Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 12

• 81 567
  • 729
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Бихте ли погледнали тук и тук - защо са сбъркани тестовете.Умишлено ли не са дадени точните матрици на варианта за възрастни, и умишлено ли в детския вариант са дадени грешни отговори.Опитах да измеря IQ на щерката - и нещо не ми се връзва.Моето също опитах, че и на таткото (да му докажа кой е умния пол  Mr. Green ) но има нещо объркано в тестовете  newsm78

# 271
Мимоза, прочетох поста ти и съмненията ти за мъжа ти . Аз също мисля, че е по-добре да не се тормозиш. Дори и да има такава вероятност станалото, станало. Гледай напред! Причините са много, свързани са и с майката, и с бащата, и с ваксините, и с околната среда.

За ваксините аз съм убедена. И това въобще не са само теории и недоказани хипотези. Аз ви разказах как биопсиите на стомаха на сина ми доказаха, че възпалението е причинено от полиомиелитната ваксина. Явно и фармацевтичните компании са го разбрали, защото промениха ваксината. Вече не е орална с живи вируси, а се поставя мускулно и вирусите са мъртви. Разбира се производителите никога няма да си признаят грешката, защото в противен случай ги чакат много съдебни дела.
За добър ЕЕГ специалист аз бих препоръчала доц. Александър Алексиев детски епилептолог в МА.

# 272
Мина,извини ме за некомпетентноста ми ,но когато не знам нещо , се се притеснявам да питам знаещите Simple Smile.Какво точно е ЕЕГ и защо е нужно да не направи ?

# 273
  • sofia
Аз също имам съмнения за ваксините. Макар, че на мойто дете поставяха не живи , а имовакс полио, мускулно.

# 274
Мойто дете има направен ЯМР,ЕЕГ- две.Нищо притеснително не показаха изследванията,но се радвам,че ги направих,защото щеше да ме гризе сьвестта.Аз сьм разказвала колко гадно беше.
Искам друго да питам ,не помня дали е обсьждано тук .Някой беше споменал нещо .
Вьзможно ли е, когато родителите имат несьвместимост на крьвните групи ,детето да бьде с проблем?Аз сьм отрицателна ,а мьжа ми положителна.
За ваксините да кажа , че не се  сещам коя се слага около годинка,но след нея започна да криви погледа си настрани ,все едно следи някой.Това го правеше през 5 мин.и продьлжи дьлго време.

# 275
  • sofia
Аз сьм отрицателна ,а мьжа ми положителна.
За ваксините да кажа , че не се  сещам коя се слага около годинка,но след нея започна да криви погледа си настрани ,все едно следи някой.Това го правеше през 5 мин.и продьлжи дьлго време.

Тримовакс май беше ваксината. И аз забелязах значителна промяна в поведението след нея, макар че не веднъж съм казвала че още от бебе си има проблем. А за кръвните групи и ние сме така  newsm78, не съм чула да има връзка.

# 276
Каква ирония на съдбата с тия ваксини.Като се сетя само...винаги съм правила всички ваксини на децата си и като орлица съм бдяла на главите на педиатрите и на детските сестри по време на консултации.Следяла съм дали ги изваждат от хладилника.Пред мен са ги отваряли ампулите,за да съм сигурна че за моето дете ще бъдат съвсем пресни и стерилни.Проверявала съм винаги с очите си партидите и сроковете на годност на ваксините.Следяла съм с поглед колко единици изтегля сестрата в спринцовката,да не вземе да дръпне малко повече или по-малко Sad.Очите ми ставаха на четири къде точно ще бодне иглата,в точния квадрат,както го пише в медицинските учебници.И какво.....като се обърна и се огледам,от всичките му връстници,на никой нищо му няма,само на него.Нима от същите ампули със същите партидни номера не са слагани ваксини на останалите деца,с които сме били заедно на консултациите?Каквито и да са причините,няма връщане назад.Резултата на всички  тук ни е ясен.Всеки се стреми да помогне на детeтo си .Всеки търси път и изход от проблема.А що се отнася за кръвните групи,ние и двамата с мъжът ми сме B+,не сме с различен резус фактор.

Последна редакция: сб, 06 фев 2010, 13:27 от Mimoza_mm

# 277
и аз съм сигурна че Владко е в това състояние след последната ваксина на 1,8 м
преди това като му кажех нещо запомняше следваше нещата като му поискаш нещо търси го с очи като види нещо казва го думата ... сок ябълка банан .... отговаряше на въпроси Колко голям ще порасне - ей толкова .... / и сега така казва / на колко е години / все още е на две / бях му казала няколко пъти че скоро ще става на две и учехме вече двата пръста....
след това занимаваме го като кандидат сутент .... но няма резултат все още не отговаря примерно как се казва картинките не ги показва абе напредък в резултат от занятията няма ....
сякаш го отровиха това дете сякаш го дрогираха.....
това е убедена съм и като споделя с лекарката / защото как да я обвиня като всички деца на които им е бита тази ваксина си говорят и се оправят идеални /
тя казва това категорично не е така ....
въпреки това Киара няма да бъде ваксинирана

# 278
и като мимоза мм да кажа и за мен .... каква ирония .... и аз държах на ваксините преди ... и то много .... и дори съм си мислела колко добре че ги има колко помагат защото представи си еди какво си ....

# 279
  • София
Аз пък си представям и ако ги няма тези ваксини еди какво си  Rolling Eyes.
Както и да е - не се връщам назад.Не виждам смисъл.Каквото станало - станало.С връщане назад не му помагам никак.

# 280
... Попаднах на това - http://www.treatingautismconferences.com/anjuusman.htm , където има 2 презентации от Dr. Anju Usman, доста приличат на тези на конференцията в БГ.
В първата презентация на слайд 45 и 46 има основни съвети как да изчистим средата и храненето, а на края има други източници на информация и са показани още сайтове ...

Не мога да се сдържа и да не напомня поста ми от тема 9 Simple Smile :
Ще ви пусна и още малко материали относно биомедицинската страна на аутизма, които представят основни проблеми наблюдавани в медицинската практика: http://www.treatingautismconferences.com/Why%20Biomedical%20-%20 … 0Anju%20Usman.pdf
А също и подробно описание на процеса на детоксикация: http://www.treatingautismconferences.com/Detoxification%20101%20 … 0Anju%20Usman.pdf
Поста на TanyaMG доказва за пореден път силното въздействие на проведената конференция, а това ме радва, защото колкото повече научаваме, толкова по-добри са шансовете на нашите деца. Simple Smile

# 281
Възможно ли е, когато родителите имат несъвместимост на кръвните групи ,детето да бъде с проблем?Аз съм отрицателна ,а мъжа ми положителна.
Поставянето на инжекция (Rhogam) на майката с Rh (-)  при несъвместимост на кръвната група с бащата се сочи като рисков фактор, както и амалгамените пломби на майката, а особено критично е ако по време на бременността е отстранявана такава пломба и майката е поглъщала частици от нея. Не можем да се обвиняваме за нещата от миналото, но изяснявайки си фактите можем да се опитваме да променяме бъдещето. Simple Smile Тази информация би била особено важна за семейства, които искат да имат и други деца и е важно да се коментира.

# 282
Oх, добре, ваксините са... ама като имат децата ви ваксини има кого да вините. Моето няма - аз нямам кого да обвинявам освен себе си, че съм имала примерно пломби и съм живяла в супер замърсен град примерно... Но отдавна вспрях да търся защо и да се чудя какво да обвиня. Каквото било било.
това нито би обеснило как така преди 100 години когато не е била замърсена толкова околната среда и е нямало ваксини пак е имало аутисти, и то не малко, нито пък би помогнало на детето ми.

катина не се дразни - върнахме се като червени раци всички, уж нямаше много слънце. Малкия батко истерясваше отвсякъде - дойде му много стимулацията явно - имаше много музика, игри и лудории за децата и голяма блъскане и пръскане падна... Аз каталясах да тичам в 3 посоки едновременно, а една мадама от цъквата по едно време иде и вика - ти толкова добре се справяш с децата, не си ми мислила да вземаш участие като детски лидер... и аз и викам - а, не, на мен фитнеса ми е достатъчен.... а тя горката така и не разбра защо отказах...
Имаше много деца с проблеми - с Даун, с парализа, с какво ли не. Беше ми много хубаво как всеки от детските лидери  ги прегръщаше и гледаше как да им направи хубаво и интересно преживяването... а моето диване все бягаше от тълпата, ама аз нали съм тъпа и упорита все го завръщах... Поне се напързаляха децата на  пързалките и се наиграха.

# 283
и аз съм сигурна че Владко е в това състояние след последната ваксина на 1,8 м
преди това като му кажех нещо запомняше следваше нещата като му поискаш нещо търси го с очи като види нещо казва го думата ... сок ябълка банан .... отговаряше на въпроси Колко голям ще порасне - ей толкова .... / и сега така казва / на колко е години / все още е на две / бях му казала няколко пъти че скоро ще става на две и учехме вече двата пръста....
след това занимаваме го като кандидат сутент .... но няма резултат все още не отговаря примерно как се казва картинките не ги показва абе напредък в резултат от занятията няма ....
сякаш го отровиха това дете сякаш го дрогираха.....
това е убедена съм и като споделя с лекарката / защото как да я обвиня като всички деца на които им е бита тази ваксина си говорят и се оправят идеални /
тя казва това категорично не е така ....
въпреки това Киара няма да бъде ваксинирана

Thinking

Имам чуството, че припадъците и епилепсията на децата с аутизъм се дължат на
амоняка в кръвта, който черният дроб не може да изхвърли.
В такъв случай диетата без глутен и казеин е задължителна,
но тази диета трябва да е придружена с готвене с животинска мазнина,
защото при повишен амоняк има проблем с полиненаситените и мононенаситените
мазнини и за това, ако се готви с олио, то задължително трябва да се запържи
за една - две минути, защото топлината от готвенето променя
структурата на полиненаситените и мононенаситените мазнини.
Олиото се състои от полиненаситени и мононенаситени манини,
които съдават окислителен стрес и водят до припадъци,
когато детето има висок амоняк в кръвта.
Глутена също води до окислителен стрес и допринася за припадъците!

Да, глутена води до генериране на свободни радикали и това е така наречената
"сензитивност" към глутена!

Ако едно дете с припадъци и висок амоняк се сложи на диетата,
но му се дава захтин в сурово състояние, то диетата НЯМА да работи!
Диетата при деца в тежко състояние, ще работи по-добре,
ако се готви с животинска мазнина - сланина,
а когато се готви с растителна мазнина, запръжката с лук или без лук,
трябва да е задължителна.
Когато сложите олиото в тигана, пуснете  една трохичка хляб в тигана
и когато трохичката започне да подскача и стане кафява, тогава слагайте
в тигана останалите продукти! Подскачането на трохичката ви показва,
че температурта в тигана е станала достатъчно висока за да промени
структурата на полиненаситените и мононенаситените мазнини в олиото.
Щом трохичката започне да подскача и промени цвета си тогава
слагайте продуктите за готвене в тигана.

bouquet  chef

# 284
http://www.capital.bg/show.php?storyid=853211

"Родителят трябва да преживее 5 фази на траур.
Когато получи тежката диагноза, в първия момент изпадаш в отчаяние, после "защо на мен", после търсиш някой виновен, след това е примирението и най-накрая, последната фаза, когато си казваш: Мама му стара, пък ще се боря колкото мога. Тези родители, които достигат до петата фаза, горе-долу са единици"[/i]

Цитатът е от статията в линка.
Не съм срещал по-добро определение от това откакто съм в темата.

Общи условия

Активация на акаунт