В час ли са педиатрите?

• 8 261
  • 180
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Хахаха, Янечек, точно така, като Борисов ще викат: "Аз им ги захранвам, те ми ги връщат!". Joy hahaha hahaha

# 46
Макар че лично за мен е много по-важно педиатърът да е добър диагностик, отколкото кой тип захранване подкрепя. Peace
 Мисля,че  и двете са важни! Peace
  Ако един педиатър може хубаво да диагностицира гастрит,алергии и пр.  "екстри " на ранното захранване,което той самият е препоръчал,то......   33uu  33uu  33uu Какво да кажа..... Rolling Eyes
  Освен  да умееш да диагностицираш, добре е да можеш и да не разболяваш! Wink

# 47
Интервюто ми беше много интересно, още повече ,че имам пред себе си точно такъв пример - педиатърката ни по ЗК е за ранното захранване и почти ми се скара, че все още не съм дала сокчета на дъщеря си. Педиатърката, която посещаваме на частно е за късното захранване и не ми препоръча да давам нещо различно от мляко преди 5-6 месец.
Лошото е, че някои лекари са като коне с капаци-дори да им предоставиш логични доводи за нещо, те пак си знаят своето . Confused

# 48
  • Пловдив
Честно казано, представа нямам доколко е в час педиатърът на децата. С каката ми казваше да правя разни неща от старата схема, аз си правех общо взето каквото знам и смятам за правилно. Сега ще видим с бебето какво и кога ще ми препоръчва. Аз пак ще си карам по моите си схеми  Wink

Аз на нашата казвам какво смятам да направя преди да се е опитала да ми дава съвети  Twisted Evil
Но евала, че дори самата тя каза за Калина /родена е недоносена и на 17 дни беше само 2100 - тогава я изписаха/ - храни я на 2 часа и по-често, давай и през нощта.
Не че аз не си го знаех - така и щях да правя и без нейните думи, ама ме зарадва тогава  Peace

# 49
Теди, влизам само за да те поздравя за добрия материал Peace

# 50
autumnsphere, много интересна статия! Поздравления за положеният труд!

# 51
За нощното хранене - не мога да си представя родители, които устояват на ревящото от глад бебе, само и само да не му дадат да суче в забранената часова зона  - от 9.00 до 6.00 h. ooooh! Все ще се предадат и рано или късно ще почват да го хранят.
Grinning
не бих си зарязала бебето да реве нощес  Sick

# 52
  • Видин
За нощното хранене - не мога да си представя родители, които устояват на ревящото от глад бебе, само и само да не му дадат да суче в забранената часова зона  - от 9.00 до 6.00 h. ooooh! Все ще се предадат и рано или късно ще почват да го хранят.
Grinning
А трябва!!! После ще се чудиш що цял ден не иска да яде! Пък то се наяло през нощта  hahaha Joy

# 53
  • София
Макар че лично за мен е много по-важно педиатърът да е добър диагностик, отколкото кой тип захранване подкрепя. Peace
 Мисля,че  и двете са важни! Peace
  Ако един педиатър може хубаво да диагностицира гастрит,алергии и пр.  "екстри " на ранното захранване,което той самият е препоръчал,то......   33uu  33uu  33uu Какво да кажа..... Rolling Eyes
  Освен  да умееш да диагностицираш, добре е да можеш и да не разболяваш! Wink

Според мен човек, който не следи световната литература, а и още по-зле - НЕ Й ВЯРВА, трудно може да бъде добър диагностик в днешно време.

# 54
Grinning

Нощес не го остави да реве, а миналата нощ оставили ли го?  Wink

Уважаваната болница Токуда и неините уважавани специалисти-неонатолози препоръчват именно това- твърда 6-часова пауза още от първия ден на бебето, вода с шекер и още отживелици.

# 55

Уважаваната болница Токуда и неините уважавани специалисти-неонатолози препоръчват именно това- твърда 6-часова пауза още от първия ден на бебето, вода с шекер и още отживелици.

Една уважавана педиатърка -невроложка от същата болница,след като разбра ,че кърмих детето си до 2 години и половина,възкликна:"Ле-ле!Как вие съвременна и интелигентна жена сте могла да причините това на детето си!"
    Confused

# 56
  • Видин
Селма, не знаеш ли, че кърменето на толкова голямо дете води до много,много тежки психически увреждания  Joy
Може да викнеме КатиАБВ да ти обясни  Peace

# 57
  • В светлината на слънцето

Шефката на неонатологията в Токуда ни е много близка. Препоръчва кърмене на поискване, нощно време, за захар не дава даже да се спомене... Имам не една и две приятелки, които родиха там и точно това им е набивано в главите постоянно: кърмене нон-стоп. Франческа, откъде измисли тази глупост или пак някой чул-недочул е решил смело да импровизира по темата.  Rolling Eyes Точно Токуда е една от болниците, където се толерира кърменето на поискване. Виж, Шейново, където аз раждах е съвсем друга работа.

# 58

Шефката на неонатологията в Токуда ни е много близка. Препоръчва кърмене на поискване, нощно време, за захар не дава даже да се спомене... Имам не една и две приятелки, които родиха там и точно това им е набивано в главите постоянно: кърмене нон-стоп. Франческа, откъде измисли тази глупост или пак някой чул-недочул е решил смело да импровизира по темата.  Rolling Eyes Точно Токуда е една от болниците, където се толерира кърменето на поискване. Виж, Шейново, където аз раждах е съвсем друга работа.

За съжаление от опит, не от чул недочул. И Масларска е единствената лекарка, която препоръчва това, което пишеш. Попитай от кога се захранва бебе някой от другите лекари там. Темата не е конкретно за тази болница, но все пак да споделя, че от там ми беше препоръчано да захраня на 3м и половина с плодово пюре.

Малката ми дъщеря имаше проблеми в началото и пообиколихме някоя и друга болница. Така попаднах и в Токуда. Останах разочарована.

Последна редакция: нд, 24 яну 2010, 13:30 от Франческа Салиери

# 59
  • В светлината на слънцето
Франческа, направо не мога да повярвам.  Shocked А като знам специално Масларска колко труд положи да набива в главите на персонала какво трябва и какво не трябва...  ooooh! Моите приятелки конкретно тя ги беше поела, защото я помолих изрично - вероятно затова не са се сблъскали с другите методи. Хм, а си мислех и имах тази болница за един добър пример. Thinking Явно всичко е до хората. В интерес на истината в "Шейново", където както всички знаят се работи по друга система, получих неочаквана помощ и съгласие да нося изцедена кърма на дъщеря си, докато тя беше в кувьоз за седмица. Най-лесно би било да ме отрежат и да ми кажат да си гледам работата. Но се съгласиха, не без намесата на трети лица разбира се. Но стана. Така че от лекари до лекари има мноооого голяма разлика. Затова и аз лично не поставям всички педиатри в един кюп.  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт