Машина за хляб - 25 част

  • 50 751
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
  • Мнения: 9 785
Вчера правих хляба без кори на pina (рецептата е качена от polin_a). Пуснах го на основната програма, обаче въобще не стана без кори, даже напротив, станаха доста дебелички. Тези от вас , които сте го правли, бихте ли казали дали има  някаква тънкост при този хляб?

С каква машинка беше ти? На мен ми става супер тънка кора и на основната, и на програма Сандвич. Не се сещам за някакви тънкости. Но и отдавна не съм го правила.
С мулинекс съм. Сега се светнах къде ми е грешката - излезнах и го оставих в машината, а той е стоял повече от час след изпичането. Иначе цветътму беше много приятен златист.

Да, може би е по-добре такъв тип хляб да се вади веднага.

# 691
  • Мнения: 9
И аз да се поФаля - правих хляба с айрян на Полинка и стана чудесен. Почти беше стигнал до капака на машината. По -скоро приличаше на козунак и беше много вкусен. Също така правих и пърленката на pina - и тя много хубава беше. Нямах розмарин, та от горе я намазах с олио и шарена сол. Много съм благодарна на момичетата-майсторки, които споделят рецептите си във форума.   bouquet Вече изобщо не ползвам книжката с рецептите на машината.

# 692
  • Мнения: 2 275
и аз правих пърленката на pina,а един път толкова добре я гарнирах,че стана пица Laughingмнооооого хубава и лесна пърленка
pina  bouquet
Сега се пече хляба с айрян!Ще докладвам по-късно
 Hug

# 693
  • Мнения: 2 132
А къде е рецептата за тази пърленка? Simple Smile

# 694
  • София
  • Мнения: 102
Сега, да се обадя и аз. Тук сме се събрали различни хора - по възраст, разбирания и, ако щете, възпитание. Но си мисля, че всички сме добронамерени. Не може да искаш помощ от някого, а същевременно да коментираш колко трудно ти е да разбереш за какво става въпрос. Но такава експресивност е присъща на младостта (имам си я в къщи и знам колко често се чувствам засегната от непремерените й приказки).
Така че и аз се присъединявам към призива на младите дами тук - дядо Хаджия, опитът ти е ценен, а и го споделяш с желание, така че не бива заради някакво недоразумение (надявам се да е така) да се затваряш в себе си. Бих добавила и още доводи, ама се страхувам Хаджийката да не ме заподозре в нечестиви помисли.
 newsm62

# 695
  • Мнения: 369
Имам въпрос - защо тестото от машината за хляб, по точно  тесто за козунак,ми се разлива когато искам  да оформя козунака с ръце? Thinking

# 696
  • Варна
  • Мнения: 5 193
Имам въпрос - защо тестото от машината за хляб, по точно  тесто за козунак,ми се разлива когато искам  да оформя козунака с ръце? Thinking
Може би ти е малко брашното, пробвай да доомесиш с брашно като го извадиш от контейнера
Тоя съвет го получих от Дядо Хаджия, и не че е било трудно и аз да се сетя,но в такива моменти  не ти идват най-добрите акъли...
Затова е хубаво ,като има някой да се отзове на секундата -надявам се всички ме разбраха,какво исках да кажа
Бабо Станиславке, нищо не казваш-вървят ли печивата? Дядото доволен ли е, а младежта-похапва ли?  Heart Eyes

