СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 58 121
  • 1 433
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Сисилава, надявам се на работната среща да отразиш обективно доводите ЗА и ПРОТИВ критериите, които коментираме. Видяхме, че имаш мнение и ще го отстояваш.

За този К5 е нелепо да се отхвърля, защото имало деца, които влизали с връзки. И през системата пак влизат с връзки. Логиката е, че децата от ясла в ОДЗ директно влизат в градинските групи. Децата от останалите държавни ясли кандидатстват наново.
Преди години и аз се опъвах на този критерий. После мамите от тази тема ме убедиха в обратното.

Лично аз съм против огромната точкова разлика м/у точките на критериите...особено тези 3 точки за преподавателите. И факта, че всичките им внуци ги ползват.
И ще се обоснова с примери. Дете 1: чиито баби, майка, баща и цялата рода живеят до ДГ. Детето има брат/сестра в същата ДГ. Майката работи в квартала и детето ходи в чиста ясла в съседство. То ще бъде изместено от внуците на една баба, която работи и не се знае за колко време в ДГ в Банкя да речем.

За мен това е проблем. И не децата с 9 точки изместват останалите, а тези с 10 и 10+.

smile3525 точно , обективно и в едно изречение обяснено - подкрепям ... дано ако мен не са ме разбрали разберат теб ще те цитирам наново , защото ми харесва: "За този К5 е нелепо да се отхвърля, защото имало деца, които влизали с връзки. И през системата пак влизат с връзки. Логиката е, че децата от ясла в ОДЗ директно влизат в градинските групи. Децата от останалите държавни ясли кандидатстват наново."

# 751
  • София
Този К4 изобщо аз не искам да го коментирам, че пак ме хваща яд, още от момента, в който го измислиха.
и мен , но няма да го махнат нито сега нито никога за съжаление

# 752
  • София
Как по-точно? Моето влезе през ИСОДГ и мисля, че за набор 2006 и по-малки е задължително, не само пожелателно, както през 2008 год.
Много ясно как - хората имат връзки,уговарят се с директорката предварително и в системата си пишат фалшиви предимства. Как мислиш,че се получават по-голямата част от 10+ точки? Смяташ ли,че някой проверява директорката?
Това значи, че системата пак е абсолютно корумпирана? Т.е., ако си намеря връзки с директорката и платя - пиша фалшиви предимства, влизам, а нея никой не я проверява? Нямам думи.... Как тогава тази система е по-добра от предишните? Мислех, че има някакъв контрол. Confused

# 753
Според мен директорките си пазят работните места, и да има такива случаи, сигурно са при единици детски градини. Лично мнение, защото какво ще стане ако майката се похвали, и съседката вземе, че прати жалба до СО? Нали трябвада отговорят нещо, да проверят...едва ли и от СО ще са доволни, че директорката си прави пари по втория начин.

# 754
  • София
Да, Олив, точно така е. И ако се прави проверка, то ще е само по сигнал, но не анонимен. А директорките са чисти, защото не е тяхна работа да са детективи. Искат документ- имат го. Това последното го коментирахме на един от протестите.
Ако пък решат просто така (теория), то ще направят проверка на случаен принцип...

# 755
Здравейте,
Имам следния казус:
Детето ми е набор 2007 (декември)
Съответно имаме 8.1 точки и съответно не успяхме да бутнем на някой да влезем (както 5-6 комшии)
За целта сега детето посещава частна ясла.
Видях че пускат "пробно" класиране за Детска Градина.
На нас по първо желание още ни стои ОДЗ-то което искаме.
Какво се прави. Да сложа ли ДГ на първо място за 8 точки или да чакам да видя дали случайно няма да ме вземат в ОДЗ и после автоматично да ида в ДГ на това ОДЗ.
Не трябва ли и по двете ОДЗ и ДГ да имам +3 точки и където стане.
Защо който се е уредил за ясла веднага продължава за градина?
Аз плащам 2 години на частно. Нека сега ако тях ги извадят от яслата те да плащат 2 години на частно а аз да съм на общинско.
Как да заявя в системата за +1 точка това че детето ми е посещавало ясла? какво излиза? Ако имаш късмет и те приемат общинско +1точка.
Ако си нямаш късмет 5 години си цакаш на частно?

# 756
  • София
значи да разбирам че класирането за прием от септември ще е на 24.04 така ли а ние като сме кандидатствали за ясла и не сме приети бърка ли ни това предварително класиране ли кандидатстване ли какво беше на 1 стр.

# 757
  • София
Набор 2007 вече могат да добавят и ЦДГ, но само първото желание независимо дали е ОДЗ или ЦДГ получава 3 т.Изчакайте 01.03 и вижте къде какви места ще излезнат и тогава преценете за желанията като позиции.Вече за ОДЗ до края на кампанията шансовете са малко, но все пак нищо не се знае.Ясленчетата не продължават веднага в градина, но получават 1 т., затова че са посещавали ясла най-малко 6 месеца преди това.Можеш да погледнеш коментарите относно тази 1т. на предишните няколко страници.
Това е предварително кандидатстване в момента, което нищо не означава.Класирането е на 24.04-то е важното, но дотогава следете местата и списъците на децата.Местата ще се обявят на 01.03.Ако досега сте чакали за ОДЗ за тази кампания датите ще бъдат нулирани и всичко ще започне отначало.

