СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 56 338
  • 1 433
  •   1
Отговори
# 450
  • СОФИЯ

Peace Споделям мнението на сисислава. Не може липсата на средства да е аргумент. При това Фандъкова преди доста време беше заявила, че ДЗтата ще работят през лятото.
                  Вие ме развеселихте! Laughing Г-жа Фандъкова била казала  Laughing ами то толкова много неща се казват,а не се изпълняват,че е излишно да се говори по въпроса.
                   Защо не попитахте общинарите като вдигнаха таксите ЗАЩО  не вдигнаха и издръжката на дете в ДЗ?Защо уклада на ден отново е 2 лв и то в най-добрия случай.Защо официално е записано,че ограничават посещението на детето ви през лятото?Защото нямате ли заявка няма да ви приемат,а ако имате такава и отсъствате ще си платите за удоволствието.С въведените 30 дена по домашни причини отново ограничават правата ви .Сега пак ще има същите отсъствия само,че ще се плаща за това.И има много хора ,за които това изобщо не е проблем - вадят си таксата и пак ще си пазят местата за ДГ.И не можете да претендирате по простата причина ,че официално си плащат.Не можеш да изгониш някой след като той съвестно си плаща.Е,бихте ли ми обяснили КАКВА точно е ползата от въведените нови правила,че аз нещо не разбрах! Mr. Green Единственият резултат е ,че в общината ще има повече постъпления,но НИКЪДЕ не е уточнено или записано за какво ще се ползват допълнителните приходи.До колкото съм в час средствата в общинския бюджет се разходват по решение на ОС т.с. могат да си ги харчат за каквото искат.
                  Така,че не бързайте да хвърляте вината върху персонала в ДЗ.Те нямат вина,че до момента няма преведена и една стотинка за консумативи и че на повечето ДЗ не са платени сметки за ток и т.н.И нямат никаква вина,че в "делегираните" им бюджети средства не са превеждани и скоро няма да бъдат преведени.Защо не попитахте и как са изпълнени задълженията на общината за издръжка на децата за миналата година.Нали бюджетите са делегирани ?Защо друг се разпореди с тях , а не самите ДЗ.Спирам,че хем стана ферман,хем се ядосвам за тоя дето духа по горите!
                  Пропуснах да попитам: След като липсата на средства не може да бъде аргумент колко от вас ще работят на доброволни начала и без необходимите условия? Съжалявам ,но без средства и в къщи не става!Като нямате средства споделете КАК точно изпълнявате изисквания за здравословно хранене или как осигурявате семейството си с всичко останало? Защото аз си спомням как навремето М.Велчев на въпроса "как ще се справи за един месец с минимална цзаплата" отговори ,ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ.А беше финансов министър , което ме навежда на мисълта,че е достатъчно грамотен в сметките! Mr. Green

Извинявам се за прямотата, но Дидиа, обърканите ти постове понякога отдавам на тежка критическа и се надявам да отмине  Laughing. Не се сърди за тази откровеност  Peace
1.СНБМ има писмено становище по отнош вдирането на таксите, има го на сайта ни.
2. От протоколите на РГ /които за съжаление са доста непълни/ все пак личи за какво сме настоявали. Дори мисля в старата тема споделихме как директорките скочиха дружно на Ура/в т.ч. и твоята директорка Дидиа  Wink/ при предложението ни средствата да се използват за подобряване на храненето, з тези 1.50 на ден били съвсем достатъчни Shocked Мисля, че коментирахме това с теб в една др тема  Wink Освен всичко твърдяха, че само в ДЗ децата се хранели правилно, а ние в къщи сме ги тъпчели с боклуци...да не задълбавам.
3. Не само сме питали какво и защо, но и сме настоявали позицията ни да бъде взета предвид. За съжаление дори предложенията, около които се обединихме в РГ не залегнаха в проеката за изм и доп на наредбата. В момента се опитваме да установим кои са причините за това.
4.Когато казах, че липсата на средства не е аргумент, имах предвид, че не е нормално общината за взима милиони заем за строителство на естакади, които няма да решат проблема със задръстванията и държавата да поддържа няколко военни мисии в чужбина, като за това изразходва значителни средства, а пари за ДЗ да няма. Поне по това мисля сме единодушни, примери бол.
5. Как си изсмука от пръстите това, че някой хвърля вина на персонала?
6.Т.нар. "Летни отпуски" не са регламентирани никъде!

