Бургас - скован от студ, но не и от емоции

• 31 294
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
Ами майчинство вече. И аз това го знам - за вторник и четвъртък и винаги досега, от септември досега, е било така. В първите пет дни на месеца както се падат там.
И този месец за сефте ги чакам , разчитайки на тях, че утре ще празнуваме юбилей на мъжа ми с една камара народ. Ама на, късмет. Няма да е тази седмица явно.
това първо майчинство ли ще ти е след болничните? Питам, защото и аз така си чаках миналия месец няколкото дена от декември и се оказа, че не съм подала декларация за майчинство, та затова...
Ладидка,ти си още в период на бременност и раждане бе мацко-
до 410-я ден,
майчинството започва след това,

а след 410

# 151
Не, Ладида, от семптември съм в майчинство, аз писах по-нагоре. Първият месец наистина имаше някакво застъпване на два документа и се позабавиха, но декември и януари като по часовник идваха първата седмица на месеца.

А за празнуването - ми, то мойто мъж нали е по-младо от мене и има юбилей, милото, 30 направи миналата неделя. И утре ще празнуваме в състав една мини сватба, ха ахаха, ама нека.
Аз на мойте 30 бях денонощен млечен бар та нищо не разбрах, ама тази година си наваксах.

# 152
  • Бургас
maimp , каква бременност, бе мацко?!
Родих преди има няма близо 5 месеца (ще станат след 5 дни.)  Crazy  Crazy Crazy

# 153
maimp , каква бременност, бе мацко?!
Родих преди има няма близо 5 месеца (ще станат след 5 дни.)  Crazy  Crazy Crazy
така е,виж наредбата в сайта на нои,
вече е така периодът да едната годинка се води период на бременност и раждане-затова се изплаща и едно и също обезщетение-90 процента от...,
после настъпва майчинството

# 154
# 155
  • Бургас
ами за какво като ходих декември да питам що ми ги няма парите ми казаха, че ми липсвала молбата за майчинство. И ходих до счетоводството ми да попълвам и подписвам. Точно си пишеше Молба за майчинство. Егати странното.  Rolling Eyes

# 156
  • Бургас
Може и аз да съм изкуфяла. Не може-ами съм, явно.

# 157
Не е странно бе, така се прави. Ама после има други молби. Трай сега, ще дойде ред и на другото. Гледай си Бобсъна.

# 158
  • Бургас
всичко попълвам ,подписвам, само парата да не секва, плийз!  Joy

# 159
Не си-просто нормативната база се изменя много динамично и самите служители не смогват да запомнят наименования,периоди и тем подобни,
на мен ми са що годе по специалността тези неща и ги следя ,каквото ме интересува де,а и точно ,когато се роди София влязоха в сила тези промени и за това вече вървя по отъпкана пътека Simple Smile

# 160
И на мен ми дойдоха едни пари оня ден и се чудех, маех какви са... Thinking
После ме домързя да мисля по въпроса, зарадвах им се чистосърдечно и това е!

maimp , залипсвала си ми да знаеш! Sad
Мисля те напоследък...

# 161
Не е странно бе, така се прави. Ама после има други молби. Трай сега, ще дойде ред и на другото. Гледай си Бобсъна.
тъй, тъй ,лесно ви е на вас на трудовите договори,а
пък аз нещастното самоосигуряващо се лице ooooh! Grinning,
ей за това съм се зарекла един ден и аз да се включа в Кодекса на труда,а не на приравнените към него лица,защото всеки месец до 10 число се занимавам с банки и НАП, а по време на бременност и една година след раждането-бедна ми майка,
да не говорим за осигурителни книжки,ревизии,осигуровки и декларации,
а днес пък попълвах заявление за пререгистрация по закона за защита на личните данни Crazy,щото някой отново и за пореденн път му е щукнало да отчита безмислена дейност,
.....ама здраве да е,хайде Наздраве Grinning

# 162
Уиш,вие също се загубихте,
да не дерзаете по "сибирски"разходки,
защото аз сега се упражнявам в крепостничество и откривам разликите между него и робството Grinning

# 163
Аз от ноември чакам да ми изплатят един болничен....  Tired  просто да ви окуража, че има и по-зле.  Mr. Green

# 164
  • На морето!
Ах, как от ноември? Това е наистина доста време- сигурно е върнат на лекаря, ако го върнат на счетоводството от там имат 7 дни да направят корекция и да го подадат пак. Сметка декларира ли?
Ладида, води се Декларация за бременност и раждане за разликата от 135 до 410 дни, след изтичането им се подава Молба декл. за отглеждане на малко дете до 2г. възраст. Та, в този ред на мисли се води като болничен до 410-тия ден, изплаща се 90% от среднодневно брутно възнаграждение.
Маимп, регистрираш се за администратор на лични данни ако имаш назначени лица или боравиш с лични данни, ако си назначила до 10 човека може да се освободиш.
Ох, айде да си се наслаждавам на уикенда, че имах ужасна седмица. Confused

Общи условия

Активация на акаунт