Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 96

• 81 998
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
  • София
mari_eta,михаела73,благодаря Ви момичета HugОрехите ми уж бяха смлени,но си имаше и малко по-големи парчета явно това е проблема ThinkingЩе се пробва пак,такава вкусна торта няма как да не се повтори BlushЯ,докато пишех antoan2006 е пуснала страшна торта Joy Joy Joy.Поздравления,направо ме уби.antoan2006,какво си използвала за направата на гумите?

# 646
Гумите са торта вътре.Отгоре сложих веждите на Бийтъла.Дупетата които се подават предизвикаха много смях.. Laughing Laughing Laughing
А ето и една по-като за празника,макар че е за рожден ден!

Последна редакция: нд, 14 фев 2010, 19:14 от antoan2006

# 647
Дойде деня, в който се завръщам в редиците  Mr. Green  Ама предупреждавам, много набързо, и в общи линии за около 20-тина минути е всичко по тортата, включително и самата тя   Blush  Бързо чийзкейкче както се вика  Wink

# 648
  • Vaudreuil Canada
Ето и от мен една Св.Валентинка Simple Smile

Антоан тортата с колата е уникална.

Малката Изабела е много сладка - тортата губи на този фон.

Много сърдечни последни страници си имаме - по-късно ще пробвам да се включа с коментар по тортите.

Пепи оздравявай  Hug

# 649
  • в сърцето на моето Слънце
shemet_neveroiaten, тортата ти е невероятна, много се заплених!
antoan2006 , за твоята нямам думи. Само ми е интересно с какво си ги лъснала така дупетата? Много са бляскави!  Joy

# 650
  • София
Честито на всички празнуващи днес!

Показвам и моята тортичка за рождения ден на дъщеричката ми днес, с която си се провалих направо. Embarassed

А ето и подробностите по моята сага. Тази торта е Red velvet cake по рецепта на dimitrina, но без боята и я комбинирах с шоколадовия крем на Династия. Получи се страхотна торта. Peace Замазах я и я покрих направо чудесно при условие, че повече от година на съм работила със захарно покритие. Кръглата торта за втория етаж беше карамелен Медовик, каквато правих последния път и обра овациите и най-вече на мъжа ми. Малко се беше поразмекнала отстрани и сложих в маслото бебешки бисквити. Обвих с лента стените и тогава покрих. До тук всичко беше прекрасно и реших, че спокойно ще я сглобя и ще си легна по-рано, за да съм свежа за партито сутринта. И все едно някой ме урочаса, в момента, в който слагам етажите, Медовика започва да ми се разпада. Shocked Сигурно над 10 такива тори съм правила и последния път точно със същия крем и никога не ми се е разпадала така. След половин час в хладилника установих, че е по-добре да я махна, защото буквално изтичаше върху първия етаж. Свалих буквално една гъста каша и естествено ми се повреди страхотно покритието на първия етаж и трябваше да го кърпя(то се и вижда). След като престоя цяла нощ в хладилника, Медовика не се стегна и сутринта редих останали ми три кори с кашата и пак се размекна много до разрязването. Сложих много орехи и всички много я харесаха, но вид никакъв нямаше. Какво беше това чудо, незнам. Направо по едно време исках да се отказвам изобщо да правя повече торти с покритие, а и мъжът ми ме насмете здраво и каза, че следващия път ще поръча готова торта. Сутринта Мини ми се поразпадна като я взех и за да не рискувам повече провали, реших всички да са седнали.
Съжалявам за дългия пост, но знам, че само вие може да ме разберете. Снощи ми идеше да ревна направо. Cry
Обмислям дали да не взема за фигурки само да си купя готова маса, но какво ще правя цялата кофа незнам. Thinking

# 651
Аз пак нахалствам и си повтарям въпроса от предната страница,как да сложа барбито в колата,така че да не стане мазало и роклята цялата да стане лепкава от покритието???Виолетке,ПУ-ПУ,голяма сладунка,да ви е жива и здрава.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК  НА ВСИЧКИ.

# 652
  • Бургас/Пз
Антоан, страхотни са и двете торти, особено тая с дупетата е много забавна. Я кажи, едното дупе, да не е негърско? Wink Wink

Петя, много е сладурска е станала тортичката, съжалявам, че такива препятствия си имала. Човек когато най-много се старае, тогава най-много гафове стават!

Ми6а, много са хубави мечета, червената боя да не би да е тази , която поръчахме от Англия? Wink

Шеметче, много стилна тортичка, с ШТ ли е?

Виолетблу, малката е голяма красавица! Направо да изяде човек и нея и тортичката!  Hug

Буболинка, благодаря за разясненията за количката, върнах се назад в твоите постове и намерих подробностите! Аз защото от по-скоро участвам в тази темичка и ги бях пропуснала! Embarassed

Искронче, сложи я в последния момент преди да я дадеш на хората! Мисля  ,че няма начин роклята да не стане лепкава от покритието!

