В помощ на осиновителя

• 2 316
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Не знам как е след промените в СК, но ние платихме за решението и го получихме от съда  newsm78. На всичко отгоре в съда ни дадоха и екземплярите за общината, за дома, за социалните - да им ги занесем  Mr. Green. На твое място бих звъннала в деловодството на съда и бих попитала там.

# 16
Вчера и на нас така ни казаха, първо да отидем в съда да си вземем решението в 4 екземпляра, да си го платим и след това да занесем един брой в дирекцията им за СП,  с друг  в дома за да си вземем детето.
Желателно е да се носят пълен комплект дрехи. От дома ще ни дадат необходимите медицински докум. и режима на детето.
Единият от екземплярите ще си остане у мен а последния ще занесем в нашата община.
Изчакваме да му излезе новият акт за раждане с ново ЕГН и тогава го записваме на личен лекар.

# 17
И аз не знаех, че се плаща още веднъж в съда, социалната ни каза само една сума, която вече платихме. Някой знае ли дали имаме право на болничен след като си вземем детенцето, защото ми казаха, че излизаме в майчинство едва като представим акта за раждане  Thinking В такъв случай кой ще гледа детето примерно две седмици, докато излезе въпросния документ? Явно закона не е доизпипан както трябва  #Cussing out

# 18
  • Вън от пространство и време
И аз не знаех, че се плаща още веднъж в съда, социалната ни каза само една сума, която вече платихме. Някой знае ли дали имаме право на болничен след като си вземем детенцето, защото ми казаха, че излизаме в майчинство едва като представим акта за раждане  Thinking В такъв случай кой ще гледа детето примерно две седмици, докато излезе въпросния документ? Явно закона не е доизпипан както трябва  #Cussing out

Веднъж се плаща при внасяне на молбата в съда и втори път - при вземането на копия от решението от канцеларията на съда. И двете суми са от сорта на по-малко от 10 лв. доколкото си спомням. Всъщност тези такси и таксите за вадене на медицински, свидетелство за съдимост и нотариалните такси са парите, които аз и съпругът ми сме дали по време на целия процес на проучване, чакане и узаконяване на родителстването ни.

Ани, според мен ако покажеш решението от съда и бележка от дома за датата на изписване, би трябвало да можеш да излезеш в майчинство.

Последна редакция: нд, 31 яну 2010, 09:32 от Gankata

# 19
Дано е така, тия дни общо взето само това ровя в нета, но така са написани тия закони, че ходи ги разбери  newsm78 А в противен случай кой ще се грижи за детето до като излезе акта за раждане, или може би ще го водя с мен на работа, няма логика #Crazy

# 20
Ани, не се безпокой за това- предупреди работодателя, че очакваш на еди коя си дата да вземете детенцето от Дома. От Дома ще получиш служебна бележка, която описва точно от коя дата взимате конкретното дете и по какъв повод. За работодателя това трябва да е достатъчно като основание за да те пусне в отпуск по майчинство. След като излезе Удост. за раждане на детенцето ще занесеш и него. По закон не би трябвало да показваш копие от решението на съда, но моите документи са отказали да ги приемат в НОИ и трябваше да го предоставя за да си получавам парите.
Айде, не се коси за дребни неща Wink имаш да мислиш за много хубавини...... Hug

# 21
Благодаря ти нова звезда  Hug Найстина в момента си мисля за малкото съкровище, което ще видим пак в сряда, а и после тези две седмици ще ми се сторят като години докато си я вземем в къщи при нас   Simple Smile

# 22
  • София
А аз бих казала - спри да се притесняваш за глупости, пости достааааааааааа, че после няма  Wink

# 23
Хаха, после няма да имам време да мисля за глупости, та сега да си наваксам  newsm03

# 24
ЧЕСТИТO AНИ.Аз имах същите притеснения като тебе затова когато разбрах че ще имам детенце се звързах направо със счетоводителя на фирмата.Отидох при него обясних му какво ми престой и той ми задвижи всички документи.Първо ме посъветва да си взема болнични и така направих но когато го занесох ми каза че е ходил в НОЙ и се оказало че имам право на майчинство от деня на влизане решението от съда в сила.Така че е най добре да питаш счетоводителите на фирмата и занапред ще имаш работа и въпроси към тях.Пожелавам ти много весели и щастливи мигове с твоето детенце.

Общи условия

Активация на акаунт