режим на 5 месечно бебе

• 32 776
  • 47
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Сутрин ставаме към 9, като преди това към 7 е яла в просъница. После пак яде, и към 10:30 пак  заспива. Към 12 яде каша, след това се докърмваме, дремва 15 мин. и се оправяме за разходка. Навън обикновено имаме най-малко 1 кърмене. Спи около половин един час и навън. Прибираме се пак се кърмим, дремва 15 мин. После малко в активната гимнастика. Пак кърмене. Към 10 я къпя. Кърмене и заспиване. Към 12 яде пак. След това незнам колко пъти яде, защото ако неревне не се събуждам, давам цица  в просъница и не помня. Това ни е в момента режима, който тя си направи.

# 16
На 5 месеца беше само на кърма, сучеше по 7-8-9 пъти на ден, с едно нощно събуждане - към 5-6 часа рано сутринта, веднага заспиваше и спеше докъм 8-9 ч. През деня спеше по 3-4 пъти, като единият сън беше за около час  и половина, останалите - по половин час. Вечер заспиваше към 21 - 21.30.

# 17
Какво е това режим?! Моя дребосък няма такъв. Кърмя го на поискване, заспива когато реши, обикновено всеки ден в различен час... и продължителността на всяко спане е различна - от 30мин. до 2часа /спи три пъти през деня/. Единственото постоянно нещо е, че през седмицата излизаме на разходка към 11.30ч., за да вземем кухнята на малката и тогава спи в количката на чист въздух, докато не се приберем към 13ч. Яде по около 60гр. пюре към 14-15ч. Всеки ден е на волна програма Laughing

Последна редакция: нд, 31 яну 2010, 17:23 от svhristova

# 18
  • София
Ние след няколко дни ставаме на 5 месеца - яде 4 пъти - кърма ( около 8, 11, 16, 20.30 часа), прави две 30 минутни дремвания около 10 и 19 часа и около два часа спи на обед. Общо взето той сиизгражда режима и си го спазва, аз се придържам към него и гледам да него нарушава в големи разминавания. Така ми е по-лесно, защото го знам какво и кога иска...

# 19
  • София
Яде 6 пъти на ден по 150 мл. АМ. Това е от около 2 месеца някъде. Вече яде на 4 часа, като  нощем паузи не прави и не е правил никога. Откакто се е родил не е спал непробудно нито една нощ. Ама това да му е кусурът.
От 2 седмици го захранвам, засега е опитвал тиква, катроф и оризова каша. Давам по малко преди предиобедното хранене.
Строг режим за спане няма. Спи по 2-3 пъти през деня различно като продължителност, но рядко повече от час.
От както се е родил обича да го къпем по-рано. На него най-дълбокият му сън е между 19 и 23 часа. Съответно най-късно към 18:30 се къпем.
Сутрин става между 5 и 6 часа, по-често и по-раничко. Heart Eyes

# 20
  • София
По това време изобщо не мога да кажа, че е имал някакъв режим. Нямам идея по колко пъти се е хранил - сучеше на поискване. За спането - когато и по колкото си искаше. Единственото постоянно нещо беше банята - в интервала 20:30-21ч.
Режим някакъв започнахме да установяваме (по-скоро той сам си го нагласяше, а аз съм се водила по него) чак когато започнах със захранването и заместването на хранения.

# 21
  • София
Вечер заспива към 10, спи до към 6- тогава яде в полусънно състояние, доспива си до 8. Към 9.30-10 евентуално дремва за 15 минути, понякога и яде, друг път не. Към 12.30-13.00 яде, към 4 пак, после в 8 го къпем, към 8.30 пак си пийва млякото и кротува до 10, когато заспива. Това е режимът, който изцяло е създаден от бебето, аз само с къпането се намесвам.

# 22
Сутрин се събужда в 5.00, полежава до 5.30, тоалет и 180 мл. АМ до към 6.00! После мрънкане. Следват обичайните упражнения и гимнастики, след тях сън 30-40 мин. В 9.00-9.30 пак 180 мл. АМ. После постоянно с нея, не мога да я накарам да стои сама. Наобяд около 13.00 яде зеленчуково пюре, в 17.00 каша. В промеждутъците или излизаме, или тя спи по малко, а аз се опитвам да свърша някаква домакинска работа. Иначе се опитвам да я забавлявам /не особено успешно/ с играчки и игри, но тя общо взето бързо се отегчава от всичко! И пак мрънкане!  Банята е в 19.30-20.00, после 180 АМ и сън. Нощно хранене има около 01.30!

