СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 56 291
  • 1 433
  •   1
Отговори
# 1 200
  • София
Мами да попитам нещо което не ми е ясно. Ние сме на 2г. и 8 мес. не сме ходили на ясла има ни регистрирани на тази от първото желание сме 20. Но за следващият прием вече ще сме за детска градина. Сега не мога да участвам, тоест да се редя на опашка за градина,  системата не ми дава да участвам за 2007. Тоест като навършим 3 год. и се запишем ще мине доста време.... 
Я влез да провериш дали нещо няма да се е променило в системата СЛЕД 1 март 2010 !!!!
Но така или иначе и сега трябва да могат да добавят ЦДГ, а на 01.03 да видят какви места ще бъдат обявени.Затова я съветвам да пише до ИСОДГ , за да проверчт защо не може да добавя ЦДГ след като детенцето е на 2 години и 8 месеца.

# 1 201
  • София
Сега Ванеса07 би трябвало да може да добавя ЦДГ само за предварително кандидатстване.  Peace В момента кандидатстване за 2007 за първа група де факто няма, само за втора яслена.
Поне миналата година така беше - не можехме да добавяме ЦДГ преди обявяване на кампанията, т.е. сега на 01.03. ще го пуснат целия набор наведнъж.
За ОДЗ би трябвало да може да кандидатства за текущите класирания.

# 1 202
Момичета,... тук сме пет мами които дават противоречиви  собствени мнения и пет други които само следят темата , това е много малка частица от всички които ще кандидатстват , така ,че колкото и да коментираме ,каквото и да е било няма да променим нещата - разбрахме , че критериите няма да се променят поне за сега, така че е безсмислено да влизаме в спорове кои крив и кои прав , НО нека всяка една от нас погледне нещата около себе си и направи всичко възможно да приемат детето й , другите чиито деца са вече приети да се въздържат от коментари с които сипват сол в раните  на чакащите - ако могат да помогнат със съвет - да , но да коментират кое е редно и кое не е след като вече са решили проблема си е най - малко недостойно. Този път наистина обещавам , че се включвам за последно в темата поне до ... 01.03 – обявяване на свободните места в ИСОДГ - Ще кандидатствам почтено , но ако бъда елиминирана непочтено този път ще си търся правата   bouquet!
Съветът ти за решаване на проблемите по единично, се надявам обективно мислещите тук да подминат със снизхождние (всеки има  право да се изказва, все пак)!
Ако аз съм си решила проблема, то не значи че трябва да си мълча за нередностите, през които съм минала, които виждам за другите в момента, предвиждам друг да се сблъска с тях за напред! ... Въпрос на гражданска позиция, мисля!
Колкото до това, че за предстоящата кампания нещата едва ли ще се променят - това също не е причина да спрем разсъжднията си в посока подобряване на системата. Единия от смислите на този форум е именно това!
следя от известно време темата и ви се чудя как може да нападате като зверове един човек които си дава мнението та нали за това е форум всеки да сподели проблеми и вълнения ,страсти - на мен ми допадат постовете на ренирис и даже съм и привърженик  на идеите и и предложения, много е точна и конкретна  в мненията си ,но напоследък превърнахте темата на стадо и като тръгне един в една посока всички тръгват по него , независимо дали е прав или не - в мнението си не визирам  тези които се включват с компетентно мнение  макар и от време на време , но всички останали не зле да си дадете почивка , че много глупости изписахте .
нито вие нито някои друг може да си реши проблемите във форума - проблемите се решават от много по грамотни хора така , че и това всеки да се спасява по единично също ми хареса .