# 758
  • София
Набор 2007 вече могат да добавят и ЦДГ, но само първото желание независимо дали е ОДЗ или ЦДГ получава 3 т.Изчакайте 01.03 и вижте къде какви места ще излезнат и тогава преценете за желанията като позиции.Вече за ОДЗ до края на кампанията шансовете са малко, но все пак нищо не се знае.Ясленчетата не продължават веднага в градина, но получават 1 т., затова че са посещавали ясла най-малко 6 месеца преди това.Можеш да погледнеш коментарите относно тази 1т. на предишните няколко страници.
Това е предварително кандидатстване в момента, което нищо не означава.Класирането е на 24.04-то е важното, но дотогава следете местата и списъците на децата.Местата ще се обявят на 01.03.Ако досега сте чакали за ОДЗ за тази кампания датите ще бъдат нулирани и всичко ще започне отначало.

но тази 1 точка за държавна ясла ако сме посещавали важи само нали за частна не

# 759
  • София
Да, Олив, точно така е. И ако се прави проверка, то ще е само по сигнал, но не анонимен. А директорките са чисти, защото не е тяхна работа да са детективи. Искат документ- имат го. Това последното го коментирахме на един от протестите.
Ако пък решат просто така (теория), то ще направят проверка на случаен принцип...
А защо едно от предложенията да не е да се правят проверки ей така, на случаен принцип, но регулярни - от общината или който там е отговорен за това, за да се следи доколко се спазва реда/критериите/документите? Това най-малкото ще създаде усещане за отговорност в директорките на ДГ, все пак някакъв контрол трябва да има? Или разчитаме на гражданската им съвест, особено при тези ниски заплати? Wink

# 760
  • София
А защо едно от предложенията да не е да се правят проверки ей така, на случаен принцип, но регулярни - от общината или който там е отговорен за това, за да се следи доколко се спазва реда/критериите/документите? Това най-малкото ще създаде усещане за отговорност в директорките на ДГ, все пак някакъв контрол трябва да има? Или разчитаме на гражданската им съвест, особено при тези ниски заплати? Wink
Ами защото повечето парашутисти идват от Общината, единици са приети с помощта на директорките. Така че, няма как от Общината да се проверяват сами.

# 761
  • София
Анна е напълно права! Peace

# 762
  • София
Олив, защото най-общо казано проверяващите също имат деца и внуци...

# 763
  • София
Ами да им предложим на общинарите такива проверки - пък току виж - от кумова срама се съгласили да ги правят, както и да дават някакъв отчет от такива проверки.
Аз съм за такова предложение, иначе излиза, че просто трябва да проверя колко пари ще ми струва да си вкарам детето, и да намеря нужната връзка с някоя директорка на ДГ.

# 764
  • София
Здравейте,момичета!Имам и аз 2 въпроса:
1.Имам близнаци набор 2009.С точките,които имат, вероятно, ще се класират тази есен. Изправям се пред дилема- бих предпочела да ги пусна догодина, но дали ще има места,ако реша да ги оставя у дома и да ги пусна есен 2011г. newsm78
2.Чисто технически въпрос- защо е възможно 1 дете да посещава ОДЗ (това е отразено в профила му) и едновременно с това да е в списъка с чакащите?

Тази година ще кандидатстваш за цяла нова група 25-30 места поне, а догодина ще кандидатстваш за Х места, т.е. някое дете трябва да се откаже от ясла и да освободи място или да се отвори нова 2-ра яслена група - което е почти невъзможно. Ако искаш за догодина по-добре кандидатствай в чиста ясла, а след това за градина - ще имаш точка от яслата и от това, че са близнаци - ще ви приемат със сигурност  Peace
Може ли да помоля някой да ми обясни защо това е така - смисъл, защо тази година ще кандидатства за цяла нова група, а догодина - не? Нали всяка нова година има цели нови групи? А, и нали се нулират датите ако си по-отдавна в системата, тоест си кандисатстваш пак и би следвало шансът да е еднакъв (е, не съвсем, защото естествено зависи и от конкуренцията конкретната година). Явно бъркам някъде, ама моля да ми кажете къде.
Питам защото от 2-3 дни се изправих пред същия проблем - детето ми е март 2009, тоест ако ни приемат на ясла- септември, когато тръгва ще е на 1 г и 5 м. Майка ми е категорична, че е много малка и каза, че ще може да си вземе 1 год неплатена отпуска, за да я гледа, за да не тръгва толкова рано милото. Аз съм ОК с този вариант (даже много се радвам, де), ама ме е страх, че после следващия септември 2011, когато тя ще е на 2 г и 5 м, шансовете и да влезне намаляват? Или са същите?  newsm78 Много ми е объркано и много моля някой да ме светне дали и защо намаляват или остават сравнително същите! Благодаря предварително! И последно, тогава също ще кандидатстваме за ясла, а не за ДГ защото нямаме 3 год все още, нали? И какво става, когато март ги навърши - изкарва си годината и септември тръгва вече на ДГ или...?
Мерси много още веднъж!!!!!!!  bouquet И сори за "умните" въпроси....

Общи условия

Активация на акаунт