Българска литература

• 76 017
  • 657
  •   1
Отговори
# 60
Няма да повтарям, само ще добавя Фани Попова-Мутафова, за любителите на исторически романи. Обожавах като дете романите й (не съм ги чела отдавна, не знам как биха ми се сторили сега). Но "Дъщерята на Калояна" и "Солунският чудотворец" направи ми бяха изпили ума, особено "Дъщерята на Калояна".

# 61
Оле, как можах да забравя "Дъщерята на Калояна" - любима моя книга дълги години... А иначе толкова бях очарована, че бях решила като порасна и си родя син да го кръстя Калоян  Wink

Блажка  bouquet

# 62
peperuda333, а аз пък бях влюбена в латинския император  Joy. Боже, как й завиждах на тази Мария, как исках да има едно лесно да се сменим, пък тя да си ходи при ... Радул ли беше? И изобщо, мислех си, че ако имам един ден дъщеря, ще се казва Мария.  Peace

# 63
  • някъде другаде
Харесвам Димитър Талев , Елин Пелин , Йордан Йовков , Чудомир и Антон Дончев.
Лирика - Вапцаров , Смирненски , Пеньо Пенев , Недялко Йорданов и Евтим Евтимов

# 64
  • Boston, MA
peperuda333, а аз пък бях влюбена в латинския император  Joy. Боже, как й завиждах на тази Мария, как исках да има едно лесно да се сменим, пък тя да си ходи при ... Радул ли беше? ...

Леле, и аз така! Малко ми се изравни в очите, като се разбра, че всъщност го е обичала (императора) през цялото време. Спомням си как, освободена от дълга, тя се хвърля върху него, защото вече мъртъв, бил неин. Любима поредица!

Да ви препоръчам да се запознаете, ако не сте, с любимата ни (с блажка) Кристин Димитрова. Харесвам Капка Касабова, Димитър Динев, Милена Фучеджиева. Алек Попов е ОК, Захари също, леки и приятни. На Българските хроники не може да им дойде реда, но придобивам ги и ги събирам.

# 65
Бубка, а аз това съвсем го бях забравила, че императорът умира! Вярно ли беше така? Брех, голяма любов ще да ми е бил, щом съм отказала да приема смъртта му, и съм го носела безсмъртен в сърцето си.  Laughing

# 66
Момичета, може би тук е удачно да питам. Предстои ми другата седмица в събота да купувам първата книга от "Записки по българските въстания", защото е част от поредицата "Златните книги на ХІХ век". Аз не купувам цялата поредица, а само тези книги, които нямам. Помня, че веднъж се опитвах да я чета и не ми се получи, но беше отдавна. Според вас заслужава ли си покупката. Направили са я в две части.

# 67
Всяка покупка на книга за мен си заслужава  Peace
"Записките" е една от книгите, които бих настоявала да имам в семейната библиотека. Засега я има мама и тя я стопанисва.
Мислила съм дори да я препрочитам сега след 10-15 години..Сигурно ще я видя по др.начин...Особено след като никой вече не ме кара и не е задължително.

# 68
  • София
Оле, как можах да забравя "Дъщерята на Калояна" - любима моя книга дълги години... А иначе толкова бях очарована, че бях решила като порасна и си родя син да го кръстя Калоян  Wink

Блажка  bouquet
И аз заради тази книга исках така да кръстя сина си Grinning

# 69
Дали споменахме Светослав Минков? Много ми допада неговият стил на писане. Чели ли сте "Алхимия на любовта"?:

http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=5&WorkID=22&Level=1

# 70
Звучи страхотно този Светослав Минков.

# 71
Ивайло Петров, Николай Хайтов, Димитър Талев - вече сте ги споменали  Peace
Не мога да изброя колко пъти съм препрочитала "Преди да се родя...", "Хайка за вълци", "Диви разкази", "Железният светилник"...

От съвременните автори харесвам Радослав Парушев, Момчил Николов и Богдан Русев  Simple Smile

# 72
Вчера си купих "Хайка за вълци" и "Иван Асен ІІ" общо за 3 лв.  Shocked от една любима сергия до "Заимов"...

# 73
  • Sofia
Вчера си купих "Хайка за вълци" и "Иван Асен ІІ" общо за 3 лв.  Shocked от една любима сергия до "Заимов"...
Моля те, издай тайната, коя е тази сергия?

# 74
noshtna_ptica,
Трамваите 20 и 22 спират на 2 или 3 места по продължение на парка Заимов. В близост до едната спирка е. Има "Фамилия" съвсем близо. Сергията е метална с покривче и завита с брезенти и наелони (според времето). Все една и съща лелка продава от години.

Общи условия

Активация на акаунт