СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 58 121
  • 1 433
  •   1
Отговори
# 660
"Ще могат ли родените януари 2008 г. да кандидатстват за първа градинска група с набор 2007 г.?  
Този въпрос е в процес на решаване от работната група. Аз се наех да синтезирам нови въпроси, или поне такива за които не сме  сигурни, че са обсъждани в работната група.Предвид кратките срокове пред работната група, по-добре да не дублираме излишно въпроси и теми...

# 661
Казус:
Моя приятелка кандидатства с дете 2009 г в ясла към ОДЗ.
Тя е в майчинство, а съпругът й:
- до 31.12.2009 е бил на трудов договор, но нали е криза и го съкращават
- от 01.01.2010 се е регистрирал като самоосигуряващ и ако се обяви с този статус в системата се иска т.5 "Копие от годишната данъчна декларация по чл. 50 от ЗДДФЛ за предходната календарна година"
Какъв документ трябва да представи бащата, за да се води работещ родител и да се запази 1 т.
Това е един от въпросите фигуриращ в списъка  въпроси за представяне на работната група на следващата им сбирка... За сега няма ясен отговор.

# 662
# 663
  • София
с риск да засегна някого бих искала да ви кажа, че май тези определени мами си дърпат чергата към тях - разбирам ги - нормално е, но не и справедливо ... Това значи ли, че К5 и ДК7 поне ще бъдат подложини за преразглеждане?  Rolling Eyes ЗАЩО само тези критерии ??? а не всички , колко МНОГО недоволни има от К4  , но никъде не прочетох , че ... има шанс да се преразгледа , а К5 ЗАЩО ? След като имат предимство  от ясла да минават директно в ДГ децата от ОДЗ е справедливо и деца посещаващи чиста ясла да имат някакво предимство т'а ако ще да е от период 1 година . Защо на тази работна среща не се огледат и променят всички критерии , а ще предлагате вие точно за  К5  (които всъщност  е като всички останали- недогледан и не обмислен )  .  Всички критерии трябва да се преразгледат и то не в период преди класиране за да изостряте противоречиви мнения .
п.п. и за да не мислите , че съм пристрастна само искам да вметна , че събираме необходимите  нужните точки за ДГ  , но от както тази тема съществува всеки тегли към изгодите за него позиции , а не към справедливостта ...  - ДА  дискриминационни са , но ако се обсъждат отново  да се обсъждат всички, а не изгодни за определена група  и най основно безумният К4 .

# 664
  • София
Според мен синтезирайте няколко конкретни проблема, а не всички критерии.Колкото и да не ни харесва К4 изобщо не очаквайте точно той да подлежи на разглеждане(спомняйки си моя опит от жалбата ми).Да не е редно всеки да дърпа към него чергата, но то всеки с точките си Simple Smile Просто според мен изобщо не е сигурно, че преразглеждането ще бъде включено в работната среща.Поне според мен.
А за вече дъвканите неща като местожителство, данъци и прочие по-добре изобщо да не ги говорим пак, че все някой ще е обиден.Но думата "софийски деца" никак не ми е на сърце-и моят син е софиянче ама ние с таткото сме от провинцията.

# 665
  • София
немирница, взема се документ от НОИ за плащани осигуровки. Пишеш и в обратната връзка, за да предупредят директорката.

# 666

Ами ако съм с постоянен адрес в провинцията, но съм гола като пушка (без всякакви имоти, за да им плащам данъиците) и съм дошла да работя в София, в софийска фирма, и дефакто с труда си пряко нося блага за софийско...? защо да нямам право на предимство по настоящ адрес?
e то точно ето заради такива семейства закриват ДГ в провинцията и няма места за Софийските деца - не искам никои да обидя , но според мен ( лично мнение ) трябва да има понееееее едничка точка за децата  живеещи тук в Сф които нямат никакъв шанс в провинцията , от примера които даваш ти както си дошла да работиш в София в кв. Люлин - пр- утре може да работиш в Слатина и да смениш квартирата и настоящия адрес, а на тези които са си от София  и имат жилища тук от детски години няма как да процедират... , ти дори и работата си можеш да смениш  в зависимост от това в кои квартал ви приемат в ДГ
П.П. нямам нищо против за мамите от провинцията - ТРЯБВА ДА ИМА МЕСТА ЗА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ДЕЦА В ДГ , но в случай , че няма този критерии ( К1 да бъде само по постоянен адрес ) ми се вижда по смислен от някои други ..... и знаейки , че тази година няма да има промяна в критериите няма за какво да спорим - аз виждам по един начин нещата друг по друг , но стажа въпрос за Дг в София и за това ми се вижда смислено децата на родители които са си от София да имат поне 0.1 т предимство

