Отговори
# 150
А ние вчера ходихме до Рилси манастир с приятели! Направихме си и пикник, после пихме чай и кафе в крайпътен комплекс, децата играха и тичаха на воля... Laughing
Nastasja , няма начин Лъчезар да не обядва.Не говоря за топъл обяд - той няма да има време дори сандвич да изяде, а да търчи и да ръфа филии по улицата или в метрото и да мъкне 10кг. раница и сак на гърба си - не ми е това идеята със спорта...
И съм съгласна с Judy - почивните дни са за почивка и релакс и малко организация.В събота Лъчезар учи по човешките предмети, а аз съм на работа (оказва се, че ми е най-доходоностния ден).Неделята ни е единственият ден, в който се събираме цялото семейство.А имам и още едно дете.Обикновено излизаме с приятели неделята, аз пия кафе пред ТВ и се разхождам по пижама до колкото часа си искам, правя на децата палачинки, или др. "екстри" и не искам да си пропускам този уюнтен ден в търчене по извънкласни занимания.
Остава ми последна надежда - в квартала имаме 2 читалища - представям си какво може да е там нивото, но ако намеря нещо подходящо ще умра от кеф.Само искам да уплътня следобедите на Лъчезар, да създам  органицазия, която сам да следи да изпълнява - да следи часовника и да не ми се мотае 3 часа с домашно от 5 реда.
Направо се пукам по шевовете, че магарето не ще да ходи на плуване - басеина е пред нашия блок  Sunglasses!
Днес гледах по БТВ "Денят е прекрасен" - темата беше за лавките и столовете в училищата.Затвърдих убеждението, че като го пращам без пари не греша  Laughing

# 151
Да и аз гледах днес предаването,хрумна ми идеята да споделим с какво се хранят децата ни в училище.Да си кажа за нашето - още докато г-жата Масларова беше министър ми идваше да събера закуските за една седмица и да и ги изпратя,тя да ги яде.То бива,бива отврат, но чак такова чудо не бях виждала. Миналата година им даваха по две сухи филии хляб намазани с нещо неидентифицирано между тях.Питахме се с баща му какво ли ще да е това ново чудо на хранително - вкусовата промишленост, ама нали ни е свиден живота, никой не се престраши да опита Mr. Green. Дадохме ги на едното ни куче,но и то е тарикат, подуши оттук-оттам и не ще, следващия опит беше с котарака - не иска. Душат само и не близват hahahaСтрого съм забранила на сина си да яде тези откровени боклуци замаскирани под формата на храна. Пращам сандвичи. Закуските все пак ги взема, защото сме имали животни за изхранване и те трябвало да ядат нещо Laughing,е да но и те не ги искат всеки път. Тази година - вторник и четвъртък им дават в голямото междучасие по една ябълка - хайде обяснете ми как ще издържи едно подрастващо дете до обяд на една ябълка newsm78. Въобще според мен тази програма е адски нерентабилна и просто определена фирма си прибира паричките. Щях да забравя и чашата топло мляко, за три години им дадоха два пъти такова и то беше вкиснато Mr. Green. С интерес ще следя отговорите ви, надявам се поне в големите градове да е друго положението, при нас е просто кошмар.

# 152
  • София
Моите си ядат вкъщи, а на училище или си носят сандвичи, или каквото намерят вкъщи. Понякогаси купуват и боклучава храна от училище, ама е рядко, колкото за келешлък. За закуските по онази програма много зависи с кого училищео е сключило договор. В повечето случаи закуските бяха добри, а зная, защото съм ги опитвала. А каквото не е хубаво детето просто не го ядеше. Гадостта дойде когато решиха да дават плодове и зеленчуци. Във всеки случай предпочитам баничката с извара пред натъртени  ябълки и гадни, увяхнали или загниващи моркови. Ние засега сме добре с яденето .- не и се налага да ядат на вън по обяд.

# 153
  • София и там където не се пуши
Че закуските не ги ли спряха вече.  newsm78

Последна редакция: пт, 05 мар 2010, 09:56 от Dorothy

# 154
  • Майничка
При нас дават, при това хич не са лоши от миналата година насам. Момата ги яде след училище, та ги виждам, даже дегустирам.
Натъртени плодове досега не е имало, макар че и толкова малки бананчета не съм срещала по магазините Laughing

Дават им: опаковани кроасани, в срок на годност (във вторник бяха "Чипикао"); по 2 малки банички (10/4см), с ясно доловимо сирене, не извара; едни сандвичи, дето сякаш със скалпел са рязани - 1см филийка и отгоре от едната страна прозрачно парче шунка, но читава и едно листче от тези топени сирена, дето се продават за тостер в пакетчета по 5-6; триъгълно парче пица "Маргарита", с тъничък блат и различими съставки, доста по-добра ми изглежда от повечето, дето ги продават по павилионите, по 2 малки кифлички с мармалад или сирене.

Щерката казва, че повечето деца си ядат закуските, като сме говорили с другите родители - същата работа.
В първи клас им попадаха разни мазани филии, странни баници, кифли и сандвичи от хляб с хляб, тях вярно и куче едва ли би ги яло.

# 155
  • София и там където не се пуши
И при нас иначе, когато дават, дават хубави закуски вече.

# 156
  • София-България, Израел - където си поискам
При нас закуски няма от 01.01 и по-добре, защото не бяха хубави Naughty единствено дните в които даваха плод беше добре Peace сега и приготвям сандвич и някакъв плод,които носи в училище за закуска. На обяд се храни в стола, храната е горе-долу добра, понякога се оплаква,че порциите са съвсем малкиили не било вкусно и т.н.От известно време постоянно мрънка,че не иска да се храни на стол, но до края на годината съм и казала,че държа да се храни там от догодина, като свършват училище на обяд е друго нещо - ще се храни вкъщи Peace.
Боби,  мисля,че беше питала за курсове по рисуване в западните райони newsm78 ако Красна поляна ти е удобно в читалището до 28 у-ще имат добра учителка по рисуване. Има и други интересни занимания Peace
На всички Hug успешен край на седмицата и приятна почивка през събота и неделя Peace.

# 157
Благодаря ти, jakinik , ще проверя и там  Hug!

Моето момче яде всичко и всичко му било вкусно - яде си тестените безплатни закуски, у дома закусва в 7.15 и в 12.30 или 13.30 обядва у дома.

Днес беше на очен лекар - минал през всички възможни апарати, разширявали му зениците - въобще страхотни за него емоции, казали са, че имало напрежение някакво, но нищо му нямало, нямал проблеми със зрението, може би - по-натам и да седнел на по-преден чин, за да вижда, изписали капки за 2 месеца напред и го пратили с татко му по живо по здраво!? hahaha

# 158
И при нас вече не дават закуски и по-добре. Преобладаваше предимно шоколад - филия с шоколад, малко шоколадче кума лиса или своге, някакво десертче в кутие, дето половината е течен шоколад, а в другата половина има няколко пръчици, кроасан.... От време навреме им даваха една изсъхнала питка със шунка, коята само се показваше отгоре, а вътре в питката няма нищо...абе ужас

# 159
# 160
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, МАМИ НА ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЦИ! БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ, И МНОГО ОБИЧАНИ!

# 161
  • Майничка
Честит празник!

# 162
ЧЕСТИТ ОСМИ МАРТ, МОМИЧЕТА!!!!! МНОГО ОБИЧАНИ И ЩАСТЛИВИ БЪДЕТЕ!!!!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 163
  • София
Моите, като за празника се вкъщи болни. Единият на кантар за ангина, другият на кантар за бронхит. Та, пак опънах сергията с лекарства и започна "веселбата" с инхалациите. Да видим дали ще се размине без антибиотик.

# 164
  • София-България, Израел - където си поискам
Честит празник, мили дами!
Бъдете винаги усмихнати, щастливи, обичани и уважавани!

Общи условия

Активация на акаунт