За малки и големи одежди плетем

• 63 598
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
Вижте го колегата - сладур   love001 :

# 106
Супер е! Как само се е барнал...  Wink  Сега пола ли си плете, не мога да разбера.  newsm78

# 107
 Grinning Знам ли, може и пола да е , а всичко май е на 1 кука плетено...

# 108
Фентъзи,готино пуловерче!Моля те,сподели как точно изкарваш бримки за бието,на мен винаги ми се получават едни дупки и стои много грозно!Затова и си ги плета отделно биетата и пришивам.Ааа.....и машинно ли е завършено бието?

Бримките се научих как се вадят от един файлс обяснения за нанизване, свиване, додаване и т.н. на бримки, ако искаш мога да ти го изпратя на мейл или по скайп.
А завършването не е машинно ето от тук съм го научила
http://www.youtube.com/watch?v=0plhuwVF4j0

# 109
Здравейте момичета,
кога успявате да плетете и да пишете тук, темите направо летят...  Joy
Искам да ви покажа моят вариант на къдравия шал, но на една кука - получи се по-скоро като гирлянд и беше много актуален около Коледа.
http://rozi7.snimka.bg/hobby/pletivo.466992.17105035

# 110
  • София
На мен май няма да ми стигне преждата за мъжкия пуловер от Ярн Арт Джинс.
Дето първо беше предвидена за мен преждата. Имам 500 грама - 10 кълбенца.
Вече привърших едно кълбо от 50 грама.
Изплетох 16см парче от гърба, с обръч 2мм - http://media.snimka.bg/5425/017105737-big.jpg и то само за два дни. Може пък и да стане преди догодина август  hahaha
Но трябва да станат 73см.
4 кълбета и половина ми трябват приблизително за гърба, и толкова за предницата. Станаха 9. Въобще за ръкави и дума не може да става.
Поръчах още 500 грама, но този път ще е много нали?

Ама пък иначе става разкошно. Направо като машинно плетено изглежда. НО на 2мм. Незнам защо препоръчват на преждата 3,5мм като е ужасно лигаво. И то пък на прежда, на която в състава е повече от половината памук. Според мен ще се обезформя и отпуска твърде бързо по формите на тялото. А така става стегнато и просто разкошно.

Пуснах си и за мен малко Наколен, дано този път си я харесам преждата наистина за себе си. Та и тази седмица ще чакам поръчка от Статекс.

Сдобиха ме днес и с още един обръч на Адди - 5мм отново за 6лв. За да продължа с него пончото на малката. Че се изтормозих с един от Първата световна война - палстмасов, задържа бримките, трябва да ги побутвам непрекъснато, закачат на снадката с кордата - това с преждата Мимоза, а с Кан-Кан направо е ужасно положението, бримките се прехвърлят една през друга като реша да си ги бутна по-напред. И за разкош върховете му така бодат, че ми се натърти показалеца на дясната ръка.

Качествените инструменти предполагат по-добър резултат и по-важното по-бързо и по-ергономично постигнат.

А иначе и моите обръчи за 2-3-4лв не са се съсипали, но кордата ме нерви ужасно.

# 111
момичета как се плете английски ластик? http://picasaweb.google.bg/racheosmokrache/iFkugG#5428818977553219778
за това ми трябва..ако плетката е друга кажете моля  Heart Eyes имам прежда и обръч.. не ми се получава с плетката нещо  Joy
а този полуанглийски какво представлява ако това е английски...и как се държи накъде се разтегля

# 112
раче, задните редове на полуанглийския ластик се плетат само опаково. Разтяга се пак настрани, но една идея по-малко, отколкото английския; и не стои чак толкова релефно.
Не знам дали на снимката е точно английски ластик, но полуанглийски би ти свършил работа. Може би и обикновен ластик  би бил подходящ, като се има предвид, че дрехата се плете напречно и ластикът ще се разтегля естествено.

Мацата, бих искала някога да мога да плета такава равна лицева плетка като това, което си показала....и тогава ще плета само лицево, само лицево.....

# 113
раче, задните редове на полуанглийския ластик се плетат само опаково. Разтяга се пак настрани, но една идея по-малко, отколкото английския; и не стои чак толкова релефно.
Не знам дали на снимката е точно английски ластик, но полуанглийски би ти свършил работа. Може би и обикновен ластик  би бил подходящ, като се има предвид, че дрехата се плете напречно и ластикът ще се разтегля естествено.

Мацата, бих искала някога да мога да плета такава равна лицева плетка като това, което си показала....и тогава ще плета само лицево, само лицево.....

тити пробвах с обикновен нещо не ми хареса ефекта
как се плете английски ластик?  newsm78

# 114
1 ред: лицева - наметка - взета лицево бримка/без да я изплиташ/; това се повтаря до края на реда
2 ред: наметката и смъкнатата бримка изплиташ опаково, а лицевата от предния ред взимаш с наметка без да изплиташ

# 115
Само да Ви подсетя, че днес е прИмоцията вторнишка тук. Heart Eyes

# 116
1 ред: лицева - наметка - взета лицево бримка/без да я изплиташ/; това се повтаря до края на реда
2 ред: наметката и смъкнатата бримка изплиташ опаково, а лицевата от предния ред взимаш с наметка без да изплиташ

не ми се получава плетката отново... не разбирам къде бъркам
от едната страна стои на редчета но от другата прилича повече на пчелни килийки  Thinking

# 117

не ми се получава плетката отново... не разбирам къде бъркам
от едната страна стои на редчета но от другата прилича повече на пчелни килийки  Thinking

Раче, аз успях да намеря това:http://www.garnstudio.com/lang/en/video.php?id=37&sort=2& … ryid=3&page=1 дано с него да ти стане по ясно.

# 118
Само да Ви подсетя, че днес е прИмоцията вторнишка тук. Heart Eyes

Много хубави прежди има! Споделете какво ще си поръчате.

# 119
Привет и от мен. Аз за първи път ви пиша. Английски ластик се плете  с опакови а не с
лицеви бримки - една опакова, следващата се намята.  На следващия ред изглеждащата като лицева се намята, а тази която е наметната се изплита опакова. Мноого е лесно за плетене. Имайте  предвид, че англ. ластик отпуска много.

Общи условия

Активация на акаунт