# 1 203
Мами да попитам нещо което не ми е ясно. Ние сме на 2г. и 8 мес. не сме ходили на ясла има ни регистрирани на тази от първото желание сме 20. Но за следващият прием вече ще сме за детска градина. Сега не мога да участвам, тоест да се редя на опашка за градина,  системата не ми дава да участвам за 2007. Тоест като навършим 3 год. и се запишем ще мине доста време.... 
Я влез да провериш дали нещо няма да се е променило в системата СЛЕД 1 март 2010 !!!!

eto ti programata ,kopirah ot 1 str
График на дейностите за прием
-   27.02 – последно текущо класиране, 18 ч. спиране на текущите класирания;
-   01.03 – обявяване на свободните места в ИСОДГ;
-   08.03 – от Сирма ще качат филмче с указания за създаване на профил /за улеснение на новите/;
-   23.04 –  до 18 ч. възможност за актуализация на профилите;
-   24.04 – първо класиране за новия прием, двуседмичен срок за записване;
-   03.07 до 30.08 – период без класирания;
-   30.08 – обявяване на свободните места в ИСОДГ;
-   04.09 – класиране, едноседмичен срок за записване;
-   13.12.2010 г. до 14.01.2011 г. – период без класирания;
-   За 15.01.2011 г. се предвижда първо текущо класиране за 2011 г.;

# 1 204
Но така или иначе и сега трябва да могат да добавят ЦДГ, а на 01.03 да видят какви места ще бъдат обявени.Затова я съветвам да пише до ИСОДГ , за да проверчт защо не може да добавя ЦДГ след като детенцето е на 2 години и 8 месеца.
a da  sega moje da se dobawi gradina знам със сигурност но на 1 март ще пуснат системата късмет  Laughing

# 1 205
  • София
Момичета, виждам че никой не ме е отразил, затова ще си повторя въпроса.
Какво се реши по въпроса, родените януари месец да кандидатстват с предния набор? Ще може ли и или не?

Все още не е имало нова работна среща и не е разгледан този въпрос.

И аз се включвам по този въпрос. За този въпрос също няма никаква информация. За миналата година уж можело да се кандидатства с предния набор, после пък се оказа, че не може. Мен също ме интересуваше, защото дъщеря ми е февруари и аз не можах да се включа за кандидатстване миналата година за ЦДГ. При мен свършило вече, но други мами около мен живо се интересуват, чиито деца са родени януари и февруари 2008г.
Нека на сайта на ИСОДГ да има и такава инфо кой кога може да кандидатства за ОДЗ и ЦДГ

# 1 206
  • София
Миналата година позволиха на родените през януари 2007 да кандидатстват с 2006. За родените през февруари нямаше такава опция.

# 1 207
Момичета,... тук сме пет мами които дават противоречиви  собствени мнения и пет други които само следят темата , това е много малка частица от всички които ще кандидатстват , така ,че колкото и да коментираме ,каквото и да е било няма да променим нещата - разбрахме , че критериите няма да се променят поне за сега, така че е безсмислено да влизаме в спорове кои крив и кои прав , НО нека всяка една от нас погледне нещата около себе си и направи всичко възможно да приемат детето й , другите чиито деца са вече приети да се въздържат от коментари с които сипват сол в раните  на чакащите - ако могат да помогнат със съвет - да , но да коментират кое е редно и кое не е след като вече са решили проблема си е най - малко недостойно. Този път наистина обещавам , че се включвам за последно в темата поне до ... 01.03 – обявяване на свободните места в ИСОДГ - Ще кандидатствам почтено , но ако бъда елиминирана непочтено този път ще си търся правата   bouquet!
Съветът ти за решаване на проблемите по единично, се надявам обективно мислещите тук да подминат със снизхождние (всеки има  право да се изказва, все пак)!
Ако аз съм си решила проблема, то не значи че трябва да си мълча за нередностите, през които съм минала, които виждам за другите в момента, предвиждам друг да се сблъска с тях за напред! ... Въпрос на гражданска позиция, мисля!
Колкото до това, че за предстоящата кампания нещата едва ли ще се променят - това също не е причина да спрем разсъжднията си в посока подобряване на системата. Единия от смислите на този форум е именно това!
следя от известно време темата и ви се чудя как може да нападате като зверове един човек които си дава мнението та нали за това е форум всеки да сподели проблеми и вълнения ,страсти - на мен ми допадат постовете на ренирис и даже съм и привърженик  на идеите и и предложения, много е точна и конкретна  в мненията си ,но напоследък превърнахте темата на стадо и като тръгне един в една посока всички тръгват по него , независимо дали е прав или не - в мнението си не визирам  тези които се включват с компетентно мнение  макар и от време на време , но всички останали не зле да си дадете почивка , че много глупости изписахте .
нито вие нито някои друг може да си реши проблемите във форума - проблемите се решават от много по грамотни хора така , че и това всеки да се спасява по единично също ми хареса .
charitta, добре дошла!
Понеже цитираш моя отговор на постинга на reniris, наистина ли смяташ, че съм я нападнала ката звяр? А може би по-добре е да попитам какво разбираш под нападане като звяр... В моя текст (а, смея да твърдя и във всичките ми постинги) може да се намери само личното ми виждане към конкретни въпроси, невключващи личността на reniris (или на който и да е друг)... А това, че мнението ми е противоположно с нейното - мисля, че е нормално, а не зверско. Просто хората сме различни и виждаме нещата по различен начин, заради което съществува и дискусията във форума. Не разбирам какво общо със зверовете намираш тук...
Колкото до това кой колко е по-грамотен от друг,  може да се определи само ако наистина конкретно се познават нивата на грамотност на тези, които се сравняват. Ти сигурна ли си, че ги познаваш до толкова конкретно??

# 1 208
  • София
Миналата година позволиха на родените през януари 2007 да кандидатстват с 2006. За родените през февруари нямаше такава опция.
Ясно, мерси. Ето какво било, значи да не се ядосвам. Ама минало свършило вече. Тази година да му мислим.

# 1 209
  • София
Ти съгласна ли си с това, че има начин разходите за 1 място в яслата не са по-големи от дори минималната работна заплата в България? Ако ДА, това е определящото. Аз съм го виждала този вариант да функционира - е не знам как точно го правят и колко им струва, но факт е, че не изпускат ползата от всяко дете влязло в групата когато родителите му решат то да влезе. Разбира се, става дума за чужбина. Но фактът, че се правя си е факт. И там учебната година почва от есента и накуп разпускат много деца, но чакаши за влизане реално няма през годината.
Както и да е - много на далече стигнаха мечти ми за момента...

Не са много хората, които биха дали 240 - или само малко повече - лв. за удоволствието детето им да посещава държавна ясла.
Дори и аз не съм сред тях - а бях сред хората, предположили необходимостта от най- високата такса (имаше такава анкета, ако помните) - 100 - 150 лв... Така че - повечето потребители тук изобщо не мечтаят да плащат минималната работна заплата в България за издръжката на детето си в ясла. Независимо дали е възможно или не.
Прочее, при схемата, при която групите са пълни - и има чакащи - цената на издръжката е о/о минималната работна заплата в Бг. Ако се допусне средно 70% "неокомплект" цената ще достигне ... ами, о/о 50 ПЪТИ МРЗ.

# 1 210
  • София
следя от известно време темата и ви се чудя как може да нападате като зверове един човек които си дава мнението та нали за това е форум всеки да сподели проблеми и вълнения ,страсти - на мен ми допадат постовете на ренирис и даже съм и привърженик  на идеите и и предложения, много е точна и конкретна  в мненията си ,но напоследък превърнахте темата на стадо и като тръгне един в една посока всички тръгват по него , независимо дали е прав или не - в мнението си не визирам  тези които се включват с компетентно мнение  макар и от време на време , но всички останали не зле да си дадете почивка , че много глупости изписахте .

Няма да ни пречи повече, ако пишеш от основния си профил.
А ако искаш да регистрираш нов - няма проблем да пишеш и от него, но... би било добре да смениш стила, ако искаш да ни убедиш, че става дума за двама души.
Както казваше един мой преподавател - възможно е много хора да бъдат еднакво прави, но двама души да правят една и съща грешка е... твърде малко вероятно.
А поредица от сходни грешки - ами, ние сме тук отдавна.
По- достойно би било да защитаваш идеите си, отколкото да се правиш на... ами, ощипана.

bowuu

hahaha

ПП
чета те и си мисля  Thinking - възможно ли е в едно тяло да се събере толкоз простотия ... не заради теб или някои друг се оттеглям , както са се оттеглили литъл ... кикимора1 и други  и вече не пишат по темата - оттеглям се защото ми е под достойнството да се боря с простотията - и пак ти казвам моето дете ще влезне ( както твоето ) по легален път и тогава ще се включа със своята хуманност да давам съвети и предложения на "слепи хора" ... как би било най добре за чуждия гръб , понасях обидите ти , че съм неграмотна , не компетентна , даже истерична ... няколко пъти писах , че за мен си никоя , но ти не спря - направи си извод ... ако можеш .
[/i]

Ти очевидно не знаеш това, но в час пик София се преминава средно за 2 часа. Дестинация Младост - Люлин. От където и да се опиташ да я превземаш. Е, ако извадиш голям късмет - и нарушиш поголовно всички правила - може някои дни и за час и половина да го вземеш, но пък в други ще си за 3 часа. А "бизнесдамите" обикновено работят не до 18.30, а до 19.30 - 20 ч. В "леките" дни.

хубав пример ако се замислиш  Thinking... Младост - Люлин ... или... Драгалевци - Враждебна  smile3501
смешно и жалко ... аз като бизнес дама работя където си искам и до когато си искам за сведение само ... и даже мога да си позволя да си купа място , НО НЕ ИСКАМ  е това Ти не разбра , а давах примери които са очевадни и според мен справедливи в постовете си .
Коментираш всеки пост избивайки комплекси ,като се мислиш за компетентна и грамотна , но повярвай ми не е така .
[/i]

И понеже някой ден ще трябва да проверяваш домашните на детето си - в българския език за удареното "и", изписано печатно, при липса на нужния символ, е прието да се използва "й".
За ползата от препинателните знаци - особено онези, отбелязващи край на изречение - вече ти говорих. За съжаление не си взела никаква поука от думите ми.

[/color]

# 1 211
  • София
следя от известно време темата и ви се чудя как може да нападате като зверове един човек които си дава мнението та нали за това е форум всеки да сподели проблеми и вълнения ,страсти - на мен ми допадат постовете на ренирис и даже съм и привърженик  на идеите и и предложения, много е точна и конкретна  в мненията си ,но напоследък превърнахте темата на стадо и като тръгне един в една посока всички тръгват по него , независимо дали е прав или не - в мнението си не визирам  тези които се включват с компетентно мнение  макар и от време на време , но всички останали не зле да си дадете почивка , че много глупости изписахте .
charitta, добре дошла!
Понеже цитираш моя отговор на постинга на reniris, наистина ли смяташ, че съм я нападнала ката звяр? А може би по-добре е да попитам какво разбираш под нападане като звяр... В моя текст (а, смея да твърдя и във всичките ми постинги) може да се намери само личното ми виждане към конкретни въпроси, невключващи личността на reniris (или на който и да е друг)... А това, че мнението ми е противоположно с нейното - мисля, че е нормално, а не зверско. Просто хората сме различни и виждаме нещата по различен начин, заради което съществува и дискусията във форума. Не разбирам какво общо със зверовете намираш тук...
Колкото до това кой колко е по-грамотен от друг,  може да се определи само ако наистина конкретно се познават нивата на грамотност на тези, които се сравняват. Ти сигурна ли си, че ги познаваш до толкова конкретно??

Сиси, мила, нима не виждаш - един и същи човек е писал постовете на reniris charitta. Няма как различни хора да имат до толкова сходен тромав стил... и да правят едни и същи граматически грешки.

Имам изкривеното усещане, че без да разбера съм се озовала в ДИС...

# 1 212
  • СОФИЯ
За 12 дни се изписаха 80 страстни страници  Grinning. Добре че сисислава се цани доброволец   bouquet, съвсем му изпускам края...
Ми, к'во да ти кажа - аз преди отново да се появя на линия не бях влизала с месеци, но като гледам все едно и също си се дъвче, сякаш. Е, водя си записки, както обещах, но струва ми се че проблема опира до намиране начин по-упешно да отстояваме ВСЕОБЩОТО МНЕНИЕ, ЧЕ СИСТЕМАТА СЕ НУЖДАЕ ОТ ДОСТА ДЕТАЙЛНО ПРЕОЦЕНЯВАНЕ ЗА ИЗЧИСТВАНЕ НА НЕПРАВДИТЕ.
На мен единственото, коетоми идва на ума е след доста подробно описване на плюсове и минуси на даден въпрос да се прави анкета за отчитане мнението на обществото. И когато синтезираме такива резултати по дадените въпроси, същите да отнасяме и отстояваме пред онези дето определят в крайна сметка правилата.

Искрено се надявах именно в тази тема Аз лично да се докосна до "системата" и "недостатъците й", иначе и теоритично просто няма как. Трудно ми е в явното си качество на незаинтересован представител.
Различните мнения обаче точно Тук са именно "препирни" и от тях няма резултат или достатъчно чуващи се сериозни предложения. Личното ми мнение е, че за предстоящото класиране няма реални шансове за промени в Правилата, при спазване на предварително обявения график. И това не зависи от гражданските организации, допуснати до РГ /СНБМ, АР, др не съм забелязала/. В СФ "минават" през СОС, което според мен все пак е по-..."демократично" от едноличните заповеди в др общини...конкретика на ЛС за интересуващите се... Независимо от натрапващата се  обреченост, от СНБМ имаме предложения за промени - не се отнасят до критериите. Разпърпъността тук обаче изключително ме демотивира, просто не съм очаквала..., вероятно не съм подходяща за каузата.

# 1 213

Искрено се надявах именно в тази тема Аз лично да се докосна до "системата" и "недостатъците й", иначе и теоритично просто няма как. Трудно ми е в явното си качество на незаинтересован представител.
Различните мнения обаче точно Тук са именно "препирни" и от тях няма резултат или достатъчно чуващи се сериозни предложения. Личното ми мнение е, че за предстоящото класиране няма реални шансове за промени в Правилата, при спазване на предварително обявения график. И това не зависи от гражданските организации, допуснати до РГ /СНБМ, АР, др не съм забелязала/. В СФ "минават" през СОС, което според мен все пак е по-..."демократично" от едноличните заповеди в др общини...конкретика на ЛС за интересуващите се... Независимо от натрапващата се  обреченост, от СНБМ имаме предложения за промени - не се отнасят до критериите. Разпърпъността тук обаче изключително ме демотивира, просто не съм очаквала..., вероятно не съм подходяща за каузата.

Тук сякаш си е повече за личните ни вълнения. Трудно ще е да отидем в някой готварски или медицински форум и да обясним колко ни тормози приема на децата ни в ДГ. Никой не е срещу другите промени, които трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се направят (нови ДГ и ОДЗ), но просто тук намираме отдушник на тревогите си.  Peace Но ако ти е писнало да се занимаваш и да ходиш по срещите никой няма право да те обвини и да ти търси сметка. Решението си е твое - все пак и ти работиш и ти имаш семейство   bouquet Аз, а и повечето майки тук оценяваме това, което ти и другите (ходещи на срещите) правите за общото благо и това че ни избиват нервите в никакъв случай не е омаловажаване на твоя и на другите труд   bouquet

# 1 214
  • СОФИЯ

Тук сякаш си е повече за личните ни вълнения. Трудно ще е да отидем в някой готварски или медицински форум и да обясним колко ни тормози приема на децата ни в ДГ. Никой не е срещу другите промени, които трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се направят (нови ДГ и ОДЗ), но просто тук намираме отдушник на тревогите си.  Peace Но ако ти е писнало да се занимаваш и да ходиш по срещите никой няма право да те обвини и да ти търси сметка. Решението си е твое - все пак и ти работиш и ти имаш семейство   bouquet Аз, а и повечето майки тук оценяваме това, което ти и другите (ходещи на срещите) правите за общото благо и това че ни избиват нервите в никакъв случай не е омаловажаване на твоя и на другите труд   bouquet

Не не, нямам предвид това. Просто се чудя /вероятно и преди се е появявала тази идея/ дали няма да е по-практично да има друга тема, не толкова страстна. Или просто не би се получило  newsm78?

Общи условия

Активация на акаунт