СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 58 121
  • 1 433
  •   1
Отговори
# 570
  • София
леле гледахте ли господари на ефира  doh ах тази леля Рени  #Cussing out ето ви "вратичка " и К4 , ooo не  SORRY те са най - хуманните и отговорни и за колко деца ставаше дума ?пак малко са взели , че аз бях чула за 2000 . И к'во К4 и ДК4  си властва , не съм злобарка ,но дано защитниците на този безумен критерии останат елиминирани точно от него на другите успех   bouquet!

# 571
  • София
Но какво става, в случай, че остана на половин работен ден.
Имам ли право на точка, нямам ли.

И мен ме касае въпросът, защото поне за момента съм на 4 часа. Но все пак съм работещ родител, с осигуровки, с възможност да се предостави бележка от работодател. Би трябвало да не е проблем newsm78

# 572
  • София
момичета, моля за съвет. Имам голяма дилема, в Изток две от желаните за нас градини са една до друга и двете имат своите плюсове. Едната е ОДЗ, другата ЦДГ. Въпросът ми е къде според вас детето ми има по-голям шанс за прием и евентуална по-лесна адаптация. Напоследък съм се замислила, че в ОДЗ-тата сигурно огромна част от децата ще са от яслата и вече ще се познават и не знам как ще е с шепата нови деца.  newsm78 То си зависи много и от учителките де. Какво ще ме посъветвате, коя да сложа на първо място?

Където има повече шансове да бъде прието детето...  Laughing

# 573
  • София
aria, благодаря, явно сега не мога нище да реша.

# 574
  • София
леле гледахте ли господари на ефира  doh ах тази леля Рени  #Cussing out ето ви "вратичка " и К4 , ooo не  SORRY те са най - хуманните и отговорни и за колко деца ставаше дума ?пак малко са взели , че аз бях чула за 2000 . И к'во К4 и ДК4  си властва , не съм злобарка ,но дано защитниците на този безумен критерии останат елиминирани точно от него на другите успех   bouquet!

Хм, аз вярно не видях началото, но от несвързаните думи на перачката не се разбра да предлага да я използват за законна баба, работеща в ДЗ... тоз да се обади на онзи, някой да звънне в общината... дрън- дтън.
Съпругът ми предполага, че бабката се е включила в бизнес от типа - взема парите, хората са си с късмета, с който са си, пък ако се окаже, че не са извадили дълга сламка - просто връща парите. Хитро, чисто и... безопасно.

# 575
 Здравейте!
За първи път пиша тук ,но нещо съвсем се обърках и имам спешна нужда от помощ NeWS78 . Рових се и четох къде ли не и така и не мога да разбера - кога и как да кандидатствам за детето ми,което е родено януари 2008г. Много бих искала това да стане с набор 2007. Сина ми в момента посещава ясла, но тя е самостоятелна и не е обвързана с детска градина. Моля Ви дайте ми съвет Praynig
Благодаря предварително на всеки, който може да ме посъветва нещо. Hug

# 576
Здравейте!
За първи път пиша тук ,но нещо съвсем се обърках и имам спешна нужда от помощ NeWS78 . Рових се и четох къде ли не и така и не мога да разбера - кога и как да кандидатствам за детето ми,което е родено януари 2008г. Много бих искала това да стане с набор 2007. Сина ми в момента посещава ясла, но тя е самостоятелна и не е обвързана с детска градина. Моля Ви дайте ми съвет Praynig
Благодаря предварително на всеки, който може да ме посъветва нещо. Hug

За момента това е невъзможно. Ще можеш да кандидатстваш за втора яслена група в ОДЗ. Ако ви приемат и директора се съгласи, при навършване на на 3 години може да ви прехвърли в първа градинска група на ОДЗ-то.

Но за ясленчетата има светлина в тунела - http://news.ibox.bg/news/id_1842776839. Поне има надежда да не ви изпишат при навършване на 3 години.

