Отговори
# 135
Дон,мисля си(всъщност иска ми се да мисля),че само провокираш.Просто не мога да повярвам,че има зрял човек,който смята,че едно куче се обучава с бой.Ако темата ти е наистина интересна и решиш да участваш адекватно в нея...моля прочети първите постове(да кажем първите 3 страници) и.....участвай адекватно в нея.

# 136
Китана,дай още клипчета на добре обучени кучета,на твоето например.Хубаво е да се вижда как цялата тази теория работи на практика  newsm10

# 137
Ооо..на нас ни е малко рано.Ще стане като приказката за нероден Петко. Laughing Но имам амбициите да работя с кучето си ,и то здраво.
Не знам дали дадох това клипче.Невероятно куче,с невероятен човек!
http://www.youtube.com/watch?v=4lzHGhaXY-o
Обучавано само с мотивация.Погледнете с какво желание работи!

Ето и едно друго,компилация от най-добрите атаки на кучета.Но...има малък проблем.Явно видеото е нарочно адресирано до някой,аз подозирам-към цяло едно съсловие,и ще ви помоля да игнорирате разни кадри.Куче,обучавано в агресия е като бомба със закъснител!С една дума-проблем.Ако бях намерила друго клипче с такива компилации,щях да дам него.Има и кадри от полицейски акции.Има и такива на кучета,които са явно агресивни.Моля игнорирайте ги!
Забележете от колко далече скача малиноата и с каква скорост.Понеже е много леко куче,не може да използва само тежестта на тялото,за да повали фигуранта,затова използва скоростта.Има разлика с атаката на немската овчарка.Тя е по-тежка и по-тромава(поне така изглежда в сравнение с малиноата.
http://www.youtube.com/watch?v=ED8s6a49g54
И да повторя нещо,което ще повтарям винаги,когато пускам клипче с малиноа:
Това не е куче за всеки!Даже е куче за мнооого малко хора.Професионалисти.Ако си вземете малиноа,а нямате амбициите и умението да я обучавате....ще имате проблеми от всякакъв род!

# 138
Колко от вашите кучета си дават храната да им я вадите от устата докато ядат -

Моето например... без да сме го тествали или провокирали...

Сигурна съм обаче в едно - чрез приспиването на това куче, са му спестили кошмара да попадне на стопанин като теб...

# 139
Me_and_baby ,не се хващай на провокацията.А и на човек,калцирал до такава степен подобни незрели и глупави разсъждения,няма какво да му се обяснява.Как да го накараш да разбере,че боя е безполезен и неефективен?Човека явно е неспособен да се справи с кучето  по друг начин и е безсилен пред собствената си глупост.

# 140
Моите и двете ми позволяват да им взимам храната, но те не знаят какво е глад.
Макар, че в момента сме на вилата и току що забраних изяждането на масата. Имам и снимка на събитието, но не мога да я прехвърля сега.
Китана, относно моя разбойник - започнах по метода, които ми препоръча, май има ефект, но да не избързвам с хвалбите.

# 141
Недей да избързваш с радването Simple Smile ,продължавайте в същия дух.
А храна от масата -в никакъв случай!Вие се храните първо,после кучетата.

Да повторя: за куче,което (от малко) проявява агресия по време на хранене(т.е. не позволява да му се доближиш дори до купичката с храна),следното упражнение,което трябва да остане доживот:
Карате кучето да сяда(трябва задължително да го учите на тази команда),сипвате храната в паничката,(кучето продължава да седи),слагате я на пода(или на поставката,ако имате такава) и чак тогава позволявате на кучето да яде.Може да използвате "Хайде" или "Яж" или ... каквото изберете.

# 142
Ние направо масата ядем, не храна от масата.  Joy

# 143
Дон,мисля си(всъщност иска ми се да мисля),че само провокираш. Просто не мога да повярвам,че има зрял човек,който смята,че едно куче се обучава с бой.Ако темата ти е наистина интересна и решиш да участваш адекватно в нея...моля прочети първите постове(да кажем първите 3 страници) и.....участвай адекватно в нея.

А аз не мога да повярвам че има зрели хора (които при това се водят спасители на животни) които най-хладнокръвно убиха кучето защото ръмжало докато му вземат пържолата от устата. Това как ще го коментираш Китана
На мен това ми беше основното възмущение и затова пуснах пост в темата... Как е възможно такова зверство, да убиеш куче най-хладнокръвно защото ръмжи докато му вземаш пържолата от устата. Това го дадоха по Анимъл планет и аз не можах да повярвам на очите си... Според теб това оправдано ли е. така ли се постъпва с такива кучета. всеки ли трябва да си убие кучето когато му ръмжи докато му вземаш пържолата от устата...
А колкото до боя - изобщо не провокирам - примера който дадох е напълно реален и истински. След два дни бой и глад, ръмжащото и злобно куче което се опита да ухапе баща ми на село, стана по-кротко и от овчица и го гледаше в очите без да смее да диша камо ли да ръмжи... Не лаеше и не ръмжеше повече никого от семейството и всеки можеше да го гали без опасност. Аз не си измислям, аз ти казвам реален случай от село... А това дали ти приемаш боя или не като възпитателно средство вече е съвсем отделно. Аз не възхвалявам боя като възпитателно средство просто казвам че в този конкретен случай боя е изиграл своето твърде благоприятно въздействие върху злобното куче...

