Февруари се задава - всички на финална права! /42/

• 20 827
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
Бобиш, успех миличка, разхождай се колкото можеш (то не че може да се лежи с контракции много-много) Hug

# 556
  • София
Привет и от мен!  Hug

Аз да ви почерпя с по една плодова салатка, ей тъй, без повод.

Чета си темата редовно, стискам палци на дамите с болежки, умилявам се от качените снимки на бебетата (страхоооотни са Heart Eyes), но нямам никаква муза да пиша Rolling Eyes. Напоследък ми е едно такова…  Tired Само музика слушам или чета книжки Listen. Рядко гледам филми. В игнориращ режим съм спрямо всички всичко, долу горе.  Crossing Arms Вие се оплаквате от постоянно внимание от околните – обаждания дали сте родили, при мен пък е обратното – репликите от типа как съм и дали не съм родила се използват като фраза за започване на разговора – демек нещо такова:
-   Здрасти, как си, роди ли вече?
-   Ъъ, ми не…
-   Аха, а пък знаеш ли аз…. (история от ежедневието/оплакване/хвалене)
  Tired

Абе забавна работа. Мен ми е все тая де.  Flutter

Иначе по същество – лекарката, която ще ме изражда, ме инструктира за протичането на раждането (отговори на всичките ми тъпи въпроси bowuu), обясни ми за багажи и такива неща, дори имах среща с анестезиоложката, която ще се грижи за дрогирането ми по време на раждането Crazy. Правиха ми и тестове за алергии. Обясни ми следващите прегледи какви ще са и защо аджеба ще са такива – кога и защо ще се гледаме на ехограф, кога и защо – за разкритие, кога и защо ще мерят тонове и т.н.   umnikuu

От друга страна от ЖК по касата ме нервират все повече и повече.  Crossing ArmsКарат ме да ходя едва ли не всеки ден за едни прости изследвания – не можели точно сега да ми вземат вл. секрет, щото лекарката я нямало… ама да ми вземат кръв, пък аз утре пак да дойда… ама по-добре 2 дена подред да дам стерилна урина, че те в лабораторията… а в самата лаборатория седят през 50см болни пенсионери да дават кръв… ама и на следващия ден ела, че да ти напишем еди какво си… А пред поликлиниката (и пътя дотам) – лед, кучета… Ужас ooooh!. Няма и кой да ме „придружи”. Въобще не се съобразяват с времето.  Crossing Arms

Иначе дребното няма намерение да излиза, но пък и майка му няма голям зор да ражда Blush. Чувствам се добре, нито имам болежки, нито ми тежи кой знае какво (учудващо, като се има предвид колко кила съм натрупала… Blush). Е, вечерите трудно спя, ама както казах, това е щото не мога да се изморя като хората през деня Naughty. Абе кеф ми е да съм бременна newsm19. Ама айде, от зор чакам да стане поне 5-6 февруари, че да почна да пера малко по малко дрехи, колички и да си приготвям багажи за болница. Междувременно ще си чета книжки и ще се вълнувам с вашите бебчета!  fiuuuuuu

# 557
Много сте мили,момичета!!! HugБлагодаря за подкрепата!!! HugИмам усещането,че моята одисея ще продължи малко повечко,зщото контракциите в момента са ми доста по-разредени и не толкова болезнени,та ми се струва че ще си се повлача някакво известно време.Целувам ви!!!

# 558
Здравейте момичета , отдавна не съм влизала във  форума, ама то много бебчовци са се родили smile3501 smile3501 smile3525 -БРАВО! Да  са живи и здрави , а на мамите скорощно възстановяване.
Аз да се отчета , в края на седмицата съм планирана за секцио в МД  и се моля , да не родя по- рано.  Praynig
Иначе и  аз като повечето от вас почти не спя нощем и незнам от къде имам сили все още Thinking
Съни  9 - ти още си на линия като гледам , май наистина ще се засечем в МД. Stop
Някой има ли пресни впечатления от раждането си там?

# 559
И аз да попитам вече родилите мами (нормално раждане)-помогнаха ли ви някои техники за дишане или нещо друго по време на силните контракции?Споделете как да намалим болката по време на раждане,ако изобщо има такъв вариант.

# 560
На мен лично нищо не ми помогна, не че тогава съм била информирана и съм опитала нещо различно от това да дишам, когато ми кажат... Joy
Но ще се радвам другите да споделят естествени обезболяващи. Wink

# 561
Аз също не съм започнала с прането  Whistling.... Рано ми е още ! То не, че имам кой знае какво да пера ! Почти никакви дрешки не съм купила на бебето , два - три комплекта и това е !
Бодита имам сигурно около 40 -50  Laughing. Аз си бях купила десетина и една приятелка ми даде, със сигурност нямат износване ... а са толкова красиви !
Имам и малко дрешки в една ЛаРедутска поръчка, но като гледам темпа на пристигане на пратките, може и да не сварим да ги облечем  Crazy !

