В час ли са педиатрите?

• 8 302
  • 180
  •   1
Отговори
# 75
В началото се доверявах на педиатърката ни по ЗК, но след невероятните й съвети за кърмене ми спря кърмата, подведох се, че детето ми не наддава, че реве от глад и т.н..Заведох я в частна болница при друг педиатър, страхотен човек и лекар, много съм доволна, жалко, че отидох късно при него!Така че, явно има и в час, но определено има и такива, които ама хич, хич на са в час! #Cussing out

# 76
  • София
Ох, под секрет ще ви кажа, че аз се чудя на себе си как оцелявам вече 1 година с кърмене на 1 час през нощта... Tired Tired Tired

Може би още не правиш разлика между нощно хранене и тормоз. През един час си е точно второто  Crazy

Янечек, кажи, душа, какво да направя, за да спре тоя тормоз?! Joy Между другото мисля, че не зависи от кърменето това. В нашата отчетна доста деца се будят на всеки час, независимо дали са на кърма или АМ. Някои искат да ги галиш, да ги гушкаш или да им държиш ръчичката, май не зависи от кърменето това.

# 77
Моето дете е на година и три месеца и ВИНАГИ се е будило час по час. Отдавам го на никнещи зъбки в момента, инак сънят е неспокоен до към третата годинка, доколкото ми е известно. Твърдението, че децата на АМ или твърда храна не се будят е мит. Всички се будят, всички.
Колкото до това дали са в час педитата, според мен половината се усетиха и почнаха да се информират, другата половина не искат и да чуят за промяната. Моята педа лично е в час, чете много, не се оплаквам.

# 78
Ох, под секрет ще ви кажа, че аз се чудя на себе си как оцелявам вече 1 година с кърмене на 1 час през нощта... Tired Tired Tired

Може би още не правиш разлика между нощно хранене и тормоз. През един час си е точно второто  Crazy

Янечек, кажи, душа, какво да направя, за да спре тоя тормоз?! Joy Между другото мисля, че не зависи от кърменето това. В нашата отчетна доста деца се будят на всеки час, независимо дали са на кърма или АМ. Някои искат да ги галиш, да ги гушкаш или да им държиш ръчичката, май не зависи от кърменето това.
И аз искам някой да ми каже как да спре този тормоз Laughing Thinking В нашата отчетна пък почти няма др.нощни птички и определено тези на АМ си спят по цяла нощ.

# 79
vanny_,autumnsphere,не сте ли се опитвали да спите заедно с бебетата си?Това ще ви облекчи доста. Simple Smile Peace
Поне аз така правих.И вместо да ставам по н-ти пъти на нощ,да вдигам бебето от креватчето,а после да го връщам обратно,просто го взимах да спи до мен и той си цокаше спейки. Heart Eyes

# 80
Да, да, ние спим заедно, иначе няма как да се издържи...

# 81
  • София
Сори за офф-а, да, от един месец спим смесено - ту при мен, ту в леглото, щото той много лесно се буди и аз не смея да мръдна в леглото цяла нощ... То и туй не си е работа... Ама като съм на 10-тото ставане, толкова ме мързи да ставам, че си го гушвам и спим заедно. Ама аз не съм от тия хора, дето като се събудят, въобще не им прави впечатление. Като иска да суче, аз си се събуждам, дори и само да трябва да си вдигна блузата. Съгласете се, че 10 пъти на нощ така... А и ми е студено на кръста! Joy

# 82
Впечатлена съм от Мангъров. Лекар с чувство за хумор се среща доста рядко.  Grinning

# 83
Впечатлена съм от Мангъров. Лекар с чувство за хумор се среща доста рядко.  Grinning

Веднъж го гледах при Гала "на кафе" и ми направи изключително приятно впечатление. Peace

# 84
Янечек, кажи, душа, какво да направя, за да спре тоя тормоз?! Joy

Не знам как, но на всеки час ставах само първия месец, после взех да си изключвам слуха за хленчето и почнах да ставам само 2 пъти - в 3 и в 6. Или в 2 и 4,30. Напоследък ставам само един път - в 4,30 и после чак в 7. А и бебето си спи в неговото легло вече, като е на спалнята ми пречи и не се наспивам.

