СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 58 121
  • 1 433
  •   1
Отговори
# 780
  • София

1Аз пък мисля, че ти не ме разбираш. По твоя пример където и да кандидатствам (в Надежда, ли в Люлин ли, където ще) другите деца от съответния район (с постоянен адрес в Надежда или такъв в Люлин) с нищо няма да са по-назад от мен!!!!!!!!!! А ти споменаващ, че съм щяла да ги елиминирам - е с какво?
 ...2Твоето разбиране е, че на постоянно живеещите трябва да се даде предимство пред другите, което намирам за неоснователно (както написах обяснението с бизнеса по-горе).

1 . Точно ... , че няма да са с предимство пред теб ,а според мен би трябвало - ето с това ще ги елиминираш или поне конкурираш -  тези деца там живеят там са техните ...(как да го кажа да не те засегна пак) домове , а ти която си на квартира утре  си отиваш от където си или където ти харесва според обстоятелствата и се редиш на друга опашка за ДГ  ... е честно ли е спрямо мен която живея  там ( с примера Люлин ) и няма как да сменя жилището си в друг район ( а ти квартирата можешшшшшш сега разбра ли ме или пак не обясних както трябва - това е за да не обидя някого )  това имах в предвид , но както и да е нали критерии за сега няма да се променят  Wink
2. това не разбрах , защо намираш това за неоснователно  ? ааа това е все едно някои да дойде да ти заеме мястото което ти се полага - сега пак ще скочиш ама моля те ... бъди обективна ... знам че всички критерии са дискриминиращи , но за това са критерии нека поне бъдат реални , какво имам в предвид " да ти заеме мястото" ами ... тук е моя дом аз друг нямам , а ти да днес тук и утре там  а в други ден от където си - и на всякъде равен шанс - дано ме разбра ( примера дадох с теб и мен , но нищо лично  Naughty просто искам да ме разбереш какво имам в предвид и защо искам предимство за моето дете пред детето на съседската, която вчера дойде и утре си отива - ... където си поиска и където и харесва .....с  постоянен адрес Долна митрополия , а настоящ неин в Люлин , а на мажа й в Надежда Mr. Green ) те са навсякъде където си поискат и съответно имат в София два настоящи адреса , в два различни района кандидатстват където си решат и печелят от всякъде 3т.ако щ'е да кандидатстват с днес с настоящ на майката( кв. Люлин) , утре на бащата (кв. Надежда) -  К1. Постоянен или настоящ адрес на територията на Столична община – 3 т.

Не виждам какво ти пречи да си смениш настоящия адрес - на същия принцип. Даваш си жилището под наем и отиваш под наем другаде - там, където намираш за удобно.
Впрочем, ние със съпругът ми също имаме различни постоянни адреси - в различни райони на Сф. И всички жилища са ни собствени. Какво - ще искаш правило, според което не можем да се преместим по собствено усмотрение?

# 781
  • София
Необходим документ за смяна на постоянен адрес е копие от нот.акт. Ако сте под наем се иска и нотариално заверено съгласие от собственикът на апартамента, че ви дава право да си изкарате документи за самоличност на този адрес. Хич вече не е лесна процедурата. Бат Бойко го измисли....Това важи дори за жълтата бланка за настоящ адрес!

За Бойко не знам, но това е така от години... сега не знам - но преди се искаше и съгласието на съсобствениците.

# 782
  • София

С други думи казано, просто искаш постоянния адрес да е реален?
Едва ли някой ще е против подобно искане.
Но... то следва да се отправи другаде - а именно, към СГО.
Достатъчно е удостоверение за настоящ адрес да се издава само след представяне на домовата книга.

може и така да се каже реален и ...удостоверение за настоящ адрес да се издава само след представяне на домовата книга- да , но то е минало тук излагах само факти , знам  промяна да не са надявам

# 783
  • София
Със сигурност никой няма да има проблеми да си запише детето на градина в Перник или в Дулово. Ама там сигурно учителите обикалят по къщите, за да си набират деца, както беше и в София "по наше време"! Впрочем, ако сега отида да кандидатствам във Варна, я да видим дали детето, гражданче на Варна няма да има предимства пред моето софийско гардже!
е за това те обичам , защото ме разбираш newsm51

# 784
  • София

Не виждам какво ти пречи да си смениш настоящия адрес - на същия принцип. Даваш си жилището под наем и отиваш под наем другаде - там, където намираш за удобно.
Впрочем, ние със съпругът ми също имаме различни постоянни адреси - в различни райони на Сф. И всички жилища са ни собствени. Какво - ще искаш правило, според което не можем да се преместим по собствено усмотрение?
[/color]
много акъл взе да ми даваш  Mr. Green ела живей в нас на квартира - и 100 жилища да имаш постоянния адрес ти е един и ако преди време ( 1 година) децата можеха да кандидатстват само по постоянен адрес - ДГ в съответния район щяха да обслужват деца само от този район  - да щеше да има  пак недоволни , но кандидатстването щеше да е малкооооооо по справедливо и няма в "нашата" ДГ  да има деца от съседни квартали , а децата живеещи тук да стоят по опашки ... и пак ще кажа минало е   Wink
п.п.   ако живееш в Сф на квартира  и не си прелетна птица също може да се регистрираш с постоянен адрес на мястото
  bouquet

# 785
  • София
Ариа, продължавам да си мисля, че няколко дни преди началото на кандидатстването няма да сменят критериите. Това ще опитаме да стане следващата една година за кандидатстването 2011. Единственото, което да е от полза на кандидатстващите ще е да има повечер прозрачност на това кандидатстване. ЗАЩО точките, които са 10+ да не се обявяват какви са? Сираци ли са, близнаци ли са, с баба работеща в градина ли са ....? Хората от кварталите се познават горе-долу и ще направи впечатление ако някой използва връзки в Общината. В ОДЗ-то до нас (сега го отвориха) за набор 2007 приеха само няколко дечица с 8.1 т. Всички други бяха с 10+. Познавам децата - нито са сираци, нито имат работещи баби в ясли и градини, само една двойка близнаци имаше  Thinking Същото се получава в много квартали и хората няма как да се защитят, защото 10+ може да означава всичко  Crazy

newsm10

# 786
  • София
Ели Х добре, че се включваш и ти да даваш разяснения, че иначе все едно ще се дъвка и все едни и същи спорове ще има.Момичета вместо да спорите решете кои критерии трябва евентуално да се преразгледат и ги задайте конкретно.Майките немогат да искат преразглеждане на всички според мен.За К5 е ясно, че ще имате спорове, защото тези които са в чиста ясла-за тях добре, тези които не са никъде-за тях зле.За К4 мисля, че изобщо няма да позволят преразглеждане-евентуално може да се попита за ДК 4, защото според мен той е дублиращ.
а не не съм съгласна - миналата година "треперех " дали  ще ни приемат в ясла ( едвам ни приеха) и почнах работа , сега пак на ново същия стрес  Stop - да махнат К5 - добре , но тогава всички 2007 вън с начален старт , а не тези които са си  уредили децата в ОДЗ да дават такива неподходящи предложения - не съм съгласна много ясно , защо се взима за справедливо несправедливото - децата от ОДЗ да минават автоматично в ДГ , а да няма никаква привилегия за ясленчетата ( на които вече родителите им отдавна работят ) не би било честно спрямо тези семейства , а относно злоупотребите - да има ги във всеки критерии - т'а и аз се замислям дали да не си намеря някоя леля Рени ( от господари на ефира - с/у 500 и да си реша проблема) - щом ще бъде нечестно поне да е докрай - последното е в кръга на шегата

Ндам - а дали е честно с/о децата, чиито родители не само, че не работят отдавна, но и изобщо нямат този шанс?..
Може би следва да протестиране с/у съществуването на ОДЗ - като форма на детски заведения в Сф - или на ЦДГ... т.е. или всички заведения да имат и яслени групи, или никое да няма - е, да, така всички ще са с равен (по- малък) шанс.

# 787
  • София
Необходим документ за смяна на постоянен адрес е копие от нот.акт. Ако сте под наем се иска и нотариално заверено съгласие от собственикът на апартамента, че ви дава право да си изкарате документи за самоличност на този адрес. Хич вече не е лесна процедурата. Бат Бойко го измисли....Това важи дори за жълтата бланка за настоящ адрес!

За Бойко не знам, но това е така от години... сега не знам - но преди се искаше и съгласието на съсобствениците.

ако си на квартира от определено време никои собственик не би ти отказал това съгласие  Laughing

# 788
  • София
Момичета, имам питане дали съм разбралаправилно врътката с адресите. При нас казусът е следния - аз имам един постоянен адрес, таткото друг, детето се води на моя. Отскоро живеем на трето място, което е в същата община както е по адресна регистрация на таткото. Нали мога спокойно да напиша като настоящ адрес адреса на таткото и съответно да представим неговата лична карта без да представям удостоверение за настоящ адрес? Ако ни приемат във въпросната детска градина, разбира се... Laughing

Според това, което е написано в правилата / FAQ - може.