# 451
  • София
Бих искала да разбера къде греша.

В сайта на ИСОДГ в информацията за "Увеличение на свободни места за следващото класиране на 30.01.2010 г." не е отбелязано нито едно свободно място за набор 2007г.

По-нагоре в "30.01.10 КЛАСИРАНЕТО Е ИЗВЪРШЕНО" са отбелязани 19 класирания за  набор 2007.

И така много родители са изпуснали шанса да се възползват от тези 19 свободни места. Същото се наблюдава и в една от опашките, където сме ние. Извършено е класиране, което не е обявено в сайта.

Е, питам същото, ама за набор 2008  Thinking
в инфото за "увеличение на свободните места за...." няма нито едно място за набор 2008, по-нагоре в "класирането е извършено" набор 2008 - класирани 13

# 452
  • СОФИЯ
...
 Peace Споделям мнението на сисислава. Не може липсата на средства да е аргумент. При това Фандъкова преди доста време беше заявила, че ДЗтата ще работят през лятото.

Joy Ти нали не очакваш сериозно Фандъковата да помни кога на кого какво е обещавала?
Я разгледай последните й изказвания, съхранени в архива ни, по повод ЕСПА... ама сега, на нова длъжност, за съществуването на този казус тя изобщо не е информирана!...

Фандъкова е наясно, че летните отпуски са неправомерни! Това имах предвид.
За ЕСПА писах и тук и в другата тема какво сме предприели. Надяваме се и медиите да се заинтересуват от въпроса.

# 453
  • София
Да за храната аз също присъствах на работната среща и всички директорки бяха категорични, че децата се хранили пълноценно и достатъчно, виждаш ли дори им идвало в повечко храната.
Тези места за 2008 бяха от текущи незаписани и се прехвърлиха в свободни.Трябва да се следи до петък преди затварянето на системата какви места има в "текущи", за да знаеш къде да кандидатсваш.Просто останаха свободни места най-верочтно поради това, че миналата седмица са класирани деца, които са посочили невярни критерии в профилите си.

Последна редакция: сб, 30 яну 2010, 15:26 от aria_82

# 454
  • София

В сайта на ИСОДГ в информацията за "Увеличение на свободни места за следващото класиране на 30.01.2010 г." не е отбелязано нито едно свободно място за набор 2007г.

По-нагоре в "30.01.10 КЛАСИРАНЕТО Е ИЗВЪРШЕНО" са отбелязани 19 класирания за  набор 2007.

И така много родители са изпуснали шанса да се възползват от тези 19 свободни места. Същото се наблюдава и в една от опашките, където сме ние. Извършено е класиране, което не е обявено в сайта.

в инфото за "увеличение на свободните места за...." няма нито едно място за набор 2008, по-нагоре в "класирането е извършено" набор 2008 - класирани 13
Според мен "Увеличение на свободните места" и "Налични свободни места към еди-коя-си-дата" са две различни неща. Тези 19 свободни места 2007 вероятно са си били налични като свободни преди класирането и просто не са увеличавани. За 2008 също - имало си е 13 свободни места из градините, но никъде бройката не е увеличена за предстоящото класиране, нищо учудващо не виждам до тук.

За класирането, което не е обявено в сайта нещо не схванах- хем не е обявено, хем има класирани и са изнесени резултати?