# 577
  • София
Здравейте момичета, да взема да се запиша да ви следя, че и нашето време наближава.
Имам и едно въпросче: Една от кандидатурите ни е за ОДЗ, което се намира в район Средец, но адреса му се води в кв. Яворов. Съответно дават точка за живеещите в административния район. Ние също живеем в Яворов, но сме община Слатина  Shocked Става въпрос за 18 ОДЗ. Как ще я вземем тази допълнителна точка, като в профила на детето съм регистрирала район на местоживеене Слатина  Thinking
Въпросчетата станаха 2  Embarassed В слатинската градина, която ни е първо желание имаме 8.1 точки и докато се виждаха списъците имаше 23 деца с повече от нас, а с 8.1 бяха 70-80 някъде. Има ли въобще смисъл да оставям това първо желание и колко деца приемат въобще средно за година? Защото ако е една група набор 2008 от 20-ина деца..... няма защо да губим точката там, още повече че приема е нулев досега....

Много благодаря предварително за отговорите  Hug

# 578
В слатинската градина, която ни е първо желание имаме 8.1 точки и докато се виждаха списъците имаше 23 деца с повече от нас, а с 8.1 бяха 70-80 някъде. Има ли въобще смисъл да оставям това първо желание и колко деца приемат въобще средно за година? Защото ако е една група набор 2008 от 20-ина деца..... няма защо да губим точката там, още повече че приема е нулев досега....

За административния район не ми стана много ясно, но ако след попълване на профила на вас и детето и кандидатстване в това ОДЗ не сте получили 0.1 т. значи сте в различни райони  Thinking
А за слатинската градина - сега виждаш нулев прием и много чакащи деца, защото гледаш опашката от деца, който миналата година са кандидатствали за 1-ва група. Тази първа група е пълна и ако някое дете се откаже, тогава ще приемат първото от опашката. Изчакай 01.03.2010 и виж колко групи ще отпуснат. Ако е една вероятно ще приемат децата с 10+ и 9 точки и ще останат само няколко места за 8.1 т. Но това ще се види след като родителите подредят желанията си след 1-ви март, до тогава можем само да гадаем  Peace

# 579
  • София
sisilia, квартал Яворов се намира в административен район Слатина.

# 580
Не е в Слатина - Яворов, в Средец е, аз живея в Яворов! Самото 18ОДЗ е в Средец също, единственото ОДЗ в Средец всъщност...

# 581
  • София
Медхен, благодаря ти за разяснението. Знам го това за опашките, но исках да чуя потвърждение, че не правя някаква невероятна глупост, като се надявам за там.  Hug

sisilia, квартал Яворов се намира в административен район Слатина.

Кате, и аз това написах, ама 18-то ОДЗ също се води в кв. Яворов , а е район Средец. Половината Яворов е м/у Цариградско шосе и Иван Асен , а другата част, където живеем ние е между Цариградско и Шипченски проход и е Слатина.

# 582
  • София
Не е в Слатина - Яворов, в Средец е, аз живея в Яворов! Самото 18ОДЗ е в Средец също, единственото ОДЗ в Средец всъщност...

Ето - ние сме в бл.58, между шипченски и цариградско и със сигурност се водим в Слатина.

# 583
  • София
Ами щом сте в Слатина значи , че и общината Ви е различна и няма да ви дадът 0,1 т. за 18 ОДЗ Sad По-добре пробвай някъде където ще имате предимство.А за подреждането още никой не може да ти каже как ще е след 01.03.Успех Simple Smile

# 584
18 ОДЗ си е община Средец! Аз съм на ул. Борис Христов и баткото посещава 67 ОДЗ към Слатина. Аз също съм добавила 18 ОДЗ към списъка с ясли. По-близко ми е отколкото да го разнасям Ники чак на ул.Слатинска.
В 18 ОДЗ бях подала документи и за баткото за ясла /живеехме до Военна академия тогава/, но предпочетох чистата ясла на ул.Христо Максимов. Сега съм добавила е ясли в Младост, т.к. там работя. Пък знае ли човек?????

Общи условия

Активация на акаунт