# 789
Здравейте! Аз се включвам с амлко странен въпрос.  Crazy Сина ми в момента ходи на ясла в ОДЗ, но другата седмица съм решила да отида да го отпиша от там (имам си причини не е това въпроса). Искам обаче да кандидатствам за друго ОДЗ и за ЦДГ тъй като тогава ще е на 3г. и ще е за градина. Въпроса ми е като го отпиша ще получа ли 3те си точки при кандидатстване в друга градина? Дано сте ме разбрали, че мн объркано го написах май  newsm78
Точно на такъв въпрос имам отговор от обратната връзка с ИСОДГ - казаха, че за новата кампания за семпрември наново ще се ползват всички точки по желанията - 1во - 3 точки, 2-ро -2 точки и 3-то - 1точка, независимо че детето ти може вече да посещава ОДЗ или ЦДГ.... т.е. за новокандидатстващи и за такива дето искат да се преместят системата няма да прави разлика за септември, докато идната кампания не премине в режима "текущи класирания" когато може и да направят разделяне на 'искащи да влязат" и "искащи да се преместят"

# 790
  • София

Ндам - а дали е честно с/о децата, чиито родители не само, че не работят отдавна, но и изобщо нямат този шанс?..
Може би следва да протестиране с/у съществуването на ОДЗ - като форма на детски заведения в Сф - или на ЦДГ... т.е. или всички заведения да имат и яслени групи, или никое да няма - е, да, така всички ще са с равен (по- малък) шанс.
[/color]
не не е честно и за това по - добре по - малък но равен шанс за всички , ако не - нещата да  останат  такива каквито са сега , а не дискриминация те първа  на ясленчетата които за втори път ще се редят и чакат и молят ...

Последна редакция: ср, 03 фев 2010, 16:47 от reniris

# 791
  • София
Ренерис, мисля, че много се палиш, въпреки че те разбирам за допълнителната точка по К5. Не съм съгласна с теб по въпроса с адресите, защото така или иначе дори да се промени с нещо изискването за настоящ и постоянен адрес, то това едва ли ще се отрази сериозно на класиранията. Пък и хората, които живеят тук, е редно да могат да ползват въпросната услуга тук, независимо от конкретните обстоятелства и дали могат да се върнат в родния град. По тази логика ти също спокойно можеш да отидеш в Перник например, да си регистрираш настоящ адрес и да кандидатстваш там.

Момичета, имам питане дали съм разбралаправилно врътката с адресите. При нас казусът е следния - аз имам един постоянен адрес, таткото друг, детето се води на моя. Отскоро живеем на трето място, което е в същата община както е по адресна регистрация на таткото. Нали мога спокойно да напиша като настоящ адрес адреса на таткото и съответно да представим неговата лична карта без да представям удостоверение за настоящ адрес? Ако ни приемат във въпросната детска градина, разбира се... Laughing

Не, че промяната на настоящия адрес е чак такова главоболие, но така или иначе след няколко месеца ще сменяме личните карти и тогава ще мога директно да сменя и постоянния и настоящия.

доколкото разбрах имате два постоянни и трети настоящ адрес ... в такъв случай действай така : пишеш детето в ДГ във всичките ви райони и маневрираш - там къде са ви по големи шансовете там се записвате , а к'во да правим ние като сме и двамата родители с един и съши постоянни и настоящи адреси ? е разбра ли ми намека ? вашият избор да не кажа шанс е 1 :3 ( два различни постоянни адреса и един трети настоящ в друг район  за които се дават 3 т . )  а нашият 1:1 ние не може да кандидатстваме в друг( съседен примерно )  квартал защото  там няма да ни дадат 3т . за постоянен или настоящ адрес .

Не става дума за 3 т., а за 0.1 т. - и то само в градините, които са приели този критерий.
3те точки са за постоянен или настоящ адрес в Сф. Не в даден район на София, а в София.
А за различните шансове - нищо не ти пречи да направиш същото. Никой не те спира да си смениш постоянния и/ или настоящия адрес.

# 792
  • София

[/color]
не не е чесно и за това по - добре по - малък но равен шанс за всички , ако не - нещата да  останат  такива каквито са сега , а не дескриминациа те първа  на ясленчетата които за втори път ще се редят и чакат и молят ...

Не споря - ако искаш, може да се обсъди искане за отмяна на даден вид социална услуга.

# 793
# 794
  • София
Здравейте,
Искам да попитам, след като мине пъровото класиране и детето не е прието то остава в граничната група ли? В тази гранична група са всички некласирани деца ли? И след това ако влезе някое то е въз основа на произволно изтегленият му номер от системата ли? И в тези градини, които са ми на по-следващо място с по-малко точки пак ли ще е в граничната група? Боже, така се омотах...
Много ми е объркан поста, но ми е така сложно с тази система и се опитввам да си обясна какво ни чака, макар че от сега ми се вижда, че няма да я приемат малката.

"Гранична група" означава група от деца с равен брой точки и една и съща дата на кандидатстване, които са повече на брой от броя на местата, обявени за запълване.

Общи условия

Активация на акаунт