Продьлжавам обаче да твьрдя, че здрав човек, сьгласен да работи всичко , може да заработи месечно пари, за да си плати осигуровката от 15 лв. Вьпрос на приоритети според мен.

Аама ти за какво земеделие си мислиш че става въпрос? Такова с големи селскостопански машини, на големи пространства, подредено и чистичко като във филм за Тексас или ферма в Австралия. Освен да си подочула май-трябва и да видиш. Да си поизцапаш ръцете с кал и да нагазиш неасфалтираните улици на българското село, където са останали само беззъби баби и дядовци да отглеждат по една мръсна кравичка или две кози, а земята се копае като през деветнадесети век с лопата и мотика. Поговори си с някой от по-младите смелчаци, дето се опитаха да вкарат модернизация, да окрупнят земя и създадат модерно земеделие и животновъдство да ти кажат как им се пречи на всяка крачка , как не им се изплащат субсидии, а тези дето се изплащат са крайно недостатъчни. Да ти разкажат за терора на силовите групировки, които се явяват единствени изкупвачи на продукцията (сещай се защо са единствени), и я изкупуват за жълти в буквалния смисъл на думата стотинки(примерно килограм киви за 46 стотинки, а после го предлагат за 3 лева в магазина)
. Очаквам, че след като са ми одържали толкова много пари през всичкото това време да мога да си получавам достойно пенсията след време и тя да ми осигурява един добър стандарт на живот. Не е ли доста нагло от страна на държавата да се е ползвала от парите на хората, а да не им осигури нормални пенсии. Не съм много сигурна, но мисля, че има държави в цивилизованата част на света, където пенсията е дори наследствена до някакъв момент или размер. Ако пък го докарат до там, че хората да мрат без да могат да си получават пенсията поне десетина годинки си е живо обирджийство. Трябва да се помисли дали наследниците не могат да съдят държавата. Препоръчани теми