# 562
  • София
Бобиш, ами то ти е време вече  Hug
Гледай днес и утре разходки да правиш и понеделник май май един Малък Сечко да те изненада (звездите ми го говорят  Crazy)

И аз нямам кой знае какво да пера. С покупки не съм се изсилила, та с чаршафите и 1 торба-космонафт (казвам го, щото е бая обемен) ми се събират има-няма 2 перални  Mr. Green

Някой има ли идея откъде мога да си взема от ония (ако се сещате) мрежички, дето май са за пране на бельо - в които могат да се перат съвсем дребни работи (като бебешки чорапки например), без да се притеснявам, че на пералнята ще ѝ се случи неприятна случка?  newsm78
Аз имах преди една такава, заради която смело си перях сутиените в пералня (щото ме мързи иначе), но половин година бяхме без пералня и съм я затрила при някое от преместванията ни  Tired Беше от магазин "всичко по 1 лев", но вече питах в няколко и нямат такива неща...  newsm78 В краен случай мисля да ги сложа тия ми ти чорапки и ръкавички в една калъфка и така да ги пера.  Mr. Green (мързелът е голяма работа bowuu)

# 563
Добър ден!
Бобиш, хайде стискаме палци с Албенка  Hug
Харемче, не знам другите лекари как процедират по време на контракциите, но на мен док ми каза да стана права, защото така по-малко боли  newsm78 И в интерес на истината наистина болката беше поносима...пък и напъните ставаха мн по-лесно  Peace

# 564
  • France-Bulgaria
Харемче- Аз съм чела,че спокойствието по време на раждане помага на тялото да отдели хормон' ох забравих му името' който е,като упойка и спомага за безболeзнено раждане.
Но,ако се задейства хормонът адреналин/т,е акосе стресираш/- той пречи на този другия... и нещата стават лекооо... болезнени.
С две думи трябва да не се плашите и да слушпате тялото си.
Спокойно ПРИРОДАТА е помислила за всичко.

Тази статия я четох преди време,но сега не мога да я открия.Не беше хормонът окситоцин,който задейства раждането,беше друг...,но важното е ,че запомних кога се отделя. Crazy
Извинете ме за разхвърления текст  Blush- тия дни просто съм 'the best' никак не мога да си събера мислите/ Tired

# 565
Ето ме и мен  Wink

Бобиш, стискам палци всичко да мине бързо и безболезнено. Една приятелка имаше такива контракции и роди след 2 дни  Hug

Аз съм си все още с 2 см разкритие, 50% скъсена шийка и бебе ниско долу, но нищо повече... малкото човече си иска още малко да е в тумбака на мама  Heart Eyes

Техниките на дишане си ги преговорих 100 пъти и вече съм напълно готова да ги приложа. Важното е да запазя спокойствие, защото тогава съм готова на чудеса, но паникьосам ли се губя си ума тотално...

Какво знаете за миомите? На майка ми й откриха една и искат да я операрита, та сега и нея мисля.... уффф Отидеш ли на лекар винаги ще ти открият нещо   Praynig

# 566
Харемче, не знам другите лекари как процедират по време на контракциите, но на мен док ми каза да стана права, защото така по-малко боли  newsm78 И в интерес на истината наистина болката беше поносима...пък и напъните ставаха мн по-лесно  Peace

Това мога да го потвърдя от опит-и при двете раждания ме болеше по-малко права.Обикалях и се присвивах на контракциите,а после и приклякайки си помагах за напъните.Това ме спаси!Иначе, лежейки, болката беше нечовешка!
Но сега съм решила заради тази болка да съм с упойка,какво ще правя-незнам!Нали само се лежи с епидурална?Някой с опит да каже!
За дишането-честно казано в сюблимните моменти хич не ми е било до това как дишам,в началото се страраех,но после...Може би има ефект,но аз не успявам при голямата болка да мисля за това!Помня,че само мислех,че трябва да дишам дълбоко,за да има кислород и за мен,и за бебето,и вече при самото раждане,при напъните,се страех повече да дишам дълбоко между напъните!
Ходех на всички лекции на 9 месеца преди да родя Тони,слушах и се учех,но на практика не можах да приложа много от наученото!Не за друго,просто наистина мен много ме боля!Не съм с нисък праг на болка,но съм с много дълга маточна шийка,както се оказа,явно от там идва всичко!
На всички ни обаче пожелавам леко раждане сега!И здрави,хубави пухчета!

Последна редакция: сб, 30 яну 2010, 16:08 от AMORE

# 567
  • София
yoo-hoo , такива мрежички за пране има в Джъмбо, но не знам колко ти е близко този магазин. Иначе аз имам две такива, които ми бяха в комплект към праха за пране.

# 568
Здравейте и от мен ,отдавна не съм чела и писала по обясними причини -вече си имам бебче Васил 3,700 кг ,52 см .Родих с операция на 25 .01,вече сме си удома и съм най-щастливия човек на света.На всички ,които са станали майки  ЧЕСТИТО,а на тези ,които са в очакване лесно раждане.

# 569
Честит син, Радост - голям юнак!  bouquet

P.S.: Голямо мъртвило днес, сайтът не работи както трябва. Добре, че няма активност, та мога да си свърша работата. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт