СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 58 121
  • 1 433
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте,момичета!Имам и аз 2 въпроса:
1.Имам близнаци набор 2009.С точките,които имат, вероятно, ще се класират тази есен. Изправям се пред дилема- бих предпочела да ги пусна догодина, но дали ще има места,ако реша да ги оставя у дома и да ги пусна есен 2011г. newsm78
2.Чисто технически въпрос- защо е възможно 1 дете да посещава ОДЗ (това е отразено в профила му) и едновременно с това да е в списъка с чакащите?

Тази година ще кандидатстваш за цяла нова група 25-30 места поне, а догодина ще кандидатстваш за Х места, т.е. някое дете трябва да се откаже от ясла и да освободи място или да се отвори нова 2-ра яслена група - което е почти невъзможно. Ако искаш за догодина по-добре кандидатствай в чиста ясла, а след това за градина - ще имаш точка от яслата и от това, че са близнаци - ще ви приемат със сигурност  Peace

# 541
  • София
А миналата година в ОДЗ-тата в нашия квартал бяха пуснали повече места за 2007 и по-малко за 2008. Директорките явно не искаха толкова много бебета.

# 542
  • София
Момичета, здравейте!
Искам да попитам, знае ли някой дали правилата за допълнителните критерии, който се определят от всяко ОДЗ или ЦДГ, ще се променят всяка година? Зависят ли те само от директорите и педагогическият съвет на ДГ? Ако се смени директора, новият има ли право да промени ДК?

Да. На всички въпроси.
Могат и да останат същите - но няма такова задължение.

# 543
  • София
1.Имам близнаци набор 2009.С точките,които имат, вероятно, ще се класират тази есен. Изправям се пред дилема- бих предпочела да ги пусна догодина, но дали ще има места,ако реша да ги оставя у дома и да ги пусна есен 2011г. newsm78
2.Чисто технически въпрос- защо е възможно 1 дете да посещава ОДЗ (това е отразено в профила му) и едновременно с това да е в списъка с чакащите?

Възможно е. Иска преместване.
Никой не може да ти каже какво да правиш с децата си. Нито може да ти гарантира, че ако се откажеш сега, догодина ще има места.

# 544

Не знам какво да те посъветвам  newsm78 ...
По сегашните правила децата почти сигурно са вътре (близнаци са и сте многодетно семейство, съдейки по лентичките). Ако се задържат същите правила, едва ли ще има проблем да влязат и догодина, НО доста родители са против близнаците, а някои и против многодетните да получават допълнителни точки и ако се променят нещата ще сте си на общо основание.
Сама прецени дали и колко ти се рискува и/или ти трябва ясла.
Успех!

# 545
  • София
Много благодаря за бързите отговори. Hug

Възможно е. Иска преместване.
Никой не може да ти каже какво да правиш с децата си. Нито може да ти гарантира, че ако се откажеш сега, догодина ще има места.

Става дума за по-голямото ми дете и не искам преместване, не сме и кандидатствали в друго ДЗ.

# 546
  • София
Не разбирам - детето ти посещава ОДЗ, не си прибавяла дадената градина в списъка с кандидатурите, но то все пак присъства там? Правилно ли разбирам?

ПП Оф:
Ти си само с 2 години по- голяма от мен - а вече имаш такова голямо семейство... моите уважения! newsm20

# 547
А миналата година в ОДЗ-тата в нашия квартал бяха пуснали повече места за 2007 и по-малко за 2008. Директорките явно не искаха толкова много бебета.

Не е защото не искат бебета,а защото по този начин си гарантират първите групи за следващата година,а и по-малките деца отсъстват повече.Сега като гледам каква виелица е на вън и си представям как всеки ,който има възможност оставя детето си в къщи.За съжаление практиката показва,че едногодишните най-често си остават в къщи в такова време.

# 548
  • София
Остават си ако има кой да ги гледа.Когато нямаш избор и във виелица и в студ го мъкнеш.Поне според мен е така.

# 549
  • sofia
Много благодаря за бързите отговори. Hug

Става дума за по-голямото ми дете и не искам преместване, не сме и кандидатствали в друго ДЗ.
Голямото ти дете е набор 2006, т.е. ще кандидатства за настоящата първа група. Сега може да участва на текущи класирания и понеже ще е с много точки, ще излезе най-отпред на опашките, но за да го приемат, трябва да се освободи място.

# 550
  • София
Не разбирам - детето ти посещава ОДЗ, не си прибавяла дадената градина в списъка с кандидатурите, но то все пак присъства там? Правилно ли разбирам?

ПП Оф:
Ти си само с 2 години по- голяма от мен - а вече имаш такова голямо семейство... моите уважения! newsm20

Съвсем правилно си разбрала.Твоят пост обаче ме накара да се замисля и проверих профила му- за моя изненада кандидатурата му си стоеше.Премахнах я и предполагам, че в следващия списък няма да го има,поне да не объркваме родителите, които наистина чакат. Peace Което,от своя страна, ме наведе на мисълта, че системата не е дуракоустойчива. Mr. Green Вероятно не съм единствената.
 Hug Hug

Веси1
,той вече посещава въпросното ОДЗ.

# 551
  • София
Eдин бърз въпрос - дете навършващо 3 години феруари 2011, може ли да кандидатсва, да тръгне на ЦДГ септември?
Или ми е вярен спомена, че трябва да навършва 3 години в същата година, в която тръгва на детска...а при такова положение е за ясла...

# 552
Eдин бърз въпрос - дете навършващо 3 години феруари 2011, може ли да кандидатсва, да тръгне на ЦДГ септември?
Или ми е вярен спомена, че трябва да навършва 3 години в същата година, в която тръгва на детска...а при такова положение е за ясла...

Предполагам питаш за септември 2010 г. - не може. Имаше опция за януарчетата но има нормативен проблем и остана за доуточняване. За февруарчета - съвсем. Но може родителят да поиска в момента на навършване на 3 години детето да може да се нареди за текущ прием за първа група. Не е уредено технически как може да стане това, но тогава евентуално би имало право по закон.

# 553
  • София
Здравейте,
не съм изчела всичко, за което моля да ме извините, ако е дискутиран въпроса.

Става дума за следното, заради кризата от януари до март съм на половин работен ден.
Към 1.04. се взима решение дали да съм на половин работен ден още за три месеца, или ме връщат на цял, или ме уволняват.
В случай, че почна нова работа е ясно. В случай, че остана на пълен също. Ако ме уволнят - явно губя точката.
Но какво става, в случай, че остана на половин работен ден.
Имам ли право на точка, нямам ли.

# 554
  • София
Ами според мен стига да си на трудов договор би трябвало да не губиш точката.Ако някоя мама знае нека сподели.

Общи условия

Активация на акаунт