Клуб Бургаски Ветренски мами-2

• 28 130
  • 723
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас
Имаме си още едно бебчеее:
Димана на Съни Скай се е родила преди малко! Да е жива и здрава и голяма радост за мама!!!   ura

# 136
Имам същия проблем със Симона!Не бях споделяла с вас за това,но виждам че и Горгона се оплаква.До преди 2 седмици някъде бяхме на 6 кратно хранене.Почна да ми прави фасони първо на яденето в 18:00,после и на това в 14:00,после почна да негодува от сутринта.Реших да я храня на 4 часа,тоест 5 пъти на ден.Почна да си яде,всичко нормално.От няколко дни не иска да яде в 10,точно както при Горгона.Сутринта в 6:00 си изяжда всичко,но в 10:00 яде 100 мл. и почва да се криви,реве,бута бибероната на шишето с език,бута шишето с ръце...и така.Слава Богу,че поне на другите хранения яде,поне за сега.Преди малко пак ми го направи този номер.Изяде 100 мл.и си накриви фасона.Сложих я в кошарата и заспа като тъпан.Сега кой знае кога ще се събуди да яде пак.И аз незнам какво става,смятах тази седмица да я водим в Дева Мария,но беше много студено и не отидохме.Режима ли и развалихме,какво стана,така и не мога да си обясня.

# 137
Браво! Да й е честито бебчето и много радости да й носи, а на мама бързо и леко възстановяване!
Мели, искренно ти съчувствам, няма нищо по лошо от това детето ти да е болно , но не се предавай, дръж се и всичко ще мине бързо! Пожелавам ти го от все сърце  Hug
А Ladida аз на баткото така му ги махах с една твърда четка ама не можах да я намеря , по мой спомен май я дадох на някой, но както и да е, исках да видя каква марка беше, но доколкото си спомням беше обикновена и беше или на Canpol или на Baby nova! Нещо такова ми се върти в главата, беше с гребенче!

# 138
Да и е жива и здрава дъщеричката   bouquet
Пропуснах да кажа,че когато ядеше 6 пъти ,й правих 150 мл. мляко,изяждаше го до дъно,което прави 900 мл.Сега й правя 200 мл.,като гледам остатъка в шишетата яде по 160 - 170 мл.,значи около 800 - 850 мл на ден.Яде по-малко от преди,което е малко притеснително,поне за мен.Горгона,какво ще ги правим тия наши хубостници?  newsm78

# 139
Ахой Tired
Ники е много болничък. Вчера бяхме пак до Девата - сега сме на гентамицин ( инжекции) и антибиотик. Cry Милото ми детенце цяла вечер не е спинкало. А аз не спирам да рева, защото не знам как да му помогна и това е ужасно! Направо баси и късмето - то едно, та второ, вече почвам да си мисля дали някой не ни е урочасал ( макар да не вярвам на такива истории)....Сега в 11ч. пак ще ми бодат бебчето ( че и на двете крачета по един път) Cry ето пак се разревах... Сори, не искам да ви развалям настроенето, но ми е толкова гадно Cry
Споко,Melly.G, с антибиотика ще се оправи много бързо!По принцип бебетата на кърма не трябва ли по-рядко да боледуват и по-бързо да се оправят? newsm78
В тази връзка-някой знае ли дали могат да се правят здравни застраховки към някой фонд и за бебета?Аз имам здравна застраховка към дженерали и при нужда ми поемат прегледите на частно,както и лекарствата.Без ражданията обаче Naughty.

# 140
  • у дома
Оф, Мели, много мъчно ми стана като те четох  Cry Защо е толкова сериозно положението, че чак два антибиотика... Дано да се оправя по-бързо детенцето  Hug
Горгона мислила ли си дали не му е станал малък биберона или просто да изчакаш докато огладнее и да не гохраниш при определени часове  newsm78 За нехраненето моята голямата държи първенство - на два месеца от сутринта в 9 се хранеше после чак в 4 ч. след обяд и пак наддаде килограм, така че споко...
Виолета 200 мл. за 4 месечно бебе са адски много, според мен. Това количество е за около дете на годинка...900 мл. на ден това прави почти 1 кг. на ден, не се притеснявай, не го насилвай детето. Няма нищо притеснително, според мен...

# 141
  • Пловдив
Цитат на: Проста Мария link=topic=466025.msg13955954#msg13955954 date=1264672223

[b
Горгона[/b] мислила ли си дали не му е станал малък биберона или просто да изчакаш докато огладнее и да не гохраниш при определени часове  newsm78 За нехраненето моята голямата държи първенство - на два месеца от сутринта в 9 се хранеше после чак в 4 ч. след обяд и пак наддаде килограм, така че споко..

