Отговори
# 420
  • Не от София.
Кастрацията не единствения начин кучето да няма потомство.
Нали не ми говориш за хапчета?!Ако да-поразрови се за повече информация относно "положителния" им ефект.
Или пък да го дебна и да пощръклявам при всяко разгонване?
За себе си съм убедена,че само кастрацията решава безпроблемно неудобството да имаш неродословно животинче.

# 421
Не говоря за хапчета и инжекции.Моята кучка също е кастрирана.Имала съм и некастрирана и не съм я изпускала нито веднъж.Мисълта ми беше,че ако стопанинът е съвестен,няма да допусне кучето му да даде поколение,а ако не е - нищо няма да помогне.

# 422
Не говоря за хапчета и инжекции.Моята кучка също е кастрирана.Имала съм и некастрирана и не съм я изпускала нито веднъж.Мисълта ми беше,че ако стопанинът е съвестен,няма да допусне кучето му да даде поколение,а ако не е - нищо няма да помогне.
Права си РИнуша,но при женските кучета е по-лесно да се случи фал....Не малко хора са мислели ,че могат да опазят животното и не са успели.....И аз съм привърженик на кастрацията.Нищо,че някои казват :"Аз осакатени животни не гледам". Tired

# 423
  • Не от София.
Мисълта ми беше,че ако стопанинът е съвестен,няма да допусне кучето му да даде поколение,а ако не е - нищо няма да помогне.
Именно,де.Тя,кастрацията от кой се прави,мислиш?Ми от съвестните!На мен ми е изморително да дебна мъжкаря непрекъснато дали и кога ще се качи.Пък и е адски неудобно и натоварващо да се грижиш за две разнополови кучета.Е,поне беше,защото проблема вече е решен.

# 424
  • Не от София.
Нищо,че някои казват :"Аз осакатени животни не гледам". Tired
Пък тая глупост като я чуя,освен да се смея на хорското невежество,друго не ми остава. ooooh!

# 425
Аз съм за кастрацията,но на моите кучета и то защото съм вече съм егоист,не ми се разправя с разгонени девойки.Но съм съгласна с хората,които не искат да кастрират кучето си - това не ги прави безотговорни.Безотговорни са хората оставили кучето си да роди случайно,дори не  тези чиято кучка е забременяла случайно-и там има оправия.А тези,които множат съзнателно въобще няма да коментирам

# 426
Аз имам мъжко куче и съм против кастрацията..като си пазиш кучето..няма да има проблем..   Wink

# 427
  • София
  Никога не съм търсила порода, 16 години ни радва една разкошна улична превъзходна  Джесика.Почина преди година и половина  Cry. Сега се радваме само на другото куче, което ни остана Били! Той ни е подарък.Оставиха ни го за гледане за една седмица и вече 8-ма година си го гледаме. Joy

# 428
  • Ænima/Albuquerque
Китана,май френд,здравей!

Държа да споделя нещо с теб,но по никакъв начин не искам да изравям томахавката на мира!!!

Четях си новините днес и попаднах на обикновена статия за чипиране на кучетата в Англия,та чета аз и изведнъж ми се наби следното изречение :
"По силата на закона за опасните кучета от 1991 г. четири породи, вкл. питбул, са забранени за отглеждане на Острова, припомня в. "Индипендънт".
Веднага се сетих за теб! (Не с лошо разбира се!  bouquet).
Викам си,я да потърся кои са другите породи,че ми стана любопитно.
Изрових тази статия ,обърни внимание на "The effect of the Act" и изброените там породи!
А ако цъкнеш на някой от линковете на породите и после отидеш на "Legal status","Law" и т.н.,ще видиш,че в не малко страни са забранени.

Специално питбула (за които беше голям спор) е забранен в 12 държави само в Европа,общо 19 по света!
А Дого (че и той стана тема на разговор) е забранен в 9 държави!

П.П. Естествено,при определени условия и решение на съда,може да се отглеждат някои от тези породи,не е като да те хванат и да те тикнат в затвора,защото си извършил нещо ужасно!

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 14:24 от Sarcasm

# 429
Здрасти и на теб. Simple Smile
За породите,държавите са решили да посекат главата на петела,вместо да направят усилието да го гонят из двора и да го затворят в кокошарника.
Питбула е забранен в някои щати в Америка,защото там ситуацията с боевете е станала вече неконтролируема.
Пак ти казвам-опасни породи няма.Има само породи кучета,от които опасни хора могат да се възползват по опасни начини.

# 430
  • Ænima/Albuquerque
А тоя път нищо не съм казала!
Само съм пуснала линкове.
Чувала съм,че когато фактите говорят и Боговете мълчат!
Друг е въпроса,че в България законите (за всичко) са на първобитно ниво!
Кога ли ще стигнем Англия например,с контрола на внос/влизане/излизане на животни в страната...та ние сме 19 години назад само спрямо,този закон които постнах по-горе!
  bouquet  bouquet  bouquet

П.П. Честит нов аватар!Много е готик Wink

# 431
А,мерси за аватара. Simple Smile

Фактите са,че кучетата са забранени.Друг е въпроса,че моето тълкование на отговора на въпроса "защо" и твоето тълкование на същия въпрос се различават. Wink

# 432
  • Ænima/Albuquerque
Аха,така е!
Да ти припомня обаче,че когато казах "потенциално опасни",аз самата не съм подозирала,че всъщност са категоризирани в много държави-направо като "опасни",демек,направо бях мека! Laughing

Общо взето,мненията ни си остават различни,но на места се припокриват,а на други се разминават.   bouquet

# 433
Как не разбрахте,че говорите за едно и също.Кучетата от тези породи не са опасни сами по себе си,това че някъде са забранени може само да означава,че на управниците там им е писнало да се занимават с хора,които превръщат тези кучета в опасни и са решили проблема кардинално.  bouquet
Но пък вижте колко стафове се продават съвсе спокойно
http://www.freeads.co.uk/uk/pets/dogs/staffordshire_bull_terrier … _terrier_for_sale

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 16:59 от Rinusha

# 434
Можете ли да преброите колко са кучетата? Mr. Green
http://www.youtube.com/watch?v=BctB-_jyreY

Според мен на този клип тормозени са четирикраките. Laughing
А това показва много добре наистина каква е природата на тези кучета :
http://www.youtube.com/watch?v=YFfK1Zla1b8
Аз бих казала,че на пилето му е пораснала кост в главата. hahaha

Общи условия

Активация на акаунт