# 455

Според мен "Увеличение на свободните места" и "Налични свободни места към еди-коя-си-дата" са две различни неща. Тези 19 свободни места 2007 вероятно са си били налични като свободни преди класирането и просто не са увеличавани. За 2008 също - имало си е 13 свободни места из градините, но никъде бройката не е увеличена за предстоящото класиране, нищо учудващо не виждам до тук.

За класирането, което не е обявено в сайта нещо не схванах- хем не е обявено, хем има класирани и са изнесени резултати?

Давам два примера, в които единствената разлика е именно в обявяването на местата:

Увеличение на свободни места за следващото класиране на 23.01.2010 г

88 ОДЗ Детски рай , район Искър
 Набор 2007 : 2 места - съответно класирани са две деца:

http://kg.sofia.bg/?page=stat-rating&stat=YTo3OntzOjk6InJhdG … iO3M6MjoiMjEiO30=

Увеличение на свободни места за следващото класиране на 30.01.2010 г.

нула места съответно за 88 ОДЗ Детски рай , район Искър и набор 2007г., но е направено класиране на дете
http://kg.sofia.bg/?page=stat-rating&stat=YTo3OntzOjk6InJhdG … iO3M6MjoiMjIiO30=

Щом има случай за една детска градина, то може да има подобни и за която и да е друга градина.

# 456
Катя, Ника - благодаря момичета!  newsm51 smile3525  love001
Все още се чувствам като абориген, но един малко по-информиран и по-малко черен  smile3521 newsm47

# 457
  • София
Аз съм сигурна, че в Нови искър го имаше това място.Не е нужно да е обявео в увеличението, защото то си е текущо място.Просто е било в текущи незаписани и те са видни.Ако  има дете(класирано предходната седмица), което не е записано поради една или друга причина то на негово место се класира друго дете, което е видно в системата.Това беше целта на моята жалба и промяната, която беше направена.

# 458
  • София
Кикимора, като влезна в страницата ва въпросното 88 ОДЗ се вижда, че има обявено едно място за 30.01. напълно възможно е на едното класирано дете на 23,01. да му е отказано записване, но мястото си е обявено и е класирано детето, на което му е ред според точките
чакащи
1. Виктория Мартинова Стаменова 10+ т. 090907-15393554
2. Габриела Евгениева Георгиева 10+ т. 100120-12351475
3. Светослав Александров Константинов 10.1 т. 090901-13405400

КЛАСИРАНИ НА ТЕКУЩО КЛАСИРАНЕ ОТ 22.1.2010 г.

.....................

СПИСЪК ПРЕДИ КЛАСИРАНЕ НА 30.1.2010 г. - 1 място
чакащи
1. Светослав Александров Константинов 10.1 т. 090901-13405400
2. Андреа Ванева Георгиева 10.1 т. 090923-11082216
............

КЛАСИРАНИ НА ТЕКУЩО КЛАСИРАНЕ ОТ 30.1.2010 г.

.................
Нищо нередно не виждам.

# 459
  • София
Ей добре, че някой може да го обясно по-добре от мен.Браво Ника Simple Smile

# 460
Кикимора, като влезна в страницата ва въпросното 88 ОДЗ се вижда, че има обявено едно място за 30.01. напълно възможно е на едното класирано дете на 23,01. да му е отказано записване, но мястото си е обявено и е класирано детето, на което му е ред според точките
чакащи
3. Светослав Александров Константинов 10.1 т. 090901-13405400

КЛАСИРАНИ НА ТЕКУЩО КЛАСИРАНЕ ОТ 22.1.2010 г.

.....................

СПИСЪК ПРЕДИ КЛАСИРАНЕ НА 30.1.2010 г. - 1 място
чакащи
2. Андреа Ванева Георгиева 10.1 т. 090923-11082216
............

КЛАСИРАНИ НА ТЕКУЩО КЛАСИРАНЕ ОТ 30.1.2010 г.

.................
Нищо нередно не виждам.

