За правата на децата ни!-тема 4

• 55 111
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
А сигурно ли е,че за детето с ТЕЛК не трябва бележка за ваксини? Thinking

Абсолютно! Peace

# 646
Кажете,моля, ако някой с ТЕЛК за дете от март 2010 г. до ноеври 2010 г.е получил парите за минал период?Аз сега попитах дали имам заповед (в Овча купел съм) и ми казаха,ч е е в управлението, но по всяка вероятност ще бъдат отпуснати, ако ли не...... ще има ЖАЛБИИИИИ, следващата седмица пак ще кажа какво е станало. УСПЕХ!!!

# 647
  • гр Габрово
Здравейте.
Моето дете е с ТЕЛК от 21.01.2011 г.Подадохме всички документи/каквито са нужни/,включително и молба за изплащане със задна дата/ДИ е от 11.04.2008г/.Вчера си взехме ЗАПОВЕДТА за изплащане на цялата сума.От социалните ни казаха,че всички пари ще бъдат изплатени до края на този месец.

# 648
  • Бургас
Кажете,моля, ако някой с ТЕЛК за дете от март 2010 г. до ноеври 2010 г.е получил парите за минал период?Аз сега попитах дали имам заповед (в Овча купел съм) и ми казаха,ч е е в управлението, но по всяка вероятност ще бъдат отпуснати, ако ли не...... ще има ЖАЛБИИИИИ, следващата седмица пак ще кажа какво е станало. УСПЕХ!!!
Днес и на мен това ми казаха, че няма да подаваме пак молби, вадят се старите и въз основа на тях се пишат заповедите за изплащане от ДИ. Ще почакаме и ще видим.

# 649
От социалните ни казаха,че всички пари ще бъдат изплатени до края на този месец.
Ако трябва да сме точни, обикновено това става последните два дни от месеца. Радвам се за вас desislava76  Simple Smile

# 650
  • Бургас
Има ли някой с Телк от март-май 2010,който е получил парите по чл 8 със задна дата-става въпрос за прекъсването между двата телка?А подавахте ли молби да ви покриват здравните осигуровки или още не е прието това предложение-детето ми е с Телк 76%.

# 651
zdraveite skapi mami,iskam da vi kaja 4e na 1.02.2011g.hodih do socialnite poneje razbrah 4e mai se vrashtata parite za minal period za deca s telk  i me nakaraha da napisha molba-jalba do direktora na socialnite,i do 1mese4en srok shte polu4a otgowor dali shte mi gi warnat,pri koeto si mislq 4e otgowora shte e otricatelen....neznam :(i ako e taka kakwo moga da naprawq i kam kogo da se obarna deteto mi e s 86% telk?????na 2g e i telka ni e ot 6mesec 2010g.za okolo 15m. nazad trqbwa da mi izplatqt,i drugoto zashto samo 168lv a ne i dvoinite detski? kajete mi ako znaete neshto,blagodarq wi predvaritelno

Последна редакция: пт, 11 фев 2011, 16:30 от KremaKrema

# 652
KremaKrema, моля пишете на кирилица. Прочетете няколко страници назад и ще разберете при какви условия се изплащат пари по чл. 8д със задна дата (за минал период). Ако въпреки прочетеното имате въпроси, задайте ги тук и ще получите отговор. Разбира се ако освен % на детето дадете малко повече информация - ДИ, от кога е ЕР и т.н.

# 653
ами  Диди е оперирана на 18.03.2010г от мегауретер и е с 3 бъбрека,минахме телк 4 месец, след това чакахме решенито и 20дневния срок за обжалване на телка и стана май на 2010г.от,съответно ми отказаха парите на Диди за минал период(от раждането и)защото в сила беше новият закон,но сега разбрах има поправки от 2011г. и ходих до социалните преди 10дни и ми казаха да напиша ЖАЛБА-МОЛБА до директора на соц. аз преди всъшност пак си подадох док. и те ми варнаха отказ за връщането,и до 1м. директора щял да реши,ако пак ми направят отказ какво да направя.Диди е с изкаран уретер 11м. и ни предстои друга операция:(((защо 168лв се връщат ,а двойните детски???

# 654
Такъв е закона, KremaKrema. Според мен пак ще ти откажат изплащането със задна дата понеже са минали 3 месеца от издаването на ЕР. При следващия ТЕЛК вече ще имаш право и ще ти платят тези пари.

# 655
Такъв е закона, KremaKrema. Според мен пак ще ти откажат изплащането със задна дата понеже са минали 3 месеца от издаването на ЕР. При следващия ТЕЛК вече ще имаш право и ще ти платят тези пари.

а на следващия ТЕЛК дали пак ДИ ще  е от раждането, дали ще е с по-задна дата или от  крайната дата на предния ТЕЛК???

# 656
  • варна
 Някой е попитал за здравните осигуровки.
  Аз още мин.година през януари подадох молба и за цялата 2010 ми ги поеха, сега ходих пак да подам за тази година - до май ,защото тогава ни изтича съществуващия ТЕЛК  и после ми казаха пак да ида, за да подам нова молба.
 Телкът ни е 95 проц. С ЧП.

# 657
а някой знае ли дали ще ни върнат и детските в двоен размер за минало време?

# 658
а някой знае ли дали ще ни върнат и детските в двоен размер за минало време?
Не, те не се дават със задна дата.

# 659
  • Бургас
Орхид,социалните плащаха здравни осигуровки на майката, ако детето е с телк 90 % и нагоре с ЧП.Но щяха да гласуват предложение да се плащат такива и на другите майки на болни деца.

Общи условия

Активация на акаунт