# 653

http://rayausa.snimka.bg/other/torti.229804.17407872

Тортата за за Трифон Зарезан от снощи , и тази за св. Валентин за децата в училище . Снимките са ужасни  #Cussing out ...както винаги .
Искре а защо не я облечеш в захарно тесто , а след това дай на детето роклята . Иначе не знам как ще стане да не се изцапа ,особено като направи конденз  Rolling Eyes
Антоан страхотна кола !
Шемет много красиво и оригинално сърце .Как придаде обем ?
 Овалната тортичка е 7 " диаметър ( най- малката тавичка от комплекта )

Последна редакция: пн, 15 фев 2010, 01:03 от raya_рая

# 654
  • София
Честити празници и от мен на всички!
Искра - радвам се, че бисквитената ти е харесала. Смокините и на мен са ми любим акцент. Получила ти се е много апетитна и готина. Така ми се дояде, че ако не бях такъв мързел, щях да стана да си спретна и аз една.
Миша - сърцето ти е перфектно (и като форма, и като покритие, и като оцветяване), а фигурките са толкова сладурски и нежнички. Браво!
Антоан - колата е много яка! И като идея, и като изпълнение. Супер!
Шеметче - твоята ми е най-любимата от всички на сърдечна тематика. Много стилна и красива!!!!
Виолетке (адашке) - ще ме прощаваш, ама груба грешка си направила да сложиш Изабела до тортата. Изобщо не мога да се фокусирам върху чийзкейкчето ти, само сладуранката гледам. Да ти е жива и здрава!
Петя - ЧРД на твоето детенце! За несполуките с тортата мога само да ти съчувствам. Представям си какво ти е било. Наистина, когато човек най-много се старае, тогава най не му се получават нещата.
Искроне - и аз мисля, че няма как да не нацапаш тоалетчето на Барбито, но кво пречи после да си го изперат. Все пак, за да не залепне съвсем, можеш отдолу обилно да напудриш с нишесте, но само под дупето, та да не се вижда.
Райче - писали сме заедно, та се връщам да редактирам. Тортите ти са убиец, и двете. Не знам коя повече ми харесва.

# 655
Честит Свети Валентин и Трифон Зарезан на всички момичета!
Много красиви торти виждам отново, направо нямам думи. Ето и аз да си цопна моята несъвършенна торта за Св. Валентин,поне стана вкусна ако не друго..

# 656
Момичета,надявам се,че празника ви е развеселил много!
Ще лягам вече и последно ви наобикалям...че ме чака мило  Rolling Eyes

violetblue -Много сладка е бебка!Да е жива и здрава.Целуни я от мен.Много обичам бебенца...замислям се аз за още едно...Тортата е чудесна за такова кратко време.
shemet-Прелестно изпълнение.Толкова изящество-просто те поздравявам от душа!
mmmStelxen_m -Мерси много.Тортата е намазана с Кристалина.
petia_tag -Съчувствам ти за проблемите.Не ти стига празненството ами и тези перипетии.Аз лично не зная какво се е объркало,защото такава торта не съм правила точно (за Медовика де) та не съм компетентна.Но иначе си дооформила и нищо не личи от тези трудности.Да ти е жива дъщеричката!
ani_d -Дааа,негърски са двете и бели другите две! Embarassed
raya_рая -Страхотни са и двете торти.Идейни и перфектни.Поздрави!
bubolinkata-Адмирации за рисуваните ти шедьоври.Направо са произведения на изкуството!Супер са и този стил ти отива!
miravarna -Не само е била вкусна,ами си е чудесна.Нежна и гладка.Според мен си е идеална.Поздравявам те!

# 657
Здравейте всички в този късе час (обиюаен за мен Mr. Green) Честити празници, кой каквото пазнува! ЗА прошки, ако има нещо извинявайте Crazy Hug
Много  хубави торти!
Антоан, отново ме удиви, браво  bouquet А тази кола с дупетата (подобна) точно вчера я гледах в нета,  защото търсех инфо за торта "дупе" понеже един приятел иска такава за РД Mr. Green. Много е готина Grinning
Рая страхооооти торти! Дай повече инфо за менчето моля Grinning Мого ми харесва! bouquet
Шемет, страшно стилно и изискано сърце  bouquet Много ми хареса!
Хайде и аз да покажа скалъпената буквално за 2 часа торта от започването на блатовете, до украсата (вкл правенето на фондан и ганаш)  Crazy  Blush Иначе на живо е по-привлекателна де, защото айсинга е поръсен със златен брокат, и червеното е доста пооооо-червено, ама хайде да не се оправдавам за смотолевения вид Mr. Green
Не е първа хубуст, ама за такова време и с досаждащо дете толкова ooooh! #Crazy Laughing

# 658
  • София
И аз ще си покажа втората торта

Много е натруфена, но исках да изпробвам няколко неща и затова.
Разточвах захарното тесто между фолио и супер ми се намачка- може ли да го разточвам между хартия за печене. Иначе ако е само на точилка много лепне.
Колко дебели трябва да са фигурките които слагам отгоре- моите ми се струват, че са мн. дебели, а докато точех ми изглеждаше тънък листа...

Кажете някой друг трик за постигане на хубав бордюр- как се прави лентата? Аз си мислех че се изрязва и се налага- но докато я пренасях на първата торта и се разпадна...
А с какво залепвате цветчетата за бордюр- така както на последната торта на  antoan2006 -със вода ли?

А как ми се иска да си намеря формички за дребни цветчетаааа Praynig

# 659
Искра ,впечатли ме с твоята елегантна торта #Crazy
Исуес,това животно не го разпознах ,но си се справиле много добре с покритието на тортата Hug
Миша ,сърцето е супер  bouquet ,само не разпознах фигурките ,мишоци ли са?
mmm steixen ,друго си е когато приготви сам тортичка за празника ,позравления Hug Hug Hug
Антоан ,разсмя ме с тортата кола ,но сърцето по ми допадна ,много е шик  bouquet
Люба ,честит 1 месец на малката Изабела.Потрудила си се ,това е много важно  bouquet
Шемет ,сърцето е страхотно Hug Hug :hug
Петя тая ,фигурките са много сполучливи  Hug
Рая,признавам си тортата за Трифун е просто уникална ,много интересна композиция ,особенно менчето ме направи най силно впечатление   chef  chef  chef
Танче ,с този ключ е много интересна тортичката  Hug
Оки4 и твоето сърце е много стилно поздравления Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт