КУХНИТЕ - 29-та тема

• 98 325
  • 729
  •   1
Отговори
# 615
Нашата водобрана лайсна е от този тип (първата):
http://images.google.bg/imgres?imgurl=http://www.kentimpex.bg/im … 20%26tbs%3Disch:1
Казаха ни, че са по-прибрани и гумичката е по-тясна. За сега съм доволна, но ползвам кухнята от скоро.

# 616
Момичета , как се закрепя гърба за стената ? Тя пробива ли се или се залепя със силикон? Нашата е бетон.....  bouquet

# 617
с монтажен кит или силикон

# 618
  • Пловдив
Тиги, Бенита, ето как стои нашата "временна" лайсна...  Rolling Eyes

http://img688.imageshack.us/img688/3743/dsc06323.jpg

Ми... тя много семпло си седи така  Rolling Eyes Ако е трайна... направо да си остава  Peace

Bubble79, тези плотеве не са ли едни... все едно имитират слюдата в камък...  Rolling Eyes
Мисля на Егер или на Кайндъл  (ако така се изписва на бг) гледах такива... Цвета е много приятен и изобщо добре си изглеждат, но ми се струва, че това като го забършеш с мокра кърпа и всичко ще се наслои в тези микро дупчици... И аз исках да питам дали някой не ползва вече от този тип плотове и да каже как е   Mr. Green

# 619
4efits , благодаря за бързия отговор ! Hug

# 620
Можете ли да ми кажете каква е разликата в цената на ПДЧ и МДФ - ориентировъчно разбира се? От всичко изчетено разбрах, че е по-добре кухнята да е с МДФ и е по-качествено, но ако е драстична разликата в цената...  ooooh!.

# 621
  • София
Можете ли да ми кажете каква е разликата в цената на ПДЧ и МДФ - ориентировъчно разбира се? От всичко изчетено разбрах, че е по-добре кухнята да е с МДФ и е по-качествено, но ако е драстична разликата в цената...  ooooh!.
Зависи от това дали МДФ-а е с фурнир, какъв е фурнира.. Освен това има и обработка - байцване, лакиране, шлайфане..
Цената на МДФ без фурнир е около 90-100 лв на плоча, на фурнирован може да достигне и до 250-300 лв с фурнир орех, например.
Една плоча ПДЧ е средно около 100 лв, зависи на коя фирма е, дали е с дървесен декор или не..

# 622
Тиги, Бенита, ето как стои нашата "временна" лайсна...  Rolling Eyes

http://img688.imageshack.us/img688/3743/dsc06323.jpg
Много по-добре седи така Hug. Аз именно силиконовата лента не мога да измия от гъби и мухъл - то не бе с клечки за уши, не бе развиване.
Манди, ти коя лайсна предпочиташ. Тази с правоъгълния профил ли или триъгълната призма?. Аз май ще отложа това решение за времето на монтажа Crossing Arms.

Оказа се, че като тръгне човек да си наглася цветовете, или няма да има достатъчно мостри, или няма да пасват на наличните плотове и изборът от голям, се стеснява бързо.
И другото нещо, в проекта вграденият абсорбатор е на едно ниво с горните шкафчета и по този начин дръжката на шкафчето над него отива по-нагоре и се разминава с тези на останалите шкафове, които са хоризонтални на едно ниво. Hug
Bubble, аз мисля да си сложа дръжките на не хоризонтално, а вертикално. Ще имам три вратички - средната (90см) ще направя с хоризонтална дръжка, а страничните (по 60 см) с вертикални. Да, виждам, че почти никой не слага вертикални, но така мисля. Добре, че повдигнахте темата да вирна на една височина дръжките.   bouquet
daf7, аз бих избрала също Тотал. Сториха ми се готини преди. Не мога да се свържа с брат си днес.

Много се колебая на каква височина да сложа шкафовете. предлагат ми на 60. Ще проуча дали 55 ще е добре за абсорбатора (не сме с газ).
Много се изморих, натъжих и се почувствах бедна като църковна мишка с тези кухни. А детето днес е болно в следствие китчън драмите.

# 623
  • София
Манди, ти коя лайсна предпочиташ. Тази с правоъгълния профил ли или триъгълната призма?. Аз май ще отложа това решение за времето на монтажа Crossing Arms.

...............
Много се колебая на каква височина да сложа шкафовете. предлагат ми на 60. Ще проуча дали 55 ще е добре за абсорбатора (не сме с газ).
Много се изморих, натъжих и се почувствах бедна като църковна мишка с тези кухни. А детето днес е болно в следствие китчън драмите.
Лайсната определено я предпочитам с правоъгълно сечение и по-малка, такава и гледам да слагам по проектите си. Според мен стои по-добре.
Не я отлагай за монтажа, за да не те изненадат с някаква по тяхно желание. Уточни я още сега. Разходи се до някой магазин, в който предлагат и разгледай на живо.

За височината на горния ред - от 55 до 65 см е добре да сложиш абсорбатора. щом смяташ, че 55 няма да ти е ниско и да ти пречат шкафовете... На мен биха ми пречили, защото съм висока.

# 624
Манди, и на мен тази ми стои по-прибрана. Ме се ли събира така вода обаче. Ще видя в някой магазин, когато съм без напрежение Laughing Може би си права за височината. Сега над мивката ми има една тясна полица на 53см и не ми пречи, но е тясна, а май на 55 един шкаф ще ми боде точно в очите Пробвах като си поставих една книга пред лицето на тази височина  Laughing. Не съм висока

# 625
Момичета, знаете ли магазин в София, където да има кухни в наличност, имам предвид да отидем, да я харесаме и да я вземем на момента, а не да чакам седмица-две доставка.Трябва ми да е нещо евтино до към 400 лева.

# 626
  • София
Не се събира вода, тя тази също си има гумичка отдолу, която най-вероятно също зеленясва, но просто не се вижда.

# 627
  • София
Момичета, знаете ли магазин в София, където да има кухни в наличност, имам предвид да отидем, да я харесаме и да я вземем на момента, а не да чакам седмица-две доставка.Трябва ми да е нещо евтино до към 400 лева.
Би трябвало във всеки от големите магазини да можеш да си купиш някоя от мострените кухни и то да я договориш с отстъпка.

# 628
  • София
Благодаря за съветите и идеите  Hug, ще видим на коя ще се спра, но все пак повече харесвам хоризонтални дръжки. Мислите ли, че за шкафове, които се отварят настрани, хоризонталните дръжки в средата са удобни? Може би е въпрос на навик.
А плотът, който харесахме по цвят (за съжаление забравих да попитам на коя фирма е), не имитира слюда, а просто е леко грапав. Ще го огледам пак, че на външен вид го докарва, ама ще се поинтересувам от поддръжката му.

# 629
  • София
Ох днес съм като черна станция, няма пост, на който да не съм отговорила ... Grinning
Какво да се прави, понякога ме удря вдъхновението да седя във форума и да отговарям на въпроси, които не са зададени към мен.

Бъбъл, хоризонталната дръжка по средата на вратата е удобна, но е добре дръжката да е с по-голямо междуосово разстояние, тогава по-лесно ще отваряш вратата.

Общи условия

Активация на акаунт