Ами написала съм го: В единия случай двете места са били обявени като свободни при "Увеличение на свободни места за следващото класиране ", а в другия това свободно място не е обявено в "Увеличение на свободни места за следващото класиране".
Търся логиката веднъж местата да се обявяват там, а в другия случай -не.

Проблемът за родителите е там, че повечето прочитат "Увеличение на свободни места....и разместват желанията си. В този случай родителите са били лишени от възможността да направят избор. С други думи ако това свободно място беше обявено можеше да се повявят други по-силни кандидатури и класирането да е различно.

# 461
Аз съм сигурна, че в Нови искър го имаше това място.Не е нужно да е обявео в увеличението, защото то си е текущо място.Просто е било в текущи незаписани и те са видни.Ако  има дете(класирано предходната седмица), което не е записано поради една или друга причина то на негово место се класира друго дете, което е видно в системата.Това беше целта на моята жалба и промяната, която беше направена.

Това място е в "Искър", а не "Нови искър". Нямало е свободно текущо място. Аз следя този списък.

# 462
  • София
Здравейте...заболя ме глава  Tired-наистина адска мъка е да влезне човек в час с цялата система, опитах се да прочета доста от темите ..но пак нищо не ми е ясно.,..моля някой да ми обясни Praynig
Синът ми е набор 2008 г. ..засега за градини видях че не мога да го запиша...но:
-на първо и второ желание имаме номера 090522-ІІІІІІІІ еди какви си...и двете яслени групи са със по 10 места.съответно на първо желание сме с 8.2 т., на второ 7.2 ..На първо желание сме 16-ти в списъка....изобщо не мога да разбера имаме ли шансове въобще за есента..... тук в Подуяне откриха в 69 ОДЗ Жар птица където местата са доста повече..28 доколкото виждам..
Това че кандидатствам от миналата година дава ли ми предимство пред тези, които са записали децата тази година?
Дали да преместя първо желание в Жар Птица тъй като е по-голяма група?  и реално шансовете дали са по-голями...
Голями притеснения...Благодаря предвалително за отговорите! Confused

# 463
  • София
Кикимора, няма как да се обяви два пъти като "Увеличено свободно място" въпросното място, просто защото няма да е вярно!
Обявени са веднъж две увеличени места, по някаква причина едното не е заето и си остава като място за текущо класиране. Няма логика да бъда обявявано за ново-увеличено свободно място и не е редно, разбира се, защото би било чиста лъжа.

А родителите трябва да гледат И в интересуващите ги градини също, не само в новините за увеличени свободни места, пропуска си е техен. В края на краищата става въпрос да се преметнат по 4-5 странички на седмица, не виждам някой да е "лишил" родител от такава възможност.

# 464
Здравейте...заболя ме глава  Tired-наистина адска мъка е да влезне човек в час с цялата система, опитах се да прочета доста от темите ..но пак нищо не ми е ясно.,..моля някой да ми обясни Praynig
Синът ми е набор 2008 г. ..засега за градини видях че не мога да го запиша...но:
-на първо и второ желание имаме номера 090522-ІІІІІІІІ еди какви си...и двете яслени групи са със по 10 места.съответно на първо желание сме с 8.2 т., на второ 7.2 ..На първо желание сме 16-ти в списъка....изобщо не мога да разбера имаме ли шансове въобще за есента..... тук в Подуяне откриха в 69 ОДЗ Жар птица където местата са доста повече..28 доколкото виждам..
Това че кандидатствам от миналата година дава ли ми предимство пред тези, които са записали децата тази година?
Дали да преместя първо желание в Жар Птица тъй като е по-голяма група?  и реално шансовете дали са по-голями...
Голями притеснения...Благодаря предвалително за отговорите! Confused

За шансовете ви есента изчакай за информация в системата след началото на март. За момента нищо не може да се прецени за есента, защото все още върви поълване на места от текущата учебна година

Общи условия

Активация на акаунт