Баба Марта бързала на Августинчето мартеничка вързала!

• 32 897
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Сега продължението.
Моята рождена дата е 30.01.1974г.
За следващия колаж ще пратя снимка на Адито.Но честно казано не зная къде newsm78
Лек ден. Hug

# 91
Иренка, на спешен да го видят е моето мнение...Дано се оправи бързо, но не давай Панадол или нищо друго след Хексалгина...Той е много силен.  Praynig Praynig Praynig

# 92
  • Варна
Здравейте мами!

Галина 74 с теб сме наборки

Да кажа и аз за гърнето. Когато иска да върши голяма работа си носи гърнето и аз я слагам и в повечето случаи се получава, а за пишото я уцелвам само след сън но смятам да не насилвам нещата а постепенно.

# 93
Иренка аз в такива случаи действам така (по съвет на хомеопата) :

- Бебе не трябва да се затопля за сваляне на температура, поради риск от гърч. (имам опит със Стефи)  Peace
- Увиване на ръцете и крачетата с мокри кърпи по диагонал ( лява ръка, десен крак и обратно).
- Беладона 15сн 5 гранули за да предпази от гърч.

Така най-бързо съм сваляла температура и на двете девойки. Свалям я до 37.5 - 38 и започвам Нурофен през 4 часа, тъй като Ибупрофена действа и противовъзпалително. Това естествено го правя след консултация със специалист.  Peace

Бързо оздравяване  Hug

# 94
Иренка,веднага слагаш свещички против температурата през три часа,и го събличаш само по боди,никакво обличане докато не свали температурата.
За повръщането свещички Вомакур и задължително диета!

Последно Петър вдигна 41.3 градуса и имам опит с високата температура.

Увиването с чаршаф със студена вода също дава резултати,но задължително пазиш областта около сърцето и внимаваш да не се смъкне прекалено много температурата!

# 95
Иренка, след всички съвети, които са ти дали нямам какво да добавя. Надявам се, че сте успели да свалите температурата. Пиши как е Макси.
Веси, Танче, Стели, благодаря за отговорите. На дерматолог задължително ще го заведем, но ще е пролетта, защото трябва да ходим до Ст.Загора, а в това време не ми се рискува. Междувременно Ивайло е доста по-добре след като започнах отново да го мажа всеки ден със Стелатопията. Лишеите почти изчезнаха, явно трябва да го мажа всеки ден.
Пинки,  и аз си има новородено кърмаче, споко, не си сама  Wink. Суче когато му дойде на акъла, дори и само да провери да не би циците да са избягали. А има и дни, в които не яде нищо друго.
На гърне си ходи още от миналата пролет. Зимата няма много желание да сяда, явно му е студено, но голямата работа я върши основно там. В последно време взе да си казва сам "аку" и си носи гърнето. Предполагам пролетта или лятото ще е готов за махане на дневния памперс, за сега не се притеснявам и не го насилвам.

# 96
  • Все на втория етаж
Одеве я свалих до 36, 6 и сега пак е 38, 8
Кисел, не е ял, дадох само 50 мл. мляко и бисквитка отделно, че ме е страх от повръщане. Дадох ми е Натриев цитрат за повръщането. Чакам мъжа ми да се примере да ходи за Вомитусхил , глюкоза и разни други лекарства. Подготвям се за тежка нощ. Sad

# 97
Иренка, какво мляко му даваш?
Има лечебна хумана която е против повръщане.Бисквити само обикновени.и обикновени солети.По-много малко водичка на15 мин. по 1 лъжичка и 1 лъжичка глюкоза.Повръща ли още?

# 98
  • София
Иренка, дано Макси бързо свали Т окончателно Praynig

Мартин си ака на гърнето, но само ако видя, че се напъва и го сложа. Все още не си казва, много рядко се е случвало случайно да пика в него Peace

# 99
Иренка, а ходихте ли на лекар и какво казаха?  Praynig

За гърнето, Симеон си ходи там за голямата работа и си казва, но за малката все още не....казва Пи и върши като го сложа, но да си каже предварително-не. Но на пролет свалям всичко и това ще е-усещам, че ще е готов.

# 100
  • Все на втория етаж
Сега се прибрахме от лекар. Мъжа ми се прибра, облякох децата и го юрнах.
Вирус е, зачервено му е гърлото, изписаха му Сумамед, на 24 часа по 5 мл. 5 дни. Преди малко му дадох първата доза. Той просто не свали темп. изобщо. Само веднъж до 36, 6 и оттогавам 38, 8 / 39 градуса нон- стоп. Разтревожих се много. Дадох Натриев цитрат, взех и вомитусхил за повръщането и Слава Богу не е повръщал повече. Сега очаквам да посвали темп. и да заспи, че още е буден.

Иренка, какво мляко му даваш?
Има лечебна хумана която е против повръщане.Бисквити само обикновени.и обикновени солети.По-много малко водичка на15 мин. по 1 лъжичка и 1 лъжичка глюкоза.Повръща ли още?

Лечебната хумана не иска и да я помирише. Давам си му адаптираното  което си пие по принцип. Солети не яде, бискити само обикновени на Житен Дар, но той и от тях изяде само една. Не е повръщал от 1 часа наобяд, а дотогава повръща 3 пъти. Но той не е ял, от тогава до сега само два пъти адапте по 60 мл.

# 101
Макси бързо да се оправя, горкото  Praynig Praynig

Пинки, пиши ме в отбора  Tired кърмим се и още как, бащата само мрънка да го спирам, ама и ние сме трудни с яденето..та засега ще поизчакам, мисля най-късно напролет да спираме, само не знам как ще стане това чудо!

Ние засега сме уж добре, кашля рядко (само като спи). Каката все още е вкъщи - не минава лесно тоз бронхит  Tired Днес излизахме навън да се пързаляме с шейната и сега ме боли гърло (то няма на кой Ади да се метне такъв кекав  ooooh!)

Добре дошла на мама Галина   Hug

ЛЕКА НОЩ, аз нещо взех да ставам нощна птица  Rolling Eyes

# 102
Дони, Честит Рожден Ден, мила! Желая ти много здраве, щастие и късмет!

# 103
Добро утрооооо  Hug

МамаДонаааааа
, къде се скатаваш та не си метнала покривката и почерпката послучай този хубав ден...Аааа???? Честит Рожден Ден, Дони!!! Желоя ти преди всичко здраве, здраве и пак здраве...Бъди щастлива, бъди все така прекрасна, запази това заразяващо чувство за хумор и не спирай да се усмихваш, защото усмивката много ти отива. Желая ти един чуден празник и много изненади.  Hug  bouquet Hug

Бизу, радвам се, че са се закрепили дечковците. Ще отмине. Пази се и ти.

Ел, забравих да споделя, че смятам си взела правилното решение. За всичко ще му дойде времето, важното е вие да се чувствате спокойни в тези начинания. А покани ще има още...несъмнено.

Иренка, дано бързо ви разминат тези тревоги. Прегръщам ви.

Симеон днес празнува имен ден /той си има 2 и ние си ги тачим и двата  Joy...важното е празници да има/, та и на мен ми е едно празнично... Хайде отивам да се мятам да подготвя днес една хубава трапеза за здраве на детенцето ми.

Успешен и усмихнат ден ви желая.

# 104
Добро утро и от мен!
Честит рожден ден мамадона! Бъди жива и здрава, обичана и щастлива!  bouquet

По едно кафенце от мен!
Лек ден!
п.п честит имен ден на Симеон  Феб.

Общи условия

Активация на акаунт