За правата на децата ни!-тема 4

• 55 228
  • 747
  •   1
Отговори
# 255
PEPABS,благодаря ти за отговора!!!!А за минал период ни6то няма да получим...аза по горе съм писала,че това е възмутително и НЕЩО ТРЯБВА ДА НАПРАВИМ!!!!Поздрав!!!! Hug

# 256
Откакто бях принуден да се интересувам от нормативните документи свързани с ТЕЛК тенденцията е една и съща - ОРЯЗВАНЕ на социалните придобивки. Намаляване срока на ТЕЛК решенията, орязване на процентите за различните заболявания и при множество увреждания (вече два пъти през последните 5 години), неизплащане на пари със задна дата при първоначално освидетелстване (за известно време и при преосвидетелстване). Имаше предложение от догодина да се въведе подоходен критерий за интеграционните добавки, което ще спести на бюджета още немалка сума за сметка на хората с увреждания...  Това е действителността! Въпреки всичко изговорено и изписано...
Идеи как де се промени това?

# 257
friend,според мен медиите могат да ни помогнат,ако се обединим всички от форума седни и същи проблеми...нали знае6,че в нашата скъпа родина трябва да се раздухат работите,за да ти обърне някой внимание!!! Hug

# 258
the big bear, въпросът е дискутиран в телевизиите. Резултата го виждаш. Още помня една дискусия с участието на наши съфорумки и представител на социалното министерство. На въпроса защо спряха изплащането на пари със задна дата въпросната госпожа до колкото си спомням първо каза, че това не е така а после посъветва майката щом тези пари са и нужни, а няма как да ги получи да кандидатства за еднократна помощ.  Shocked Това прилича ли ти на загриженост?
Има още много други примери. Хората се сменят, а много от нагласите остават...
Ако някой иска мога да намеря линка към предаването.

Последна редакция: пн, 27 сеп 2010, 15:29 от Friend

# 259
friend,съгласна съм стеб,гледала съм предаването...но това ми се струва единственото добро решение....ако някой има друго нека предложи...
И според мене ако се РАЗДУХАТ  нещата,ама наистина да вдигнем "шум до Бога",все нещо може и да се получи,както протестират лекари и т.н. ....нали знаеш надеждата умира последна!!! Hug

# 260
Разбира се, the big bear. Все нещо може да се получи. Макар до сега всичко да е в обратна посока. Както се казва "Сит на гладен не вярва". А наистина има толкова много безумия в тази система, че просто не знам откъде по-напред трябва да се започне...

# 261
Имам следното питане:

ТЕЛК-а изтича на 1.11.2010г. Всички заповеди /за двойни детски, чл.8д, интеграционни/ обаче са до 30.11.2010г.  Новият  ТЕЛК /ако изобщо стигна до там/  ще е с процент, недостатъчен за отпускане на тези помощи. Има ли вероятност да ме карат да връщам пари? Какво би следвало да предприема?

Благодаря предварително!

# 262
Mama_Nana, добавките по ТЕЛК ги получаваш с един месец назад т.е.  през 11 месец ще получиш за 10. Няма разминаване. За новия ТЕЛК желателно е да имаш епикриза 1 месец преди изтичане на стария и според мен да се явиш. Мисля, че по-добре е нещата да се преценят от лекар.

# 263
Снежа,
Така е. Детайла бил следния. ТЕЛК-а е до 1-во число на месеца т.е. макар и един ден, то се броял целия месец /в нашия случай ноември/.  Така, че през 12 ще получа последните помощи.

# 264
Здравейте на всички,които пишат тук.
Имам един въпрос и се надявам някой да може да ми отговори.Минахме с моето детенце обща ТЕЛК,но трябва да ходим във Варна защото очния ТЕЛК е там.Може ли някой да ме ориентира колко време горе-долу минава докато ни изпратят писмото за явяване.Първото пристигна  две седмици след подаването на документите,а това го чакам вече месец.

# 265
Здравей, kery. Чакането е същото като за обикновен ТЕЛК. Забавянето е може би понеже са изпратили документите служебно. Би могла да провериш по телефона в очния ТЕЛК (техническите сътрудници) дали са ти изпратили вече писмо, дали са получили документите... Виж тук ако сте в Св. Анна.

# 266
Friend, благодаря ти  за информациятя!Не зная дали сме в  Св.Анна,но ще се обадя да попитам.На преглед ходим при д-р Николова  в очната клиника на ул. Дойран 15 във Варна.

# 267
kery, очния ТЕЛК, който е към Св. Анна се намира точно в очна болница на "Дойран" 15. Звъни смело и питай.

# 268
Здравейте,
какво е нужно да направя и представя(къде) за да може детето ми да има ресурсен учител в детската градина? Rolling Eyes
От Бургас сме, а детенце е почти на 6г. с 50% ТЕЛК.

# 269
tedka*, в тази тема има координати на ресурсния център в Бургас. Звънни и питай какви документи им трябват. До колкото си спомням градината служебно изпращат една бележка. Детето минава през комисия в центъра и от там отпускат ресурсен учител.

Общи условия

Активация на акаунт