Отговори
# 270
Това,което аз знам е,че внасяйки куче от вън,трябва да има така нареченото експортно педигри,с което се записваш в тукашния клуб,съответно той одобрява връзката и издава родословията.А ако няма клуб се регистрира в брфк и съответно от там се издават родословия.Просто исках да разбера,до колко съм в час.Ако кучето ти е с родословие,внесено е от вън,но няма експортно родословие,не можеш да го реистрираш у нас и все едно няма родословие.По-точно,става много трудно издаването на родословие на поколението.Иначе няма проблем да ходи по изложби,но таксата беше по-висока,като за куче дошло на изложба от чужбина.Ако имаш друго инфо,сподели Simple Smile

Последна редакция: чт, 18 фев 2010, 11:57 от Rinusha

# 271
Ето малко от правилника за развъждане на Международната федерация по кинология,на която нашата БРФК е член:

Като правило,собственика на кучката по време на чифтосването се счита за развъдчик на кучилото.
Правото да използва кучката или мъжкия за разплод може да бъде предадено на трета страна чрез договор.Задължително е този трансфер на правото чрез договор да се състои преди чифтосването на двете кучета.

(...)   
   Кученца от две чистопородни кучета от една и съща порода,които притежават разпознати от FCI родословия без всякакви възражения от страна на националната киноложка организация се считат да бъдат родословни кученца и следователно се признават за родословни от FCI.

TRANSFER OF BREEDING RIGHTS – LEASE AGREEMENT
14.As a rule, the owner of the bitch at the time of the mating is considered to be the breeder of the litter.  
The right to use the bitch or the stud dog for breeding may be transferred to a third party by contract.
It is compulsory that such a transfer of breeding rights/leasing agreement be executed in writing before the breeding takes place.
BASICS
15.Puppies from two pure-bred dogs of the same breed holding FCI recognised pedigrees without any objection or restriction on them from the national canine organisation are considered to be pedigree puppies and are therefore entitled to be issued FCI recognised pedigrees.
As a rule, puppies are to be sold and transferred to a private individual in whose name the export pedigree must be issued.

http://www.fci.be/uploaded_files/Breeding_EN.doc

Някой да ми помогне с точния превод на това изречение:
As a rule, puppies are to be sold and transferred to a private individual in whose name the export pedigree must be issued.

Правилник за развъждане на БРФК:

Международният правилник за развъждане на FCI и правилникът за развъждане на
(ПР) на БРФК са задължителни за всички клубове на породни кучета, обединени в
БРФК.
Правилникът за развъждане важи непосредствено за всички Клубове за развъждане на
породни кучета , обединени в БРФК.

II. Право на развъждане
За развъдчик се счита наемателят на кучката към момента на покриването.
. За развъждане се допускат само здрави кучета със стабилна психика, записани в
родословна!» книга, призната от БРФК.

При сдружения на развъдчици извън границата на страната, членка на FCI, условията
за записване и контрол на кучилото се определят от киноложката федерация на
страната, на чиято територия е кучилото.

Родословието трябва ясно да е маркирано с
емблемата на БРФК (и FCI при пълноправно членство в нея).

Смяна на собственост върху кучето се потвърждава в
родословието с име и адрес, място, дата и подпис на продавача.

http://www.brfk.org/download/Pravilnik_Za_Razvajdane_Na_BRFK.pdf

Бях ги позабравила тея неща.Ще хвана да синтезирам това,което е полезно да се знае от един купувач на родословно куче и ще го постна тук.Само да имам време.

А какво се прави при липсата на клуб за породата при желание за потомство...не мога да кажа,но със сигурност е маалко по-трудоемко. Grinning

# 272
Ето какво открих за родословията.Мисля,че доста добре е систематизирано,няма да го качвам тук,който го интересува - да чете Simple Smile
http://labrador-bg.com/pedigree.htm

# 273
Страхотна тема!
В събота осиновихме куче от RSPCA, тя е микс между лабрадор и мастиф. На 3 месеца е и съм много доволна от нея - учи бързо и с желание. Ние се спряхме на подхода с игра и стимули и за ден и половина успяхме да спрем цапането в къщи. За сега вече 4ти ден не е правила бели и макар че съм наясно, че може да има още инцидентивечезнам,че тя е схваналаосновното. Предишнотони куче беше боксер и живееше в апартамент - никога не е правилабели и макар че не съм я обучавала особено много беше прекрасно куче.
С тази девойка имам по-големиамбиции, защото тя ще стане поне 60кг. и ако не е обучена ще е проблем. За сега имам проблем с командата тук и с воденето на каишка.
Не е свикнала ис двете,но ще се научи. Вечеусвои"седни" и днес дори и пред непознати хора - 6 на брой- седна и не мръдна докато не и казах.ако имате съвети за ходене "в крак" ще се радвам да ги споделите.

# 274
Обожавам кучета Heart Eyes Последното ми куче беше бостън териер. За съжаление го откраднаха Cry
Сега искам отново да си взема някоя малка порода- чи-хуа-хуа, много се надявах мъжът ми да се съгласи, но е непреклонен. Така че ще чакам до догодина, когато ще се преместим в къща. Нея ще я населя с всякакви добитъци. 2-3 кучета, папагал... Засега само чета темите в Хоби и се радвам на красавците на момичетата. Като дете съм по отношение на домашните любимци.

# 275
Страхотна тема!
В събота осиновихме куче от RSPCA, тя е микс между лабрадор и мастиф. На 3 месеца е и съм много доволна от нея - учи бързо и с желание. Ние се спряхме на подхода с игра и стимули и за ден и половина успяхме да спрем цапането в къщи. За сега вече 4ти ден не е правила бели и макар че съм наясно, че може да има още инцидентивечезнам,че тя е схваналаосновното. Предишнотони куче беше боксер и живееше в апартамент - никога не е правилабели и макар че не съм я обучавала особено много беше прекрасно куче.
С тази девойка имам по-големиамбиции, защото тя ще стане поне 60кг. и ако не е обучена ще е проблем. За сега имам проблем с командата тук и с воденето на каишка.
Не е свикнала ис двете,но ще се научи. Вечеусвои"седни" и днес дори и пред непознати хора - 6 на брой- седна и не мръдна докато не и казах.ако имате съвети за ходене "в крак" ще се радвам да ги споделите.
На "Редом" аз съм учила само едно куче,така че не смея да дам съвет.ТОва,което знам като правило е,че е грешка повода да бъде опъван постоянно.

Обожавам кучета Heart Eyes Последното ми куче беше бостън териер. За съжаление го откраднаха Cry
Сега искам отново да си взема някоя малка порода- чи-хуа-хуа, много се надявах мъжът ми да се съгласи, но е непреклонен. Така че ще чакам до догодина, когато ще се преместим в къща. Нея ще я населя с всякакви добитъци. 2-3 кучета, папагал... Засега само чета темите в Хоби и се радвам на красавците на момичетата. Като дете съм по отношение на домашните любимци.
Като се спомене за чихуахуа и се сещам за клипчетата в youtube. Laughing

# 276
да взема и аз да се включа тук...че моето момиче, уж много добро, но навън ми създава ядове все още...
Голдън ритрийвър, на година и 6 месеца. Душата си дава за котешките манджи под балконите и ....кхм кхм.... тортички, човешки ... гадост.
отчитам си собствените грешки де, да не мислите, че обвинявам нея само.
Ще ви чета, може и да получа просветление как да се преборя с нея  Laughing

# 277
  • sofia
Здравейте! Искам да помоля за съвет. Моето бебче расте и вече се опитва да осъществи контакт с по- голямото ни бебче. Радва се на дакела, когато го погледне, личицето му грейва и му тегли такива усмивки, каквито и за нас няма. Обаче виждам, някакво напрежение в Марто. Даже вчера, когато дойде да подуши Петко, видях, че долната му челюст трепери. Това е сигурен признак за нещо лошо. Прави го, когато е ядосан и ще захапва...Много съм разтревожена. Обичам си кученцето...Някой от вас имал ли е подобни премеждия? Как сте се справили? Трябва ли да се безпокоя?

# 278
Според мен може да е някаква ревност. Сякаш друго любимо същество му завладява територията. С времето ще свикне, спокойно. Hug

# 279
Ние(считайте и три годишното хлапе Simple Smile ) ,се връщаме от изложбата в зала Локомотив.
Чувствах се като дете в сладкарница.Лошото беше освен,че детенце нямаше търпение(което е напълно нормално),и че отидохме  с взета назаем сапунерка,която беше само с една маалка,тънка идея по-добра от телефона ми . Confused
Имаше какво да се види.Ротвайлерите се представиха много добре.Басетите бяха много интересни.Чихуахуа,самоеди,хъскита,маламути,йоркшири,кане корсо,питбули,немски овчарки,китайско голо качулато куче,булдог,нюфаундленди,САО,лабрадори,добермани.Не успяхме да снимаме много,не успяхме да останем и до края.Но съм много доволна,че отидохме.На следващата ,живот и здраве,също ще сме там.

На всеки ъгъл седеше куче,което минаваше през процедурата на сресването.Беше тясно,въпреки малкото ,които бяха дошли просто да гледат .Постоянно се разминаваш с някое куче. Grinning И всичко е минало през грууминг,козината му лъщи,някои-с прически.Детето е зарадвало съдията(май Небойша Савич) с младото си присъствие Laughing ,поразроши козинката на някое и друго песче и като видя женския доберман почна да вика ,че има мляко. hahaha Но през повечето време беше тиха и гледаше с интерес многобройните четириноги.

Ето малко снимки:
и линк към албума : http://myspell.snimka.bg/animals/kinolojki-izlojbi.476217.17505559

Последна редакция: нд, 21 фев 2010, 13:43 от Китана

# 280
Здравейте! Искам да помоля за съвет. Моето бебче расте и вече се опитва да осъществи контакт с по- голямото ни бебче. Радва се на дакела, когато го погледне, личицето му грейва и му тегли такива усмивки, каквито и за нас няма. Обаче виждам, някакво напрежение в Марто. Даже вчера, когато дойде да подуши Петко, видях, че долната му челюст трепери. Това е сигурен признак за нещо лошо. Прави го, когато е ядосан и ще захапва...Много съм разтревожена. Обичам си кученцето...Някой от вас имал ли е подобни премеждия? Как сте се справили? Трябва ли да се безпокоя?
Дакелите са кучета с характер и много от стопаните им ги харесват точно за това.Не оставяйте детето само с кучето,бъдете особено внимателни,когато кучето яде или играе с  любима играчка-предполагам няма да е съгласно да я сподели.И когато му дойде времето,най-добре възможно най -скоро обяснете внимателно на детецето да не закача кучето.Успех

# 281
Утре идва и нашият мъник, нямам търпение Blush
Искам да попитам, понеже имам малки деца, ми се иска да мия пода с някакъв по-силен препарат. Доместос/белина дали е подходящо Thinking

# 282
  • София
Чела съм, че белината може да накара кученцата да пишкат там още повече. Като препарат мога да препоръчам универсалния МистърПропър, много добре почистваше, когато имахме малко кученце.

# 283
По принцип ползвам Фрош, който е био уж. Но искам нещо сигурно антибактериално.

# 284
Доместос/белина дали е подходящо Thinking

Много са подходящи, ако държиш да имаш деца с алергии, дихателни проблеми и нисък имунитет.  Laughing
За мен досега с животни и мръсотията, която ги съпровожда, е в пъти по-полезен за здравето на децата, отколкото отглеждането им в стерилна обстановка.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт