СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 58 121
  • 1 433
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Здравейте, мили мами
Мога ли да ви попитам дали знаете от кога започва подаванете на документи за ясла на набор 2009?
Търсих къде ли не но инфо няма, и в сайта на ИСДОГ няма а много се притеснявам да не пропусна сроковете

Ако питаш за чиста ясла - май всяка ясла си има свои правила. Но може и да те излъжа - най - добре провери на място в конкретното заведение.
В сайта за градините няма инфо за чистите ясли, те са под юрисдикцията на Министерство на здравето и т.н., нямат общо с Общината и кандидатстването не е през системата, а по класическия начин с опашките.

Ако случайно все пак питаш за яслени групи в ОДЗ - погледни първия пост.

# 526
  • София
За съжаление Доброволчеството в България е едва прохождащо... Колко има да учим от белите страни!!! При тях за да станеш доброволец за нещо си конкретно се минават интервюта и тестове....защото отдавна са осъзнали, че да се върши нещо доброволно, това не значи, че ти е позволено да го правиш през пръсти поради некадърност или поради полу-ентусиазъм.
Поздрави за усилията ти!
 Hug

Очевидно никога не си присъствала на форум, който води протокол, но няма протоколчик, а протоколът се води от член на форума.
В този случай въпросният член записва... ами, каквото той прецени за важно - доколкото може.

За интервютата и тестовете ... няма да коментирам. Това не е спасителна акция, все пак. Жената не е тръгнала да оперира някого.

А как при всички пари, които събират - за какво ли не - нямат пари да ангажират стенограф...   Outta Joint

# 527
Благодаря за отговорите
а къде се подава тази предварителна заявка?

# 528
  • София
Влез в страницата на ИСОДГ и създай профил на детето.После отиди на кандидатури и от там си избери ОДЗ-тата, за които искаш да кандидатствате.Свободните места ще бъдат обявени на 01.03 и тогава реално ще знаеш кое ОДЗ на кое място да поставиш.

# 529
Ами това съм го направила но все още в нашия профил няма кандидатури
а тоза за 1.03 не го знаех
БЛАГОДАРЯ  Hug

# 530
Здравейте може ли някой да ми каже дали може да запиша бебетата сега на ясла,а да тръгнат догодина,когато станат на две годинки.Благодаря ако някой може да ми отговори.

# 531
Не би трябвало да нямаш кандидатури, ние сме по-малки от вас и имахме достъп до детските градини!

# 532
За съжаление Доброволчеството в България е едва прохождащо... Колко има да учим от белите страни!!! При тях за да станеш доброволец за нещо си конкретно се минават интервюта и тестове....защото отдавна са осъзнали, че да се върши нещо доброволно, това не значи, че ти е позволено да го правиш през пръсти поради некадърност или поради полу-ентусиазъм.
Поздрави за усилията ти!
 Hug

Очевидно никога не си присъствала на форум, който води протокол, но няма протоколчик, а протоколът се води от член на форума.
В този случай въпросният член записва... ами, каквото той прецени за важно - доколкото може.

За интервютата и тестовете ... няма да коментирам. Това не е спасителна акция, все пак. Жената не е тръгнала да оперира някого.

А как при всички пари, които събират - за какво ли не - нямат пари да ангажират стенограф...   Outta Joint

Кати, съжалявам, че не ме разбираш.
От поста ми не е Очевидно, че не съм присъствала на „форум който води протокол, но няма протоколчик, а протоколът се води от член на форума.” Ако можеше да знаеш в какви форуми съм участвала, нямаше да определиш извода си като очевиден, най-малкото...
По мнението ти, за интервютата и тестовете, аз пък би следвало да изкарам извода, че не си запозната с доброволчеството в развитите страни..., но няма да го кажа, защото все има някакъв процент и да греша, макар и минимално. От абсолютно личен опит само ще ти кажа, че и за прост разносвач на книги по библиотечни стелажи в общинските библиотеки оттатък океана се минават две интервюта и един тест за грамотност, колкото и безпредметно елементарно да ти се струва. При това за този разход (сигурно би казала и разточителство) никоя институция не дава и цент, защото цялата организация се базира на доброволен труд и други дарения.
Въпросът е, че там е намерен начина да се следва принципа „Доброволно, но качествено!”. Ето тук у нас важи точно обратното „ На харизан кон зъбите не му се гледат” или да ръкопяскаме за безплатния жест, пък да не търсим сметка за качеството...
...
Съгласна съм с натовареността в една такава дискусия с много участници и как протоколчика ако не е стенограф не може да запише всичко и много от важните моменати може да пропусне. Въпросът е, че не се търси начин това да се поправи или облекчи по някакъв начин. Пречи ли нещо на този доброволец да представи протокола си за оглеждане от заинтересованите участници, преди да бъде прибран в архива или там където следва да бъде отнесен след като бъде съставен?
И мама Саня е поставила този въпрос. Според мен той следва да се отстоява, а не да се примиряваме с положението, че щом е правен с доброволен безвъзмезден труд да не търсим начин за неговото подобряване.