# 85
  • София
Франческа, направо не мога да повярвам.  Shocked А като знам специално Масларска колко труд положи да набива в главите на персонала какво трябва и какво не трябва...  ooooh!
...
Е, добре, нима д-р Масларска не знае за шишетата със захарна вода в бебешките креватчета в болницата?
Една младолика докторка в Токуда ми каза, че "бебето няма физиологична необходимост от нощното хранене", затова да го отбия. И още, че "ще свикне да става нощем за хранене и ще ме изтормози", разбирайте ще се разглези.

# 86
  • София
Франческа, направо не мога да повярвам.  Shocked А като знам специално Масларска колко труд положи да набива в главите на персонала какво трябва и какво не трябва...  ooooh!
...
Е, добре, нима д-р Масларска не знае за шишетата със захарна вода в бебешките креватчета в болницата?

Хахаха, това е перфектен пример за потресаващата българска система! Joy

# 87
Будят се, будят се, всички бебета се будят нощем, противно на схващането, че само кърмачетата се будят. И тази заблуда кара някои майки да дават АМ на децата си, с аргумента, че нямат да се будят нощем и ще се откажат от нощното хранене Rolling Eyes  Това го кометирахме даже с една моя приятелка, активна кърмачка на детенце на годинка и четири месеца. И тя това ми каза, тези на АМ също се будят много и това е съвсем нормално.
Това със захарната вода ми беше много странно, питах педито отначало защо се дава вода със захар и тя ми каза, че едно време давали, но сега тя не препоръчва.
После ми каза, че нещата много са се променили в последните години. И само ми повтаряше, че трябва да се кърми защото това било най - хубаво за бебето. КАто я питах за захранване, тя ми каза, че не препоръчва по рано от четвърти месец.
Педката на сестра ми обаче ми беше любимка. Беше фанатична на тема режими, бебето трябва да яде през три часа, инак не може. Каква е тя такава, то да яде когато си иска ooooh!
Бебето трябва да изпива еди си колко мл вода за денонощие. Инак лошо, сакън ще се обезводни. Трябва да се захрани със сок на три месеца. Детето беше пъхано в няккави норми за ръст и килограми, все беше на горната граница, все се кахъреше сестра ми. Все това трябвало да яде, онова трябвало да яде, по режим трябвало да яде. За зачервено гърло бам веднага антибиотик и така.
Има педита които са за сериозен опреснителен тренинг.

# 88
  • София
...
Една младолика докторка в Токуда ми каза, че "бебето няма физиологична необходимост от нощното хранене", затова да го отбия. И още, че "ще свикне да става нощем за хранене и ще ме изтормози", разбирайте ще се разглези.

Нима д-р Масларска може да контролира какво говорят останалите в отделението? Тя следи сина ми от раждането му до днес и мога да кажа, че съм във възторг и от това, че следи новостите, няма схематичен подход към децата, помни всичко за детето и е изключително добър и всеотдаен човек. Захраних при 6 навършени месеца с оризова каша, а тъй като бебето ми беше недоносено му правихме кръвни тестове в третия месец, за да се види дали има проблеми хемоглобина, защото това е типичен проблем при тези бебета. За ранно захранване не е ставало дума никога. През първите седмици бебето беше с много ниско тегло и нямаше сила да суче, но благодарение на помощта на д- р Масларска успях да кърмя и макар дълго време да давах изцедена кърма детето ми беше кърмено десет месеца. Беше подготвена и с адекватни съвети за съхранение и правилна употреба на изцедената кърма.

autumnsphere компилацията от интервюта е много сполучлива. Много ми е приятно, когато някой си е направил труда наистина да проучи темата, по която пише и да намери подходящата форма да го представи. Ти си нашата гордост, както се казва! Hug

# 89
  • София
Лелеее, мерси много! Embarassed Embarassed

Нима д-р Масларска може да контролира какво говорят останалите в отделението?

Не, ама като шеф може поне да забрани водата със захар, дето я дават на всяка майка.

Общи условия

Активация на акаунт