На пазар за прежди, обръчи и куки

• 110 718
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
"Хоби" доставят ли чрез български пощи?

# 526
  • на брега на реката
Може  ли някой да ми каже каква е сумата за доставка с Български пощи за пакет с тегло 1 кг и наложен платеж 13,20. Поръчах си прежда от Статекс и от Еконт експрес ми искат 9,90 лв за доставката. Направо е безмислено да си купувам прежда от сайта. Ще трябва да обикалям града, за да си намеря каквото търся.

# 527
canu6a, аз когато поръчвам от който и да е сайт, първо се опитвам по телефон да договоря най-ниската цена.Със статекс конкретно сме се разбрали за следния вариант- аз го предложих и те се съгласиха- давам поръчка и изчисляваме колко струва стоката и колко тежи. Съобразно теглото проверяваме тарифите за колет в сайта на БГ пощи,като те самите си проверяват и квитанциите за вече изпращани колети със сходно тегло. Виждаме каква ще е общата сума стока+доставка и те ми пращат номера на банковата си сметка в Прокредит банк,за да им преведа парите. След като получат превода, ми изпращат колета. Така елиминирам наложения платеж и куриера и съм доволна. Имам офис на Прокредит на метри от работата си и пощенски клон на метри от дома си,така че не правя излишен разход на движение. Последния път( но малко по спомен говоря) пратка от кило и половина по БГ пощи ми струваше 2,05 лв.

http://www.bgpost.bg/Bulgarian/Pricelist.aspx

# 528
  • на брега на реката
Благодаря, и аз така ще правя вече, защото имам планове да поръчам пак Джинс, а с тази цена ще ми излезе много солено. Иначе за сега ще платя с бонусите от една анкета на Еконт експрес.

# 529
Хубави прежди, обачеее...  Mr. Green:
http://www.woll-bachmann.com/noro/index.php

# 530
  • София
Amelly, пощите не предлагат услуга наложен платеж ли?

# 531
  • София
Amelly, пощите не предлагат услуга наложен платеж ли?

Те я предлагат услугата, но взимат такса и върху стойността на наложения платеж. Колкото по-голяма е сумата, толкова по-голяма е и таксата.

# 532
  • София
Тъй ли?
Хм, куриерските фирми вземат по 3 лв... независимо от стойността на пакета... за наложения платеж, де... а тези пощи какъв процент искат?

# 533
В сайта на Стенли има примерна таблица според грамажа и разбира се зададен наложен платеж, както и обявена стойност с колко се оскъпява колета. Може да се поиска само обикновено, както му казвам просто изпращане на преждата, както е направила Амели и не виждам проблем да ти го пратят на твоя отговорност. В общия случай би трябвало да не се загубят независимо, че са таксувани като обикновени пакети.

# 534
  • Севлиево
Аз съм пращала наложен платеж по пощата и това означава писане на запис всъшност, който запис трябва да ти го плати клиента. Идва същата работа като да си платиш пощенските и отделно да пуснеш запис. Само дето наложения дава сигурност на фирмата че ще си получи парите или ако не си плати клиента - стоката. От там според мен идва по-евтиния вариант БГ пощи.
...
Забравих да спомена защо фирмите избягват БГ пощи, защото според мен е по-голяма занимавката. Докато напишеш в три екземпляра записа минава време, а времето е пари в бизнес средите както предполагате.

# 535
Не мисля, че заради едното писане в три екземпляра, ще пропуснат да си продадат стоката. В днешно време всеки клиент е важен.

# 536
  • Севлиево
Аз не бих пропуснала, но има по-големи фирми, които имат по-големи поръчки и ... такива като нас с по едно две кълбенца познай...

# 537
  • София
Ами... за мен ползването на пощи досега беше абсурд - просто нямаше как да се добера до поща с дете и без кола.
От друга страна, сега пък ползването на куриерски услуги ми е доста недостижимо - понеже никога не съм сигурна къде ще се намирам в даден момент...

# 538
Разглеждайки новият брой на Книт моде попаднах на препоръчаната прежда COUNTRY 72% virgin wool 10% silk 13% acrylic 5% nylon(72%вирджинска? вълна, 10%коприна,13%акрил, 5%найлон) Реших да надника из нета що за прежда е това и бях очарована от следния сайт, който разбира се и я продава - http://katiagreen.ru/yarn но пък са се постарали срещу съответната прежда да препоръчат освен номер куки за плетене, но и разни плетки, както и подробна препоръка, как да се пере, глади, суши и подобни. Естествено няма да я купя тая прежда щото идва доста скъпо едно кълбо от 50гр. е около 12-14лв. в зависимост от курса на рублата или украинската гривна, като сложим и транспорт...Бихте ли ми препоръчали някоя подобна на тази прежда, но нашенска или от турския сайт!? Praynig

# 539

Общи условия

Активация на акаунт