ПЛЕВЕН - 128

• 26 816
  • 745
  •   1
Отговори
# 15
Ха-ха аз тамън и писах на Джина на лични за същия влог. Тая банка ще трябва нещо процент да ни дава за реклама. Peace
Дикси град ама от селски тип. Мен не ме бърка така или иначе. Grinning
Тесс мисля, че забраната за пушене вече трябва да е във сила. Аз лично съм ходила три пъти там и не съм имала такъв проблем с цигарен дим.

# 16
Ами аз бях на 26 Декември и не се виждаше нищо от пушек. Обаче забраната май влиза от Юни тази година, или Юли беше?

# 17
  • София
Номадка,извинявам се,наистина не знаех,че е град.
Значи за същото става въпрос.Така и не разбрах какво се прави в тая къща,но видях какъв дим излизаше,като от Кремиковци. Rolling Eyes
Диснито ми харесваше на мен само в делнични дни преди обяд,защото нямаше хора.Именно заради дима.Случвало ми се е да отидем,даже дали не бяхме Нади с тебе,и две мацки седяха на масата точно до залата за игра и си пушеха спокойно говорейки с лелята,дето пазеше децата.
Аз и тук не мога да намеря място,в което семейно да отидем на обяд почивните дни,или поне на сладкарница,и да не се пуши.Макар и да имам напредък.В събота бяхме в една пицария Дон Домат,доста голяма,имаше само три заети маси и не се усещаше дима.Макар и да пушеха.А най-найглото,което съм виждала е,в една сладкарница Неделя,на приземния етаж,буквално в мазето,е място за непушачи.Два на два,с три маси вътре.И е винаги празно.Обаче веднъж дойде една кака,запали,взе си на кафето чинийката от чашката и тръскаше там.Докато сервитьорката и сервираше .

# 18
  • Плевен
Джина, аз бих избрала този http://www.fibank.bg/bg/page/221/Свободен_депозит или подобен на друга банка ,защото може да се тегли по всяко време и при предсрочно погасяване се олихвяват, по Л% който си достигнала,а не по 0,1 % например,но пък довнасяш до шестия месец само (по-късно довнесените пари ги олихвяват с мин.%). И другото,което е,че с този имаш договор за 24 месеца, а ако направиш тримесечен на годишен лихвен % 9 примерно, на следващото тримесечие,може да е станал вече 6. Обикновено и да сменят лихвените проценти, изчакват да изакат периодите и при следващото подновяване ти сменят условията.
Ето ти подобен на Пиреос http://www.piraeusbank.bg/ecportal.asp?id=248721&lang=1&nt=98 &sid= ,но по-краткосрочен.

Тес,така е,но пък иначе трябва да си ги държи вкъщи.

# 19
нади, има и други варианти, освен банка или буркан. Пък и това, че аз не оценявам влоговете наистина нищо не значи, защото както казах аз и нищо не разбирам от банково дело  Wink Човек като мен може да има само лично мнение, пък било то и грешно. Ето, вие сте по-добре запознати с ползите, защото познавате по-добре влоговете. Simple Smile

# 20
Аз вместо да внасям пари на Калина, събирам ги до определена сума и купувам различни монети. Винаги мога да ги продам за същата цена, на която съм ги взела, а след някоя година и по-скъпо. Има колекционери нумизмати, които си умират за монети и съответно биха дали повече пари от тези, за които аз съм ги взела. )
Отделно каквото друго събере, и купувам нещо голямо за подарък за рожденният ден.
Убедила съм се, че няма никакъв смисъл да се държат пари повече от 1г, така или иначе инфлацията им е...ва мам..та. )

# 21
  • София
Етооо,който си няма пари за внасяне няма такива терзания Laughing.Аз детски за Мими взимах само една година в Плевен,според държавата ние сме богати явно,нищо че сме на една заплата.Здраве да е,то какво ли толкова видях от тая държава за децата ми,та това....сега трябва да се явявам на нов ТЕЛК с Бубка и сърцето ми се е свило.Не мога да разбера защо ме подлагат на такива изпитания и какви са тия ТЕЛКове за година или две,все едно нейната клапа след година ще изчезне...оф....оф,оф,оф.
Благодаря че ме изчетохте,оф!

# 22
Дикси, баш лелката имах предвид, младата и е снаха или дъщеря сякаш, направих си извод, че лелката е собственичка, защото много ги юрка всички и се държи командорски, освен това с нея преговаряхме за всичко. Може  и да греша естествено.

Нямам възможност да пестя, каквото не се изтегля се натрупва и в един момент като му дойде времето се харчи - за парите конкретно сега от детските и майчинството говоря.

# 23
Валенце, дано бързо и лесно мине този ТЕЛК и дано занапред нещата се улеснят още повече! Важното е децата да са ни добре, тя държавата скоро няма да се оправи.

# 24
Валенце няма нищо, то на тая тема само фталл се впряга и то не винаги. Laughing Grinning Twisted Evil За това пък е направил група във фейсбук на селището и даже е пуснал видеото по споменатия репортаж - http://www.facebook.com/home.php?#/video/video.php?v=11900820390 … p;oid=56297888420 Става въпрос за събирателен пунк на вторични суровини в една къща, в която така е организиране дейността, че пречи с мръсотията си на околните. Къщата е взета под наем от някой си и я ползва за пункт.
Тесс така сме бившите пушачи и на мен сега ми става зле ако стоя повече от час в една стая с още двама да има да пушат. И ме дразнят и ме давят, обаче някой път няма начин. Честно казано си мисля че ако запаля ще ми е по-малко гадно.
Джина ако беше колекционер или разбираше от игри на борсата нас ли щеше да пита баш. Laughing Grinning Laughing Имаше и един отворен депозит подобен на този дето го е споменала Нади.

# 25
По повод спестяванията-аз правя същото като Тони-на Хриси парите ги внасям,къде по празници дадени,къде по делници Laughing,баща й пък за всяко поникнало зъбче се зарече да й дава по 100лв и ги отделяме,та и Хриси има завидни спестени пари.Нейните са в Прокредитбанк,7 и нещо беше годишния лихвен%,можеш да теглиш и внасяш по всяко време.Не  кой знае какво,но не са вкъщи,пък и малко по малко растат Peace
Валенце,подписът ти много ме разнежи,страхотен е Hug
За пушенето-въпреки че съм пушач/все още Blush/ мен също ме дразни запушено заведение,без значение дали съм сама или с детето.Ако съм с Хриси и е задимено даже и не влизаме Naughty
Забраната май влизаше в сила от юни месец,така че на който му се пуши зимъска ще дзиндзирика навън.До тогава си правя сметка да съм ги отказала цигарите Praynig
И аз си подновявам молбата с носията-купувам нечия умаляла Praynig

# 26
Валенце,луда са тия наистина.И дядо ми ,които е инвалид в количка от 20 годишен редовно си ходеше на ТЕЛК.Де да знаят,може да е проходил  Rolling Eyes
За паричките и ние не можем да спестим нищо.Обикновено гледаме да не теглим детските и с тях ходим на море. За по-големи инвестиции в ценни книжа и разни подобни,от които наистина се печели и лихвата не ти я изяжда инфлацията пари нема.  Confused
Номадка,и аз исках да бъзикна мъжа ти на темата Славяново - град Simple Smile За мен поне град без градски транспорт,поне някакъв и канализация ,имам предвид такава ,за д аможеш да си направиш тоалетна и баня в къщата,няма.Интересно ми е неговото мнение Simple Smile Не че не си обичам селото/града,ама докато си ида до нас по баира минават 20 минути,а бабите не ги виждам.
И за пушенето в детскте заведения защо да мислят собствениците за децата на тези,които не мислят как могат да изкарат 1-2 часа,без да си тровят собственото дете. Crossing Arms

# 27
  • София
Валенце, дано бързо и лесно мине този ТЕЛК и дано занапред нещата се улеснят още повече! Важното е децата да са ни добре, тя държавата скоро няма да се оправи.
Така е,най-важното е децата ни да са добре.Но в някои случаи не са добре и колкото и да не ми се иска,съм прибегнала до това да ползвам правата си,тоест тези на детето ми.Обаче вместо да улесняват живота ни,тези бюрокрации го усложняват до н-та степен.Че и повече.А тези пари,които детето полувчава,са крайно,ама крайно необходими за нейното обучение.Щото на държавата не и дреме особенно за такива деца и държавните училища,в които те биха били добре,ги няма,просто не съществуват.И затова родителите трябва да си плащат.В същото време обикновенно единият родител трябва да е на 100 процента на разположение на детео,,тоест семейства с деца с проблеми обикновенно разчитат на една заплата.И на парите от ТЕЛК-а.
Аз обикновенно не съм от мрънкащите и плюещите по политици и държавности,ноооо и моите нерви си имат някакво измерение.
Извинете за отклонението,моля,има си други теми да си хленча,ще отида там.

Музе,да,подписа ми е хубав,и аз си го харесвам.В последните месеци съм много романтична Blush,изживявам нещо като втори меден месец,да се поФаля. bowuuПоне аз,за Ангел не знам. Mr. Green

# 28
  • Плевен
Валенце, нали щяха да правят някакви промина за тези ТЕЛК-ове ? Няма да се оправим, по-важно е Бубка да е добре.

Тес,дай някакво предложение, аз лично не знам в какво могат да се вложат пари в момента и да се изкарат отгоре. Добре би ми дошла нова идея.

# 29
Валенце, да, напълно си права, дано минават по-лесно нещата при вас  Hug

Аз за пушенето не се тревожа за себе си - на години съм  вече  Mr. Green Ама горките деца не са длъжни това да го дишат. А е достатъчно един татко да има, който пуши някакви по-гадни цигари, тогава вече мирише още по-ужасно. Добре, че жените са обикновено на дамски модели, та от тях не смърди толкова поне  Grinning

Аз скоро бях на купон с приятелки пушачки, казаха ми, че съм станала хипер досадна  Mr. Green И то защото исках да проветряваме отвреме - навреме. То май и аз си бях по-добре като пушех, че не ме дразнеше нищо, ама тия времена свършиха.

Общи условия

Активация на акаунт