чета за захранване.  Hug

п.п. autumnsphere сина ти е голям сладур.

# 65
  • София
Здравейте!Да се включа и аз да следя темата.Моето мъниче е изцяло на АМ и педиатъра ни каза,че при това положение е трябвало още като е направила 1 месец да започна да давам сокчета,на 2-плодово пюре,на 3 зеленчуково  #Crazy За мен човека ама изобщо не е в час и естествено,че не го послушах.Мисля да започна със захранването чак след 5 месец.

Е, тва е истината! Иначе тия химически витамини в АМ за нищо не стават, трябва да вкараме салмонелки от морковите и киселинка от ябълките! hahaha

Нина, мерси! И твоята щерка е много хубава! Heart Eyes

# 66
autumnsphere, прекрасно се е получило, адмирации zа което   bouquet

Хубавото е, че дори не всички педиатри да са в час, доста майки вече влиzат  Wink
И таzи статия също ще им помогне доста, смятам.
Така и трябва  Peace

# 67
  • София
autumnsphere, страхотна статия и много полезна  smile3521 newsm10 smile3501БЛАГОДАРЯ ЗА ТРУДА newsm51
Хубавото е, че дори не всички педиатри да са в час, доста майки вече влиzат  Wink
ДАНО!!! не всички които са тук, разбират за какво иде реч, а много дори не ползват интернет. според мен важното е да всеки сам за себе си да вземе ИНФОРМИРАНО решение!!! Peace

# 68
Ох, под секрет ще ви кажа, че аз се чудя на себе си как оцелявам вече 1 година с кърмене на 1 час през нощта... Tired Tired Tired

Може би още не правиш разлика между нощно хранене и тормоз. През един час си е точно второто  Crazy

# 69
Тя Бу ми каза нещо много интересно - педиатрите всъщност са в час с новите тенденции, но просто ги отричат. Според мен от чист инат, защото не желаят да признаят, че толкова години са препоръчвали вредни неща.

Ето това е най-тъпото. Tired

autumnsphere, браво за труда!  bouquet Hug

# 70
Нашата педиатърка си е съвсем в час,но го отдавам на факта,че е от по-младото поколение и тя самата неотдавна роди Wink

# 71

Една уважавана педиатърка -невроложка от същата болница,след като разбра ,че кърмих детето си до 2 години и половина,възкликна:"Ле-ле!Как вие съвременна и интелигентна жена сте могла да причините това на детето си!"
    Confused
Мдаа, моята лична лекарка при посещение заради болки в гърдите, след като ме прегледа, каза: "Как може такова нещо?! Сигурно продължаваш да кърмиш, защото свекърва ти така те учи?! Rolling Eyes...Та ние сме в 21 век, това прилича на инквизиция спрямо съвременната жена! Пращам те на ехограф и спирай с това кърмене, че..."
Тогава синът ми беше едва на 7 месеца, а аз нямах никакво намерение да спирам да кърмя, въпреки болките. И - да, свекърво ми беше "виновникът", за да кърмя успешно сина си 2,7 год., за което съм й безкрайно благодарна.
Що се отнася до самата тема - някои педиатри са в час, други изобщо не са в час, а трети са в час, но не смеят да го прокламират.
Педиатърката на сина ми и нейната медицинска сестра са ЗА късното захранване, особено сестрата, въпреки че са на възрастта на майка ми - около 57 - 60 год. Педиатърката ми казваше кога "трябва" да започна да давам сок и всяка стъпка в захранването, но под сурдинка ми казваше, че не е желателно, но така се препоръчва.

# 72
autumnsphere, прекрасно се е получило, адмирации zа което   bouquet

Хубавото е, че дори не всички педиатри да са в час, доста майки вече влиzат  Wink

Peace
И нашата педи май е в голямото междучасие, но поне си замълча като разбра, че по-късно ще захранвам и оттогава никакви въпроси по темата. Иначе явно знае за "новите" тенденции, защото като споменах, че често се буди нощем, каза че "модерните" бебета са така и не пият нито вода, нито АМ. И много я похвали, че е слабичка, а не напомпана от АМ. Пък не се ли сеща, че ако й бях слушала съветите и тя щеше да е от втория мес. на адапте и вече поне десет кила. Crazy

Последна редакция: пн, 25 яну 2010, 11:21 от vanny_

# 73
Педиатърката на сина ми и нейната медицинска сестра са ЗА късното захранване, особено сестрата, въпреки че са на възрастта на майка ми - около 57 - 60 год. Педиатърката ми казваше кога "трябва" да започна да давам сок и всяка стъпка в захранването, но под сурдинка ми казваше, че не е желателно, но така се препоръчва.
Е добре де, защо пък "под сурдинка" казват за късното захранване и изключителното кърмене, въпреки че явно го подкрепят? Ей това не мога да разбера. От какво се притесняват?

# 74

Общи условия

Активация на акаунт