Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 96

• 82 004
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
  • Бургас
Момичета, искам да ви питам нещо на бързо. Миналата седмица гледах в едно предаване по ВВТ съвети за торта сърце. Странното е, че я замазаха със разбита сладкарска сметана и после я покриха с марципан Варна Shocked Нали трябва да е с маслен крем! Може ли и със сметана или само заблуждават невежите? Или може би трябва да се консумира веднага, за да не се разпадне? Кажете какво мислите?

# 631
Добър ден на всички  bouquetМили дами днес е ден за взаимно опрощаване ,та по този повод искам прошка от всички вас ,ако съм ви обидила или нагрубила по някакъв начин .Прощавайте  Praynig
Пепи принцесисите са много оригинални  chefС настинка или не ти си перфектна както винаги .Скоро да се оправяш  bouquet
Дарилка ,аз също се убедих ,колко е трудна апликацията ,на ефекта е много готин ,така ,че си заслужава .Поздравления Hug Hug Hug
Руми73,браво на теб ,справила си се много добре  HugСамо малко е трябвало да загладиш тортитчката преди да я покриеш ,но това се свиква с продължение на работата.Като за начинаещ имаш моите поздравления smile3501 smile3501 smile3501
Буболинка ,благодаря ти за разяснението .Аз ползвам точно на Ирида или пък с руска мастика2 + шоколадово тесто,но винаги ми се размазва.А ти имаш ли черна боя на прах?
Суни, аз за покритие не ползвам Варна ,но заглаждам само с маслен крем .Попитай Антоан ,тя е спец на Варната Peace

# 632
не може отдолу да е сметана
и отгоре варна
веднага 6те се разкапи
или не ебило точно сметана, асамо ти е приличало, или отгоре не е било варна
скоро ядох един боклук, отдолу беше сметана, отгоре нещо като покритие, но на вкус като дъвка, нещо беше като желирана фарситура, и смес от покритие, мисля ч е енещо мн ефтинко, понеже го ползват за масови обикновени торти по обикновени сладкарници или магазини дето продават торти за по 10-15 лв
явно нещо такова си гледала и ти, не знам

# 633
Момичета,спешен въпрос.Покривам колата-то много не прилича на кола,но.....Ако стане и дойде моментът, в който да сложа барбито,чудя се как да опазя роклята ѝ от захарното покритие.Като кондензира и ще стане едно мазало,а нали все пак трябва да е "седнала"...

# 634
Здравейте и от мен!

Честитя ви и трите празника днес!

Много хубави торти има показани последните няколко страници.Браво но всички!Ще спомена само няколко че иначе няма да ми стигне денят.

Руми много добре ти се е получила тортичката, много ми хареса как ти се е получило езерцето.
Дарилка супер апликация.
Пепи и Албенка перфектни както винаги.
Буболинкаааааа - първо да от отбележа последната ти рисувана торта - КРАСОТА!По-рано и един Спондж Боб беше пуснала също перфектен ( да ти е живо и здраво момчето).И накрая специални благодарности за рецептата за бисквитената торта със сладкото от смокини.Направо разкошна.Поне на мен тази комбинация от смокини , много какао и есенция ром ми допадна страшно много.Препоръчвам я на всички  Peace

Та това е и моята торта:

И разрез:

Весели празници днес!

# 635
Честит празник на всички именици и рожденици  Hug

Слагам моята скромна торта за брата на приятеля ми. Това е един много шантав заек от една игра.
Блатовете си ги пекох аз за 1 път и станаха много хубави (по рецепта на Наталина). Опитах се да направя и млечен крем (ванилов), обаче ми загоря много неприятно и сложих готови кремове, много ме е яд... Забравих да снимам разрез, но вътре е с 2 бели и 1 кафяв блат, сладко от ягоди (вместо сиропиране), и две пудингови кремчета + малко орехи. Малко беше сухичка. А под фондана нищо не сложих и си осъзнах грешката  Tired.
Украсата отгоре е правена за 1 час, заради това малко нахвърлях с черна боя и не можахд а го оправя.

http://allshallperish.snimka.bg/hobby/internet-pazaruvane.467237.17400937

# 636
  • Бургас
Честит празник на всички празнуващи момичета и техните семейства !Ей , ставате все по-добри и амбицирате и нас ученичките  Laughing Една тортичка за днешния ден и от мен