# 23
ние сутрин ставамев 6 да си хапнем 150гр. AM,после веднага заспиваме до 8.мием дупето,сменяме памперса,играем до 9.ядем 150гр.АМ.
в 10 пак заспива.в 12 ядем зеленчуково пюре.излизаме на разходка или играем вкъщи.следобед яде в 15:30 каша слънчо или плодово пюре.пак спим до 5.в 18 ядем 150 AM,играем,спим около 1 час към 7.банята е към 22.вечерята 22:30 150гр.AM и 2бишкоти пласмон.
 newsm44 newsm07 smile3524

# 24
Сутрин се будеше към 7,00 ч., кърмех го, после заспиваше и се будеше към 9,00 ч. пак го кърмех, давах му и закуска (беше захранен) и заспиваше. Излизахме на разходка към 11,00ч. - беше буден или спи по това време. а обяд към 12,30 - 13,00 ч. пак го хранех и го кърмех за приспиване. спеше докъм 15,00 ч., закусваше и си играехме или излизахме на разходка. Играта се изразяваше в това да го нося на ръце, да му пея, да му говоря или му давах някоя дрънкулка да си я мотае в ръцете. След следобедната разходка го кърмех и пак спеше около 1 час. След това вечеряше към 19,00 ч. Будуваше. Към 21,00 ч. го къпех, кърмех го и заспиваше.
като цяло - това беше режимът му. Разбира се, много зависи какъв сезон е - през лятото разходките навън бяха по-чести и по-дълги, а зимата - доста по-малко и по-кратки.

# 25
Мили мами,да споделя и аз нашият режим който не ми се струва много правилен като глегам вашите
8:00-АМ
11:30-зеленчуково пюре
14:30-плодово пюре
17:30-АМ
20:30АМ и след това си лягаме в кошарката да спинкаме и така спинкаме до сутринта.От няколко сни се събуждаме за кратко защото започнаха да ни мъчат зъбките.

# 26
mariana00013,вместо плодовото пюре,давай пак мляко.То не замества цяло хранене.Можеш примерно да го даваш между храненията.

# 27
  • В друго измерение
На 5 месеца малката си лягаше в 8-9ч вечер и ставаше в 10ч сутрин, с две кърмения в 4 и 8ч.  Общо и се събираха 6 кърмения на ден. Не бях захранила още. Спеше 3 пъти по около 30-45 мин, по-дълго, само ако сме навън.

# 28
На 5 месеца Еми ядеше 6 пъти 
7 часа -  мляко
10,30 -11 - каша
14 часа - зел. пюре + мляко
18 часа - плодово пюре
21 часа - мляко
01 часа -  мляко

Не коментирам мл., защото ние ядем доста по-малко от бебетата на нашата възраст.

Иначе заспива в 8,30-9,00 вечерта и ставаше към 7 сутринта

# 29
Честно да ви кажа и мен ме е срам да кажа за режима на моя бебчо.След 4 дена ставаме на 5 месеца и режима ние:сутрин става в 8:30-9 чеса и яде АМ 210мл.След това си стои сам в краватчето и си играе до към 11:30 и заспива за около 30 мин.Катостане или малко на разходка или на терасата в люлката.В 13:00-яде АМ 180мл. и 50,60 г.плодово пюре.-обличаме се и излизам на разходка.Между храненията давам сокчета,в 17:оо ч.яде АМ 180 г. и останалото количество плодово пюре-50 г.И след това почваме да си играем,по точно пак тои си се занимава или с баща си,а аз готвя.Капем го в 20;30 ч. и АМ 210 мл.и в леглото и спинка до сутринта,но от 1 седмица се пробужда нощем-явно зъбките.Много ми е спокоен,но се чудя дали му обръщам достатъчно внимание.Но като не се сърди да го вземам.МОЛЯ ВИ КАЖЕТЕ КАКВО ДА ПРАВЯ-ПРАВИЛНО ЛИ Е ТОВА. Embarassed  Cry

Общи условия

Активация на акаунт