Моля за помощ
Delicate и аз не знам къде е, но съм си я копирала. Ето заповядай копирам я и за теб тук.
Под моите бележки, да се разбира - Бележките на Labrex.
ЕКСПРЕСНИТЕ КИФЛИЧКИ ОТ СУПЕР ТЕСТО
4 яйца
200 гр мазнина (маргарина, мас)
3 ч.ч. пресно мляко
1 ч.ч. захар
100 гр жива мая (3 с.л. суха)
щипка сол
1,5 кг брашно приблизително
Маята се разтваря в топлото мляко и веднага от продуктите се замесва тесто.Разделя се на две части, всяка се разточва на кора с дебелина 0,5 см, реже се на триъгълници и се оформят кифлички. Оставят се около 30 мин, покрити, след това се мажат с яйце и се пекат на 180 С до червена коричка. По желание може да се сложи пълнеж в кифличките.
P.S. Дозата е голяма, сами решавайте колко да правите - цяла, половинка или четвърт.
Тестото може да се остави в хладилник, втасва си и там, може да му се добави и малко повече захар от указаната.
Моите бележки: Направих половин доза, излязоха три тави – две големи и една по-малка. Сложих ¾ ч.ч. захар и едно цяло кубче жива мая. Кифличките направих с пълнеж от сладко и конфитюр. Пекох на умерена фурна при 150-160 град за моята фурна. Хареса ми тестото, не лепи, лесно и приятно за работа, вкусно е, много меко и пухкаво вече опечено. Използвах ч.ч. с вместимост 240 мл. Рецептата е руска, ето източника. На мен определено ми хареса, специалистките могат да кажат какво мислят.
Kифличките оформях от триъгълници, розичките по всички начини, които знам - от няколко кръгчета, от оная заготовка, като морков, на тая страница показах начина и като тези розички - сладки, като правих и по едно листенце, на което сложих всяка розичка и така пекох. Розичките са ефектни, но най-добре станаха по-дребните, при по-големите, в средата остана малко недопечено, не сурово, но леко глетаво, пък листчетата се попрепекоха. Така че не се хвърляйте на ефектите, класическите кифлички бяха най-хубави и на вид и добре изпечени.