# 637
  • в сърцето на моето Слънце
Здравейте!
Завръщам се вече! Повече от половин година се бях скрила, но преминах през много неща, за които не ми се и говори! Ето ме днес, с гръм и трясък ураганен, да покажа какво сътворих за празника! Simple Smile

Подробности, тук:

http://orach.snimka.bg/cooking/sladkarstvo.350857.17400916

Разрез - утре, че чак довечера ще се яде! Wink

# 638
mmmStelxen_m , тортата е мн сполучила, това червеното отгоре какво е? крем с много боя, мн жесток цвят
само че следващият път като правиш торта я сложи на истински поднос за торта, може да не е подложка, а нещо или бяло, или стъклено
ще видиш колко различна и по красива ще бъде, сега погледа се бърка с цветовете на подноса и тортата се губи, все пак добре че на поднос си го сложила, някои слагат на капак от кофа или обръщат тави...  newsm78 мн се дразня, сори

# 639
  • София
Здравейте, поздравявам ви с 4-ворния празник днес (Сирни заговезни (Прошка), Св. Валентин, Трифон Зарезан, Китайската нова година - на Металния Тигър). Благодаря и на всички, които споделиха днес "сърцатите" си торти.
Желая ви обич, опрощение, мигове на опиянение и увереност по пътя към мечтите ви:)

# 640
  • в сърцето на моето Слънце
mmmStelxen_m , тортата е мн сполучила, това червеното отгоре какво е? крем с много боя, мн жесток цвят
само че следващият път като правиш торта я сложи на истински поднос за торта, може да не е подложка, а нещо или бяло, или стъклено
ще видиш колко различна и по красива ще бъде, сега погледа се бърка с цветовете на подноса и тортата се губи, все пак добре че на поднос си го сложила, някои слагат на капак от кофа или обръщат тави...  newsm78 мн се дразня, сори

Глазура е това, само че с течна боичка вътре! Simple Smile
За подноса си права, но просто нямах време днес! Не че това ме оправдава...  Embarassed Обикновенно си правя картонени подносчета, но днес импровизирах повече, защото в последния момент реших да правя торта и не успях и подносче да спретна. На снимката не изглежда добре, но слава Богу, на живо е по-впечатляваща!

# 641
  • София
Честито на всички празнуващи(кой каквото празнува) Simple Smile Много хубави тортички е спретнала всяка от вас CrazyБраво! Аз вчера се захванах да правя Династия,че и се точа от много време.Разделих си сместа за блатовете на 4 и почнах да пека.От началото бая се надуват ама после спадат(предполагам,че е нормално) и при отделянето на хартията обаче почти 1/3 от блата си остана по хартията #Cussing outДали защото имаше по-големи парченца от орехите?Моля кажете,къде бъркам PraynigИначе тортата стана невероятно вкусна.

# 642
Здравей,ninon.Аз правих Династия за нова година-за първи и последен път(но не защото не е хубава,даже напротив)- и при мен така се получи с блатовете.Надуха се и после спаднаха.Малко се позалепиха за хартията,но с ножчето като ги подхванах и я отстраних лесно.Много е вкусна тортата,направо страхотна.

# 643
  • ГОре на черешата...
Честито на всички празнуващи(кой каквото празнува) Simple Smile Много хубави тортички е спретнала всяка от вас CrazyБраво! Аз вчера се захванах да правя Династия,че и се точа от много време.Разделих си сместа за блатовете на 4 и почнах да пека.От началото бая се надуват ама после спадат(предполагам,че е нормално) и при отделянето на хартията обаче почти 1/3 от блата си остана по хартията #Cussing outДали защото имаше по-големи парченца от орехите?Моля кажете,къде бъркам PraynigИначе тортата стана невероятно вкусна.

Правила съм Династия вече няколко пъти - невероятна е като вкус Peace.
Винаги пека 3 блата във форма с диаметър 27 см. За 4 предполагам са станали доста тънки. В рецептата е упоменато смлени орехи - ако твоите са били нарязани може някое по-голямо парче да се е залепило за хартията и затова да си отлепила трудно. Отлепям внимателно блатовете като истинат - никога така не е имало проблем.

# 644
Поздрави за празника и от мен!
Подарявам ви една шегаджийска торта за всички влюбени... Laughing
Снимана е и от двете страни...

Общи условия

Активация на акаунт