5 месечно бебе НЕ МОЖЕ да спи

• 4 910
  • 13
  •   1
Отговори
 Здравейте, моят малък бебчо е на 5 мес. и вече стана месец откакто не спи нощем. Първите 4 месеца спеше и се събуждаше да яде по няколко пъти. Вече от месец като го сложа да спи вечер в 9.30 се събужда до час и от там като се почне на всеки 30 - 40 мин до сутринта. Като се събуди му давам да засуче и пак заспива (спи до мен на леглото). Но аз нямам и 1 час спане без прекъсване и съм постоянно изморена. Единствено спи ако го сложа в люлката, като там се събужда на 2-3 часа, но нощем не ми харесва идеята да спи там така сви. Мислех си да не е от зъбките, но не ми изглежда да го тормозят толкова много.
Някой да има подобен проблем или идея защо не може да спи  newsm78

# 1
Може и да са зъбки.При нас много често като тръгнат зъбки през деня нямаме проблеми,а вечер е ад.Та това че през деня си е ок не значи че не може да са зъби.Иначе за друго не се сещам.

# 2
Колко време спи през деня? Пробвай тогава да го държиш буден максимално дълго, за да се изморява и евентуално да спи вечер.

# 3
  • Mediterraneo
Ами просто има неспокойни, неспящи, ревливи бебета. Приеми, че твоето е едно от тях, стискай зъби, докато навърши 2 години и така  Laughing

Хомеопатичните Дормикинд може и да помогнат, посъветвай се с лекар или фармацевт  Peace

# 4
През деня спи примерно веднъж за 1-2 часа и 2 пъти за по не повече от 30 мин. Но въобще не плаче, нито денем, нито нощем като се събуди. Нощем заплаква ако примерно не се събудя веднага с него и дам да суче, понякога пък само го премествам от едната ми страна на другата и пак заспива. 

# 5
Пробвала ли си да му въведеш някакъв режим на хранене?
Доколкото разбрах го кърмиш на поискване, но интервала ми се струва прекалено малък.
След като не плаче, значи се буди за манджа.
Ако примерно суче на 2,5 или 3 часа и през деня и през нощта може би ще свикне да спинка през останалата част на нощта.
Хрумна ми и друго- използвате ли залъгалка или гърдите ти изпълняват тази функция?
Може би ще успееш да го излъжеш като му пъхнеш биберон в устата в просъница поне за известно време.
Наистина нямам челен опит с подобна ситуация, просто се опитвам да помогна като дам някакви насоки.
Успех и щастлив малък мъж накрая!  Peace

# 6
  • София
При вас ли спи на спалнята или отделно?
Моят син сучеше много често нощем, спеше при нас и направо си се "самообслужваше", макар и на малко по-късна възраст.
Възможно е да суче за успокоение от болка в пробиващи зъбки. Помага им.
А на гърда ли заспива или след кърмене будува известно време и заспива самичък? Ако е първото - възможно е да се буди и да търси гърдата ти за утеха и за да може да заспи отново.

# 7
Здравейте, мами.Съжалявам ако ще повдигна вече дискутиран въпрос,но искам ако може и други мами да си кажат мнението.Моят малък Мартин от вече близо 2 седмици не иска да спи.През деня спи по 2 или 3 часа и това е.През нощта почти не спи.Ако заспи то е за по 20-тина мин.Заспива и след малко почва да мрънка,но не реве и като отида го взема почва да се хили и да иска да си играе. Simple Smile По цял ден си играем.Почти никога не му слиза усмивката от лицето,което ме води на мисълта,че нищо не го боли.Педиатърката каза,че може да са зъби,ама.... как така като отида при него и му минават,а и аз не виждам дори да е зачервен венеца.Яде нормално,даже може би повече от колкото трябва,защото нощем му давам цица с надеждата да го успа и без да е гладен.А преди този период заспиваше към 22:00 и ставаше в 3 да яде и после към 7 се будеше окончателно.
Аз не ям никакви шоколади кафе пия сега тези последните 2 сутрини,че нали разбирате вече съм като духче.Ако има някоя мама с подобен опит може да сподели,ще съм много благодарна.
Лек и усмихнат ден!

# 8
Когато се събужда..изглежда ли гладен малкия или просто за успокоение му даваш гърда,да не се пренаяжда,да му е тежко newsm78 Но според мен проблема е от зъби...по същото време започнаха да избиват зъбите и на Натали.Първите 2-3 зъба излязоха с доста безсънни нощи,след това проблеми съм нямала.
п.с.Може и други да са причините за безсънието му-да му е студено..или топло/ако спите на печка ,климатик и да е повечко облечен/,да е скок в ръстежа и наистина да се събужда ,за да суче... Peace

# 9
  • Монреал
Да не би да преминава през фаза на растеж и просто да иска да хапва по-честичко?

# 10
  • София
не искам да те отчайвам, НО се примири с положението. Просто детето ти е такова. Ние сме почти същите- супер много енергия и малко сън. Лятото съм го държала до 22.30ч. навън, постоянно тичаше, за да го изморя, НО положението е същото. Опитвала съм всичко:

- гушкане
- неспане през деня
- хомеопатия
- ранна баня и още милион методи

Минала съм през много фази:

- будене на всеки час
- спане на по 30-40мин
- лягане в 4-5 сутринта и събуждане в 7ч.  ooooh!
- лягане в 19-20ч. и събуждане 1-2ч и после игра до разсъмване

Едва от няколко месеца спи нощен, НО се върти като шило и се събужда да яде 1-2 пъти.

Досега нямам нито една нощ, в която да съм легнала и да съм се събудила на другата сутрин. Обикновено ставам n-брой пъти на нощ. А, към цялата картинка когато се добавят и зъбите, положението става "красота"  ooooh!

Търпение и здрави нерви са ти нужни.

# 11
Момичета, благодаря за отговорите.Мissence, и аз подозирам, че е точно такъв случая. ooooh! Но ще продължавам да се надявам да се лъжа.

# 12
  • София
Момичета, благодаря за отговорите.Мissence, и аз подозирам, че е точно такъв случая. ooooh! Но ще продължавам да се надявам да се лъжа.

надеждата умира последна  Laughing Това е положението, просто чакаш да отмине  Grinning

# 13
Здравейте , детето ми е на 5 месеца и го научих да заспива на гърдата ми. Опитвам се да го отуча, но през деня не може да заспи, а нощем много плаче, ако не е на гърдата.Дори и при мен като спи се събужда от време на време да търси гърдата. Кажете ми какво да правя. Всякакви съвети ще са ми от полза. Да го оставям ли да си заспива така или да се мъча да го оставям да заспива самичък?  Как да го науча да заспива самичък или ако го оставям да спи на гърда, ще се отучи ли сам и кога ? Кое е най-правилното решение? ?Биберон не иска и не мога да го използвам като заместващ вариант на гърдата

Общи условия

Активация на акаунт