Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 96

• 81 991
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
  • София/Сливен
Имам един въпрос. Като използвате такива форми, мажете ли с нещо за по-лесно лесно изваждане след това?

И изобщо някои подробности, които биха ми спестили ядове после.

# 661
ОБИЧАЙТЕ  И БЪДЕТЕ ОБИЧАНИ   love001

Рая, уауу    smile3501 smile3501 smile3501 много изпипани торти, това си е направо празник за окото   bouquet как предаде толкова перфектна форма на бъкърчето? а на розовата торта, перлениата боя разреди ли я в алкохол или направо я нанесе?
Буболинке, отново с елегантна  торта   bouquet
Антоан, и двете торти много ми харесаха   bouquet
Виолетке, голяма сладуранка е Изабела  Flutter
Пепи, прицесите са невероятни!   bouquet
Албенке, леле каква производителност, колко си сръчна   bouquet  bouquet  bouquet
Петяbdbaloni на малката принцеса  Hug
Дарилка, апликацията  много добре се е получила   bouquet
Шеметче, ммм , колко вкусно изглежда сърцето bouquet

Последна редакция: пн, 15 фев 2010, 08:56 от svetlane

# 662
Меги, и аз си купих такава от кадемлия
но си поръчах по нета и си мислих 4е е двурелефна,а не едностранна
и си мислих че ако слагам захарно тесто, лесно ще става с нея
но не
пробвах, то лепне.. ужас
пробвах ак има отдолу олио но не става, то няма как да се заглади тестото отгоре да е разно да стане красива фигурата акто се извади
трябва да си стопи6 шоколад и само така да си го отлееш като бонбон
така трябва като изстине и стегне да си падне само
не съм пробвала че нямам подходящ повод, но би трябвало да стане
не съм пробвала ако излея захарна глазура от пудра захар и белтък и чакам да стегне, но после предполагам лесно ще се с4упи или напука фигурката

# 663
  • София/Сливен
Аз с шоколад мисля да ги правя, но ме притеснява дали след втвърдяване ще излезе от формата без да се счупи.

И после как ще залепя двете половинки, за да изглежда добре.

И аз от Кадемлия ги взех преди може би година.

# 664
Аз с шоколад мисля да ги правя, но ме притеснява дали след втвърдяване ще излезе от формата без да се счупи.

И после как ще залепя двете половинки, за да изглежда добре.

И аз от Кадемлия ги взех преди може би година.

и аз ги имам същите, пробвах  с шоколад и намазани предварително с олио , ама не успях да ги извадя    ooooh!. пробвала съм и с моделираща маса, предварително наръсени с нишесте, но ми се деформират.  така и не съм ги използвала още, пиши моляте, ако намериш формулата за изваждане, без да се деформират  Hug а за залепването, мисля че с айсинг няма да има проблем да се залепят перфектно, но трябва да са идеално равни двете половинки.

# 665
  • София/Сливен
Значи трябва да пробвам сега, че ако не стане - до събота да съм измислила нов сюжет за тортата.
Бях решила шах, тъй като в този уикенд имам именник и рожденик. А те играят заедно шах, тъй че беше подходящо за общата им торта.

# 666
  • София
ani d, bubolinkata, Албена, svetlane, много ви благодаря момичета! Направо ми вдъхнахте кураж да продължа да се усъвършенствам. Simple Smile

Меги, аз поне си мисля, че трябва да се намазнят с олио преди да се излее шоколада, щом не са силиконови. Иначе съм гледала по Фиеста тв, че ги слагат да стегнат във фризера и после само тупват силно в масата и те излизат. Казваха също, че шоколада трябва да е много добре темпериран при разтопяването, за да се получи добра консистенция. Аз с това мога да помогна. Wink

# 667
  • София
Любе, честита месечинка на малката бухтичка!
Пете, ЧРД на голямат госпожица, да ти е жива и здрава! Фигурките са много чаровни, от снимката ми изглеждат като порцеланови, естествено има някои пропорции по тях, които ми се различават от спомените за самите анимационни герои, но са чудесни. Проблемите никога не бива да ни отказват, важно е обаче, да ги споделяме. Това с медовика не го разбирам, не съм я правила никога, но ако някой каже защо, ще е много полезно:)

Рая, мила, това бакърче е съвършено. Калайджиите, обаче не са го дооправили отвътре, каква ли им е била идеята Simple Smile ? Боята с която го прави каква е? Струва ми се, че имаш правоъгълен долен етаж, но няма снимка от ъгъл, под който да се види...Why???

Шемет, много магнетична торта, може би за 3-ти път ще се връщам да я погледна, носи ми голямо удоволствие:)

# 668
  • София
Здравейте момичета!

От 1-2м. Ви следя редовно и се наслаждавам на прекрасните Ви торти и бих се радвала да ме приемете да се присъединя към тортеният Ви отбор. Hug
Аз реших първата торта с която ще започна да е Династия-много съм чувала за нея.Но четох тук там ,че продуктите и били за голяма торта,та имам един въпрос към Вас-моята форма е 26см.-трябва ли да намалявам продуктите?Благодаря предварително за отговорите?

# 669
Честити  празници,момичета!Макар и със закъснение...
Простете и простено да ви е!
Страхотни торти напоследък в темата...не пиша,но всеки ден чета и разглеждам!
Пепи,да оздравяваш по-бързо!    Hug

Добре дошли и на всички новодошли!    Heart Eyes    Много нови заразени от нашата лудост...     Mr. Green

stefina , за 26 см си направи цялата доза.На мен ми излизат три блата 24-25 см.Успех!    Peace
И да покажеш!

Ето какво правих и аз последните дни...

торта Судоку

торта Калинка

Сметанова ,за 14.02

"влюбени зайчета" за 14.02

# 670
stefina не излиза голяма тортата, последният път я правих в 26ф и мо стана ниска тортата и прравих още половин доза ,единствено намалям захарта

М_е_г_и ако се направят по рано фигурките за да могат да изсъхнат напълно можеби ще стане

dimitrina73 да си жива и здрава  Heart Eyes беше ме посъветвала да си намажа ръцете с глицерин за да не ми се оцветяват ръцете, тази сутрин пробвах и найстина ръцете ми се измиха супер лесно след омесване на ММ с червен цвят , много съм доволна ,вече няма да ходя на работа с шарени ръце като великденски яйца  Laughing

# 671
аз се мъчих с захарно тесто, чаках и чаках но не изсъхва добре и не став колкото и да чакаш

# 672
  • Linz
Имам един въпрос за покритието от маршмелоуз бонбони (хванах му цаката тия дни и съм много доволна)- само розови бонбони ли има? Искам да направя и други светли цветове, искам и бяло- но как?! newsm78
А, и още нещо- с какво се закрепват фигурките върху това покритие?

# 673
мисля че има и бели и светло жълти, но н нзам къде се продават, по филми сам виждала

# 674
Имам един въпрос за покритието от маршмелоуз бонбони (хванах му цаката тия дни и съм много доволна)- само розови бонбони ли има? Искам да направя и други светли цветове, искам и бяло- но как?! newsm78
А, и още нещо- с какво се закрепват фигурките върху това покритие?

Аз съм виждала и бели и розово с бяло. Има, не е като да няма  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт