Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 96

• 82 016
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, какъв е нормалния размер на едно парченце от правоъгълна торта! Има ли някакъв стандарт? Правоъгълна торта с какви размери трябва да бъде за да излязат 30 парчета?

Потърси последните постове на Пепи,скоро беше писала ако не се лъжа точно за 30 парчета.

# 616
Момичета, какъв е нормалния размер на едно парченце от правоъгълна торта! Има ли някакъв стандарт? Правоъгълна торта с какви размери трябва да бъде за да излязат 30 парчета?
Има ги на първа страница на темата! Има ги и библиотеката

# 617
последно правих за 25 парчета 30 на 40 см правоъгълна торта
ако направи6 малко по голяма 6те стигнат за 30 парчета
реже6 на 3 правоъгълника и всеки после по на 5
ставяат 15 правоъгалника и всеки по на 2 на диагонал

# 618
Привет на всички.Страхотни резултати пак.Браво!!! Hug

Ай ай-Благодаря ти.Тестото е Варна.Аз него си ползвам само.Разточих недобре омесено кафяво с бяло тесто и оставих така цвета.Изрязах правоъгълниците с шаблона взет по ведрото(замазано) и като разточих някъде към 0.5 см.ги наредих на тава с нишесте.Оставих ги една нощ и на другият ден внимателно ги изчетках и ги лепнах на ведрото с Кристална фарсетура.Пудрата захар е най-простата и която ми попадне-Фамилекс,Крина ,Меркурий и т.н.Маргарин ползвам Белла 80% който е.Това е.Тестото ми харесва и за съхнене и за обличане и затова не пробвам друго -за да не се изложа във важен момент.Но някой път ще пробвам.Тортата ти ми попадна от сайта на Ксеркс и една приятелка ми изяде душата за нея.Радвам се,че не си се обидила.
Шеметке-Бакуганите са най-прочучите играчки в момента и има и филмче и т.н.Ето тук можеш да ги видиш и картите и самите топченца,които се отварят когато попаднат върху картите (те са магнитни).
http://images.google.bg/images?hl=bg&client=firefox-a&rl … p;oq=&start=0

# 619
  • Бургас/Пз

Да видях ги, ама нещо не можах да се ориентирам  newsm78 newsm78 понеже са дадени в три размера и си мислех дали няма някакъв стандарт!

# 620
  • София
Толкова много торти видях на последните траници, че няма да коментирам поотделно, за да не пропусна някого.
Ето и моята торта за 30 годишнината на сестра ми - да ми е жива и здрава!!!! Искаше ми се да е нещо наистина готино, но май не се получи, а снимките са под всякаква критика (цветовете доста се разминават с действителните). Дизайнът е взаимстван от една тортичка, която видях в нета. На вкус беше микс от малини, вишни и череши - доста лека и приятна.

# 621
  • Габрово
Толкова много торти видях на последните траници, че няма да коментирам поотделно, за да не пропусна някого.
Ето и моята торта за 30 годишнината на сестра ми - да ми е жива и здрава!!!! Искаше ми се да е нещо наистина готино, но май не се получи, а снимките са под всякаква критика (цветовете доста се разминават с действителните). Дизайнът е взаимстван от една тортичка, която видях в нета. На вкус беше микс от малини, вишни и череши - доста лека и приятна.

Не казвай, че това не е готино, щото ние няма да покажем нищо в тази темичка  Laughing
Прекрасна е.

# 622
  • Пловдив

Да видях ги, ама нещо не можах да се ориентирам  newsm78 newsm78 понеже са дадени в три размера и си мислех дали няма някакъв стандарт!

Прави си торта 30х40см. Спокойно се режре на 30 парчета- първо се реже на 15 правоъгълника (3х5 - като получаваш 10см една страна и 8см друга), после всеки един се срязва по диагонал (сметни си хипотенузата сама Wink за да видиш каквпо парче ще се получи)

Извинявам се че не коментирам нищо- болна съм и едвам дишам заради запушеният си нос. Като се пооправя ще ви отбележа, а и аз ще покажа торти

# 623
  • Бургас/Пз
Извинявам се че не коментирам нищо- болна съм и едвам дишам заради запушеният си нос. Като се пооправя ще ви отбележа, а и аз ще покажа торти

Пепи, благодаря ти!   bouquet Бързо оздравяване!

Буболинка, изящна е , да ти е жива и здрава сестричката! Ако не ти представлява трудност дай повече инфо за розовата бебешка количка с мечето вътре. От какъв фондан е? Само на колелетата ли се крепи или има някаква подпорка, бялото в колелата какво е?

# 624
Леле ,колко много торти сте направиле за двата дена  Rolling Eyes
Ани д ,баскетбола ми отива в колекцията .Много ми хареса Hug
cvber cat,добре дошла   bouquetБебешките пупи са много готинки. Hug
Геновев ,от какво се притесняваш ,та ти си се справила отлично като за начало Hug
Мариета ,шоколадовата торта е супер особенно с тези сърчица Hug
Исуес,аз ползвам само вестик ,който постилам върху тавата или под формата без да мажа с мазнина ,не се залепва и става добре Peace
Антоан ,допадна ми тортата с грозда    chefА другата е много интересна ,макар да не съм запозната с тази игра.
Холи,честито на малката Ема  bouquet
АСС+ хубава е тортичката само дето малко са бледи цветовете или така е излязло на снимката Peace
Танче ,амаче апетитно Hug
Мама Марго ,прияде ми се от тарлетата с плодовете  chef
Гали ,много семплаи нежна тортичка Hug
Голди ,супер сърчица  chef
Буболинка ,пак премигам пред твоята торта   chef  chef  chefСподели мила ,кога рисуваш върху покритието ?Изчакваш ли го малко да поизсъхне или не?Аз когато правя надпис с четка върху покритието понякога се размазва дори да е изцедена четката .А ти зели рисунки правиш без да се размръчква .Къде греше не зная.
Ето и от мен торти ,които правих вчера и днес.
Тази е за годеж .

Асега отивам в банята и от там в леглото понеже съм капнала от умора

# 625
  • Пловдив
Добро утро от мен.

Пускам ви набързо 2-те си последни торти и отивам да се трудя, че баща ми утре става на 60.

Тези 2 торти+ розовият омнитрикс и една украса бяха за едни и същи хора.

Снимката е линк към по-голяма:

# 626
Добро утро!
Всички торти са много красиви големи майсторки сте   bouquet
Ето това е моят първи опит торта Mr. Green за любимия за Св.Валентин

Хубав ден на всички  Hug

# 627
Момичета, дори и да се опитам да ви изброя няма да успея.....колко много красоти  Shocked

Ванче, не мога да подмина твоята торта с пияндето...Е как може да се напие от бира човека, трябва доста бутилки да е шльопнал. Много добра идея за етикетчетата. Тортата е оригинална, както само ти можеш.

Антоан, да те питам за багуканската торта. Я разкажи подробности картите как направи? Аз моите ги рисувах и както е видно не са 1:1. А твоите стоят като истински.
Тортата с бъчвичката е страхотна.

Албенка, многооооо торти, много работа си имала.

Пепи, страхотна си, благодаря ти за разясненията ни ЛС.

Бубе, Честит роджен ден на сестра ти. Страшна е станала тортичката, много, много ми харесва...Цветовете и дизайна са върха. Розите- много хубави. Рисунката - вълшебна.
Ако не те затруднявам, можеш ли да направиш кратко видео, как точно рисуваш елементите?

Ето я и моята торта Наруто, голяма играчка с тази апликация видях...Глазурата е с шоколадов ганаш.
Дими, благодаря за разясненията на ЛС.

# 628
  • София
Дарилка - Наруто е трепач! Всъщност това е Итачи, той ми е по-любимият герой. Толкова много си падах по него, че децата ми подариха карти с лика му. Получил ти се е супер яко! А относно апликацията - ужасно трудна и пипкава работа си е това. На пръв поглед изглежда лесничко, но като се хванеш, разбираш къв е чанч. Аз бая се озорих с моята апликация на Kid Vs Kat. За видео трябва да направя наистина някой път. Сега хич не съм доволна от рисунките. Първоначално станаха супер! И изведнъж цветовете почнаха да избледняват- сякаш потъваха в тестото. Наложи се да мацам отново и отново, докато стана буквално мацаница. Толкова ме е яд. Остана само кафявото, което толкова гадно се натрапваше, а трябваше само да подчертава, а не да изпъква. Но както и да е - преглътнах разочарованието, обаче после като видях снимките - просто ми идеше да се гръмна. Такова разминаване в цветовете... Розовото бие на оранжево, кафявото - на черно.
Пепи - чедусни торти, както винаги. Цветовете са ти просто трепач. Не мога да им се нарадвам. А за оная технология - трохите в масления крем - да си жива и здрава, че я сподели с нас. Направо съм очарована от резултата.
Албенка - двуетажната е много нежна, както и тези с лилавото (те са ти запазена марка). За рисуването - мисля, че самото захарно тесто е от огромно значение. Преди онова на Ирида ми създаваше невероятни ядове. От минимално количество нанесена боя (и то разтворена със спирт) се разлигавяше и после нямаше съхнене. Това на Пик-ко е почти като хартия - рисуваш си на воля и нищо му няма. Изсъхва доста бързо и почти нямам размазани места, а след като го обвия около тортата минавам доста осърдно отгоре и със смутъра, и с ръце, за да прилепне добре и да е опънато като хората. Проблемът на това тесто е, че доста бързо съхне по краищата и после има опасност да се начупи при завиването. Така стана с тортата със сините цветя и червените рози. Сега се старах да съм максимално бърза с рисунките и веднага да го лепна на тортата. А използвах и друг номер - докато месих тестото си мажех постоянно ръцете с масло.  Мисля, че даде резултат.
Ани Д - за количката мисля, че писах подробно преди. Гумите са изрязани от бяло захарно тесто кръгчета, след което са обкантени с розови фитилчета, от които са и спиците. Количката не се крепи изобщо на колелата. Цялата тежест се носи от две прозрачни пластмасови тръбички - ако се загледаш по снимките се виждат добре. Иначе всичко е от захарното тесто на Пик-ко. Само с него работя и го използвам и за покритие на тортите, и за изработване на фигурките. Много е добро.

# 629
  • Ловеч
Пак много красиви торти сте сътворили  ooooh! ми то нямате стигане с тези темпове дето ги правите .....
Ето и моята втора тортичка за днешният празник

Пандишпанови блатове, полети с карамелен сироп + ликьор Аеро крем /в духа на Св. Трифон  Laughing/, блатовете слепени с шоколадов мус /на Олимпия, Скарлет/ и покритие  ММ.
Имам още мнооого да уча!!! А колкото до кусурите й, ами ммного са ... аз мога да изброя поре десетина!!!
Понеже не ми се получи марципан Варна се ядосах и го оставих в хладилника /още отлежава  newsm78 Thinking/, та си направих покритието с бонбони Маршмелоуз и ми беше 100 пъти по лесно. Е, не стана снежна бяло, защото бонбоните бяха различни цветове, но нищо нали все още се уча и пробвам!
Ванче специални благодарности към теб за споделените тайни  newsm20 , толкова неща научих от сайта ти, че иначе без тях нямаше да успея дя направя тортата   bouquet Спазих ти правилото във всеки крем за слепване желатин, та сега тортата ми не е като баничка  Mr. Green

И сега няколко питанки:
- какво да направя с марципан Варна като ми лепне тестото?
- давайте идеи на ЛС за торта за новородено бебе - но да не е нещо много сложно, че още не съм ви настигнала  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт