Отговори
# 135
Честита Баба Марта и от нас- здрави деца само желая! На всички! Останалото е винаги на заден план.
Чудесно е, Нони, играла съм шах като дете и много обичам да играя. Даже имам един медал, който синът /малкият/ откри наскоро в едни стари играчки, незнайно как попаднал там, за І-во място на училището. Успех и в останалите кръгове!
Книжките са хубави, разбира се, но моят син до края на учебната година няма да има време за тях. Той е и малко с други интереси- сега чете поредното криминале от свободната литература, ходи си на каквото си ходи и... играе, разбира се. За лятото мога да му дам нещо от препоръчаното тук. Гласим един лагер с едната школа, едно ходене с нас на почивка, ще видим летният английски как ще бъде тази година и най- вече- ще играем.

# 136
  • София и там където не се пуши
И аз ще я купя тази

http://www.book.store.bg/c/p-p/m-278/id-25993/etiket-za-tijnejdz … hejn-goldman.html нали става и за българските условия.  newsm78

# 137
Определено, Дороти Laughing Темите са универсални- за срещите, разговорите, общуването по различен начин, гости, запознанства, на масата, партита, празници, на различни обществени места, та чак как да се облечете, когато отивате на интервю за работа Laughing Но темите за които са още "малки" са само 1-2.

# 138
                                                                             ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!
                                      Бели и червени, радостни, засмени!

Да взема и аз да купя книжката за етикета  Wink...
Намислила съм на младежа програма максимум - спорт, шах и рисуване - това са му любими занимания...френският остава - по моя воля, естествено.Водя преговори с Лъчовия татко за изпълнението на организацията, за финансирането не зная с кого ще водя преговори  Laughing!

Последна редакция: пн, 01 мар 2010, 19:50 от Боби1973

# 139
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА Hug ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ, БЕЛИ И ЧЕРВЕНИ :hug
Чакам Влади да се прибере от баскетбол, за да продължи с ученето по ЧП - утре имат тест, а той си не дава зор изобщо ooooh! Отгоре на всичко им преподава директорката на училището - късмет Mr. Green /те са й единствения клас/

# 140
  • Пловдив
Честита Баба Марта! Много здраве на всички гарджета, мами и татковци и специално на Йони! Слънчево и свежо пролетно настроение ви пожелавам! Flowers Sunflower
Книжката за етикета и мен ме впечатли и ще я включа в списък за купуване. "Розовата" и "синята" на Фют бяха прочетени още в края на лятото, и препрочетени поне още веднъж.
Noni2009, поздравления за юнака! Още много нови върхове да покори!

# 141
Много ви благодаря момичета HugНие днес не сме на училище,снощи не се чувстваше добре,явно вече натоварването си каза думата.Добре,че учителката му знае на какво е подложен в последните седмици и от една дума се съгласи да не посещава днес учебните занятия. Днес вече е по-добре за наше успокоение. Кога ще дойде тази ваканцияяяя?
Боби1973 добре си го измислила, все си мисля,че твоя Лъчо ще е спортна натура,а пък покрай спорта ще се амбицира и в училище. Първата победа е много сладка,и след това винаги ще се стреми да повтаря усещането. Wink  bouquet

# 142
Ами, noni2009 , моят Лъчезар наистина е спортна натура - нали тренираше 4 години плуване, ходил е на състезания - знае какво е...
Със спорта нещо закуцаха нещата - няма да има време да пристига в стадиона след училище.Тренировките са от 14 ч. два пъти в седмицата, а в единя ден той е до 13 ч. на у-ще и ще трябва да си носи и екипа и раницата, да не говорим, че няма време да се нахрани!
Удрям на камък и с останалите занимания - шахът е от 19 до 20ч., а рисуването само в неделя от 10 или 13ч. (по-възможно).
Водя безумни преговори с бабите да се включат в организацията  ooooh!!
Всичко в тъпата София е на часове път и безумен трафик, а още казано честно не смея да го пускам сам да се предвижва с метро или нещо др. из града.
Дано се намери нещо за детето, което да е удобно и за нас и за него.Ще пиша пак как вървят нещата.Въобразявах си, че ще има някакви извънкласни занимания в по-нормално време - нпр. от 16 или най-късно от 17ч.?!
При вас как е организацията?

# 143
Не че мога да съм ти от полза, ама в нашия град всичко е на не повече от половин час пеша от нас. Така че младежът отдавна се оправя сам.
Като ви чета- това вашето /в София/ си е геройство в мирно време, и ако децата ходят по различни извънкласни занимания или единият родител не трябва да работи, или трябва едната баба да е зачислена като дежурен придружител!  ooooh!

# 144
  • София и там където не се пуши
То си е геройство и за децата, няма тротоар, който да е свободен от коли. Слагат ограждения, но се бутат в тях и ги чупят и оттам нататък за секунди се пълни тротоара.

Последна редакция: ср, 03 мар 2010, 17:13 от Dorothy

# 145
Честит празник на всички! Какво правихте днес? Ние стигнахме до Националния военно-исторически музей. Беше интересно и за малкия и за големия. Аз с малкия бях предимно по танковете, самолетите и оръдията изложени в двора. Въпреки табелите, всички дечурлига се бяха накатерили върху експонатите. Нямаше как да удържа малкото юначе. Ученикът с таткото пък дръпнаха една обиколка с лекция от родителя и вътре в музея. Хубаво беше и полезно. После се почерпихме и в една пицария:) Та, отбелязахме мисля, както трябва деня:)
За извънкласните занимания - наистина е голям проблем. Ние сме ги наблъскали в събота и неделя, за да можем да го водим, но пък така почивните дни се въртят само около неговите часове. То и воденето на училище и взимането през седмицата ми е достатъчно. Който има баби, да ги стяга поне за воденето на разни места, че иначе е почти невъзможно.

# 146
Честит празник на българите, нищо че е с ден закъснение!
Ние качихме Шипка с домашното народонаселение, тази година времето беше хубаво, почти нямаше вятър и имаше много хора. Синът, като българче, се учуди, защо няма много деца /сигурно се надяваше да срещне някое познато нему/ и защо не празнували. Той си представя и този празник като купон, като Нова година, примерно, с бомбичи и ракети. Ще му мине, надявам се. Обядвахме в Китайски ресторант, обаче, като едни патриотични любители на панирания сладолед.
Вълничка, ние пък сме освободили двата дни и смятам, че човекът има право наистина да почива. Единият ден отделя да подготви понеделникът, но пък е либерта от петък след обед и цялата събота. Наиграва се с децата. По себе си знам, че прекомерното ангажиране не води до напредък. Има си нужда и от почивни дни и от ваканции.

# 147
ще трябва да си носи и екипа и раницата, да не говорим, че няма време да се нахрани!
Ти пък! Такива "екстри" като топъл обяд и нормални тежести отдавна съм ги прежалила  Mr. Green!
И моето влачи три пъти седмично учебниците и екипа за плуване и храна (нали не й давам пари след изцепките с лъжине Mr. Green).
По два часа на ден харчи по транспорти, пребира се смъртно уморена...

Ние празника го прекарахме в Борисовата градина от сутрин до вечер, малкия - с колелото, Ксю - на ролкови кънки. Единственото познавателно нещо бяха кратки обяснения от моя страна в отговор на нейни исторически въпроси  Embarassed и вечерта съвсем случайно попаднахме на филм "Хъшове" - беше много интересен и за мен и за Ксю.

# 148
  • София
Моите вкъщи "ги отдадох" на заслужена почивка по случай празника. Реших да ги поглезя и тримата (включително и баща им), защото рядко се събираме заедно на топла закуска всичките. Станах рано, направих закуската, подредих масата и ги чаках да се събудят, а аз с кафенце в ръка си седях пред компютъра. Приготвих им празничен обяд и т.н. Оставих ги да си почиват - играха, лежаха, учиха, разхождаха се... Гледахме Мариус Куркински по телевизията. Децата, не че разбраха много от постановката, но бяха впечатлени от играта му. Бяха много доволни на това глезене посред седмицата.

# 149
Почивният ден в сряда определено си го биваше.  LaughingЧак се размечтах за редовни такива почивки Sunglasses
За това, че трябва да има изцяло разпускащи дни съм абсолютно съгласна, Judy. Но програмата се получи така по желание на самия изпълнител. Той се страхува да ходи на мероприятия през седмицата, защото бавно си подготвя уроците, а в същото време е болезнено отговорен и няма да го преживее, ако не му остане време за някое домашно.

Общи условия

Активация на акаунт