Последна редакция: нд, 31 яну 2010, 21:05 от sisislava

# 533
  • София

Въпросът не е в това, че много хора говорят едновременно - това би представлявало някаква пречка, да, но относително малка.
Проблемът идва от факта, че човекът, водещ протокола, е активен участник във форума. С други думи, той не е просто "онзи с химикалката", не може просто да си седи спокойно и да записва всяка чута дума. Той има отношение, което в определени сутуации следва да изрази... опитвала ли си се някога да правиш публично изказване и едновременно с това да го записваш? Ако не си, опитай. От личне опит мога да ти кажа, че е абсолютно невъзможно.

Общо взето, аз - със съвременните възможности на техниката - просто бих правила аудиозапис, който да се разпространява заедно с протокола, като неразделна част от него. Не за друго, за защото е безплатно. Практически.

Очевидно е, че за да подреждаш книги трябва да си грамотен.

И е очевидно, че ако някой дойде на вратата ти от пътя и ти предложи помощ - за каквото и да е - първо ще провериш дали може, или е просто някакъв луд.

Но да се хванем ли на бас, че ако Хилъри Клинтън отиде в библиотеката и предложи да извършва същата помощ на доброволни начала, няма да бъде подложена на тест за грамотност и интервю за... ами, проверка дали се къпе редовно?

# 534

Но да се хванем ли на бас, че ако Хилъри Клинтън отиде в библиотеката и предложи да извършва същата помощ на доброволни начала, няма да бъде подложена на тест за грамотност и интервю за... ами, проверка дали се къпе редовно?

Честно да ти кажа, ако сключим такъв бас не мога да твърдя кой ще го спечели. Наистина не мога. Защото съм убеденя, че процедурите там третират хората ЕДНАКВО. От друга страна Хилари Клинтън съм почти убедена, че би НАСТОЯЛА да я третират като обикновен гражданин... Нейсе - отклоняваме се безсмислено от темата.
Всъщност, на кратко казано смятам, че ако се цаниш за доброволен протоколчик е редно да намериш начин да си свършиш работата качествено - дали ще редактираш след оглед от другите участници, дали ще правиш аудио-записи (ако е позволено), дали нещо друго ще измислиш - начина не е толкова от значение (щом и не казае пари). Важно е доброволният ти труд да даде качествен плод.... Или ако не можеш нещо си, ми уточняваш го предварително и заедно с другите търсите решение. Я помощ от още един доброволец под някаква форма, я нещо друго - винаги има решение, стига да има желание да се намери.

# 535
Може, и без това не е сигурно, че въобще ще го приемат. Моето е на 8 м и точно днес го записах.
За близнаци имаш бонус-точки.

# 536
  • София
Нм, да - действително интересно е - ако никой не се наеме да води какъвто и да било протокол на тези срещи - дали Общината ще назначи протоколчик, или за по- евтино просто ще закрие Комисията?  Mr. Green
Това все пак не е като да раздава безвъзмездно право на строеж на частни търговски дружества...

# 537
Момичета, здравейте!
Искам да попитам, знае ли някой дали правилата за допълнителните критерии, който се определят от всяко ОДЗ или ЦДГ, ще се променят всяка година? Зависят ли те само от директорите и падагогическия съвет на ДГ? Ако се смени директора, новият има ли право да промени ДК?

# 538
  • София
Здравейте,момичета!Имам и аз 2 въпроса:
1.Имам близнаци набор 2009.С точките,които имат, вероятно, ще се класират тази есен. Изправям се пред дилема- бих предпочела да ги пусна догодина, но дали ще има места,ако реша да ги оставя у дома и да ги пусна есен 2011г. newsm78
2.Чисто технически въпрос- защо е възможно 1 дете да посещава ОДЗ (това е отразено в профила му) и едновременно с това да е в списъка с чакащите?

# 539
  • София
Здравейте,момичета!Имам и аз 2 въпроса:
1.Имам близнаци набор 2009.С точките,които имат, вероятно, ще се класират тази есен. Изправям се пред дилема- бих предпочела да ги пусна догодина, но дали ще има места,ако реша да ги оставя у дома и да ги пусна есен 2011г. newsm78
2.Чисто технически въпрос- защо е възможно 1 дете да посещава ОДЗ (това е отразено в профила му) и едновременно с това да е в списъка с чакащите?

Аз мисля, че и тази есен и догодина дечицата ти ще имат еднакъв шанс да влязат. Събират повече точки, от масовите 8.

А по втория въпрос, може детето да иска да се премести в друго ОДЗ и да си чака късмета. Все още не дават по една допълнителна точка за преместване доколкото знам.

Общи условия

Активация на акаунт