# 697
  • в обкръжаващия ме хаос
  • Мнения: 348
Сега, да се обадя и аз. Тук сме се събрали различни хора - по възраст, разбирания и, ако щете, възпитание. Но си мисля, че всички сме добронамерени. Не може да искаш помощ от някого, а същевременно да коментираш колко трудно ти е да разбереш за какво става въпрос. Но такава експресивност е присъща на младостта (имам си я в къщи и знам колко често се чувствам засегната от непремерените й приказки).
Така че и аз се присъединявам към призива на младите дами тук - дядо Хаджия, опитът ти е ценен, а и го споделяш с желание, така че не бива заради някакво недоразумение (надявам се да е така) да се затваряш в себе си. Бих добавила и още доводи, ама се страхувам Хаджийката да не ме заподозре в нечестиви помисли.
 newsm62
А сега де, кой е обидил Дядо Хаджия, аз съм пропуснала, вчера малко между редевоте четох, заради дребосъчката. Той за това ли днес на лични ми отговаряше на питането. Тоз човек му свалям шапка (и на Макс Мама и на Полинка), където винаги с такова търпение обяснява(т) на всяко питане и не се умори(ха) всеки път за козунаците да ни разяснява(т) на дълго и на широко. Бива и някой да недоволства срещу него. Това е може би единствената тема, в която е приятно да се чете и няма нападки и фръцни.
Дядо Хаджия, който и да те е обидил, не му обръщай внимание. Много ще липсват тук твоите постове, премесени с хумор, за това не се оттегляй  Hug

# 698
  • София
  • Мнения: 3 414
Здравейте момичета!
Първия хляб е в машината,незнам какво ще излезе на вкус и на вид.Ползвах рецепта от книжката за Аляска.
Едно въпросче,само с царевично брашно ще стане ли хляб?
  bouquet

# 699
  • Мнения: 9 785
...Едно въпросче,само с царевично брашно ще стане ли хляб?
  bouquet

Не. Първоначално като почнах да правя хляб, от тази тема научих, че царевично към бяло брашно трябва да е в съотношение някъде 30:70%.

# 700
  • София
  • Мнения: 3 414
Благодаря за отговора,купих машината за да правя http://www.dietbg.com/shop/?p=productsMore&iProduct=17&s … 200гр.)-PAN-CARRE но май няма да стане.Нищо здраве да е.

# 701
  • Мнения: 479
Привет,

Ето моето ръжено хлебче от днес. 
https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png


Правих го с готова брашнена смес от ръжено и пшенично брашно по рецепта, малко на око - 300 мл топла вода, 500 г брашно, 2 чл сол, 1 чл захар, 1 сл олио, 1,5 чл суха мая. Пуснах на по-бързата програма за пълнозърнест хляб, защото по-дългата трае 3 ч 45 мин., т.е. нямаше да стане за обяд. Много вкусен стана. Легнал ми е на око и ръжения хляб на Дядо Хаджия, ама все не ми остава време ....

# 702
  • Мнения: 9 785
Благодаря за отговора,купих машината за да правя http://www.dietbg.com/shop/?p=productsMore&iProduct=17&s … 200гр.)-PAN-CARRE но май няма да стане.Нищо здраве да е.

Тук, доколкото видях, става въпрос за царевично нишесте, което е нещо съвсем различно. А и другото е оризово брашно. Ако имаш рецепта, пробвай. Не очаквай да стане хубав бухнал хляб, но това не значи, че е несполучлив. Просто такива хлябове имат съвсем различна структура.

# 703
  • София
  • Мнения: 3 414
polin_a още веднъж   bouquet ще потърся рецепти из нета дано номеря.Незнаех че има разлика Embarassed

# 704
  • София
  • Мнения: 102
Мила г-це Д, благодаря за интереса Simple Smile Абе те печивата вървят, ама нещо и обиколката ми в талията също напредна. Но не се предавам. Последният ми опит беше един тутманик, който взе че стана, въпреки че експериментирах с 50 на 50 бяло и пълнозърнесто брашно. От два дена машинката почива, утре съм се наканила на хляба с айран, ама пак ще го правя "здравословен". Абе така е, да върви купона.
Всъщност сега се сетих да добавя за пълнозърнестите брашна. Моето ми го купуват от една фурна на ул. Парчевич в София. И няма нищо общо с пакетираното пълнозърнесто брашно - по-едро е, не бухва и въобще хляба има по-различен вид. Доколко това значи, че е по-чисто и качествено - не знам. Желая успех на всички, приятно ми е, че я има тази тема. Поддържайте я!

Общи условия

Активация на акаунт