Твоят апел ми прилича на онзи, дето пропагандира връщането на жителствата в България по време на комунизма.... Thinking

Да погледнем по-отвисоко: Детските градини в София, ги има за да обслужват бизнеса в София. И точно заради това не е редно хората работещи и живеещи в София да се делят на коренни софиянци и приходящи от провинцията.
Ако някой си е купил жилище и в Люлин и в Слатина, то защо ти като имаш жилище в София от детсктвото си (сиреч добил си го по-рано) да имаш предимство? Изобщо каква е идеята на този критерий "Дали и от кога имаш жилище в София"... За да си в бизнеса на София, не е нужно непременно да имаш имот тук, още повече пък и от колкото може по-отдавна...
...
По настоящите правила, тези, които имат жилища  в София още от детството си имат равни права ( а не "няма как да процедират") спрямо останалите, които нямат жилища и нямат постоянен адрес в София.

# 667
  • София

Но думата "софийски деца" никак не ми е на сърце-и моят син е софиянче ама ние с таткото сме от провинцията.
моля за извинение , но употребих тази дума за да е по ясно какво точно имам в предвид или с други думи казано не искам да обидя никого Praynig моля за извинение  , но един татко тук преди година  (когато  се обсъждаше К1 )се изказа "всяка жаба да си знае гьола " искайки да каже високо на провинциалисти дошли в София и сменявайки адресите си според обстоятелствата и ситуацията "Дайте път на децата които нямат друго местоживеене освен в София ". Защото ти ( давам само пример ) ако си от Перник имаш шансове и там , докато аз не -... това имах в предвид - не искам да влизаме в спор защото няма смисъл - съжалявам  ако сте ме разбрали грешно - надявам се сега да поясних какво имах в предвид .....

# 668
  • София
Да бе няма смисъл да обсъждаме обсъжданото Simple Smile Дайте да синтезираме нещата, за да може сисилава да ги отсява и записва.
Ели Х кога ще е работната среща?

# 669
Да и аз това исках да питам кога ще е работната среща, за да знаем кога да чакаме повече информация?

# 670
  • София
аз те  разбрах , но ти мен май не - аз не искам да деля хората на провинция и не а на такива които са днес тук на квартира утре там и нямат постоянен адрес в дадения район  Wink ако си от провинцията и живееш в СФ от 5 години на едно и също място и искаш детето ти да се възползва от ДГ ще отидеш в общината и ще се регистрираш както е редно - а не да си по постоянен адрес в ... Перник ( пример) а тук в София да си сменяш месторабота , местоживеене и настоящия адрес  както ти харесва  Wink защото аз съм от провинция - ок - лошо няма , но съм си купила жилище в Люлин от там не мога да кандидатствам за първо желание в Гео Милев защото имам постоянен адрес в Люлин . докато твоя постоянен адрес ако  е в Перник ти може днес да си на квартира в Люлин и да елиминираш моето дете , утре да отидеш ж Надежда и да елиминираш друго дете живеещо постоянно в този район - уф не знам дали ме разбра много го усуках опитвайки се да обясня , но както и да е . З а това писах по долу всички критерий са необмислени и ако се преразглеждат да се преразглеждат всички а не само тези изнасяйки на определена групичка мами Wink .

# 671
с риск да засегна някого бих искала да ви кажа, че май тези определени мами си дърпат чергата към тях - разбирам ги - нормално е, но не и справедливо ... Това значи ли, че К5 и ДК7 поне ще бъдат подложини за преразглеждане?  Rolling Eyes ЗАЩО само тези критерии ??? а не всички , колко МНОГО недоволни има от К4  , но никъде не прочетох , че ... има шанс да се преразгледа , а К5 ЗАЩО ? След като имат предимство  от ясла да минават директно в ДГ децата от ОДЗ е справедливо и деца посещаващи чиста ясла да имат някакво предимство т'а ако ще да е от период 1 година . Защо на тази работна среща не се огледат и променят всички критерии , а ще предлагате вие точно за  К5  (които всъщност  е като всички останали- недогледан и не обмислен )  .  Всички критерии трябва да се преразгледат и то не в период преди класиране за да изостряте противоречиви мнения .
п.п. и за да не мислите , че съм пристрастна само искам да вметна , че събираме необходимите  нужните точки за ДГ  , но от както тази тема съществува всеки тегли към изгодите за него позиции , а не към справедливостта ...  - ДА  дискриминационни са , но ако се обсъждат отново  да се обсъждат всички, а не изгодни за определена група  и най основно безумният К4 .
С извинение към всички, за личното отклонение, но все пак нека го напиша публично, а не на лични бележки - ако съм от хората дето теглят чергата към своите нужди, то нека определя моите нужди, за да са ясни за всички: И двете ми деца посещават детски заведения (ЦДГ и ОДЗ), и от както това се случи имам възможност по-освободено и надявам се по-обективно да гледам на проблемите - още повече ми се прииска тая ИСОДГ да стане по-добра! Ей това е чергата, дето не ми стига....  Затова и от скоро доброволно поех един ангажимент към форума....
Поздрави!  Peace

