режим на 5 месечно бебе

• 32 769
  • 47
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Против режимите съм, особено такива, наложени на бебе. Sick
За мен за някакъв режим (естествено примерен) може да се говори след годинката. Peace

# 31
  • Winterfell
Аз също съм против насилственото налагане на режим.Синът ми е на 5 месеца и сам си изгради ''такт'' за хранене,който естествено не е свръх точен.Сутрин става в 6,понякога 7,8 ...пие мляко.След около 4 часа огладнява.Давам бисквитена каша с АМ.На обяд яде пюре.Следобяд каша.Вечер мляко.Та както казах-огладнява през 4 часа.Нощното хранене сам отказа.За миг не съм си помисляла да го изтезавам,като го държа гладен,докато не дойде ''часа'',или да му бутам храна насила

# 32
Режим не съм правила, дето само определяше правилата. Единственото сигурно беше, банята в 19,30 и сън от 20 до 7,30-8 часа. През деня спеше 2 до максимум три пъти за по 10-15 минути. На тази възраст сама мина на 4 кратен хранителен режим. Crazy На обед понякога ядеше твърда храна, но най-често мляко. Много игри (до колкото могат така да се нарекат на тази възраст), много разходки, песнички, танци с бебето. Това беше общо взето режима ни.

# 33
здравейте мами
нека и ние да споделим нашият режим.След около 1 седмица прави 5 месеца.
Ние сутрин ставаме кам8-8:30,паравим си тоалета ядем АМ,но той е малко злояд и яде по 130-140 мл.  това е яденето ни в 9.Заспива към 10:30 до към 11:30-12.Хапваме си плодово пюренце и около 50-60 мл АМ.После пак спим,към 15:30-16 АМ с пюре по различно от това в 12. Пак спим (но не винаги).после към 18:30-19 сме само на АМ като м/у тези хранения давам и сок около 50 мл.Тук следва и голяма игра,защото през другото време почти спи.тати се пербира от работа и се забавляваме 3-та.банята ние към 9 правим си масаж и гимнастика.ядем АМ пак около 150 и заспива ме кам 22. пробужда се към 2-3 давам малко вода и бибката и така изкарва докам 5-6.
 това е нашият режим
 p.s ако е хубаво времето излизаме и на вън

# 34
режим-никакъв,спане-по 2 пъти на ден,храна-АМ на поискване

# 35
На 5 месеца сучеше по 8-9 пъти на денонощие, имаше едно нощно сучене. През нощта спеше по 8-9-10 часа, различно, през деня - 4 пъти по 20-30 минути. Режим не съм следвала за яденето, когато поиска.

# 36
На 5 месеца имахме режим в храненето , и долу горе в спането вече . Хранеше се по 5 пъти на ден . 4 пъти АМ 180-210 мл. и наобяд зеленчуково пюре . Спеше по два или три пъти на ден , зависи . Вечерно хранене  не е имал и цяла нощ си спи  Peace

# 37
  • София
На 5 месеца ядеше по пет пъти на ден, без нощно хранене. През нощта спи от 22.30 докъм 8 сутринта, а през деня спи почти между всички яденета около 30 мин. Само на кърма/АМ, не е захранен още.

# 38
сама си направи режима.
яде по 5 пъти на ден. ам- около 160мл, 2 хранения с плодови/зеленчукови/месни пюрета, спи почти винаги между храненията.. като прави едно голямо спане от 11 до 2 и нещо.. къпем към 8, заспива към 8:30 след ядене сама в креватчето, сутрин става към 8.  през нощта рядко се събужда ако й се допие водичка ( и аз ожаднявам, явно много се изсушава стаята)

# 39
Вечер заспиваше към 21.30-22ч., а сутрин ставаше към 7ч. Нощно врене не се будеше. Спеше по три пъти на ден за по около два часа всяко спане.

Яденетата бяха 5 - три млечни, пюре за обяд и каша или плодово пюре за следобедна закуска. Като грамаж - около 180мл.

# 40
Момичета, много ми е интересно да ви чета, само едно не ми е ясно - какво е АМ?   newsm78
Предполагам, че след като живи и здрави стана мама няма как да не знам, но сега не знам, а ми е супер любопитно   bouquet

# 41
  • Видин
Адаптирано мляко  Peace

# 42
Мами,споделете какъв е режима на вашето 5 месечно бебе.Кога заспивате,кога се будите,по колко време спите,какво и колко ядете,по колко пъти на ден и такива работи?

Малката скоро ще навърши 5 м а режима и е вече на 7месечно. Искам да кажа предварително че тя сама си го наложи. Винаги проспиваше едно хранене и накрая се съгласих с нея. Между храненията спи около по час и половина два. През останалото време играе самичка. А и вечерно време както и през деня си заспива сама. Яде по 4 пъти на ден. В 09.00ч в 13.00ч в 17.00ч и в 21.00ч. Яде около 150гр може и по малко в зависимост от това дали
е каша пюре или АМ. Вечерно време заспива към 22.30ч и сутрин се буди малко преди 09.00ч.
Обикновено сутрешната и следобедната закуска и е АМ по около 130 - 150 гр , обяда и е пюре едно бурканче
и 30тина гр АМ а вече яде каша около 120гр и пак 30тина гр АМ. Къпането ние вечр през ден окло 19.30ч. В момента понеже е по студено излизаме само между 13.30ч и 16.30ч а иначе изпозваме всяха минутка слънце.

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 23:25 от СРАМЕЖЛИВКА

# 43
  • Видин
Малката скоро ще навърши 5 м а режима и е вече на 7месечно.
А, моля, моля! Моето е на 8 месеца и яде по 6 пъти  hahaha Така че...
Само след пюрето на обяд яде на 3.5 часа, през другото време издържа само 3  Tired Ама свикнах  Crazy

# 44
само се кърмихме, относно храната , не искаще вода изобщо да пие , а пък за захранване , захранох много късно на 6м. и половина , и съм доволна ,че така реших , беше ме страх да не се отбие . За режима не мисля, че на 5 м. може да става дума за режим, почват зъбките , някой деца имат и колики още , така че всичко си е строго индивидуално, сега се на 2 год ,  и понякога пак нямаме режим, не спи всеки дне на обед , мъчат ни кътници , пак , кога ядем кога не , така че ...... при всекъ дребосък е различно .Важното е децата да получават много внимание, търпение и нежност от родителското тяло, да не забравяме и любов ! Hug

Общи условия

Активация на акаунт