# 144
Ооо..на нас ни е малко рано.Ще стане като приказката за нероден Петко. Laughing Но имам амбициите да работя с кучето си ,и то здраво.

Бях останала с впечатление ,че имаш куче. EmbarassedУспех за в бъдеще тогава.Какво куче ще си взимаш?
П.п.Супер клипчета Simple Smile

# 145
Дон,мисля си(всъщност иска ми се да мисля),че само провокираш. Просто не мога да повярвам,че има зрял човек,който смята,че едно куче се обучава с бой.Ако темата ти е наистина интересна и решиш да участваш адекватно в нея...моля прочети първите постове(да кажем първите 3 страници) и.....участвай адекватно в нея.

А аз не мога да повярвам че има зрели хора (които при това се водят спасители на животни) които най-хладнокръвно убиха кучето защото ръмжало докато му вземат пържолата от устата. Това как ще го коментираш Китана
На мен това ми беше основното възмущение и затова пуснах пост в темата... Как е възможно такова зверство, да убиеш куче най-хладнокръвно защото ръмжи докато му вземаш пържолата от устата. Това го дадоха по Анимъл планет и аз не можах да повярвам на очите си... Според теб това оправдано ли е. така ли се постъпва с такива кучета. всеки ли трябва да си убие кучето когато му ръмжи докато му вземаш пържолата от устата...
А колкото до боя - изобщо не провокирам - примера който дадох е напълно реален и истински. След два дни бой и глад, ръмжащото и злобно куче което се опита да ухапе баща ми на село, стана по-кротко и от овчица и го гледаше в очите без да смее да диша камо ли да ръмжи... Не лаеше и не ръмжеше повече никого от семейството и всеки можеше да го гали без опасност. Аз не си измислям, аз ти казвам реален случай от село... А това дали ти приемаш боя или не като възпитателно средство вече е съвсем отделно. Аз не възхвалявам боя като възпитателно средство просто казвам че в този конкретен случай боя е изиграл своето твърде благоприятно въздействие върху злобното куче...
Да смачкаш едно куче от бой ...до какви резултати ще доведе?Кучето не те уважава,няма доверие в теб,кучето просто не иска да бъде бито.За него ти си просто нещото,което го малтретира.Хората като теб използват боя като възпитателно средство,защото са невежи ,нямат умението и волята да изградят връзка.С една дума-слабост и неумение.Не знаят и какво значи да общуваш с кучето си.Никога няма да узнаеш какво значи това и колко е хубаво.
Въпросното ви куче ръжми и хапе,не защото е лошо,а защото вие сте неспособни!

Да коментирам въпросното предаване нямам амбицията.Става въпрос за приют,не за стопанина на кучето.

Бях останала с впечатление ,че имаш куче. EmbarassedУспех за в бъдеще тогава.Какво куче ще си взимаш?
П.п.Супер клипчета Simple Smile
Малко суеверна съм и доста често избягвам да говоря за това,но ще кажа само:моля се всичко да е наред и да можем да го вземем.Подготвяме се по всякакви начини от доста отдавна вече и....Ще ми повярваш ли,че от месеци поне 5 нощи в седмицата сънувам кучета,команди и родословия. Laughing
Ще се похваля веднага,щом палето дойде вкъщи.

# 146
  • sofia
Явно мненията ни за това, което търсим в кучето доста се различават. Не ми допада идеята, на кучето да се гледа единствено, като на обект за дресура. Клипчетата, особено втората серия не ми допаднаха. Харесвам идеята, кучето да е приятел, който ни позволява да сме част от живота му. Затова харесвам дакелите-те са умни и с горд нрав.

# 147
Явно мненията ни за това, което търсим в кучето доста се различават. Не ми допада идеята, на кучето да се гледа единствено, като на обект за дресура. Клипчетата, особено втората серия не ми допаднаха. Харесвам идеята, кучето да е приятел, който ни позволява да сме част от живота му. Затова харесвам дакелите-те са умни и с горд нрав.
За мен нещата са очевидни,но явно за други не са.
Малиноата,както и всяко друго куче от служебните породи ,ще е щастливо само ако бъде занимавано.Те имат нужда  от задачи.Затова са селектирани.
Дакела ...си е домашно куче и няма нужда (а и не е способен ) от такива задачи.
Факта,че кучето изпълнява с такова желание задачите си  означава освен всичко друго и любов към стопанина.То просто желае да го зарадва,просто казано.Което какво означава?Че има доверие в своя човек,и че го обича.А това как се постига?Със сигурност не и с тормоз.

# 148
За мен нещата са очевидни,но явно за други не са.
Малиноата,както и всяко друго куче от служебните породи ,ще е щастливо само ако бъде занимавано.Те имат нужда  от задачи.Затова са селектирани.

Особено малиноа.Аз до сега съм гледала предимно немски овчарки,и те са ужким служебни,но като цяло много рядко се среща овчарка,която да работи с такова желание,и това не е само до обучение.Не бих си взела малинка,твърде много задачи изискват - не мога да му осигуря толкова Laughing
Между впрочим,скоро се сдобих с овчарка на около годинка.Това куче какъв потенциал има - чак ме плаши.На нищо не е учена,а се разбираме от половин дума.Сега ще трябва да се захващам с нея,иначе би било грехота.

# 149
  • sofia
Хи-хи, дакела е ловна порода, впрочем, ма карай!

Общи условия

Активация на акаунт