Мислила съм, ама не може все в 10 да му е малък биберона, а пък в другите часове да му е ОК,нали?На поискване категорично няма да храня  Crossing Arms аз сега едвам успявам да си измия очите сутрин и да върша всичко покрай него, а ако и това правя  хептен ще вържа кънките.

Виолета 200 мл са много бе!Борис яде по 150  #Crazy

# 142
Когато ходихме на консултация при Згурова,малката ядеше по 130 мл, 6 пъти.Тя ни каза,ако е възможно да увеличим количеството поне на 140.Аз започнах да й правя 150 и си го изяждаше.....Оф незнам,сигурно е нормално,но нали за това са майките,да се притесняват.
И аз се разписах в албумчето Simple Smile
Горгона,аз правя по 200,пък тя колкото изяде.

# 143
А по принцип кога е нормално бебетата да минат на 4-часов режим?И как изобщо може да стане,ако реват от глад даже преди 3-тия час?

# 144
  • Пловдив
Когато ходихме на консултация при Згурова,малката ядеше по 130 мл, 6 пъти.Тя ни каза,ако е възможно да увеличим количеството поне на 140.Аз започнах да й правя 150 и си го изяждаше.....Оф незнам,сигурно е нормално,но нали за това са майките,да се притесняват.
И аз се разписах в албумчето Simple Smile
Горгона,аз правя по 200,пък тя колкото изяде.

Хубо де, сега по колко пъти яде - по 5 ли?140-150 макс за тази възраст на 5 кратно хранене.Аз ако правя по 200  две кутии мляко
ще ми отиват, но ти си знаеш де.

# 145
  • Пловдив
А по принцип кога е нормално бебетата да минат на 4-часов режим?И как изобщо може да стане,ако реват от глад даже преди 3-тия час?

Зависи от детето, Борис сам си показа преди месец, че му идва в повече храната на 3 часа и точно за 2 дни си привикна на 4 часов режим.

# 146
Да,в момента яде по 5 пъти.Явно аз пак не съм разбрала нещо....... newsm78

# 147
Хайде и аз да се отчета днес бяхме на консултация. Отнесохме втория пентаксим и сега съм пак на тръни, че предния път Крис три дена беше крив и ревлив  Sad  Вече сме около  6500кг, не можахме да го измерим много точно щото той и за секунда не спря да рита и да се мята на кантара  Laughing Доки го изкара супер активен, ама той наистина е такава панта от сега, че немога да си представя какво ще стане като почне да ходи  #Crazy Та качили сме около 800 гр., което на мен ми се струва малко, но доки твърди, че при толкова активно бебе и на кърма даже добре си наддавал  newsm78 Иначе на дължина сме с 4 см. отгоре  Simple Smile
За храненето и ние се кривим тук там от скоро, то това да отказва цица не е било  Shocked Май ми обявява кърмаческа стачка  Crossing Arms Бях се много притеснила, но явно не сме само ние. Горги, Виолетка, вие поне знаете по колко хапват, апък аз не  Wink

Миленка, много жал ми става, че сте на инджекции, нямаше ли начин да се разминете? Но, не се шашкай, ще го израсте детето. Дано бързо да се оправи Колето миличкия  Praynig

mia71 , аз също бях при Дженерали, но нашата банка наскоро развали договора с тях, щото бяха много некоректни. На мен специално трябваше да ми възстановят 200лв. за зъбките, но ме клъцнаха със 170 лв гадовете, щото договора ни бил развален няколко месеца по-рано от края на осигурителната година  #2gunfire Иначе имахме възможност  да осигуряваме и децата. Поне рраждането ми поеха, но това зависи от осигурителния пакет, за който е сключен договора. Сега сме при Общинска здравноосигурителна каса АД, но те май имат офис само в София. Още нямям впечатление от тях.

Честито бебче  на Sunny Sky, да и е жива и здрава и много да папка и слушка   bouquet

В събота мисля да мръднем до Хипо в Мола, да купя активна гимнастика , нао се чудя каква? Дайте съвет плиийс Hug

# 148
  • Бургас
Хайде момичета, да ни е честито и другото форумско бебе! Боряна-3,200кг. 49 см.   

# 149
 newsm51 Честито и на другата мама бързо възтановяване и много да я радва малката Боряна bigdance2

Общи условия

Активация на акаунт