# 672
  • София

С извинение към всички, за личното отклонение, но все пак нека го напиша публично, а не на лични бележки - ако съм от хората дето теглят чергата към своите нужди, то нека определя моите нужди, за да са ясни за всички: И двете ми деца посещават детски заведения (ЦДГ и ОДЗ), и от както това се случи имам възможност по-освободено и надявам се по-обективно да гледам на проблемите - още повече ми се прииска тая ИСОДГ да стане по-добра! Ей това е чергата, дето не ми стига....  Затова и от скоро доброволно поех един ангажимент към форума....
Поздрави!  Peace
В такъв случай искрено и лично се надявам ако преразглеждате критерии да преразгледате всички критерии с плюсовете и минусите коментирани във форума , а не само К5 и само като идея започнете от К4  защото за него най много се изписа и най много недоволни има ... това е очевиден факт ... ще чакаме резултати живи и здрави  Laughing

# 673
аз те  разбрах , но ти мен май не - аз не искам да деля хората на провинция и не а на такива които са днес тук на квартира утре там и нямат постоянен адрес в дадения район  Wink ако си от провинцията и живееш в СФ от 5 години на едно и също място и искаш детето ти да се възползва от ДГ ще отидеш в общината и ще се регистрираш както е редно - а не да си по постоянен адрес в ... Перник ( пример) а тук в София да си сменяш месторабота , местоживеене и настоящия адрес  както ти харесва  Wink защото аз съм от провинция - ок - лошо няма , но съм си купила жилище в Люлин от там не мога да кандидатствам за първо желание в Гео Милев защото имам постоянен адрес в Люлин . докато твоя постоянен адрес ако  е в Перник ти може днес да си на квартира в Люлин и да елиминираш моето дете , утре да отидеш ж Надежда и да елиминираш друго дете живеещо постоянно в този район - уф не знам дали ме разбра много го усуках опитвайки се да обясня , но както и да е . З а това писах по долу всички критерий са необмислени и ако се преразглеждат да се преразглеждат всички а не само тези изнасяйки на определена групичка мами Wink .
Аз пък мисля, че ти не ме разбираш. По твоя пример където и да кандидатствам (в Надежда, ли в Люлин ли, където ще) другите деца от съответния район (с постоянен адрес в Надежда или такъв в Люлин) с нищо няма да са по-назад от мен!!!!!!!!!! А ти споменаващ, че съм щяла да ги елиминирам - е с какво?  Ако ги елиминирам, то ще е заради съвсем други точки отгоре, които аз бих могла да имам а не те, но това е съвсем друг въпрос.... Положението че настоящия адрес ( по принцип временен и съответно дава възможности за мобилност) дава възможност да си сменяш 1, 2, 3 и тн. желание според адреса е просто даденост на демократичен принцип.  Ако искаш да си по-мобилна от към адреси, никой не може и сега да те спре, въпреки, че имаш постоянен адрес някъде в София. Едва ли са единици хората, дето имат постоянен адес някъде си в София, но за удобство да живеят не на този адрес а другаде (пак в София), където да са регистрирали настоящ адрес. Твоето разбиране е, че на постоянно живеещите трябва да се даде предимство пред другите, което намирам за неоснователно (както написах обяснението с бизнеса по-горе).

# 674

Поздрави!  Peace
В такъв случай искрено и лично се надявам ако преразглеждате критерии да преразгледате всички критерии с плюсовете и минусите коментирани във форума , а не само К5 и само като идея започнете от К4  защото за него най много се изписа и най много недоволни има ... това е очевиден факт ... ще чакаме резултати живи и здрави  Laughing
За повече прозрачност, мога да предложа публикуване на подбраните въпроси преди да ги предадем за представяне на работната група. Но все пак мама Сання да каже, дали идеята е добра... да не се стигне пак до излишна ескалация на коментари...

Общи условия

Активация на акаунт